
Abana, Türkiye Cumhuriyeti'nin Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Kastamonu ilinin bir ilçesidir.

Abadan, İran'ın Huzistan Eyaleti'nde şehir.

Huzistan Eyaleti, İran'ın 31 eyaletinden birisidir.

İran'ın eyaletleri, İran her biri (Farsça: مرکز markaz / Türkçe: merkez) olarak adlandırılan bir yerel yerleşim birimi olan şehirden yönetilen ve Türkiye'deki İllere karşılık gelen Otuz bir adet "Ostan" adı verilen eyalete ayrılmıştır.

Şehristan İran'ın eyaletleri kendi içlerinde "Şehristan" adı verilen ve Türkiye'deki ilçelere karşılık gelen alt yönetim bölümlerine ayrılmaktadır. Bu yerler İran'da Ostan olarak adlandırılan eyaletlerin içinde yer alır; merkezî bir kentsel yerleşim birimini, birkaç bahşı ve bunların etrafındaki birkaç köyü kapsar. Her bir şehristanda genellikle birkaç kentsel yerleşim birimi ve kırsal yerleşimler bulunur. Kırsal yerleşimler bir dizi köyün toplamıdır. Şehirlerden biri bölgenin başkenti olarak tespit edilmiştir.
Bahş, İran'nın yönetim birimlerinden biri.

Aba bir tür yünlü giysi. Aba giysilerde eskiden Bulgaristan şayağı kullanılırken, sonraları Feshane abası denen kalınca bir kumaş kullanılmıştır. Abalar baldır uzunluğunda, bol kesimli, iki parmak yüksekliğinde dik yakalı olup cübbeye benzer, bazısının yakasında kürk bulunurdu. Şayaktan yapılan cübbe, kukuleta, maşlah ve dikişli libadeye de aba denirdi. Kısa salta Aydın abası, daha uzun biçimi Balıkesir abası, kalınca softan yapılanı Bağdat abası olarak anılırdı.
Ehli Aba veya Ehli Kisa hadisi, İslam peygamberi Muhammed'in sırtında abası olduğu halde, abanın altına, Fatıma'yı, Ali bin Ebu Talib'i, Hasan'ı ve Hüseyin'i alması ve Ahzab Suresi'nin "Ey Ehli Beyt! Allah sizden günahı gidermek ve sizi tertemiz kılmak istiyor." mealindeki 33. ayetini okumasını anlatır. Ehl-i Aba olayı, Şiilikteki İmametin köklerinin dayandığı önemli olaylardandır.

Serdeşt şehristanı, İran'da Batı Azerbaycan Eyaleti'nin 17 şehristanından birisidir.

Arsancan şehristanı, İran'ın Fars Eyaleti'ne bağlı olan 29 şehristandan birisidir.

Ahar şehristanı, İran'nde Doğu Azerbaycan Eyaleti'nin 20 şehristanından birisi.

Acabşir şehristanı, İran'nde Doğu Azerbaycan Eyaleti'nin 20 şehristanından birisidir.

Keleyber şehristanı, İran'nde, Doğu Azerbaycan Eyaleti'nin 20 şehristanından birisidir.

Abadan şehristanı, İran'nde Huzistan Eyaleti'nin 23 şehristanından birisidir.

İran'ın en üst düzey yönetim bölgeleri olan eyaletler (ostan) kendi içinde bir veya birden fazla, şehristan (Farsça: شهرستان shahrestān) adı verilen alt yönetim bölgelerine ayrılmıştır. Her şehristanın Farmandari denilen ve resmî daireleri ve diğer işlemleri düzenleyen bir yönetim birimi vardır. Farmandar veya Farmandari'nin başı şehristanın yöneticisidir ve bu bölge içinde en yüksek mevkideki resmî yöneticidir. 2010 yılı itibarıyla İran 31 ostan ve 324 şehristana ayrılmıştır. En az şehristana sahip eyalet Kum Eyaleti iken, en fazla şehristana sahip eyalet Fars Eyaleti'dir.

Abadan Havalimanı, İran'nın Abadan şehrinin 12 km uzağında yer almaktadır.

Bostanabad merkezî bahşı, İran'ın Doğu Azerbaycan Eyaleti'nde bulunan Bostanabad şehristanı'nın 2 bahşından birisidir.

Dikmetaş bahşı, İran'ın Doğu Azerbaycan Eyaleti'nde bulunan Bostanabad şehristanı'nın 2 bahşından birisidir.

Arvendkenar, İran'ın Huzistan Eyaleti'nde şehir.
Yemeni, şu anlama gelebilir:
- Yemeni (Başörtüsü)
- Yemeni (ayakkabı)
- Yemeni, Abana