Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), 1 Mayıs 1964 tarihinde çıkarılan TRT yasasıyla kurulan ve Türkiye'nin kamu yayıncılığı yapmakla görevli ilk ve tek kuruluşudur. TRT aynı zamanda Türkiye’den Avrupa Yayın Birliği (EBU)’ne tam üye olan ilk ve tek yayıncıdır.
Hıncal Uluç, Türk gazeteci, köşe yazarı ve spor yorumcusuydu. Sabah gazetesinde köşe yazıları yazdı ve A Spor'da yayımlanan Hıncal Uluç ile Baş Başa programında spor yorumculuğu yaptı.
Kanal D, Demirören Holding'in Türkiye'de yayın yapan ulusal televizyon kanallarından biridir. Tüm Türkiye'ye yayın yapan ulusal kanal, genelde dizi filmleriyle ön plana çıkmıştır. 2005 yılı itibarıyla Türkiye'de en çok izlenen kanal unvanını elde etmiştir.
TGRT, Türkiye'de özel televizyonculuğun ilk yıllarında İhlas Holding tarafından 22 Nisan 1993 tarihinde Cağaloğlu'nda açılmıştır. Türkiye'nin yabancı sermayeye satılan ilk ulusal televizyon kanalıdır. Yayın hakları 25 Temmuz 2006 tarihinde Amerikalı News Corporation şirketine satılan kanal, NOW olarak yayın hayatını sürdürürken, TGRT'ye ait karasal yayın frekansları ve yayın haklarının çoğu satıldı. TGRT markası kurumsal şirket adı olarak varlığını sürdürürken, kardeş kanalları TGRT Haber ve TGRT Belgesel ile TGRT EU üzerinden yayına devam etmektedir.
TRT 1, Türkiye'nin ülke çapında yayın yapan ilk ulusal televizyon kanalıdır. Ana binası Ankara'dadır. Türkiye'de açılan ikinci televizyon kanalı ve ilk ulusal televizyon kanalıdır. İlk genel müdürü 29 Nisan 1964'te Adnan Öztrak olmuştur.
Show TV, Ciner Yayın Holding bünyesinde yayın yapan ulusal televizyon kanalıdır. Show TV'nin genel müdürü ise Esra Baydar'dır.
Star TV, Doğuş Yayın Grubu bünyesinde Türkiye'de yayın yapan ulusal televizyon kanalıdır. Kanalın eski adları Star 1 ve İnterStar'dır. Şirketin unvanı, Star TV Medya Hizmetleri A.Ş.'dir. Star TV'nin genel yayın yönetmeni Nermin Yurteri'dir. 7 Mayıs 1990'da test yayınına başlayan kanal, 4 Ağustos 1990'da Star 1 adıyla, 13 Haziran 1992'de İnterStar adıyla, 17 Ocak 2002'de Star TV adıyla ve 21 Mayıs 2009'da HD olarak yayın hayatına başlamıştır.
TRT 3, 2 Ekim 1989'da kurulan, Türkiye Radyo Televizyon Kurumuna bağlı olarak yayın hayatına başlayan spor kanalıdır. TRT 3, Türkiye'nin 1989'dan 2008 yılına kadar gençlere ve genç yetişkinlere yönelik yayın yapmış bir eğlence kanalıydı. Gençlik alanında televizyon programları, yabancı film ve dizileri Türkçe dil desteğiyle yayın yapmıştır. 1990'ların sonunda kısmen yayın akışında spor yayınlarına yer veriyordu. TRT'nin spor kanalı eksikliği nedeniyle 2008'de tamamen spor kanalına dönüştürülmüştür. 2001 yılından 2015 yılına kadar sabah ve öğlen saatlerinde TRT GAP ile ortak yayın yapmıştır. Günümüzde sadece TBMM TV ve TRT Spor ile ortak yayın yapmaktadır. 10 Aralık 1994'ten beri TBMM TV ve 9 Ağustos 2010'dan beri TRT Spor ile ortak yayın yapmaktadır. 30 Eylül 2021'den itibaren kanalın SD yayını sonlanıp, aynı frekans üzerinden TRT 3 HD yayına başlamıştır.
NTV Spor, 17 Mart 2008 tarihinde yayın hayatına başlamış olup Ocak 2018'de Discovery Communications'a satılan eski spor kanalı. Yayın haklarının sona ermesi nedeniyle 17 Mart 2018 tarihinde yayın hayatına son vererek yerini DMAX kanalına bırakmıştır.
beIN SPORTS Türkiye, 2000 yılında Işık TV adıyla Mehmet Emin Karamehmet tarafından Digiturk platformu için satın alınan, 2001 yılında yine Mehmet Emin Karamehmet ve Şansal Büyüka tarafından adı Lig TV yapılan ve 2017 yılında beIN Media Group tarafından adı beIN Sports olarak değiştirilen, 2000-2001 sezonunun ikinci yarısından beri Süper Lig maçlarının naklen yayın haklarını elinde bulunduran ve Digiturk dijital platformundan yayın yapan Türkiye'nin ilk ve tek yabancı sermayeli spor kanalıdır. TFF'nin yayın ihalesini iptal etmesi akabinde yenilenen anlaşma ile 2 milyar 500 bin TL karşılığında 2 sezon daha Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig'i yayınlamaya devam edecektir. Ayrıca 2022-2023 sezonundan itibaren 3 yıl boyunca Premier League'in Türkiye'deki yeni resmî yayıncısıdır.
Türkiye'de televizyon yayınları ilk kez İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından 9 Temmuz 1952 günü başlatıldı. 1. banttan 100 watt güçle yayın yapan İTÜ TV vericisi Philips şirketinden edinilmiştir. Türkiye'nin televizyon ile tanışması 1 Mayıs 1964 tarihli TRT Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle birlikte, Türkiye sınırları dahilinde TRT dışındaki kurumların radyo ve televizyon yayınları yapması yasaklandığından, İTÜ TV, 1970 yılında yayınına son verdi ve vericileri de 1971 yılında TRT'ye devredildi.
TRT Belgesel, çeşitli belgesel formatındaki programların yayınlandığı kanal. Kanal ilk yayın formatında TRT bünyesinde 6 farklı dilde yayın yapan tematik bir televizyon kanalı olarak tasarlanmış ve bu şekilde yayın yapmıştır. 17 Ekim 2009 tarihinde "TRT Turizm ve Belgesel" adıyla test yayınına başladı. Böylece Türkiye Radyo Televizyon Kurumunun ilk tematik ve ilk belgesel kanalı yayın hayatına başlamış oldu. TRT Belgesel, 6 Aralık 2014 tarihinde de yüksek görüntü kalitesi sunan "HD" yayına başladı. 2019 yılında kanalın içeriği ve logosu yenilendi.
TRT HD, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu tarafından kurulan ve yüksek tanımlamalı yayın yapmış televizyon kanalıdır. 1 Şubat 2016 tarihinde yayın hayatına son verilmiştir. Türksat frekansına TRT Belgesel kanalı verilmiştir ancak şu anda frekansında TRT Çocuk HD yayın yapmaktadır.
TRT Spor, TRT tarafından kurulan bir spor televizyon kanalı. 2010'da TRT 3'ün kapatılıp yerine TRT Spor'un geçmesi planlanmış fakat TBMM TV yayınları yüzünden TRT 3'ün kapatılmayıp ayrı bir kanal olarak kurulması kararlaştırılmış ve 9 Ağustos 2010 tarihinden beri TRT 3 logosuyla birlikte TRT Spor logosu da yayınlarda yer almıştır. Ayrıca 7 Mart 2012'den itibaren başka bir frekansa sahip sadece TRT Spor logosu ile yayın yapan bir kanal daha açıldı. TBMM TV yayını başladığı zaman bu frekanstaki TRT Spor logolu kanalın yayını etkilenmez. TBMM TV yayınları esnasında ise TRT 3 logosuna, TRT Spor yerine TBMM TV logosu eşlik etmiştir. Ayrıca TRT Spor, 8 Aralık 2014'ten itibaren HD yayına başlamış, kanalın jenerikleri, grafikleri ve logosu da değiştirilmiştir. Tüm spor branşlarının yayınlanacağı TRT Spor 2 ise 27 Eylül 2019'da yayın hayatına başladı. 19 Mayıs 2021 tarihinde ise adı TRT Spor Yıldız olarak değiştirildi. 10 Eylül 2020 tarihinden itibaren 1. Lig yayın haklarına sahiptir. 2022-23 Sezonu sonuna kadar beIN Sports'la birlikte yayın haklarını elinde bulundurmaktadır. 7 Ocak 2022 Cuma sabahı saat 07.00'de logosunu ve jeneriklerini değiştirmiştir.
a Haber, 2011 yılında Turkuvaz Medya Grubu tarafından kurulmuş haber kanalıdır. Kanalın genel yayın yönetmenliğini Habertürk TV'nin eski genel yayın yönetmeni Erdoğan Aktaş üstlenmiş, 2011'de yerine eski yardımcısı Cengiz Er geçmiştir. 2013 yılından bu yana a Haber genel müdürlüğü görevini Abdulhalik Çimen yürütmektedir.
Mehmet Bilgehan Demir, Türk spor spikeri, gazeteci ve yapımcıdır.
Emre Tilev,, Türk spor spikeri, akademisyen, öğretim görevlisi, yazar, gazeteci ve gıda mühendisi.
TRT 4K, yayın hayatına 19 Şubat 2015 tarihinde Türksat 2A üzerinden başlamıştır. Türkiye'nin ilk 4K Teknolojisine sahip televizyon kanalı Türksat uydusunda şifresiz olarak izlenebilmektedir. HEVC(h.265) kodlayıcı ile 3840×2160p50 görüntüye ve DD+ kodlayıcı ile 7.1 surround Türkçe sese sahiptir.
S Sport, Saran Holding'in D-Smart platformuna özel olarak yayın yapan Spor Smart 2 kanalını satın almasıyla 18 Mart 2017 tarihinde ismini değiştirerek kurmuş olduğu kanaldır. La Liga, Serie A, EuroLeague, Eurocup, NBA, UFC başta olmak üzere dünyanın en önemli spor organizasyonlarını yayınlamaktadır. Turkcell TV+, KabloTV, tivibu platformları üzerinden ve S Sport Plus uygulaması üzerinden yayın yapmaktadır. KabloTV 240. kanal, Turkcell TV+ 77. kanal, tivibu 73. kanaldan yayın yapmaktadır. Bulunduğu dijital platformların spor veya süper paketlerinde yer almakta ve sadece HD görüntü kalitesinde şifreli yayın yapmaktadır. 12 Eylül 2020 itibarıyla tivibu'da 73. kanala geçmiştir. Digiturk'te 4 Eylül 2020, blutv'de 7 Temmuz 2021 ve 1 Nisan 2022 tarihi itibarıyla S Sport 2 ile beraber Vodafone TV platformundan ayrılmıştır. 10 Eylül 2022 tarihi itibarıyla ise yine S Sport 2 ile birlikte Saran Group'un ticari uzlaşmasının sağlanamaması nedeniyle D-Smart platformundan çıkarılmıştır. Saran Holding'in UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi yayın haklarını Exxen'e satmasına rağmen, karşılaşmaların özetleri ve maçlar bittikten sonra bazı oynanan maçların tamamı S Sport ve S Sport 2'de yayınlanmaktadır. Ayrıca S Sport Plus'tan da oynanan tüm maçların özetleri ve 90 dakikalık dilimleri izlenebilir.
Türkiye'deki en üst seviye ulusal futbol ligi olan Süper Lig, aşağıdaki yayın organlarında yayımlanmaktadır.