
Manchester City Football Club, İngiltere'nin Manchester şehrinde bulunan ve Premier League'de mücadele eden futbol kulübü. 1880'de St. Mark's ismiyle kurulan kulüp, 1887'de Ardwick Association Football Club ve 1894 yılında da Manchester City ismini almıştır. Kulüp, 1923 yılından 2003 yılına kadar iç saha maçlarını Maine Road'da oynamıştır. 2003 yılında ise Manchester Şehir Stadyumu'na taşınmıştır.

IMI Galil saldırı tüfeği 1960'ların sonunda Yitsrael Galil ve Yaacov Licor tarafından tasarlanmış bir piyade tüfeği grubudur. Bu grupta A.R.M., A.R., S.A.R ve M.A.R. modelleri bulunur. Bu tüfek hava-soğutmalı, gazla çalışan, şarjörle beslenen, omuz veya kalçadan ateşlenen hafif bir silahtır. Hücum tüfeği veya hafif makinalı olarak kullanılabilir.
11. Ordu, SSCB'nin Kızıl Ordu'suna bağlı ordu.

Sovyet Kara Kuvvetleri, Kızıl Ordu'nun kara unsurlarını içermektedir. Daha sonra Sovyetler Birliği Silahlı Kuvvetleri'ne dahil olmuştur. Bolşeviklerin silahlı kuvvetleri olan Kızıl Muhafızların Rus İç Savaşı sırasında yeniden düzenlenmesiyle kurulmuştur.
Type 56, Çin yapımı bir piyade tüfeğidir. Silah, AK-47 ve AKM tüfekleri üzerinden geliştirilmiştir ve 1956 yılında üretimine başlanmıştır. 1981 yılında yerini Type 81'e bırakmış olup günümüzde Norinco tarafından ihracat amacıyla üretilmektedir.

Kalaşnikov silahları, Mihail Timofeyeviç Kalaşnikov tarafından tasarlanan ateşli silahlardır. Bu silahlar, Izhmash firması tarafından üretilirler. Kalaşnikov silahları, üç seriye ayrılır: AK, RPK, PK. Fakat Türkiye'de "Kalaşnikov" dendiğinde akla, AK serisinin ilk tüfeği olan AK-47 gelmektedir. PK serisine Biksi, AK serisine ise Keleş denir.

MKE MPT, Türk Silahlı Kuvvetlerinin piyade tüfeği ihtiyacını karşılamak amacıyla Savunma Sanayii Başkanlığının oluşturduğu Modern Piyade Tüfeği projesi kapsamında Türkiye merkezli Makine ve Kimya Endüstrisi tarafından tasarlanan ve Kale Kalıp ile Sarsılmaz şirketleriyle beraber üretimi yapılan piyade tüfeği ailesi.

Howa Type 89, Howa tarafından üretilen Japon yapımı bir piyade tüfeğidir. Silah, Amerikan AR-18 tüfeği üzerinden geliştirilmiş olup 1989 yılında üretime geçilmesi ile birlikte Japonya Öz Savunma Kuvvetleri tarafından kullanılmakta olan Type 64 tüfeklerinin yerini almıştır. Sıkı silah ihracat karşıtı politikalar nedeniyle silah yalnızca Japonya tarafından kullanılmaktadır.

4. Ordu Osmanlı İmparatorluğu'nda yapılan askerî reformlar sırasında 19. yüzyılın sonlarında kuruldu.

6. Kolordu, Osmanlı Devleti'nin I. Dünya Savaşı dönemi askeri birimlerinden biridir.

15. Kolordu Osmanlı İmparatorluğu'nun I. Dünya Savaşı dönemi askeri birimlerinden biridir. 25.000 kişilik kuvvetiyle Osmanlı Devleti'nin müttefiklerine destek olması amacıyla Galiçya Cephesi'nde savaştı. 1917 yılında Doğu Cephesi'ne kaydırıldı. Komutanlığına Kazım Karabekir Paşa atandı. 1920 yılında ismi "Doğu Cephesi Komutanlığı" olarak değiştirildi.15. Kolordu Mustafa Kemal Paşa 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktığında Anadoluda konuşlu bulunan, düşmana teslim olmamış en büyük askerî birlikti. Kazım Karabekir'in komutası altındaki bu birlik İstanbul Hükûmetine ilk başkaldıran askeri kuvvettir. Kurtuluş Savaşı'nın başlangıç aşamasında Milli Mücadelenin belkemiğini oluşturmuştur.

3. Kolordu, İmparatorluk Ordularının en seçkin kolordularından birisidir. Balkan Savaşlarının başlangıcında Avrupa toprakları üzerinde bulunup da yenilmeyen tek kolordudur. Birinci Çatalca Muharebesi ve İkinci Çatalca Muharebesi'nde İstanbul'u başarıyla savunmuş ve şehre taarruz eden Bulgar kuvvetlerini püskürtmüştür. İkinci Balkan Savaşı sırasında 23 Temmuz 1913'te Edirne'ye girerek şehri Bulgar işgalinden kurtarmıştır. Birinci Dünya Savaşı'nda Gelibolu'da savaşarak payitaht İstanbul'un düşmesine engel olmuştur. Günümüzde İstanbul'da konuşlu bulunan aynı adlı 3. Kolordu (Türkiye),bu birliğin devamıdır.
4. Kolordu, Osmanlı Devleti'nin I. Dünya Savaşı dönemi askerî birimlerinden biridir.
5. Kolordu, Osmanlı Devleti'nin I. Dünya Savaşı dönemi askerî birimlerinden biridir.

İdrîsîler, Fas'ta 788'den 985'e kadar hüküm süren Zeydi Arap hanedan.

OTs-14 Groza, Rus yapımı bir bullpup piyade tüfeğidir. Silah, 1990'larda TsKIB SOO tarafından geliştirilmiştir. 7.62x39mm veya 9x39mm sesaltı mühimmat kullanmaktadır.

Su-38L, Suhoy Tasarım Bürosu sivil uçak bölümü tarafından tasarlanan ve yapılan bir Rus tarım uçağıdır. Tasarımı ilk olarak 1993 yılında Suhoy Su-29 akrobasi uçağının geliştirilmiş hâli olarak başladı. Ekonomik sorunlar nedeniyle geliştirme askıya alındı ve 1998'de yeniden başlatıldığında uçak, yeniden tasarlandı. Uçağın boyutunu küçültüldü ve kullanılması planlanan M-14 motoru LOM Praha 337S motoru ile değiştirdi. Prototip ilk uçuşunu 27 Temmuz 2001'de, ikinci uçuşu Haziran 2002'de gerçekleştirdi. Hiçbir kurum henüz uçağa ilgi göstermediği için, proje şu anda düşük bir hızda seyretmektedir.
AR-15/ M4 platformu, AR-15 ve M4 ve benzeri tüfeklerin kullandığı mekanizmanın genel adıdır. Günümüzdeki AR-15 platformunun temeli ilk defa 1956'da ABD'de AR-10 ile atıldı. ArmaLite AR-15 ile günümüzde kullanılan platform geliştirilmiştir. Bu mekanizmada yer alan bazı parça ve tuşların işlevi şu şekildedir:
- Şarjör düşürme mandalı: Tüfeğin sağ tarafında tetik çerçevesi ve şarjör arasındaki düğme. Üzerine basıldığında şarjör düşer.
- Kurma kolu: Dipçiğin başındadır. Kullanan kişi kendisine doğru çekip silahı kurarken ters bir 'T' gibi görünür. Silahın namlusuna şarjörden mermi vermeye, silahı doldurmaya ve boşaltmaya yarar.
- Sürgü düşürme kısayolu: Tüfeğin sol tarafında şarjör düşürme mandalının karşısında bulunur. Amacı, şarjördeki cephane bitirilip dolu bir şarjöre geçildiğinde bu düğmeye basıldığında direkt olarak ilk mermiyi namluya vermek ve ateşe hazır hale getirmektir.
- Sürgü itme pistonu: Tüfeğin sol tarafında dipçikten hemen sonra gelen pistondur. Sürgü yerine tam olarak oturmadığında bu pistona birkaç kez basıldığında sürgü yerine oturur.
- Emniyet/ Atış modunu değiştirme mandalı: Tüfeğin sağ ve sol tarafında da bulunur ancak atış modunu seçmek yalnızca sağ taraftan yapılabilir. Atış modları şu şekilde olabilir: yarı-otomatik, tam-otomatik, darbeli.
Singapur Piyade Tüfeği 80, Singapur'da geliştirilen konvansiyonel bir piyade tüfeğidir.
0,Bir piyade tüfeği, bir orta boy fişek, değiştirilebilir bir şarjör kullanan ve yarı otomatik / tam otomatik atış seçenekleri arasında geçiş yapabilen bir tüfektir. Piyade tüfekleri halen çoğu modern orduda standart hizmet tüfekleridir. AR15 gibi aşağıda listelenen bazı tüfekler, "Piyade Tüfeği" terimine ait olmayan yarı otomatik modellerde de gelir.