İçeriğe atla

A23 pil

A23 pil

A23 pil (farklı adları 23A, 23AE, GP23A, V23GA, 8LR932, 8LR23, MN21, L1028 veya ANSI-1181A) Anahtarsız araç giriş sistemleri, ev güvenlik sistemleri, garaj kapısı açıcıları ve Bluetooth kulaklıklar gibi küçük elektronik anahtarlık radyo cihazlarında kullanılan kuru hücre tipi bir pildir.[1][2]

A23 pil, tipik 8 gram ağırlığında, 28.5mm uzunluğunda ve 10.3mm çapında, AAA pilden küçük, silindiriktir. Bir A23 batarya, 12 V'luk nominal voltaja sahip 8 hücreli bir cihazdır. Daha yüksek voltaj, A23 pillerin çoğunlukla güç sağlayan radyo frekansı gönderen ve alan cihazlar için gereklidir. Yaklaşık 55 mAh kapasiteye sahiptir. A23 pilleri, sargıyla çevrili 8 ayrı LR932 alkalin düğme hücresinden oluşturulmuştur.[3][4]

A23 batarya 1.25V ila 1.5V arasında bir voltaja sahip olan N bataryaya yakın bir boyuttadır.

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya" (PDF). 24 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2012. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya" (PDF). 24 Nisan 2009 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Nisan 2017. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya" (PDF). 19 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2014. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya" (PDF). 16 Nisan 2017 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Nisan 2017. 

Ayrıca bakınız

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Pil</span> Pil, kimyasal enerjinin depolanabilmesi ve elektriksel bir forma dönüştürülebilmesi için kullanılan bir aygıttır

Pil, kimyasal enerjinin depolanabilmesi ve elektriksel bir forma dönüştürülebilmesi için kullanılan bir aygıttır. Piller, bir veya daha fazla elektrokimyasal hücre, yakıt hücreleri veya akış hücreleri gibi, elektrokimyasal aygıtlardan oluşur.

<span class="mw-page-title-main">Nokia Lumia 820</span> 2012 Nokia akıllı telefon

Nokia Lumia 820, Nokia tarafından tasarlanan, geliştirilen ve piyasaya sürülen bir Windows Phone akıllı telefonudur. Windows Phone 8 işletim sistemine sahiptir. Daha sonra Windows Phone 8.1 güncellemesine yükseltildi. Nokia Lumia 800'un devamı niteliğindedir ve Nokia'nın Windows Phone 8 içeren Nokia Lumia 920 ve Nokia Lumia 820'den sonraki 3. telefonudur. Nokia Lumia 800'un varisi olan telefon, çift çekirdek 1.5 GHz işlemcisi ile daha iyi performans sunmaktadır. Aralık 2012 de duyurulmuştu ve 249$ fiyatından satışa sunulması beklenmekteydi.

<span class="mw-page-title-main">MessagePad</span>

MessagePad 1993 yılında Apple Newton platformu için Apple Computer tarafından geliştirilen kişisel dijital yardımcı cihazların ilk serisidir. Bazı elektronik mühendislik ve Apple'ın MessagePad cihazlarının imalatı Sharp Corporation tarafından Japonya'da yapılmıştır. Cihazlar, ARM 610 RISC işlemcisine ve tüm özellikli el yazısı tanıma yazılımına dayanıyordu. Bu, Apple tarafından geliştirildi ve pazarlandı. Cihazlar Newton OS işletim sistemini yönetti. MessagePad 1998 yılından sonra üretilmedi. Bir de Apple 2010 yılında iPad cihazlarını tanıttı.

<span class="mw-page-title-main">AAAA pil</span>

AAAA pil 42,5 mm uzunluğunda ve 8,3 mm çapındadır. Alkalin pil yaklaşık 6,5 g ağırlığındadır ve 1,5 V üretir. Bu boyutlu pil de R8D425 (IEC) [1] ve 25 olarak sınıflandırılır. Bu boyuttaki alkalin pil, Duracell tip MN2500 veya MX2500 ve Energizer tip numarası E96 ile de bilinir.

<span class="mw-page-title-main">AAA pil</span>

AAA pil veya üçlü A pil, düşük dirençli taşınabilir elektronik cihazlarda yaygın olarak kullanılan standart kuru pil boyutundadır. Bu boyuttaki bir çinko-karbon pil, IEC tarafından "R03" olarak ANSI C18.1'e göre "24" olarak, eski JIS standardı "UM 4" olarak ve diğer üretici ve ulusal standart tanımlamaları ile bilinir.

<span class="mw-page-title-main">AA pil</span>

AA pil aynı zamanda çift A veya Mignon pil denilen standart boyutlu tek hücreli silindirik kuru bir pil. IEC 60086 sistemi R6 boyutu ve ANSIC18 15 boyutunu çağırıyor. Oysa resmi olarak belgelenmiş Birleşik Krallık'ta HP7 olarak biliniyor, ancak "çift A batarya" olarak biliniyor. Türkiye'de sıklıkla "kalem pil" olarak anılır.

<span class="mw-page-title-main">C pil</span>

C pil, oyuncaklar ve müzik aletleri gibi orta boşaltma uygulamalarında tipik olarak kullanılan standart bir hücre boyutudur.

<span class="mw-page-title-main">D pil</span>

D pil kuru hücrenin büyüklüğündedir. Bir D hücresi her iki ucunda bir elektrik kontağı olan silindiriktir; Olumlu ucun bir nub veya darbe var. D hücreleri, el feneri, radyo alıcısı ve vericiler, boombox'lar, elektrik motoru ürünler, güvenlik sistemleri, Geiger sayacı, megafonlar, akümülatör veya uzun bir çalışma süresi gerektiren diğer uygulamalar gibi yüksek akım dren uygulamalarında tipik olarak kullanılır. Bir D hücresi ya şarj edilebilir ya da şarj edilemez olabilir. Terminal voltajı ve kapasitesi hücre kimyasına bağlıdır.

<span class="mw-page-title-main">N pil</span>

N pil, kuru pilin standart bir boyutudur. Bir N pil, her iki ucunda da elektrik kontakları olan silindirik bir pildir. Pozitif ucun üstünde bir nub veya darbe vardır. Pil, 30,2 mm'lik bir uzunluğa ve 12,0 mm'lik bir çapa sahiptir ve AA pilin uzunluğunun yaklaşık üçte beşidir.

<span class="mw-page-title-main">Lantern pil</span>

Lantern pil dikdörtgen bir pil, genellikle bir alkalin veya çinko-karbon birincil pil, öncelikle el feneri veya fenerlerde kullanılır. Lantern pilleri fiziksel olarak daha büyüktür ve dolayısıyla daha yaygın meşale pillerinden daha yüksek kapasite sunar. Lantern pilleri bir mahfazanın içinde çok sayıda hücreden oluşur.

<span class="mw-page-title-main">CR-V3 pil</span>

CR-V3 pil bazı dijital kameralar da dahil olmak üzere çeşitli elektronik cihazlarda kullanılan bir çeşit tek kullanımlık yüksek kapasiteli 3 Voltlu pil. İki yan yana AA pilin şekli ve boyutu vardır. Bu CR-V3 pillerin başlangıçta yalnızca AA piller için tasarlanmış birçok işlev görmesine olanak tanır. RCR-V3 pil, şarj edilebilir 3,7 V lityum iyon pildir.

<span class="mw-page-title-main">Dokuz voltluk pil</span>

Dokuz voltluk pil (9V) En yaygın biçimi, erken transistörlü radyolar için tanıtıldı. Yuvarlak kenarlı dikdörtgen prizma şekli ve üst kısmında kutuplanmış bir ankraj konektörü vardır. Bu tip Walkie-talkie telsiz konuşmaları, saatler ve duman dedektöründe yaygın olarak kullanılır.

<span class="mw-page-title-main">Düğme pil</span>

Düğme pil veya saat pili, küçük çaplı tek hücreli bir pil olup çapı 5mm ila 25mm, giysinin üzerinde bir düğme gibi 1mm ila 6mm yüksekliğinde bir çöp silindiri şeklindedir. Bir metal, hücrenin alt gövdesini ve pozitif terminalini oluşturabilir. Yalıtımlı üst kapak negatif terminaldir.

<span class="mw-page-title-main">Cıva pil</span>

Cıva pil şarj edilemeyen bir elektrokimyasal pil, birincil bir pildir. Cıva pilleri, alkalin bir elektrolit içinde merkürik oksit ile çinko elektrotları arasında bir reaksiyon kullanır. Deşarj sırasındaki voltaj 1.35 Volt'ta pratik olarak sabit kalır ve kapasitesi benzer şekilde boyutlandırılmış çinko karbon pilinden daha fazladır. Cıva pilleri saatler, işitme cihazları, kameralar ve hesap makineleri için düğme pilleri biçiminde ve diğer uygulamalar için daha büyük formlarda kullanıldı.

Alkalin pil, çinko ve manganez dioksit (Zn / MnO2) arasındaki reaksiyona bağlı olarak birincil pil türüdür.

<span class="mw-page-title-main">Nikel-metal hidrür pil</span>

Nikel-metal hidrür pil şarj edilebilir bir pil (Akümülatör) türüdür. Pozitif elektrottaki kimyasal reaksiyon hem nikel-kadmiyum piline (NiCd) benzer, hem de nikel oksit hidroksit (NiOOH) kullanılır. Bununla birlikte, negatif elektrotlar kadmiyum yerine bir hidrojen emici alaşım kullanmaktadır. Bir NiMH pil, eşdeğer boyutta bir NiCd kapasitesinin iki ila üç katı olabilir ve enerji yoğunluğu bir lityum iyon pilinkine yaklaşabilir.

<span class="mw-page-title-main">Nikel-kadmiyum pil</span>

Nikel-kadmiyum pil elektrot olarak nikel oksit hidroksit ve metalik kadmiyum kullanan bir şarj edilebilir pil türüdür. NiCd kısaltması, nikel (Ni) ve kadmiyum (Cd) kimyasal sembollerinden türemiştir: NiCad kısaltması, SAFT Corporation'ın tescilli bir ticari markasıdır, ancak bu marka adı tüm Ni-Cd pillerini tanımlamak için yaygın olarak kullanılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Nikel-çinko pil</span> NiMH pillerine benzer bir şarj edilebilir pil türü

Nikel-çinko pil, NiMH pillerine benzer bir şarj edilebilir pil türüdür, ancak daha yüksek voltaj 1.6 V'dir. Büyük nikel-çinko pil sistemleri 100 yılı aşkın bir süredir bilinmektedir. 2000'den beri, stabilize edilmiş bir çinko elektrod sisteminin geliştirilmesi, bu teknolojiyi piyasada bulunan diğer şarj edilebilir pil sistemleri ile uygulanabilir ve rekabetçi hale getirmiştir. Diğer bazı teknolojilerin aksine, üfleme şarjı önerilmez.

<span class="mw-page-title-main">Nikel-hidrojen pil</span>

Nikel-hidrojen pil Nikel ve hidrojene dayanan şarj edilebilir bir elektrokimyasal güç kaynağıdır. Bir nikel-metal hidrit pilinden (NIMH), 1200 psi basınca kadar basınçlı bir hücrede depolanan, gaz halindeki hidrojen kullanılarak farklıdır. Nickel-hidrojen pil, 25 Şubat 1971 tarihinde Alexandr Ilich Kloss ve Boris Ioselevich Tsenter tarafından Amerika Birleşik Devletleri'nde patentlendi.

<span class="mw-page-title-main">Gümüş oksit pil</span>

Gümüş oksit pil ağırlık oranı açısından çok yüksek bir enerjiye sahip olan bir primer hücredir. Düğme hücreler olarak küçük boyutlarda ya da gümüş oksit kimyasının üstün performansının maliyet unsurlarından daha fazla olduğu geniş özel tasarımlı pillerde mevcuttur. Bu daha büyük hücreler çoğunlukla askeri uygulamalar, örneğin MK-37 Torpido ya da alfa sınıfı denizaltılarda bulunur.