
Ege Üniversitesi, 20 Mayıs 1955 tarihinde yayımlanan 6595 sayılı kanunla 9 Mart 1956 tarihinde, İzmir'de Ege Bölgesi'nin ilk, Türkiye'nin 5. üniversitesi olarak eğitim-öğretim hayatına başlayan devlet üniversitesi. Türkiye'nin en çok tercih edilen üniversitelerinin başında gelen Ege Üniversitesi, Türkiye'de ve dünyada birçok ilklere imza atmıştır.

Kış Olimpiyatları, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (UOK) tarafından organize edilen ve 4 yılda bir önceden seçilen bir şehirde yapılan spor oyunları organizasyonudur. Yaz oyunlarının aksine kayak ve buz hokeyi gibi kar ve buz üzerinde yapılmaya müsait sporları içerir.

Olimpik sporlar, Yaz Olimpiyat Oyunları ve Kış Olimpiyat Oyunları'nda yarışması bulunan tüm Olimpiyat Oyunları sporlardır. 2012 Yaz Olimpiyatları 26 spor dalında, 36 disiplinde ve 300 yarışmada gerçekleşmiştir. Kış Olimpiyatları ise 7 spor dalında 15 disiplinde ve 80 yarışmada gerçekleşmektedir. Bu sayı ve sporlar her olimpiyat oyunlarına göre değişebilir.

2013 Akdeniz Oyunları, resmî adıyla XVII. Akdeniz Oyunları Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi (UAOK) tarafından idare edilen Akdeniz Oyunları geleneğinde yapılan uluslararası bir çok sporlu etkinliktir. UAOK 23 Şubat 2011 günü yapılan oylama sonucu 17.'si düzenlenecek olan oyunların Türkiye'nin Mersin kentinde yapılacağını duyurdu. Müsabakaların 20-30 Haziran günleri arasında yapılması planlandı. Mersin Türkiye'de İzmir'den sonra Akdeniz Oyunları düzenlenen ikinci kenttir. UAOK'nin bütün 24 üye Ulusal Olimpiyat Komitelerinin (UOK'ların) Oyunlara katılmaları bekleniyor. Oyunların resmî programında 27 farklı spor dalına ağırlık verilmektedir. Türkiye, sporcu sayısında 430 sporcuyla ilk sırada yer alıyor. Türkiye'nin ardından İtalya 421 sporcuyla ikinci, Fransa 258 sporcuyla üçüncü sırada bulunuyor. İç savaşın sürdüğü Suriye, 9 sporcuyla en az sporcuyla katılan ülke oldu. Bu arada oyunlar için 500 milyon TL'lik yatırım yapıldı.

Göksu Üçtaş Şanlı, Türk artistik jimnastikçi. Türkiye'yi olimpiyatlarda jimnastik branşında temsil eden ilk kadın sporcu.

Ferhat Arıcan, Türk jimnastikçi.

Haydar Aliyev Spor ve Fuar Kompleksi, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yer alan ana sergi alanlarından biridir.

Avrupa Küçük Devletler Oyunları (GSSE),, ilk olarak San Marino tarafından başlatılan, iki yılda bir olarak düzenlenen, çok sporlu etkinlik. İlk olarak 1985 yılında, 8 Avrupa mikrodevletlerinin Ulusal Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenmekte ve organize edilmektedir. Günümüzde oyunlar, Haziran ayının başlarında düzenlenmekte olup 9 adet olimpik sporu içermektedir.

Dünya Oyunları, ilk defa 1981 yılında gerçekleşen, Olimpiyat Oyunlarına dahil olmayan spor ve disiplimlerin yer aldığı uluslararası bir spor organizasyonudur. Dünya Oyunları, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından tanınan Uluslararası Dünya Oyunları Birliği (IWGA) tarafından organize edilmekte ve yönetilmektedir.
Azerbaycan'da sporun kökleri eskiye dayanır ve günümüzde bile geleneksel ve modern sporlar hâla uygulanmaktadır. Serbest güreş geleneksel olarak Azerbaycan'ın millî sporu olarak kabul edilir, ancak bugün Azerbaycan'da en popüler sporlar futbol ve satrançtır. Diğer popüler sporlar ise jimnastik, judo, futsal, halter ve bokstur. Azerbaycan'ın dağlık arazisi, kayak ve dağcılk gibi spor dallarında büyük fırsatlar sunmaktadır. Hazar Denizi ve ülke içi sularda su sporları yapılmaktadır. Rekabetçi bir şekilde, Azerbaycan uluslararası düzeyde satranç, halter ve güreşte çok başarılı olmuştur. Azerbaycan aynı zamanda uluslararası spor topluluklarının aktif bir üyesidir ve FIFA, UEFA, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF), Avrupa Atletizm Birliği (EAA) üyesidir, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'de (IOC) bu üyelikler arasında yer almaktadır.

Halk Hakıdası Anıt Kompleksi, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bulunan bir anıt kompleksidir. Kompleks, kentin güneybatısında yer almakta olup Göktepe Savaşı, II. Dünya Savaşı ve 1948 Aşkabat depreminde ölenlerin anısına inşa edilmiştir.
Aşkabat Veledromu, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bulunan bir veledromdur. Veledrom, 2014 yılında tamamlanmış olup 2017 Asya Kapalı ve Dövüş Sanatları Oyunları için inşa edildi. Parkur 250 metre uzunluğunda ve 7,1 metre genişliğindedir. İnşaatında Finlandiya'dan getirilen kumaş yapı malzemeleri kullanıldı. Bina, beş katlı olup toplam 61.000 metrekarelik bir alana sahiptir. Veledrom, 6,000 kişilik kapasiteye sahiptir ve VIP sundurma ve basın sektörü bulunmaktadır. Sporcular için altyapı tesisleri arasında masaj odası, sauna, 48 kişilik restoran, 447 yerde 9 kafe ve 13 yemek odası bulunmaktadır.
Aşkabat Kış Sporları Kompleksi, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bulunan bir kış sporları salonudur. Kompleks, Bağımsız Devletler Topluluğu'ndaki en büyük buz hokeyi salonlarından biridir.
Aşkabat Uluslararası Otobüs Terminali, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ın ana otobüs terminalidir. Terminal, 5 Eylül 2014 tarihinde açılmış olup kentin kuzeyinde yer almaktadır. Türkmenistan'ın en büyük otobüs durağıdır.
Aşkabat Kapalı Tenis Kortu, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bulunan bir kapalı tenis kortudur. 2016 yılında tamamlanmış olup 2017 Asya Kapalı ve Dövüş Sanatları Oyunları için inşa edilmiştir. Kort, 4.000 kişilik oturma kapasitesine sahiptir.
Aşkabat Su Sporları Kompleksi, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bulunan bir kapalı su sporları kompleksidir.
Bahtiyarlık HK, Türkmenistan Şampiyonası'nda oynayan bir Türkmen buz hokeyi kulübüdür. Kulüp, Aşkabat merkezli olup Türkmenistan Devlet Spor Komitesi'nin takımıdır ve ana maçlarını Aşkabat Kış Sporları Merkezi'nde oynamaktadır.
Uluslararası Petrol ve Doğalgaz Üniversitesi, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bulunan bir üniversitedir. 25 Mayıs 2012 tarihinde Türkmen Devlet Petrol ve Doğalgaz Enstitüsü olarak kurulmuş olup 10 Ağustos 2013 tarihinde günümüz adını almıştır. Türkmenistan'ın petrol ve doğalgaz topluluğunun ana üniversitesidir ve Balkanabat'ta bir kampüsü bulunmaktadır.
Türkmenistan Millî Spor ve Turizm Enstitüsü, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bulunan bir üniversitedir. Türkmen spor, kitle sporları ve rekreasyon hareketi ve ulusal turizm endüstrisi için eğitim vermektedir.

Luzhniki Olimpik Kompleksi dünyanın en büyük çok fonksiyonlu spor komplekslerinden biridir. 1955 ve 1956 yılları arasında inşa edilen tesis, Moskova'nın Khamovniki bölgesinde yer almaktadır. Daha önce Merkezi Lenin Kompleksi olarak bilinen yer, 1980 Yaz Olimpiyatları'nda olimpiyat tesisi olarak hizmet vermiştir.