İçeriğe atla

Ağustos 1996

Ağustos 1996, Gökalp Baykal'ın 1997 yılında Kod Müzik tarafından yayımlanan ilk resmî stüdyo albümüdür. Albümdeki tüm parçaların söz ve müziği sanatçının kendisine aittir. Tüm enstrümanları, bazı şarkılarda MIDI de kullanarak kendisi çalmıştır. Oniki parçadan oluşan albümün dört parçasında konuk şarkıcı olarak Kayhan Yavuz yer almaktadır.[1]

CD ve kaset formatında çıkan albümün kayıt, miksaj ve davul düzenlemeleri Sabih Cangil tarafından yapılmıştır. Cangil, kayıt ve miksajı sekiz kanal kasetli ev stüdyosunda gerçekleştirmiştir. Albüm kapak tasarımı, Gökalp Baykal ve Gülistan Özken'e aittir.

Ekip

  • Gökalp Baykal: Vokal, akustik ve elektrik gitarlar, klavye, armonika
  • Sabih Cangil: Davul düzenlemeleri, kayıt, miksaj
  • Kayhan Yavuz: Vokal

Şarkı listesi

# Şarkı Söz Müzik Süre
1 Yıllar Boyunca Gökalp Baykal Gökalp Baykal 2:59
2 Neden Uyandırdın * Gökalp Baykal Gökalp Baykal 4:34
3 Issız Ada Gökalp Baykal Gökalp Baykal 6:09
4 Sen Burada Gökalp Baykal Gökalp Baykal 3:59
5 Zor Bulunan Gökalp Baykal Gökalp Baykal 4:48
6 Derdim Hiç Kimseyle, No.1 Gökalp Baykal Gökalp Baykal 1:57
7 Derdim Hiç Kimseyle, No.2 * Gökalp Baykal Gökalp Baykal 5:10
8 Şu Hale Bak * Gökalp Baykal Gökalp Baykal 2:52
9 Neyin Peşindeyim Gökalp Baykal Gökalp Baykal 3:04
10 Sevgililer Günü * Gökalp Baykal Gökalp Baykal 2:29
11 Susamış Bir Ruh Gökalp Baykal Gökalp Baykal 3:04
12 Vasiyet Gökalp Baykal Gökalp Baykal 3:13
  • işaretli şarkılarda vokal: Kayhan Yavuz

Kaynakça

  1. ^ "Ağustos 1996". Gökalp Baykal Resmî Sayfası. 29 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<i>Sezen Aksu 88</i>

Sezen Aksu '88, Türk şarkıcı Sezen Aksu'nun sekizinci stüdyo albümüdür. 22 Şubat 1988'de Fono Müzik tarafından yayımlandı. 1986 yılında yayınlanan Git albümünden sonra bu şirketten çıkardığı ikinci albüm olmuştur. Sen Ağlama (1984) ve Git (1986) albümlerinin büyük başarısından sonra bu albümde de çoğunluğu Onno Tunç olmak üzere Garo Mafyan, Ara Dinkjian ve Atilla Özdemiroğlu gibi müzisyenlerle çalıştı. Metin Altıok'a ait "Kavaklar" adlı şiir ve Kayahan'a ait "Bir Kuş Uçur " adlı parçanın sözleri haricinde Sezen Aksu, albümde yer alan parçaları Aysel Gürel ile birlikte yazdı. İstanbul'da yer alan Stüdyo Gelişim İstanbul'da gerçekleşen kayıtlar yedi ay kadar sürdü. On iki parçadan oluşan albümden ilk olarak albümle aynı gün "Geçer" adlı parçanın video klibi yayınlandı.

<span class="mw-page-title-main">Gökalp Baykal</span>

Gökalp Baykal, Türk müzisyen, mimar, öğretim görevlisi ve yazardır.

<span class="mw-page-title-main">Berke Hatipoğlu</span> Türk müzisyen

Berke Hatipoğlu, müzisyen, besteci, söz yazarı, mimar.

<i>Kara Gözlüm</i> (albüm)

Kara Gözlüm, Türk şarkıcı Kerim Tekin'in 25 Aralık 1995 tarihinde çıkardığı ilk stüdyo albümüdür. Albüm Raks Müzik etiketiyle yayınlandı. Nisan-Ekim 1995 tarihleri arasında altı aylık bir sürede kaydedilen albümde on parça yer aldı. Albümde Kenan Doğulu, Ozan Doğulu, Zeynep Talu, İlhan Şeşen, Evren Erdamar ve Saro Seçikyan gibi sanatçıların eserlerine yer verdi. Albümün yapımcılığını 1994 yılında Kerim Tekin'i sahne aldığı barda keşfeden Halis Bütünley üstlendi. İstanbul'da yer alan Stüdyo MB'de kaydedilen albümün kayıtlarında birçok sanatçı yer aldı. Albüm yayınlanmadan bir hafta önce ilk sırada yer alan "Cici Baba" adlı parça yayınlandı. Yönetmenliğini Sylvester Lolov'un üstlendiği video klibin yayınlanmasıyla birlikte Kerim Tekin ülke çapında tanınmaya başladı ve müzik listelerine girdi. Çoğunluğu slow parçalardan oluşan albümden yayınlanan ikinci parça yönetmenliğini Mukadder Kızılca'nın üstlendiği ve albüme adını veren "Kara Gözlüm" adlı parça oldu. Yayınladığı ikinci parça ile birlikte büyük bir çıkış yakaladı ve bu parça ile listelerde ilk sıralara kadar yükseldi.

<i>En Güzel Hikayem</i>

Teoman'ın 5 Haziran 2004 tarihinde Avrupa Müzik şirketinden çıkardığı 6. stüdyo albümüdür. Albümün çıkış parçası Güzel Bir Gün, diğer klip parçaları Duş ve En Güzel Hikâyem'dir. En Güzel Hikâyem şarkısında Şebnem Ferah ile düet yapmıştır. Albümün düzenlemeleri Volkan Başaran, Tuğrul Akyüz, Alper Erinç ve Sunay Özgür tarafından stüdyo İmaj'da yapılmıştır. Sanatçı albümün ardından Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni de kapsayan uzun bir turneye çıkmıştır.

<i>Renkli Rüyalar Oteli</i>

Renkli Rüyalar Oteli, Teoman'ın yedinci stüdyo albümüdür. Titiz ve yoğun bir çalışmanın ürünü olarak hazırladığı albümünde Teoman on şarkısını yorumlamıştır. “Renkli Rüyalar Oteli”nde yer alan şarkılardan sekizinin sözleri ve müzikleri Teoman’a ait. Albümde yer alan “Dursun Dünya” isimli parçanın müzikleri Barlas Erinç imzasını taşırken sözler ise Teoman-Barlas Erinç paylaşımı ile hayata geçti. Teoman bu albümünde Türk müziğinin efsane ismi Barış Manço’nun akıllardan silinmeyen “Unutamadım” adlı şarkısını da yeniden yorumlamıştır. Sarah Nile Cameron, "Aşk Kırıntıları" şarkısına vokal katkısında bulunmuştur. Mor ve Ötesi bas gitaristi Kerem Tüzün, albümde dört şarkının bas gitar partisyonlarını üstlenmiştir.

<i>Plastik Çiçekler ve Böcek</i>

Plastik Çiçekler ve Böcek, Redd grubunun askere gitmeden önce 25 Temmuz 2007 tarihinde kaydettiği akustik stüdyo albümdür. 50/50, Kirli Suyunda Parıltılar albümlerinde yer alan bazı şarkılar bu albümde akustik olarak çalınmıştır. Albüm kaydı Modern Müzik Akademisi MMA Stüdyolarında sadece bir gün içinde kaydedilmiştir, albümde toplam on bir parça olup, albüme Senden Sonra isimli daha önce hiçbir albümde yer almamış bir şarkı da eklenmiştir. Albümde yer alan tüm sözler Doğan Duru'ya müzikler ise Doğan Duru ve Berke Hatipoğlu'na aittir. Albüm mix, mastering'i, Erim Arkman tarafından, albüm kapak tasarım çalışması da Berke Hatipoğlu tarafından yapılmıştır.

<i>21</i> (Redd albümü) Redd albümü

21, Redd grubunun 14 Nisan 2009 tarihinde yayınlamış olduğu dördüncü stüdyo albümüdür. Prodüktörlüğünü Redd'in üstlendiği albümün kayıtları Mert Medeni ve Erim Arkman tarafından Modern Müzik Akademisi (MMA) ve Garaj Stüdyoları'nda kaydedilmiştir. Albüm mastering'i Michael Zimmerling tarafından Londra'da yapılmıştır. Albüm kartoneti tasarımı ve kapak grafiği art direktör Adnan Elmasoğlu tarafından hazırlanmıştır. 21'in miksleri de yine Erim Arkman tarafından stüdyolarında yapılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">İlke Hatipoğlu</span> Türk müzisyen, Redd grubun klavyecisi

İlke Hatipoğlu, müzisyen, Redd grubun klavyecisi, besteci, iç mimar.

<i>Kirli Suyunda Parıltılar</i>

Kirli Suyunda Parıltılar, Redd grubunun ikinci stüdyo albümüdür. İlk albüm 50/50’in üzerinden bir sene geçmeden yeni albüm hazırlıklarına başlayan Redd bu albümü 24 Nisan 2006 tarihinde yayınladı. Redd bu albüm de ilk albüm 50/50’de çalıştığı şirketi Stardium ile yollarını ayırdı ve Pasaj Müzik ile anlaştı. Bu albümde Redd'e uzun süredir sahnede ve 50/50 albümünde eşlik eden Suat Ayyıldız resmen gruba katıldı. Albüm kayıtları ATM Stüdyoları'nda Erim Arkman tarafından hazırlandı. Albümün mixi Alp Turaç'a mastering'i ise Çağlar Türkmen'e aittir.

<i>Afili Yalnızlık</i>

Afili Yalnızlık, Emre Aydın'ın 10 Ekim 2006 çıkışlı ilk stüdyo albümüdür. Haluk Kurosman prodüktörlüğünde GRGDN Stüdyosu'nda kayıtları yapılan albümde Bu Kez Anladım ve Unut Gittiğin Bir Yerde isimli şarkıların düzenlemelerini Haluk Kurosman ve Tuğrul Akyüz gerçekleştirirken kalan bütün parçaların düzenlemesini Haluk Kurosman yapmıştır. Kendisine 2008 MTV Avrupa Müzik Ödülleri'nde "Avrupa'nın En Sevilen Sanatçısı" ödülü dahil pek çok ödül kazandıran bu albümle müzik piyasalarına hızlı bir giriş yapan Emre Aydın'ın önemli bir hayran kitlesi oluşmuştur.

<i>Günaydın Hüzün</i>

Günaydın Hüzün, Gökalp Baykal ve Catwalk grubunun Ekim 1998'de kaydettiği, Aralık 1998'de yayımladığı 4 şarkıdan oluşan albümdür. Zihni müzik tarafından sınırlı sayıda basılan albümde yer alan 3 şarkının sözü ve müziği Gökalp Baykal’a aittir. Albümde yer alan diğer şarkı da Berke Hatipoğlu ve İlke Hatipoğlu tarafından bestelenmiştir. Albüm kayıt ve miksi Levent Büyük tarafından Stüdyo 18’de kaydedilmiş olup, albümün masteringi Barış Büyük tarafından yapılmıştır. Albüm kapak ve kartonet ilüstrasyonları Berke Hatipoğlu ve İlke Hatipoğlu tarafından tasarlanmıştır.

Yol, Bulutsuzluk Özlemi'nin 1998 yılında yayınladığı dördüncü stüdyo albümü. Albümdeki tüm şarkıların söz ve müziği Nejat Yavaşoğulları tarafından yazılmıştır. Albüm özellikle dönemin protest gündem konularını ele almaktadır. Kayıtlar, Ada Müzik kayıt stüdyosunda gerçekleştirilmiştir.

<i>Akustik Anılar</i>

Akustik Anılar, 1999 yılında Gökalp Baykal, Cenk Tarhan ve çeşitli sanatçıların eşlik ettiği akustik konserlerde çalınan şarkılardan oluşan albümdür. Albümün canlı kayıtları orijinalliğinden ödün vermeden yapılmış ve akustik konser havası yansıtılmaya çalışılmıştır. Kayıtlar Mine Erkaya, Sabih Cangil, Gökalp Baykal ve EKO TV tarafından yapılmıştır. Albüm masteringi Mine Erkaya tarafından hazırlanmıştır. Gökalp Baykal'ın 1999 yılında çıkan ve sınırlı sayıda yayınlanan Borusan Kültür ve Sanat Merkezi Konseri'nde çalınan şarkıların bazıları bu albümde ilk defa yayınlanmıştır.

<i>Monotheist</i>

Monotheist, İsviçreli metal grubu Celtic Frost'un beşinci ve son stüdyo albümüdür. Albüm, 29 Mayıs 2006 tarihinde çıkarılmıştır ve grubun 14 yıl içinde çıkardığı ilk tam uzunluktaki stüdyo albümüdür.

<i>Hayat Kaçık Bir Uykudur</i>

Hayat Kaçık Bir Uykudur, Redd grubunun hazırlıklarına 2011 Eylül ayında başladığı beşinci stüdyo albümüdür. Prodüktörlüğünü Redd'in yaptığı albüm, Pasaj Müzik etiketiyle 2 Mayıs 2012 tarihinde yayınlanmıştır. Albüm lansman konseri 5 Mayıs 2012 tarihinde Garajistanbul'da gerçekleşmiştir. 13 Şarkının bulunduğu bu albümde, Redd Plastik Çiçekler ve Böcek albümünde yer alan Senden Sonra ve Prensesin Uykusu albümünde çalınan Ormanda Kaybolmuş Bir Yaprak şarkıları tekrar seslendirilmiştir.

Whisky, 1979 yılında Kamil Özaydın tarafından İstanbul'da kurulan rock grubudur. Türkiye'de ilk Hard Rock ve Heavy Metal sounda sahip müzik grubudur.

<i>Kıpır Kıpır</i>

Kıpır Kıpır, Deniz Arcak'ın dördüncü stüdyo albümüdür. Bırakın Beni şarkısında Fuat Güner, Yavuz Çetin'in şarkıyı bir kere dinledikten sonra tek kayıtta gitarı çaldığını belirtmiştir.

<i>Ümit Sayın</i> (albüm)

Şarkıcı Ümit Sayın ile aynı isimli Ümit Sayın albümü, pop müzik sanatçısı Ümit Sayın'ın 1996 yılında yayınlanan ilk stüdyo albümü. Yayıncı İstanbul Plak stüdyosunda kaydı yapılan albümün düzenlemelerini Ozan Çolakoğlu yapmıştır. Albüm kaset formatında yayınlandı. "Eframis" adlı albümde dokuzuncu sırada yer alan şarkının vokallerinde Tuğba Önal ve Özkan Uğur, birinci sıradaki "Hicran"'nın ve yedinci sırada bulunan "Bu Sevginin Eseri"'nin vokalinde Zeynep Dizdar, altıncı sıradaki "Beni Çağırma"' vokalinde Arzu Ece yer aldı. Tüm şarkılarının söz ve müzikleri Ümit Sayın'a ait olan ve toplamda 10 şarkıdan oluşan albümde 2 şarkının müziği Ozan Çolakoğlu'na aittir. Albümün yapımcılığını Mehmet Söğütoğlu üstlenmiştir. "Hicran" adlı albümün çıkış şarkısının bestelenmesine Nalan Tokyürek'de katılmıştır.

<i>Yolcuyum Bu Dağlarda</i>

Yolcuyum Bu Dağlarda Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 13 Haziran 2002 tarihinde çıkardığı on dördüncü albümüdür. Albüm, Duygu Müzik etiketiyle piyasaya sunulmuştur. Güler Duman'ın Öl Deseydin Ölmez miydim? (1997) adlı albümünden beş yıl sonra çıkardığı albümdür. 2001 yılının son ayında albümün kayıtlarına başlanılmıştır. 2002 Mayıs'ında biten albümün kayıtları beş ay kadar sürmüştür. Albümde Aliyar, Meçhuli, Seyit Meftuni, Sadık Doğanay, Raci Alkır ve Bilal Ercan gibi sanatçıların eserlerini yorumlamıştır. Güler Duman, on iki parça bulunan bu albümde hiçbir parçaya klip çekmemiştir. Fakat televizyon ve radyo programlarına sıkça konuk olmuştur.