Fas, resmî adıyla Fas Krallığı, yaklaşık 37 milyon nüfusa ve 720.000 km² yüzölçümüne sahip bir Kuzey Afrika ülkesidir. Başkenti Rabat ve en büyük şehri de Kazablanka'dır. Mağrip ülkelerinden biri olan Fas'ın, Atlantik Okyanusu'dan Cebelitarık Boğazı'nı çevreleyip Akdeniz'de son bulan uzun bir sahil şeridi vardır. Doğuda Cezayir, kuzeyde İspanya, güneyde ise Moritanya ile komşudur. Aynı zamanda ülke, Batı Sahra adı verilen bölgede, 1975'te koloni ülkesi İspanya tarafından terk edildikten sonra hak iddia etmiş ve günümüzde de bölgenin dörtte üçünü fiilen yönetmektedir.
Batı Sahra, Afrika kıtasının kuzeybatısında yer alan ve 1975 yılında koloni ülkesi İspanya tarafından terk edildikten sonra Fas tarafından hak iddia edilen ve günümüzde de üçte ikisini Fas'ın fiilen yönettiği bölgedir. Bölgenin tümü üzerinde 1976 yılında bağımsızlığı ilan edilen Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti'nin bu ilanı Fas tarafından kabul edilmemektedir. Bölgenin sınır komşusu olarak kuzeyinde Fas, kuzeydoğusunda Cezayir, doğu ve güneyinde Moritanya yer alırken, bölgenin batısında Atlas Okyanusu yer almaktadır.
Kayravan ya da Kayrevan (veya Kirwan, Al Qayrawan), Tunus'un Kayravan vilayetinin 150.000 nüfuslu merkezi ve şehridir.
Çatalhöyük, bugün Konya'nın Çumra ilçesine bağlı Küçükköy yakınlarında, milattan önce 7000 yıllarından itibaren Cilalı Taş Devri ve Bakır Çağı'nda yerleşim yeri olarak kullanılmış arkeolojik kalıntılardır.
Tunus, Tunus'un başkenti ve Tunus ilinin merkezi olan şehir ve belediyedir. Tunus şehri sınırları dışında bulunan ve Tunus'un etrafında şehirleşmiş metropoliten varoşları ile birlikte Tunus şehri "Büyük Tunus " olarak anılmaktadır. 2004 yılı verilerine göre nüfusu belediye sınırları içinde nüfusu 728,453 kişidir. "Büyük Tunus" metropoliten bölgesinin nüfusunun ise yaklaşık 2.7 milyon olduğu tahmin edilmektedir.
Yahudi Trablus Arapçası(veya Trablus Yahudi Arapçası, Yahudi Trablus-Libya Arapçası, Tripolita'it, Yudi olarak da bilinir) eskiden Libya'da yaşayan Yahudilerin konuştukları Arapça çeşididir. Bu dili konuşanların birçoğu bugün İsrail ve İtalya'da yaşamaktadır. Bu dili 40 yaş ve üzeri insanlar bilmektedir. Yahudi Tripolitan Arapçası, Libya Arapçasına göre farklılıklar gösterir; bu dil daha çok yerleşik hayatta kullanılan Arapçaya benzerken Libya Arapçası göçebe yaşayan bedevi Arapçası'ndan etkilenmiştir.
Yahudi Yemen Arapçası eskiden Yemen'de yaşamış veya hâlen Yemen'de yaşamakta olan Yahudilerin konuştuğu Arapça ağzıdır. Bu ağzı konuşanların %98'i, bugün İsrail'de yaşamaktadır. Yahudi Yemencesi, Yemen'de Yahudi olmayanların konuştuğu Arapçadan farklıdır. Bu ağız, San'a, Aden, Beda ve Habban olmak üzere alt lehçelere ayrılabilir.
Varzazat ; Fas’ın güneyinde, Yüksek Atlas Dağları'nın doğusunda bir şehirdir. Varzazat'ın güneyinde Sahra Çölü başlar. Şehir aynı zamanda Fas film endüstrisinin merkezi olduğu gibi, çöl temalı pek çok yabancı film de burada çekilmiştir.
Karaviyyin Üniversitesi, günümüzde Fas sınırlarındaki Fes şehrinde bulunan üniversitedir. Fâtıma el-Fihrî tarafından 857-859 yıllarında bir cami olarak kurulmuş ve daha sonra İslam Altın Çağı'nın önde gelen ruhani ve eğitim merkezlerinden biri haline gelmiştir. Fas'ın modern devlet üniversitesi sistemine 1963 yılında dahil edilmiş ve iki yıl sonra resmi olarak "Karaviyyin Üniversitesi" olarak yeniden adlandırılmıştır. Cami binasının kendisi de Fas tarihinin birçok farklı döneminden unsurlar içeren tarihi Fas ve İslam mimarisinin önemli bir kompleksidir.
Björkö Adası üzerinde yer alan Birka, Viking Çağı boyunca, İskandinavya'nın yanı sıra Doğu Avrupa ve Doğu arasında önemli bir ticaret merkezi idi. Björkö, çağdaş Stokholm'ün 30 kilometre batısında, Ekerö belediyesinde bulunan Mälaren Gölü'nde yer almaktadır. Birka ve yakınlarındaki Adelsö adasındaki Hovgården arkeolojik alanları, Viking İskandinavlarının ayrıntılı ticaret ağlarını ve Avrupa tarihi üzerindeki etkilerini gösteren bir arkeolojik kompleks oluşturuyor. Genel olarak İsveç'in en eski kenti olarak kabul edilen Birka, 1993 yılında UNESCO tarafından bir Dünya Mirası olarak ilan edilmiştir. Birka'daki Viking dönemi mezarından çıkan gümüş yüzük, İskandinavya'da bulunan o dönemin Arapça yazıtlı ilk yüzüğüdür.
Tetuan, Fas'ın kuzeyinde bulunan bir şehirdir. Berberice bir kelime olan Tetuan, kelime anlamıyla "gözler" ve mecazi anlamda "su gözü" anlamına gelmektedir. Tetuan, Fas'ın Akdeniz'deki iki önemli limanı arasında yer almaktadır. Cebelitarık Boğazı'nın birkaç mil güneyinde ve Tanca'nın yaklaşık 40 mil (60 km) Güney güneydoğusunda yer almaktadır. 2014 yılı itibarıyla şehrin nüfusu 463.968'dir. Tetuan'ın sivil havaalanı Sania Ramel Havaalanı, şehrin 6 km doğusunda yer almaktadır.
Al Jadida, eski isim Mazagan, Fas'ın Atlas Okyanusu sahilinde, Doukkala-Abda bölgesindeki Kazablanka'nın 106 km güneyinde bulunan bir liman kentidir. 194,934 nüfusa sahiptir. Denizden bakıldığında El Jadida'nın eski kenti çok "Faslı olmayan" bir görünüme sahiptir; şehrin yontulmuş taş duarları Portekiz etkisini göstermektedir.
Azize Katerina Manastırı resmi olarak "Sina Dağı'ndaki Kutsal Tanrı-Trodden Manastırı", Mısır'ın Güney Sina ilinde, Sina Dağı'nın eteklerinde, Azize Katerina kentinde yer alan bir manastırdır. Manastır, daha geniş Doğu Ortodoks Kilisesinin bir parçası olan Özerk Sina Kilisesi tarafından yönetilmektedir. 2002 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak ilan edilmiştir.
Kuzey Suriye'nin Antik Köyleri, Ölü Şehirler veya Unutulan Şehirler, Suriye'nin kuzeybatısındaki Halep ve İdlib arasında yer alan 700 terk edilmiş yerleşim grubudur. Suriye'nin kuzeybatısındaki sekiz arkeolojik parkta bulunan yaklaşık 40 köy, Geç Antik Çağ ve Bizans döneminin kırsal yaşamı hakkında izler sunmaktadır. 1. yüzyıldan 7. yüzyıla kadar iskan edilmiş olan çoğu köy, 8. ve 10. yüzyıllar arasında terk edilmiştir. Yerleşimler, iyi korunmuş konutlar, putperest tapınaklar, kiliseler, sarnıçlar, hamamlar vb. mimari kalıntıları içermektedir.
Hongcun, Çin'in Anhui eyaletinin güneyindeki Huizhou bölgesindeki Yi ilçesindeki bir köydür. Huangshan Dağı'nın güneybatı yamaçlarında yer alır.
Makao'nun Tarihi Merkezi,, aynı zamanda Centro Histórico de Macau olarak da bilinir, eski bir Portekiz kolonisi olan Makao'da yer alan, Çin ve Portekiz kültürlerinin eşsiz asimilasyonu ve eşliğine tanık olan yirmiden fazla bölgenin genel adıdır. Kent meydanları, sokak manzaraları, kiliseler ve tapınaklar gibi anıtlar da dahil olmak üzere şehrin kültürel mirasını temsil etmektedir.
Meymand İran'ın Kirman Eyaletindeki Şehr Babek şehristanı'nın Merkez İlçesi'ndeki Meymand Kırsal İlçesinde yer alan bir köydür. 2006 nüfus sayımına göre köyde, 181 aileye mensup 673 kişi yaşamaktadır.
Berlin Modernizm Konutları, Almanya'da yer alan UNESCO Dünya Mirası alanlarından birisidir ve 20. yüzyılın başlarından itibaren inşa edilmiş sübvansiyonlu altı adet konuttan oluşan bir topluluktur. Özellikle Weimar Cumhuriyeti (1919-1933) döneminde Berlin kenti sosyal, siyasal ve kültürel açıdan ilerici olduğu için, bina reformu hareketinin olağanüstü örneklerinden biri olarak inşa edilmiştir. 2008 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak ilan edilmiştir.
Mumbai'deki Viktorya Dönemi ve Art Deco Topluluğu, Hindistan'ın Maharaştra eyaletindeki Mumbai şehrindeki Fort bölgesinde yer alan, 19. yüzyıldan kalma Victoria Neo Gotik binaları ile 20. yüzyıldan kalma Art Deco binaları topluluğudur. Bu Victorya Gotik binaları ve Art Deco binaları topluluğu, bir zamanlar Esplanade olarak bilinen büyük bir eğlence alanı olan Oval Maidan çevresinde yer almaktadır. Oval'in doğusunda Victorya Gotik kamu binaları, batı tarafında ise Backbay Reclamation ve Marine Drive'ın Art Deco binaları yer almaktadır.
Duayrat, Tunus'un Tatavin iline bağlı Tatavin belediyesinde bulunan bir köydür. Köy, il merkezi Tatavin'in 22 km güneybatısında engebeli dağlık bir bölgede yer almaktadır. Köyün nüfusu 2004 yılı itibarı ile 881'dir.