İçeriğe atla

Açlığa Doymak

Açlığa Doymak
Açlığa Doymak
Filmin Afişi
YönetmenZübeyr Şaşmaz
YapımcıZübeyr Şaşmaz
SenaristZübeyr Şaşmaz
Mustafa Çevik
OyuncularMete Horozoğlu
Hazar Ergüçlü
Didem Balçın
MüzikErkan Oğur
Görüntü yönetmeniGoran Mecava
Sanat yönetmeniFırat Yünlüel
CinsiSinema
TürüDrama
RenkRenkli
Yapım yılı2012
Çıkış tarih(ler)i7 Aralık 2012
Süre127 dakika
Ülke Türkiye
DilTürkçe
Resmî sitesi

Açlığa Doymak, yapım ve yönetmenliğini Zübeyr Şaşmaz'ın üstlendiği 2012 tarihli Türk drama filmi. Başrollerinde Mete Horozoğlu, Hazar Ergüçlü, Ali Sürmeli ve Didem Balçın vardır.[1] 7 Aralık 2012 tarihinde vizyona girmiştir.[2]

Konu

Eyüp, Sena ve Burcu adlı birbirinden farklı dünyalarda yaşayan üç farklı insanın, hiç istemeyerek birbirlerinin hayatlarını çekilemeyecek bir azaba ve bunun sonucunda ölümü tercih etmelerini konu alır.

Sena, tıp öğrencisiyken abisinin ölümünden sonra bombalı bir eyleme karışır ve daha sonra ölüm orucuna başlar.

Eyüp, çalıştığı gazeteden atıldıktan sonra karısını ve çocuklarını bombalı bir eylemde kaybeder.

Burcu, modern, genç bir kadındır. Burcu'nun aşk acısı, güzelleşme ve kendini yeniden yaratma isteği, kendi bedenine işkence edebilecek bir hırsa dönüşür.[3]

Oyuncular

Oyuncu Adı Rolü Not
Mete HorozoğluEyüp
Hazar ErgüçlüSena
Didem BalçınBurcu
Ali SürmeliAhmet
Uğur ÇınarMustafa
Hakan BoyavDursun
Musa UzunlarSerdar
Serkan ErcanBayram
Gonca Yakut AbacıGülsüm
Payidar TüfekçioğluÇetin
Zeyno ÜstünışıkSelma
Esra ŞengünalpFatma
Ümit AcarŞeyh

Dış bağlantılar

Kaynakça

  1. ^ "Açlığa Doymak". Sinemalar.com. 25 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2012. 
  2. ^ "Açlığa Doymak". Box Office Türkiye. 24 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2012. 
  3. ^ "AÇLIĞA DOYMAK - HİKAYE". 24 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2012. 

İlgili Araştırma Makaleleri

Kimya, maddenin yapısını, özelliklerini, birleşimlerini, etkileşimlerini, tepkimelerini araştıran ve uygulayan bilim dalıdır. Kimya bilmi daha kapsamlı bir ifadeyle maddelerin özellikleriyle, sınıflandırılmasıyla, atomlarla, atom teorisiyle, kimyasal bileşiklerle, kimyasal tepkimelerle, maddenin hâlleriyle, moleküller arası ve moleküler kuvvetlerle, kimyasal bağlarla, tepkime kinetiğiyle, kimyasal dengenin prensipleriyle vb konularla ilgilenir. Kimyanın en önemli dalları arasında analitik kimya, anorganik kimya, organik kimya, fizikokimya ve biyokimya sayılır.

<span class="mw-page-title-main">Grup Yorum</span> Türk müzik grubu

Grup Yorum, Türkiye çıkışlı protest, özgün müzik ve Anadolu rock gibi müziğin çeşitli dallarında eserler üreten politik, devrimci müzik grubudur 1985'ten günümüze siyasi görüşlerini müzikleriyle topluma duyurmaya çalışmıştır. Bu yönüyle gruba günümüze (2013) kadar 400'ün üzerinde dava açılmıştır. 15 üyesi tutuklanıp hapis yatmış ve çıkardığı 21 albüm ile 2 milyondan fazla albüm satışı yapmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Holodomor</span> SBKP(b) önderliği ve SSCB hükümeti tarafından 1932-1933te Ukrayna halkının soykırımı, yapay kitlesel açlık örgütlenmesi

Holodomor ya da Ukrayna Kırımı, 1932-1933 arasında, o dönem Sovyetler Birliği'nde, şimdiki Ukrayna ve Rusya'nın Kuban bölgesinde suni olarak yaratılan kıtlık sebebiyle yaklaşık olarak 8 milyon insanın öldüğü olaylara verilen addır.

<span class="mw-page-title-main">Bülent Uygun</span> Türk eski futbolcu ve teknik direktör

Bülent Uygun, forvet mevkiinde oynamış Türk eski millî futbolcu. Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'un teknik direktörüdür.

<span class="mw-page-title-main">Açlık grevi</span> belirli özel amaçlarda başarılı olmak için geliştirilmiş şiddet içermeyen bir direniş yöntemi

Açlık grevi, katılımcılarının politik protesto davranışları olarak ya da diğerlerinde suçluluk duygusu yaratmak için genellikle bir yasanın değişmesi gibi belirli özel amaçlarda başarılı olmak için geliştirilmiş şiddet içermeyen bir direniş yöntemidir. Herhangi bir tutum, davranış, uygulama veya olayı benimsemediğini göstermek ya da bazı isteklerini yetkili kişi veya makamlara kabul ettirmek için su, tuz ve şeker dışında vücudun ihtiyaç duyduğu besin maddelerini almayarak aç kalma esasına dayanan bir protesto yöntemidir. Yemek yememe grevidir. 1991 tarihli Malta Bildirgesi'nde açlık grevi, "zihinsel olarak ehliyetli ve kendi iradesiyle açlık grevine karar vermiş kimsenin belirli bir zaman için yiyecek ve/veya sıvı almayı reddetmesi" şeklinde tanımlanmıştır. Açlık grevi eyleminden farklı olarak, ölüm orucu eyleminde hiçbir gıda alınmaz. Genellikle açlık grevi eylemiyle sonuç alınamadığında, daha etkili bir eylem biçimi olduğu düşünülen ölüm orucu eylemine geçilir. Açlık grevleri süreli veya süresiz şekilde olabilir.

<span class="mw-page-title-main">Suriye-Türkiye ilişkileri</span>

Suriye-Türkiye ilişkileri, coğrafi ve tarihsel ortaklıkları bulunan Suriye Arap Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti'nin uluslararası ikili ilişkileri ve politikaları ifade eder.

<span class="mw-page-title-main">Tiyatro Oyunbaz</span>

Tiyatro Oyunbaz, İstanbul'da yerleşik olan bir tiyatro topluluğudur.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye'deki intihar saldırıları listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Türkiye'de 59 intihar saldırısı gerçekleşti. Bunların 36'sı PKK, 10'u Irak ve Şam İslam Devleti, 6'sı TAK, 5'i Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi, 3'ü ise el-Kaide'nin Türkiye yapılanmasına mensup kişiler tarafından düzenlenmişti. Toplamda eylemciler dâhil 626 kişinin öldüğü saldırılarda, 9 Mart 2003'teki saldırdaki hariç, saldırganların tamamı ölmüş ve 44 saldırıda eylemci dışında da ölenler oldu. Saldırılar 20 ile yayılırken en çok saldırı 16 kezle İstanbul'da gerçekleşmişti. Bu saldırıların yanı sıra, beşi PKK biri ise Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi mensubu olan eylemciler tarafından düzenlenmesi planlanan saldırılar, farklı sebeplerden ötürü eylemcilerin üzerindeki patlayıcıların infilak etmesi sonucu gerçekleştirilemedi ve saldırganlar öldü.

<span class="mw-page-title-main">TAK (örgüt)</span> 2004te kurulan yasa dışı ayrılıkçı silahlı örgüt

TAK tam adı ile Kürdistan Özgürlük Şahinleri, 29 Temmuz 2004 yılında kurulan, Türkiye'nin metropollerinde, turistik bölgelerinde sivillere, askerî hedeflere karşı bombalı saldırı, intihar saldırısı, sabotaj ve kundaklama türünde stratejik ve sansasyonel saldırılar düzenleyen yasa dışı ayrılıkçı silahlı örgüt.

2005 Kuşadası Saldırıları, 30 Nisan 2005 tarihinde yasa dışı silahlı örgüt PKK tarafından Kuşadası kent merkezine bırakılan bir bombayı etkisiz hale getirmeye çalıştığı sırada Başkomiser Yaşar Aykaç'ın ölümü ve 16 Temmuz 2005 tarihinde yine kent merkezinde Kadınlar Denizi minibüsüne bırakılan bir bombanın, 2'si turist 5 kişinin ölümüne yol açması ile sonuçlanan olaylar zinciri.

2011-2013 Dera ili çatışmaları, Arap Baharı'nın bir parçası olan ve 15 Mart 2011'de başlayıp hala sürmekte olan Suriye İç Savaşı'nın, İkinci Aşama olarak adlandırılan evresinde, 13 Ekim 2011'de başlayıp, yaklaşık 6 ay sürerek, Birleşmiş Milletler'in katkılarıyla, ülke genelinde, sonradan ihlal edilecek bir ateşkes ilan edildiği, 14 Nisan 2012 tarihine kadar Dera İli'nde sürmüş olan çatışmalara verilen addır ve Suriye Ayaklanması'nın önemli bir parçasıdır. Ülkede ayaklanmanın başladığı yer, bölgedeki Dera kenti olduğu için, stratejik bir öneme de sahiptir.

"Olmazsan Olmaz", Burcu Güneş'in 19 Aralık 2006'da Seyhan Müzik tarafından yayınlanan dördüncü albümü Ben Ateş Ben Su'nun ilk video klip şarkısıdır.

<span class="mw-page-title-main">RedHack</span> Marksist, sosyalist hacker grubu

RedHack, 1997 yılında kurulan, kendilerini Marksist ve sosyalist olarak tanımlayan hacker grubu. Şubat 2012'de Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün internet sitesini çökerterek adlarını duyuran grup aynı zamanda Türkiye genelinde yaklaşık 350'ye yakın emniyet müdürlüğü sitesini geçici bir süreliğine çalışmaz hale getirdi. Grubun çekirdek kadrosunu oluşturan üye sayısı 12'dir. 21 Ağustos 2006'da Atılım gazetesine verdikleri bir röportajda Redhack misyonlarını: “Aynılar aynı yerdedir, ayrılar ayrı yerdedir.” esprisinden hareketle Redhack'i Türkiye devrimine hizmet etmesi için devrimci dayanışmanın bir ürünü olarak kurduk ifadelerini belirtmişlerdir.

<span class="mw-page-title-main">2012 Gaziantep saldırısı</span>

2012 Gaziantep saldırısı, 20 Ağustos 2012'de PKK tarafından Şehitkamil, Gaziantep'te, bomba yüklü otomobille düzenlenen saldırısı. Saldırıda 10 kişi ölmüş, 9'u ağır 66 kişi yaralanmıştır. Saldırı, Ramazan Bayramı'nın ikinci günü düzenlenmiştir.

<span class="mw-page-title-main">İşgal hareketi</span>

İşgal hareketi veya Küresel işgal hareketi, dünya genelinde 2008-2012 Küresel Ekonomik Kriz nedeniyle başlayan toplumsal ve küresel protesto hareketi.

Türkiye'de açlık grevleri, Türkiye'de düzenlenen açlık grevleridir.

Mersin Eyüp Aygar Fen Lisesi, bilinen adıyla Mersin Fen Lisesi 1991 yılında eğitim-öğretime başlamıştır. Tek bina ile eğitime başlayan bu okula daha sonraları ek bir yatakhane binası yapılmıştır. 2012 Yılında Yenişehir Belediyesi karşısındaki Palm City Alışveriş Merkezi yanındaki yeni binasına taşınmış ve hâlen burada eğitim öğretim hizmeti vermektedir. Eskiden "Mersin Fen Lisesi" olan adı, bir hayırseverin bina yaptırmasıyla kendi ismini içeren "Eyüp Aygar Fen Lisesi" ismini almıştır.

<span class="mw-page-title-main">2016 Vezneciler saldırısı</span>

Vezneciler saldırısı, 7 Haziran 2016'da İstanbul'un Fatih ilçesinin Vezneciler semtinde yerel saatte 08:40 (UTC+02.00) sıralarında bomba yüklü araçla gerçekleştirilen bombalı intihar saldırısı. Patlama sonucunda altışar polis memuru ve sivil ile bir saldırgan olmak üzere 13 kişi öldü, 35 kişi yaralandı.

<span class="mw-page-title-main">İnsan Hakları Anıtı (Ankara)</span> Ankara, Türkiyede bir heykel

İnsan Hakları Anıtı veya İnsan Hakları Heykeli, Türkiye'nin başkenti Ankara'da bulunan bronz anıt.

Türkiye'deki 2011–2012 Kürt protestoları, ülkedeki Kürt azınlık haklarının kısıtlanmasına karşı BDP liderliğinde Türkiye'de yapılan protestolardır. Türkiye'deki Kürtlerin uzun protesto eylemlerin sonucu olarak, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da da protestolar olmuştur. Hürriyet gazetesi, Mısır ve Tunus'ta devrimlere neden olan ve "Arap Baharı" olarak adlandırılanın kalkınmanın, Ortadoğu'nun kuzey kesimlerinde bir "Kürt Yazı"na yol açabileceğini öne sürdü. Protestocular hem İstanbul'da hem de Türkiye'nin güneydoğusunda sokaklara döküldü. Bazı gösteriler de Anadolu ve İzmir'de yapıldı.