
Aram Haçaturyan, Ermeni Sovyet besteci. Ermenistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Marşı'nın bestecisidir.

Franz Joseph Haydn Avusturyalı klasik müzik bestecisi. Hem Mozart’ı hem Beethoven’ı etkilemiştir. "Baba Haydn" olarak bilinir. En çok senfoni türündeki eserleriyle tanınır; bu türde 104 eser verdi. Kendisi gibi besteci olan Michael Haydn'ın ve tenor Johann Evangelist Haydn'ın ağabeyidir.

Sergey Rahmaninov, Rus besteci, orkestra şefi, piyanist.
Rengim Gökmen, Türk orkestra şefidir.
Ruşen Güneş. Türk viyola sanatçısı, şair ve besteci.

Linz, Avusturya'nın kuzeybatısında Tuna Nehri yanında yer alan bir şehir. Yukarı Avusturya eyaletinin başkentidir.

Gustav Mahler, Yahudi kökenli Avusturyalı besteci ve orkestra şefi.
Senfoni, genellikle orkestralar için bestelenmiş uzun müzik yapıtıdır. "Senfoni" belirli bir biçimi ifade etmez. Her ne kadar çoğu senfoni, ilki sonat biçiminde olan dört bölümden oluşan titremsel (tonal) çalışmalardan olsa ve müzik kuramcıları sıklıkla "klasik" senfoninin yapısını böyle tanımlasa da, bu biçimin klasik ustaları kabul edilen Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart ve Ludwig van Beethoven'ın bestelediği bazı senfoniler bile bu kalıba uymaz.

Arnold Böcklin, İsviçreli ressam, heykeltıraş, süsleme sanatçısı ve grafist.

Alexander (von) Zemlinsky, Avusturyalı besteci ve orkestra şefi.

Erich Wolfgang Korngold Avusturya-Macaristan İmparatorluğu asıllı ve sonra ABD vatandaşlığına geçmiş müzisyen ve besteci. Özellikle romantik müzik ve sinema film müziği besteleri ile tanınmıştır. Max Steiner ve Alfred Newman gibi bestecilerle birlikte Amerikan Hollywood film endüstrisi için film müziğini ortaya çıkartan ve geliştiren bestecidir. Yaşamının sonuna doğru uzmanlaştığı beste akımı ve katkı yaptığı müzik janrı pek değerli olarak görülmemekteydi. Fakat son yıllarda müziksel katkıları tekrar değerlendirilmiş ve eserlerine yeniden yakın bir ilgi doğmuştur.
Do Majör Senfoni No. 7, op. 60, Dmitri Shostakovich'in bestesini 27 Aralık 1941'de tamamladığı ve Leningrad şehrine adadığı eseridir. “Leningrad Senfonisi” olarak da bilinir.

Gustavo Adolfo Dudamel Ramírez, Venezuelalı orkestra şefi ve kemancı.

Henry-Louis de La Grange ,Fransız müzikolog, yazar, eleştirmen ve tarihçi. Besteci ve orkestra şefi Gustav Mahler'in biyografisini yazmıştır. La Grange 1952'den itibaren kaleme aldığı makaleleri basın yayınlarından gazeteler; New York Herald Tribune, The New York Times ile magazin yayınları; Opera News, Saturday Review, Musical America ve Opus 'ta yayınlanmıştır.

Mariss Ivars Georgs Jansons, Leton kökenli Sovyet-Rus orkestra şefi.
Karl Ilitch Eliasberg, Sovyet orkestra şefi. Şostakoviç'in 7. Senfonisi'nin Leningrad Galası'nın orkestra şefiydi.
Çaykovski Senfoni Orkestrası, 1930'da kurulan bir Rus klasik müzik radyo orkestrasıdır. Moskova Radyo Senfoni Orkestrası adıyla kuruldu ve Sovyet Tüm Birlik Radyo ağının resmi senfonisi olarak hizmet etti. Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından, orkestra 1993 yılında Rusya Kültür Bakanlığı tarafından Çaykovski müziğinin repertuvarında oynadığı merkezi rolü tanımak üzere yeniden adlandırıldı. Mevcut orkestra şefi 1974'ten beri bu pozisyonda olan Vladimir Fedoseyev'dir. Merkezi Moskova'dadır.

Simon Denis Rattle, İngiliz orkestra şefidir. 2000, 2007 ve 2008 yıllarında kazandığı 3 Grammy Ödülü bulunmaktadır. 1980'ler ve 1990'larda uluslararası bir ün kazanan Rattle, 1980-1998 arasında Birmingham Şehri Senfoni Orkestrası Müzik Direktörlüğünü ve 2002-2018 arasında da Berlin Filarmoni Orkestrası'nin baş şefliğini üstlendi.
Cemi'i Can Deliorman, Türk orkestra şefi.
Müzikte opus sayısı, bestecinin o eseri yayınlamasının kronolojik sırasını belirtmek için bir müzik kompozisyonuna veya bir dizi kompozisyona atanan "eser numarasıdır". Opus numaraları benzer başlıklara sahip besteleri ayırt etmek için de kullanılır; tek bir çalışma için "Op" olarak, birden fazla esere atıfta bulunulduğunda "Opp." olarak kısaltılır. Opus numaraları her zaman kompozisyonun kronolojik sırasını göstermeyebilir. Örneğin, bestecinin ölümünden sonra yayınlanan bir eser var ise, gençlik dönemine ve hatta bestecinin ilk tamamladığı eserlerden biri olsa dahi, opus numarası olarak genellikle son sıralara yerleştirilir.