7.5 cm Feld Kanone 16 neuer Art Nazi Almanyası ordusu Wehrmacht tarafından II. Dünya Savaşı sırasında kullanılan bir tür sahra topuydu. Topun aslı I. Dünya Savaşı sırasında kullaılan 7.7 cm FK 16dir. I. Dünya Savaşından sağlam kurtulan topların namluları 7.5 sm kalibreli namlular ile değiştirilerek ordu servisinde kullanıldı.

10.5 cm leichte Feldhaubitze 16 Alman İmparatorluğu ve Nazi Almanyası tarafından I. Dünya Savaşı ve II. Dünya Savaşı sırasında kullanılan obüs sınıfı topçu silahıdır. 7.7 cm FK 16 ile aynı topçu kundağını kullanmıştır. Belçika'dan I. Dünya Savaşı sırasında onarım için getirilen obüsler, onarımın ardından Heer servisinde Belçika'nın işgali sırasında 10.5 cm leFH 327 (b) adıyla kullanılmıştır. Silahın adının sonundaki (b) Belçika'dan ganimet alındığını göstermekteydi.

28 cm SK L/50 (SK - Schnelladekanone L - Länge ; Alman donanmasının Birinci ve İkinci Dünya Savaşı'nda kullandığı bir donanma topudur. İlk etapta deniz kullanımı için geliştirilen top, I. Dünya Savaşı'nın ardından karada da kullanılmıştır.

Brandenburg sınıfı, Alman İmparatorluğu'nun okyanus ötesi ilk dört ön dretnot zırhlının dahil olduğu sınıf. Bu gemiler aynı zamanda kablosuz iletişim yapabilen ilk Alman savaş gemileridir. Bu sınıfta üretilen savaş gemilerinin adları SMS Brandenburg, SMS Kurfürst Friedrich Wilhelm, SMS Weißenburg ve SMS Wörth'tür. Dört geminin inşasına 1890 yılında başlandı, üçü 1893'te tamamlanırken SMS Weißenburg 1894'te bitirildi. Öncü gemi olan Brandenburg 9,3 milyon marka, Kurfürst Friedrich Wilhelm ise 11,23 milyon marka mal oldu. Birleşik Krallık Kraliyet Donanması, bu gemileri alaya alarak "balina avcıları" olarak nitelendirmiştir.

Deutschland sınıfı, Alman İmparatorluk Donanması için inşa edilen beş ön dretnot savaş gemisinden oluşan gemi sınıfıdır. Sınıf Deutschland, Hannover, Pommern, Schlesien ve Schleswig-Holstein gemilerinden oluşmaktaydı. 1903-1908 arasında inşa edilen gemiler, daha önceki Braunschweig sınıfı zırhlılara çok benzerdi; ancak daha iyi koruma sağlayan zırhları vardı. İngiliz Kraliyet Donanması'nın devrimci gemisi HMS Dreadnought'un hizmete girişiyle daha inşaları tamamlanamadan teknolojinin gerisinde kalan Deutschland sınıfı, Alman donanmasına katılan son ön dretnot gemiler oldular. Deutschland sınıfının ardından inşa edilen Nassau sınıfı zırhlılar ise Almanya'nın ilk dretnot sınıfı oldu.

Victoria Louise sınıfı, Alman İmparatorluk Donanması'nın son korumalı kruvazör sınıfı idi. 1895-1899 arasında bu sınıftan 5 adet savaş gemisi inşa edildi. Tam yük ile 6.491 ilâ 6.705 metrik ton arasında deplasmana sahip olan Victoria Louise sınıfı savaş gemilerinin uzunluğu 110.5, genişliği 17.4 ve su çekimi de yaklaşık 7 metre idi. Yaklaşık 19 knot hız yapılabilmekteydi.

Mariotte, Fransız Deniz Kuvvetleri'nde görev yapan aynı adlı sınıfın tek denizaltısıydı. 31 Aralık 1906'da sipariş edilen denizaltı, 30 Mart 1908'de kızağa konuldu, 2 Şubat 1911'de suya indirildi ve 5 Şubat 1913'te görevlendirildi. I. Dünya Savaşı sırasında faaliyet gösteren Mariotte, 26 Temmuz 1915'te Çanakkale Boğazı'nda batırıldı.

10,5 cm SK L/45 Alman Donanması tarafından I. Dünya Savaşı ve II. Dünya Savaşı'nda kullanılan donanma topu.

28 cm MRK L/35 Alman İmparatorluğu tarafından Brandenburg sınıfı ön dretnotlarda kullanılmak üzere tasarlanan donanma topudur. II. Dünya Savaşı esnasında kıyı savunma topu olarak da kullanılmıştır.

15 cm Schnelladekanone Länge 35 veya kısaca 15 cm SK L/35, I. Dünya Savaşı öncesinde Almanya tarafından geliştirilen ve birçok ülke tarafından kullanılan donanma topudur. Avusturya-Macaristan İmparatorluğu, Çin, Danimarka, Japonya, Hollanda, Danimarka, Osmanlı İmparatorluğu, Romanya ve İspanya donanmaları tarafından da kullanılmıştır.

Sonderkraftfahrzeug 8, Almanya yapımı yarı paletli kamyondur. Ana görevi 21 cm Mörser 18, 15 cm Kanone 18 ve 10,5 cm FlaK 38 gibi ağır çekili toplar için topçu traktörü olarak faaliyet göstermekse de, aynı zamanda piyade taşıma görevi de yapabilmekteydi. 1938 ve 1945 arasında yaklaşık 4.000 adet üretildi. II. Dünya Savaşı'nda Almanlar tarafından her cephede, özellikle Polonya'nın İstilası, Fransa Muharebesi, Balkan Cephesi, Doğu Cephesi, Kuzey Afrika Cephesi, Normandiya Savaşı ve İtalyan Cephesi'nde kullanıldı.

15 cm Kanone 18 İkinci Dünya Savaşı'nda kullanılan bir Alman ağır topuydu.
SM U-33, Alman İmparatorluk Donanması'na ait U 31 tipi bir U-bot idi.

Derzki veya Bespokoynıy sınıfı muhrip, Rus İmparatorluk Donanması için I. Dünya Savaşı'ndan hemen önce inşa edilen muhrip sınıfı. Rus Karadeniz Filosu için dokuz gemi inşa edildi. Bu gemiler Rus muhribi Novik'in türeviydi, ama biraz daha küçüktü. Gemiler Rus denizciler arasında popülerdi ve özellikle Osmanlı Donanması'nın benzer gemilere sahip olmadığı Karadeniz'de etkiliydiler.
8,8 cm Flak 18 (Sfl.) auf Zugkraftwagen 12t , diğer adlarıyla Bunkerflak veya Bufla, II. Dünya Savaşı'ndan önce geliştirilen ve savaşın ilk yarısında Wehrmacht tarafından kullanılan Alman yapımı kendinden tahrikli bir toptu. Polonya'nın işgali sırasında kullanıldı, ancak Fransız Char B1 ve İngiliz Matilda II gibi daha ağır Müttefik tanklarını yok edebilen tek Alman kundağı motorlu silah olduğu Fransa Savaşı sırasında kullanımı ile daha çok bilinir. Fransa'dan sonra kalan araçlar Doğu Cephesi'nde kullanıldı. Son Bufla 1943'te yok edildi.

24 cm KL / 35, I. Dünya Savaşı'ndan önceki yıllarda İmparatorluk Alman Donanması, Arjantin Donanması, Avusturya-Macaristan Donanması ve Osmanlı Donanması'nın savaş gemilerinde kullanılan bir Alman donanma topuydu. İmparatorluk Alman Donanması gemilerinden çıkarılan silahlar, kıyı topu ve demiryolu topu görevleri için modifiye edildi ve her iki dünya savaşında da hizmet gördü. Gerçek namlu çapı 23,8 cm olan toplar, Alman toplarının sınıflandırma sistemi sebebiyle sonraki en yüksek santimetre kadar yuvarlanmıştır.
BL 13,5 inç Mk VI donanma topu, ilk olarak Osmanlı Donanması tarafından 1911 civarında sipariş edilen Reşadiye sınıfı dretnotları donatmak üzere geliştirilen bir İngiliz ağır donanma topuydu. Tamamlanan tek gemi olan HMS Erin'e Ağustos 1914'te I. Dünya Savaşı başladığında İngiliz Hükûmeti tarafından el konuldu. 45 kalibrelik BL 13.5 inçlik Mk V donanma topuna benzer bir tasarımla sadece 10 top üretildi. Mk VI topunun daha küçük barut çemberi, daha az itici gücün kullanılabileceği anlamına geliyordu ve namlu çıkış hızını 55 ft/s (17 m/s), menzili 630 yard (580 m) oranında azaltıyordu. Topun tasarımcısı Vickers X ve Y taretlerinin toplarını üretirken, Elswick Ordnance Company A, B ve Q taretlerinin toplarını üretti.

HMS Thunderer, 1910'ların başında Kraliyet Donanması için inşa edilen dördüncü ve son Orion sınıfı dretnot zırhlıydı. Kariyerinin büyük kısmını Anavatan Filosu ve Büyük Filo'da geçirdi. I. Dünya Savaşı sırasındaki hizmeti genellikle rutin devriyeler ve Kuzey Denizi'nde eğitimden oluşuyordu. Mayıs 1916'da Jutland Muharebesi'nde ve sonuçsuz 19 Ağustos 1916 muharebesi'nde de yer aldı.

Libia, 1900'lerde İtalya'da inşa edilmiş bir korumalı kruvazördür. Tasarımı, Osmanlı kruvazörü Hamidiye'ye dayanan gemi, aslen 1907 yılında Osmanlı donanması için inşa edilmişti ve Drama olarak adlandırılacaktı. 1911'de, İtalya'nın Osmanlı İmparatorluğu'na karşı mücadele ettiği Trablusgarp Savaşı patlak verdiğinde geminin inşası henüz tamamlanmamıştı. Savaşın çıkmasıyla birlikte Regia Marina gemiye el koydu. 1913'te tamamlanan gemi, iki tane 152 mm'lik, sekiz tane 120 mm'lik top taşıyordu ve 22 knot üzerinde azami hıza ulaşabiliyordu.
Bofors 75 mm Model 1934 İsveçli Bofors tarafından üretilen ve yurt dışında geniş çapta satılan bir dağ topu idi. Model 1934, İkinci Dünya Savaşı'nda Almanya, Belçika, Hollanda ve Çin tarafından kullanıldı. Almanya, savaştan önce değerlendirme ve eğitim için az sayıda silah (12) satın aldı ve bunlara 7,5 cm Gebirgshaubitze 34 adını verdi. Belçika’nın işgali sırasında Almanlar tarafından ele geçirilen ki adları o zaman Canon de 75 mle 1934 olan toplara daha sonra, 7.5 cm Gebirgskanone 228(b) adı verildi. Daha sonraki model 1936 Bulgaristan’dan satın alındı.