İçeriğe atla

7 Gün (dergi)

Yedi Gün
7 Gün dergisinin 16 Eylül 1974 tarihli 106. sayısının kapağı
SıklıkHaftalık
İlk sayı13 Eylül 1972
Son sayı1978
ÜlkeTürkiye
DilTürkçe

Yedi Gün, 1972-1978 yılları arasında Ankara'da yayımlanan haftalık dergi.

13 Eylül 1972 tarihinde Kurtul Altuğ tarafından yayımlanmaya başladı. Ağırlıklı olarak iç siyasette yaşanan olaylara ve yeni gelişmelere ilgi gösteren dergi, Modern Çağ", "Dış Olaylar" ve Televizyon" gibi başlıklar çerçevesinde aktualite ve magazin olaylarına yer verdi. Nimet Arzık, Mahmut Tali Öngören, Jale Candan, Atilla Bartınlıoğlu gibi yazarlar dergide görev aldı. Kurtul Altuğ'un tarafından hazırlanan ve daha sonra kitaplaştırılan "12 Mart ve Nihat Erim Olayı" adlı yazı dizisi dergide uzun bir süre tefrika edildi Tirajını yitirmesinden sonra güncelliğini ve etkisini yitirdi.[1]

Kaynakça

İlgili Araştırma Makaleleri

Ömer Altuğ, Türk tamburi ve bestekâr. Ankara Radyosu sanatçılarındandır.

<i>Gırgır</i> (dergi) mizah dergisi

Gırgır Dergisi, 1972'de yayına başlayan, Türkiye'nin en çok satmış kült mizah dergisidir.

<span class="mw-page-title-main">Orhan Seyfi Orhon</span> Türk şair, gazeteci, yazar, yayımcı, siyaset adamı

Orhan Seyfettin Orhon, Türk şair, gazeteci, yazar, yayımcı, siyaset adamı.

Şevket Altuğ, Türk tiyatro ve sinema sanatçısı.

<span class="mw-page-title-main">Rıfat Ilgaz</span> Türk şair, romancı ve öykücü (1911–1993)

Rıfat Ilgaz tam adıyla Mehmet Rıfat Ilgaz, Türk şair, romancı ve öykü yazarı.

Aydınlık, Vatan Partisi'nin günlük gazetesidir.

<i>Gol Kralı</i> (film) film

Gol Kralı, yönetmenliğini Kartal Tibet'in üstlendiği 1980 yapımı komedi türündeki Türk filmi. Aziz Nesin'in aynı adlı romanından beyaz perdeye aktarılmıştır. Filmin başrolünde Kemal Sunal oynamaktadır. Filmde sevgilisine kendisini beğendirmek için futbolcu olmaya uğraşan Sait'in yaşadığı komik olaylar anlatılıyor.

<i>Milliyet Sanat</i> Kültür ve sanat dergisi

Milliyet Sanat, Milliyet Yayın Grubu tarafından çıkartılan kültür ve sanat dergisi.

<i>Akis</i> (dergi) Metin Tokerin yönetiminde, 1954 - 1967 arasında 706 sayı çıkan  haber-siyaset dergilerinin ilki

Akis, Metin Toker'in yönetiminde, Batı'da yayınlanan haftalık siyasal dergilerden Time dergisinden örnek alınarak haftalık yayınlanan dergi. 15 Mayıs 1954 - 31 Aralık 1967 arasında 706 sayı çıkan dergi, Türk basınındaki haftalık haber-siyaset dergilerinin ilkidir.

<span class="mw-page-title-main">Emre Altuğ</span> Türk şarkıcı ve oyuncu

Niyazi Emre Altuğ, Türk şarkıcı-şarkı yazarı, oyuncu, sunucu ve müzik prodüktörü.

<span class="mw-page-title-main">Şevket Kazan</span> Türk avukat ve siyasetçi

Şevket Kazan Türk avukat ve siyasetçi. Eski Adalet Bakanı.

<i>28 Gün Sonra</i>

28 Gün Sonra, 2002 İngiliz yapımı film. Senaryosunu Alex Garland yapmış, yönetmenliğini ise Danny Boyle üstlenmiştir. Önemli rollerini Cillian Murphy, Naomie Harris, Megan Burns, Brendan Gleeson, Christopher Eccleston paylaşmışlardır. Filmin müziği John Murphy'e aittir.

<span class="mw-page-title-main">Münih Katliamı</span>

Münih Katliamı, Münih'te düzenlenen 1972 Yaz Olimpiyatları sırasında, Kara Eylül örgütüne bağlı silahlı militanlar tarafından yapılmış saldırı. İsrail Olimpiyat takımının on bir üyesi rehin alındığı olay, rehineler ve bir polisin ölümü ile sonuçlanmıştır.

<i>Emel</i> (dergi)

Emel, 1 Ocak 1930 tarihinde Romanya'nın egemenliği altındaki Güney Dobruca'nın Hacıoğlu Pazarcık şehrinde Müstecip Ülküsal ve 9 arkadaşı tarafından çıkarılmaya başlanan fikir ve kültür dergisidir. Emel, 5. sayısından itibaren, 1917 yılında kurulan Kırım Halk Cumhuriyeti'nin en önde gelen isimlerinden biri olan, Kırım Kurultay hükûmetinin Dışişleri ve Harbiye Bakanı Cafer Seydahmet Kırımer'in isteğiyle, Kırım Türklerinin Milli İstiklal Davasının yayın organı olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Nezih Okuş</span> Türk bürokrat

Kamil Nezih Okuş, Türk bürokrattır.

1934 Trakya Olayları, 1934 Trakya Pogromu ya da Furtuna, 21 Haziran ile 4 Temmuz 1934 tarihleri arasında Türkiye'nin Trakya Bölgesi'nde Yahudilere karşı gerçekleştirilen şiddet eylemleri. Olaylar sonrasında çok sayıda Yahudi başka ülkelere göç etti.

Zeki Kuneralp, Türk diplomat.

1996 Adana saldırısı, 25 Ekim 1996'da Türkiye'nin Adana ilinin Seyhan ilçesinde, Adana Emniyet Çevik Kuvvet Müdürlüğü nizamiyesine yaklaşan PKK mensubu Leyla Kaplan'ın üzerindeki patlayıcıları infilak ettirmesiyle gerçekleştirilen intihar saldırısı. Patlama sonucunda saldırganın yanı sıra üçü polis ile biri olay sırasında yakınlarda bulunan sivil olmak üzere toplam 5 kişi öldü; 18 kişi ise saldırıdan yaralı olarak kurtuldu.

Kurtul Yılmaz Altuğ, Türk gazeteci ve yazardır.

<span class="mw-page-title-main">Görice Sancağı</span>

Görice Sancağı, Osmanlı İmparatorluğu'nun sancaklarından biriydi. Sınırları günümüz Arnavutluk'un güneydoğusunu ve Yunanistan'ın kuzeybatısını kapsamaktaydı. Sancağın merkezi Görice idi.