Medea, Johann Palisa tarafından 6 Şubat 1880'de Pula'da keşfedilen ve adını Yunan mitolojisinde bir figür olan Medea'dan alan çok büyük bir ana kuşak asteroididir.

72 Feronia, oldukça büyük ve karanlık bir ana kuşak asteroitidir. Bu, 29 Mayıs 1861'de New York Eyaleti, Hamilton Koleji'inden C. H. F. Peters tarafından yapılan ilk asteroit keşfiydi. Başlangıçta Peters'ın zaten bilinen 66 Maja asteroidini gördüğü düşünülüyordu ancak Truman Henry Safford bunun yeni bir gök cismi olduğunu gösterdi. Safford bu asteroide Roma doğurganlık tanrıçasının adı olan Feronia'nın adını verdi.

Sirona, Alman-Amerikalı astronom C. H. F. Peters tarafından 8 Eylül 1871'de keşfedilen ve adını Kelt şifa tanrıçası Sirona'dan alan, biraz büyük ve parlak renkli bir ana kuşak asteroididir.
991 McDonalda, bir Themis asteroitidir. Otto Struve tarafından 1922'de ABD'nin Williams Bay, Wisconsin bölgesinde bulunan Yerkes Gözlemevi'nde keşfedildi. Adını, Struve'nin 1939'da kurulmasına katkıda bulunduğu McDonald Gözlemevi'nden almıştır.

Doris ana kuşağın en büyük asteroitlerinden biridir. 19 Eylül 1857'de Hermann Goldschmidt tarafından Paris'teki balkonunda keşfedildi.

775 Lumière, Güneş'in etrafında dönen S-tipi bir ana kuşak asteroitidir. 6 Ocak 1914 tarihinde Fransız astronom Joanny-Philippe Lagrula tarafından Nice Gözlemevi'nde keşfedildi. Görünür büyüklüğü 10,40, Çapı 33,58 kilometredir. 775 Lumière, 3,0124 AU yarı büyük eksen ve 0,0715 dış merkezlik ile karakterize edilen ve ekliptiğe 9,2891° eğik bir yörüngeye sahiptir. Adı, Fransa'da gökbilimciler için fotoğraf filmi üreten Auguste ve Louis Lumière ile şirketine ithaf edilmiştir.
Virginia, koyu renkli karanlık büyük bir ana kuşak asteroididir. Amerikalı astronom James Ferguson tarafından 4 Ekim 1857'de Washington D.C.'deki Amerika Birleşik Devletleri Deniz Gözlemevi'nde keşfedildi. Alman astronom Karl Theodor Robert Luther ise 19 Ekim'de Düsseldorf'ta, Ferguson'dan bağımsız olarak keşfetti.

Felicitas, karanlık ve oldukça büyük bir ana kuşak asteroitidir. Alman-Amerikalı astronom C. H. F. Peters tarafından 9 Ekim 1869'da keşfedildi ve adını Roma başarı tanrıçası Felicitas'tan aldı. Felicitas tarafından gerçekleşen tek yıldız örtülmesi gözlemi 29 Mart 2003'te Japonya'dan yapılmıştır.
774 Armor, ana kuşakta Güneş'in yörüngesinde dolanan bir küçük gezegendir. Fransız astronom Charles le Morvan tarafından 13 Aralık 1913'te Paris'te keşfedilmiş ve adını Kelt bölgesi Armorica'dan almıştır. Asteroit 3,05 AU uzaklıkta, 5,32 yıllık bir yörünge periyodu ve 0,169'luk bir dışmerkezlikle dönmektedir. Yörünge düzlemi eliptik düzlemine 5,56°'lik bir açı ile eğimlidir.

770 Bali, Güneş'in yörüngesinde dönen bir küçük gezegendir. Flora ailesinin bir üyesidir. Alman astronom Adam Massinger tarafından 31 Ekim 1913 tarihinde Almanya'nın güneybatısındaki Heidelberg Gözlemevi'nde keşfedilmiştir. Asteroide muhtemelen Endonezya'nın Bali adasının adı verilmiştir, çünkü keşfeden kişi Endonezya'daki diğer birkaç asteroide de bu adı vermişti. Alternatif hipotez ise asteroide Hindu mitolojisindeki Daityaların kralı Bali'nin adının verilmiş olmasıdır.

Lomia, neredeyse dairesel bir yörüngeye sahip büyük bir ana kuşak asteroididir; yörünge eksantrikliği 0,029'dur. Fransız astronom Alphonse Borrelly tarafından 12 Eylül 1871'de Marsilya Gözlemevi'nden keşfedilmiştir. İlk yörünge elementleri ertesi yıl Alman astronom Friedrich Tietjen tarafından yayınlandı. Adın nedeni belirsiz, ancak Lutz D. Schmadel bunun büyük olasılıkla Yunan mitolojisindeki dişi iblis Lamia'nın yanlış yazıldığına inanıyor.

Melete, büyük ve karanlık bir asteroit kuşağı asteroididir. Muhtemelen organik olarak zengin silikatlar, karbon ve susuz silikatlardan oluşan ve olası iç su buzu olan, oldukça sıra dışı bir P-tipi asteroiddir. Asteroit 4,18 yıllık bir süre ile Güneş'in etrafında dönmektedir.
Mnemosyne, büyük bir ana asteroit kuşağı asteroididir. S-tipi bir asteroittir. 22 Eylül 1859'da Karl Theodor Robert Luther tarafından Düsseldorf'da keşfedildi. Adı, Utrecht Gözlemevi'nin yöneticisi Martin Hoek tarafından Yunan mitolojisinde bir Titan olan Mnemosyne'den esinlenilerek konuldu.

Lachesis büyük bir ana kuşak asteroididir. Fransız astronom Alphonse Borrelly tarafından 10 Nisan 1872'de ve bağımsız olarak Alman-Amerikalı astronom Christian Heinrich Friedrich Peters tarafından 11 Nisan 1872'de keşfedildi ve daha sonra Yunan mitolojisindeki Moirai veya Fates'ten biri olan Lachesis'in adını aldı. Bir yıldızın Lachesis tarafından örtülmesi 1999'da meydana geldi ve beş gözlemci tarafından görsel olarak ve bir kez fotoelektrik olarak doğrulandı. Bu doğrulamalar sırasında kirişler tahmini olarak 184 × 144 km bir eliptik enine kesit verdi.
992 Swasey, Güneş'in etrafında dönen küçük bir gezegen olan bir asteroittir. Otto Struve tarafından 1922'de Amerika Birleşik Devletleri, Wisconsin, Williams Bay'deki Yerkes Gözlemevinde keşfedildi. Adını McDonald Gözlemevi'nde Struve'nin adını taşıyan 82 inçlik teleskopu inşa eden Warner & Swasey Company'den Ambrose Swasey'den almıştır.
Zelia, 28 Eylül 1876'da Paul Henry ve Prosper Henry kardeşler tarafından keşfedilen bir ana kuşak asteroitidir. Bu keşif için kredi Prosper Henry'ye verilmiştir. Bu asteroit için ilk yörünge elemanları, 1877'de Amerikalı astronom H. A. Howe tarafından yayımlanmıştır.
Lumen, orta asteroit kuşağından gelen, yaklaşık 130 kilometre çapında karbonlu bir asteroittir. Tanımlanmış bir Eunomia ailesi'ne müdahaleci asteroittir.
Irma oldukça büyük ve karanlık bir ana kuşak asteroitidir. Fransız kardeşler Paul Henry ve Prosper Henry tarafından 5 Kasım 1877'de keşfedilmiştir. Keşfin itibarı Paul'e verilmiştir. Irma isminin ise anlamı bilinmiyor.

Celuta, 50 km çapında bir ana kuşak asteroitidir. Fransız gök bilimciler Paul Henry ve Prosper Henry tarafından 6 Nisan 1878'de keşfedilmiştir. Bu, Prosper kardeşlere atfedilen son keşifti. S-tipi bir asteroit olarak sınıflandırılır.

Eos, Avusturyalı gök bilimci Johann Palisa tarafından 18 Ocak 1882'de Viyana'da keşfedilen büyük bir ana kuşak asteroitidir. 1884 yılında Viyana astronomisi için yeni bir dönemin başlangıcını müjdelemesi umulan yeni gözlemevinin açılışını onurlandırmak amacıyla, Yunan şafak tanrıçası Eos'un adını almıştır.