İçeriğe atla

57 (anlam ayrımı)

57 (Elli yedi) şu anlamlara gelebilir:

  • 57, milattan sonra 57 yılı
  • MÖ 57, milattan önce 57 yılı
  • 57 sigarası, İran'da üretilen küçük boyutlardaki sigara markası

İlgili Araştırma Makaleleri

Milâdî 4. yüzyıl, milattan sonra 301 yılından 400 yılına kadar sürmüş yüzyıllık zaman dilimidir.

Yüzyıl veya asır kelime anlamı olarak arka arkaya gelen yüz yılı anlatmak için kullanılır. Ancak aslında yüzyıl terimi yüz tane yıldan oluşmak zorunda değildir. 0 yılı ile başlar ve 99 yılı ile biterler. 0 başlangıç kabul edilir ve takip eden an 1. yıldır. 0 milat kabul edilmesi tarihçiler tarafından yapıldığı için tarih hesaplamalarında 0-99 olarak yüzyıl 0-24 1. çeyrek 25-49 2. çeyrek 50-74 3. çeyrek 75-99 4. çeyrek olarak kullanılmaktadır.

Latince, anno Domini (AD) ve Mesih'ten sonra (MS), Jülyen ve Gregoryen takvimlerinde yılları etiketlemek veya numaralandırmak için kullanılır. Geleneksel olarak İsa'nın doğum tarihini tanımlar. İsa'nın efendi olarak tanımlanmasının nedeni, Hristiyanlıkta İsa'nın Tanrı'nın özünden olduğu yani Tanrı ve Tanrı'nın oğlu olduğu inancıdır. Latincede “Anno Domini” “Efendinin yılı” demektir, daha uzun yazılım şekli ise “Anno Domini Nostri Iesu Christi” buda “Efendimiz İsa’nın yılında” demektir. Hristiyan kronolojisi “0” yani sıfır yılını kullanmıyor. İsa'nın doğduğu yılı 1 olarak kabul ediyor. Örnek: 2022 yılı İsa'nın 2021 yıl önce doğduğunu belirtir.

<span class="mw-page-title-main">Katmandu</span> Nepalin başkenti

Katmandu, Nepal cumhuriyetinin başkenti ve en büyük şehridir.

<span class="mw-page-title-main">Trablus</span> Libyanın başkenti

Trablus, ya da Osmanlı dönemindeki adıyla Trablusgarp, Libya'nın başkenti ve en büyük şehridir.

<span class="mw-page-title-main">Merkezi</span>

Merkezi Eyaleti, İran'ın 31 eyaletinden birisidir.

<span class="mw-page-title-main">Bizerte</span>

Binzert, Bizerte ya da Bizerta Tunus'ta bir kent ve Bizerte vilayetinin merkezidir. 2004 yılı verilerine göre nüfusu 114.371 kişidir.

<span class="mw-page-title-main">Taşköprü (Silifke)</span> Silifkede bir köprü

Taşköprü, Mersin'in Silifke ilçesinde şehir merkezinin ortasından geçen Göksu'nun üzerinde bulunan köprü. Orijinali yedi gözlü olan köprü gördüğü restorasyonlar sonrası beş gözlü hale gelmiştir. Günümüzde temelleri hariç tamamen moderndir.

Milat, tarih hesaplamalarında İsa'nın doğduğu kabul edilen gün. İsa'nın doğum tarihine dair net bir bilgi olmamakla birlikte, miladi takvime göre oluşturulmuş zaman çizelgesinde başlangıç noktası yani 1 Ocak 1 tarihi olarak kabul edilir. Bu takvimde 0 yılı tanımlanmamıştır. Bu tarihten önceki tarihler milattan önce (MÖ), bu tarihten sonraki tarihler milattan sonra (MS) olarak tanımlanır. Ayrıca İsa'dan önce (İÖ) ve İsa'dan sonra (İS) terimleri de aynı anlamda kullanılır.

<span class="mw-page-title-main">Turfan (il)</span>

Turfan İli, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesinin doğusunda bir ildir. Turfan başşehridir.

<span class="mw-page-title-main">Mari (antik kent)</span> Antik Sümer ve Amori şehri

Mari, bugün Suriye'de bulunan Abu Kemal kasabasının 11 km kuzey batısında, Fırat Nehri'nin batısında bulunan eski bir Sümer ve Amori şehir devletidir. Milattan önce 5. binyılda kurulduğu düşünülen kent, en parlak dönemini MÖ 2900 ile Hammurabi tarafından yıkıldığı MÖ 1759 yılları arasında yaşadı.

<i>Milat</i> (Yonca Lodi albümü)

Yonca Lodi, Yonca Lodi'nin dördüncü stüdyo albümü, 2010 yılının Eylül ayında çıktı.

<i>Milat</i> (gazete)

Milat, Türkiye'de basılan ulusal günlük gazetedir. 20 Ekim 2011 yayına başlamıştır.

Mısır'ın 12. Hanedan'ı, Firavunları Mısır'da Milattan Önce 1991- Milattan Önce 1802 tarihleri arasında hüküm sürmüş hanedan.

<span class="mw-page-title-main">57. Alay Şehitleri Camii</span>

Çukurova Üniversitesi 57. Alay Şehitleri Camii, Adana'da Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi yanında 2021 yılında ibadete açılan cami.

Milattan önce, milattan önceki döneme işaret eder.

Milattan sonra, milattan sonraki döneme işaret eder.

<span class="mw-page-title-main">Birinci Ara Dönem</span>

Birinci Ara Dönem milattan önce yaklaşık 2216 yılında başlayıp 2025 yılına kadar devam eden dönem. Bu dönemde 6. Hanedan sonrasında yıkılan antik Mısırda oluşan yeni hakimiyet bölgelerinde özellikle Teb ve Herakleopolis öne çıkan şehirler olmuşlardır.

<span class="mw-page-title-main">İkinci Ara Dönem</span>

İkinci Ara Dönem Antik Mısır'da Orta Krallık döneminden Yeni Krallık dönemine geçişi sağlayan ara dönemdir. Bu dönem 13. hanedandan 17. hanedana ulaşmakta ve milattan önce 1648'den 1550'ye kadar uzanmaktır.

<span class="mw-page-title-main">Üçüncü Ara Dönem</span> Antik Mısırda milattan önce 1075ten 652 yılına kadar olan dönem

Üçüncü Ara Dönem Antik Mısır'da milattan önce 1075'ten 652 yılına kadar olan dönemi kapsayan, Yeni Krallık'tan klasik firavun döneminin çöküşüne kadar yaşanan dönemi ifade eden bir adlandırmadır.