
Ahmet Edip Akbayram, Türk müzisyen.

Türk pop müziği, Türk popu, Türkçe pop, Anadolu pop veya T-pop modern popüler müzik kalıplarıyla oluşturulmuş ya da yoğun modern müzik kalıplarının üzerine hafifçe alaturka ve halk müziği ezgileri monte edilmesiyle oluşturulmuş Türk müziği çeşididir.
Ahmet Koç, Türk bağlama sanatçısı, müzisyen. Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı Devlet Modern folk müzik topluluğuna bağlı müzikolog, aranjör ve bağlama sanatçısıdır.

Söyleyemediklerim. Edip Akbayram'ın, 2008 tarihli, 22. stüdyo albümüdür. Albümde yer alan şarkıların tamamı, daha önce Edip Akbayram'ın farklı farklı sanatçı dostları tarafından seslendirilmiş olan şarkılardır. Şarkıların sözlerinde ve müziklerinde; İlhan Şeşen'den Özer Şenay'a, Enver Karagöz'den Mehmet Koç'a, Zülfü Livaneli'den Aşık Mahzuni Şerif'e, Adnan Ergil'den Ahmed Arif'e, Fikret Kızılok'tan Sarper Özsan'a birden fazla şarkı sözü yazarı, şair ve müzisyenin imzası bulunmaktadır.

Edip Akbayram'ın, 2005 tarihli, 21. stüdyo albümünün adı. Albüm, Edip Akbayram'ın en sevilen şarkılarını bir araya getirdiği derleme/ seçki albümlerinden biridir. Edip Akbayram bu albümünde, sözlerinde ve/ veya müziklerinde, Adnan Ergil'den Mazlum Çimen'e, Aşık Mahsuni Şerif'ten Servet Kocakaya'ya pek çok farklı şarkı sözü yazarı, müzisyen ve şairin imzasının bulunduğu şarkılarına yervermiştir.

Selam Olsun, Edip Akbayram'ın, 2001 tarihli, 18. stüdyo albümünün adı. Albüm, Edip Akbayram'ın ilk kez seslendirmiş olduğu, kimisi ilk kez kendisi tarafından yorumlanan kimisi daha evvel başka başka sanatçılar tarafından yorumlanmış olan şarkılardan, türkülerden oluşmaktadır. Edip Akbayram bu albümünde, sözlerinde ve/ veya müziklerinde, Rıfat Öncel'den Aydın Öztürk'e, Ahmet Yorgun'dan Yolcu Bilginç'e, Kıvırcık Ali'den Ufuk Turan'a, Metin Özülkü'den Cevdet Bağca'ya, Bülent Gümüş'ten Aladdin Us'a değin pek çok farklı şarkı sözü yazarı, müzisyen ve şairin imzasının bulunduğu şarkılara yer vermiştir.

Bir Şarkın Olsun Dudaklarında, Edip Akbayram'ın, 1993 tarihli 12. stüdyo albümüdür. Albüm, Edip Akbayram'ın ilk kez seslendirmiş olduğu, kimisi ilk kez kendisi tarafından yorumlanan kimisi daha evvel başka başka sanatçılar tarafından da yorumlanmış olan şarkılardan, türkülerden oluşmaktadır.

Unutamadıklarım, Edip Akbayram'ın 1992 tarihli 11. stüdyo albümü. Albüm, Edip Akbayram'ın sevilen şarkılarını bir araya getirdiği derleme albümlerinden biridir. Edip Akbayram bu albümünde, sözlerinde ve müziklerinde, Aşık Mahzuni Şerif'ten Zülfü Livaneli'ye pek çok farklı şarkı sözü yazarı, müzisyen ve şairin imzasının bulunduğu şarkılarına yer vermiştir.

Hava Nasıl Oralarda?, Edip Akbayram'ın 1991 tarihli 10. stüdyo albümünün adı. Albüm, Edip Akbayram'ın 1988 tarihli Özgürlük ve 1990 tarihli Şahdamar adlı albümlerinde yer alan şarkılardan, türkülerden oluşmaktadır. Edip Akbayram bu albümünde, sözlerinde ve/veya müziklerinde, Ahmet Arif'ten Nâzım Hikmet'e, Gülten Akın'a değin pek çok farklı şarkı sözü yazarı, müzisyen ve şairin imzasının bulunduğu şarkılara yer vermiştir.

Senden Haber Yok, Edip Akbayram'ın 1991 tarihli 9. stüdyo albümünün adı. Albüm, Edip Akbayram'ın ilk kez seslendirmiş olduğu, kimisi ilk kez kendisi tarafından yorumlanan kimisi daha evvel başka başka sanatçılar tarafından da yorumlanmış olan şarkılardan, türkülerden oluşmaktadır.

Celalettin Metin Özülkü, Türk müzisyen. Erol Büyükburç ve Edip Akbayram orkestralarında enstrüman çaldı. Yedi yüzün üzerinde şarkı besteledi. Sahte Gülücük adıyla ilk solo albümünü 1982 yılında yayınladı.

Aldırma Gönül ya da Hapishane Şarkısı V, yazar ve şair Sabahattin Ali tarafından halk dilinden yararlanarak 1933 yılında yazılmış ünlü bir şiir ve şarkıdır. Şairin, Sinop Cezaevi'nde hükümlü bulunduğu sırada yazdığı ve adlandırmak yerine numaralandırdığı Hapishane Şarkısı adlı beş şiirinin sonuncusu ve en bilinenidir. Aldırma Gönül adı ile meşhur olan şiir, toplam beş dörtlükten meydana gelmektedir.

Zafer Şanlı, Türk bas gitarist, söz yazarı, besteci, aranjör ve yazardır.

Bizim Şarkımız, Cengiz Kurtoğlu'nun 24 Haziran 1988 tarihinde Özer Plak tarafından piyasaya sürülmüş olan dördüncü stüdyo albümüdür. Albüm, Cengiz Kurtoğlu'nun kimisi ilk kez kendisi tarafından yorumlanan, kimisi daha evvel başka sanatçılar tarafından da yorumlanmış şarkılardan ve türkülerden oluşmaktadır. Cengiz Kurtoğlu, bu albümünde Ferda Anıl Yarkın, Ahmet Selçuk İlkan, Selami Sel, Ercan Turgut ve Selami Şahin gibi pek çok farklı şarkı sözü yazarı, müzisyen ve şairin eserlerine yer vermiştir. Albümün yönetmeni Metin Alkanlı'dır.
Leylim Ley, Zülfü Livaneli’nin 1975 tarihli Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz albümünde yer alan bir türküdür. Bestesi Zülfü Livaneli’ye aittir. Türkünün üç dörtlükten oluşan sözleri, Sabahattin Ali’nin Ses (1937) adlı hikâye kitabına adını veren “Ses” hikâyesinde yer alır. Hikâyenin kahramanı yol amelesi “Sıvaslı Ali”, çadırının önünde durup saz çalıp, bu türküyü söyler. Zülfü Livaneli, hikâyeyi okurken bu türkünün sözlerinden çok etkilendiğini ve bestelediğini açıklamıştır.
Hasretinle Yandı Gönlüm, söz ve müzikleri Yalçın Tura tarafından Dönüş filmi için 1972'de yayınladığı ve aynı yıl film için sözlü olarak Seha Okuş tarafından "HasretinLe Yandi Gönlüm/Niye Küstün" 45'liğinde seslendirilerek yer verilen şarkıdır. Radyofon Plak etiketi ile yayınlanmıştır. Şarkı başta Edip Akbayram ve Soner Arıca olmak üzere Funda Arar, Zara, Gülay ve Göksel gibi pek çok sanatçı tarafından seslendirilmiştir.
Haram Geceler, Türk şarkıcı Nilüfer'in 18 Haziran 1992'de yayımlanan albümü Yine Yeni Yeniden'den bir şarkıdır. Şarkının sözü ve bestesi Adnan Ergil'e aittir.
Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, bir türküdür. Zülfü Livaneli ve Edip Akbayram tarafından seslendirilmiştir. Şarkı, Livaneli'nin 1975 yılında yayınlanan albümüne adını da vermiştir.
Ethem Adnan Ergil, Türk müzisyen, besteci ve söz yazarıdır.