İçeriğe atla

31. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde gösterilen filmler

31 Mart - 15 Nisan 2012 tarihleri arasında düzenlenen "31. Uluslararası İstanbul Film Festivali"nin resmi afişi.

31. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde gösterilen filmler

31 Mart - 15 Nisan 2012 tarihleri arasında düzenlenen "31. Uluslararası İstanbul Film Festivali"nde 20’den fazla bölümde 200’ün üzerinde film gösterilmiştir. Festivali düzenleyen İKSV bu yıl kuruluşunun 40. yılını da kutladığı için klasik bölümlere ilave olarak, özel hazırlanan ‘Sinema ve Müzik’ başlıklı bölümün yanı sıra ‘Devrimin Filmini Çekmek’, ‘Yunanistan’da Neler Oluyor?’, ‘Bir Çin Sinema Geleneği: WuXia’, ‘Aile İçinde’ gibi yeni bölümler ve Mark Cousins'in ‘The Story of Film: An Odyssey/ Filmin Hikâyesi: Uzun ve Maceralı Bir Yolculuk’ adlı 15 saatlik filminin özel gösterimi de programa dahil edilmiştir.[1]

Aşağıdaki listede bu festivalde gösterime sunulan filmler yer almaktadır:

Türkçe adı Özgün adı Yönetmen Ülke Yapım yılı
80 Mektup Osmdesat Dopisu Václav Kadrnka Çek Cumhuriyeti 2011
11 Yaşımdayım Wo 11 Wang Xiaoshuai Çin-Fransa-Hong Kong 2011
Adaletsiz Dünya Adikos Kosmos Filippos Tsitos Yunanistan 2011
Affedilmeyenler İmpardonnables André Téchiné Fransa-İtalya 2011
Akasyalar Pablo Giorgelli Arjantin-İspanya 2011
Alacakaranlığın Portresi Portret V Sumer Kakh Angelina NikonovaRusya 2011
Albert Nobbs Albert Nobbs Rodrigo Garcíaİrlanda 2011
Alpler Alpis Yorgos LanthimosYunanistan 2011
Ana Dilim NeredeVeli KahramanTürkiye 2011
Anahtar Cemal YıldırımKuzey Kıbrıs 2011
Aramızda Bebek Var Un Heureux Événement Rémi Bezançon Fransa 2011
Artık Korkmak Yok La Khaoufa Baada Alyaoum Mourad Ben Cheikh Tunus 2011
Aşk Perisi La Fée Dominique Abel, Fiona Gordon, Bruno Romy Belçika-Fransa 2011
Aşk Ve Devrim F. Serkan AcarTürkiye 2011
Aşkın Karanlık Yüzü Terence Daviesİngiltere 2011
AtAli ÖzgentürkTürkiye 1981
Avé Avé Konstantin Bojanov Bulgaristan 2011
Azrail'i Beklerken Poulet Aux Prunes Marjane Satrapi& Vincent Paronnaud Fransa 2011

Kaynakça

  1. ^ "31. İstanbul Film Festivali için geri sayım başladı". hurriyet.com.tr. 30 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Eylül 2012. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Yavuz Turgul</span> Türk senarist, yönetmen ve gazeteci

Yavuz Turgul, Türk sinema filmi yönetmeni, senarist ve gazetecidir.

<span class="mw-page-title-main">Ümit Ünal</span> Türk yönetmen, senarist ve yazar

Ümit Ünal, Türk yönetmen, senarist ve yazar.

<span class="mw-page-title-main">Cannes Film Festivali</span> Fransanın güneyindeki Cannes kentinde her yıl genellikle mayıs ayında düzenlenen uluslararası film festivali

Cannes Film Festivali, Fransa'nın güneyinde bulunan Cannes kentinde her yıl genellikle Mayıs ayında düzenlenen uluslararası film festivalidir. Festivale dünyanın her yanından ve her türden yeni filmler katılır. Festivalin en prestijli ödülü Altın Palmiye'dir.

Hilmi Etikan, 1973 yılında Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyati Bölümünü bitirmiştir. 1977 yılına kadar Paris'te yaşamış, Fransız Sinema Konservatuvarı'na devam ederek diploma almıştır. Yine aynı dönemde, Sorbonne Üniversitesi'nde Fransız “Yeni Roman” akımının önde gelen isimlerinden Claude Simon'un “L'herbe – Ot” isimli romanı üzerine, sinema - edebiyat ilişkilerini konu alan mastır çalışması yapmıştır. 1977 yılından başlayarak fotoğraf dersleri vermiş, çeşitli kurumlarda sinema birimleri oluşturmuş, program ve yürütücülüğünü yaptiğı eğitim seminerleri ile birçok insanın sinema kültürünün gelişmesine katkıda bulunmuştur.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Film Festivali</span> Film Festivali

İstanbul Film Festivali, eskiden (1984-88) Uluslararası İstanbul Sinema Günleri ve Uluslararası İstanbul Film Festivali, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından 1982'den beri düzenlenmekte olan festival. Her sene nisan ayı içinde çeşitli sinemalarda gerçekleştirilir, ayrıca festivalin içeriğinde ulusal ve uluslararası olarak iki ayrı yarışma barındırır. Festivalin direktörlüğünü 2015 yılı itibarıyla Kerem Ayan üstlenmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Türk sineması</span> Türkiyede sinemaya genel bakış

Türk sineması, Türkiye sineması veya eski adıyla Yeşilçam, Türkiye'deki film endüstrisine dair faaliyetleri ve sinema kültürünü kapsamaktadır.

Ankara Sinema Derneği (ASD), Ankara'da yerleşik olan bir Sivil toplum kuruluşu'dur.

Tuna Yılmaz, Türk yazar, yönetmen ve küratör.

Nadir Sarıbacak, Türk tiyatro ve sinema oyuncusudur.

<span class="mw-page-title-main">15. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde gösterilen filmler</span>

Bu liste 30 Mart - 14 Nisan 1996 tarihleri arasında düzenlenen 15. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde gösterilen filmleri içermektedir.

<span class="mw-page-title-main">6. Uluslararası İstanbul Sinema Günleri'nde gösterilen filmler</span>

6. Uluslararası İstanbul Sinema Günleri'nde gösterilen filmler

<span class="mw-page-title-main">1. Uluslararası İstanbul Sinema Günleri'nde gösterilen filmler</span>

1. Uluslararası İstanbul Sinema Günleri'nde gösterilen filmler

<i>Herkes Kendi Evinde</i> Semih Kaplanoğlu filmi

Herkes Kendi Evinde, Semih Kaplanoğlu'nun yönettiği ilk uzun metrajlı sinema filmi. 2001 yapımı film ilk defa İstanbul Film Festivali kapsamında 24 Nisan 2001'de gösterime girdi. Film İstanbul ve Ankara film festivalleri ile Singapur Uluslararası Film Festivali'nde toplam sekiz ödül aldı.

<span class="mw-page-title-main">4. Uluslararası İstanbul Sinema Günleri</span>

4. Uluslararası İstanbul Sinema Günleri, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 15 - 28 Nisan 1985 tarihleri arasında düzenlenen film günleri. 1982'de başlayan İstanbul Sinema Günleri'nde bu yıl ilk kez uluslararası film yarışması programa alındı. 6 bölümden oluşan festivalin programında şu bölümler yer aldı: "Uluslararası Film Yarışması", "Dört Ustaya Saygı", "Müzik ve Sinema", "Dünya Sinemasına Bir Bakış", "İsviçre Filmleri", "Türk Sinemasına Bakış".

<span class="mw-page-title-main">31. Uluslararası İstanbul Film Festivali</span>

31. Uluslararası İstanbul Film Festivali, 31 Mart - 15 Nisan 2012 tarihleri arasında İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen film festivali.

AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali veya daha yaygın olarak !f İstanbul olarak bilinen tüm dünyadan bağımsız filmlere adanmış, her yıl bir defaya mahsus Şubat ayında düzenlenen ve 11 gün süren uluslararası film festivali. Festival ilk yıllar İstanbul'da AFM Sinemaları'nda yapılmıştır. Ayrıca festival 2004 yılından beri Ankara'da ve 2012 yılından itibaren de İzmir'de İstanbul ayağının sona ermesinin hemen ardından gerçekleştirilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Emin Alper</span> Türk yönetmen

Emin Alper, Türk yönetmen; senarist, yapımcı ve akademisyen. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde akademisyenlik ve çeşitli dergilerde yazarlık da yapan Emin Alper, Tepenin Ardı, Abluka ve Kurak Günler filmleri ile tanınır. Alper'in üçüncü uzun metrajlı filmi olan Kız Kardeşler, ilk gösterimi 69. Berlin Uluslararası Film Festivali'nin "Ana Yarışma" bölümünde gerçekleştirdi. Film, SİYAD'da 10 dalda 11 adaylık elde etti.

Belma Baş, Türk film yönetmeni ve senarist. 30. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde Zefir filmiyle en iyi senaryo ödülünü kazanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">36. Uluslararası İstanbul Film Festivali</span>

36. Uluslararası İstanbul Film Festivali, İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından "Kaldır kafanı!" temasıyla 5 - 16 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen film festivalidir. Festival, İstanbul Maslak'taki TİM Show Center'da 4 Nisan 2017 tarihinde yapılan törenle açıldı. Sunuculuğunu Cem Davran'ın gerçekleştirdiği gecenin onur konuğu ise İngiliz oyuncu Ian McKellen oldu.

Filmin Öyküsü: Bir Yolculuk (İng. The Story of Film: An Odyssey), 2011 yılında yayınlanan, başlangıcından günümüze sinemanın tarihini ve öne çıkan isimlerini örneklerle anlatan, 15 bölümlük bir belgeseldir. Kuzey İrlandalı film eleştirmeni Mark Cousins tarafından, 2004 yılında yayınladığı The Story of Film kitabından bizzat filme uyarlanmış ve yol filmi tarzında çekilmiştir.