
Wilhelm Mohnke, Nazi Almanyası'nda SS-Brigadeführer.

Kurt "Panzer" Meyer, II. Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası'nda Waffen-SS Generali.

8. SS Süvari Tümeni "Florian Geyer", Waffen SS'e bağlı 38 tümenden biri.

10. SS Panzer Tümeni "Frundsberg", Waffen SS'e bağlı 38 tümenden biridir. 1943 yılının başında müttefiklerin Fransa istilasına karşı yedek güç olarak oluşturuldu. Buna rağmen ilk askeri kampları 1944'te Ukrayna'da kuruldu. Ukrayna'da başarılı çatışmalardan sonra Fransa ve Arnhem'e müttefiklere karşı savaşmak için batıya gönderildiler. Tümen daha sonra savaşın sonunda Berlin'in güneyine Lausitz bölgesinde savaşmak için Pomeranya'ya gönderildi.

Fritz Witt, Nazi Almanyası'nda Waffen-SS subayı. Müttefik Donanmasına göre 1944'te bir yaylım ateşinde öldürüldü.

48. Panzer Kolordusu, II. Dünya Savaşı sırasında Nazi Almanyası'nın Wehrmacht'a bağlı olarak faaliyet gösteren panzer kolordusu.

Walter Krüger, SS-Obergruppenführer und General der Waffen-SS. Friedrich-Wilhelm Krüger'in ağabeyi.

6. SS Dağ Tümeni "Nord", II. Dünya Savaşı'nda Waffen-SS'e bağlı Alman askerî birliğiydi. 1941'de iki SS "Totenkopf" alayından kuruldu.

34. SS Gönüllü Grenadier Tümeni "Landstorm Nederland", II. Dünya Savaşı'nda Waffen-SS tümenlerinden biri. SS Gönüllü Grenadier Tugayı "Landstorm Nederland"'ın tümene dönüştürülmesiyle oluşturulmuştu. Hollanda'da yaşayan Alman kökenli gönüllülerden oluşturulmuş ve batı cephesinde savaşmıştır. Fakat tümen hiçbir zaman gerçek bir tümen oluşturabilecek asker sayısına ulaşamamıştır.

Karl August Hanke, Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi üyesi Alman siyasetçi ve SS subayı.

Flossenbürg Toplama Kampı, Çekoslovakya sınırına yakın olan Almanya, Bavyera'da Oberpfalz bölgesinde, Flossenbürg'de, Schutzstaffel (SS) İktisadi-İdari Merkez Ofisi tarafından Mayıs 1938 yılında inşa edilmiş bir Nazi toplama kampıydı. Nisan 1945'te müttefikler tarafından kurtarılışına kadar 96.000 tutuklu kampa getirildi ve o zamana 30.000 insan öldürülmüştür. Nazilerin Sovyet savaş esirlerine karşı işledikleri suçlar kapsamında 1941 sonuna kadar binden fazla Sovyet savaş esiri burada idam edildi.

33. SS Waffen Grenadier Tümeni "Charlemagne", II. Dünya Savaşı sırasında Fransız faşist gönüllülerden oluşan birliklerdir. İlk olarak Wehrmacht'a bağlıydı. O zamanki adı Bolşevizm Karşıtı Fransız Gönüllüleri Lejyonu idi. Daha sonra daha da önem verilen Waffen-SS tümenlerine bağlandı. Bağlanma sırasında adı da değişti. Charlemagne adını aldı. Bu ad Almanlar ile Fransızların ortak yaşadığı Carolingian İmparatorluğu'ndan gelir. Bu orduya en fazla katılım 1944 yılında gerçekleşti. 1944 yılında yapılan tahminlere göre 11.000-7.400 kişilik bir bünyeye sahipti. 1945 yılının mayıs ayında Berlin Muharebesi sonucunda dağıltıldı. Korlin'de vermiş olduğu mücadele sonucunda 4.800 savaşçısını kaybetti. Berlin'de vermiş olduğu mücadelede Führerbunker'e kadar ev ev, sokak sokak çatıştı ve nihayetinde teslim oldu.

31. Gönüllü Grenadier Tümeni "Böhmen-Mähren", II. Dünya Savaşı sırasında Almanlar tarafından kurulan ve Macarlardan oluşan birliklerdir. Milislerin çoğu Backa bölgesinden geldiği için bu tümene Eylül 1944 yılında Batschka denmiştir. Kış aylarında bu tümen Silezya'da Kızıl Ordu tarafından kuşatıldı. Daha sonra teslim oldular. Son birlikler ise Mayıs 1945 yılında Kralovehradecky bölgesindeki Müttefik Devletler'e teslim oldu. Böylece bu tümen dağıldı.

17. SS Panzergrenadier Tümeni "Götz von Berlichingen", II. Dünya Savaşı sırasında Müttefik Devletleri tarafından açılan Batı Cephesi'nde savaşmıştır. Kurulan 38 Waffen-SS tümeni'nden bir tanesidir. Ayrıca birçok savaş suçu işlemiş bir tümendir.
Gustav Krukenberg Waffen-SS'in üst düzey üyesi; Nisan 1945'teki Berlin Savaşı'ndaki SS Tümeni Charlemagne ve SS Tümeni Nordland'in kumandanıydı. Krukenberg, Sovyet Kızıl Ordu birliklerine teslim olmasının ardından Sovyet mahkemesi tarafından mahkûm edilmiştir. 11 yıllık mahkûmiyetin ardından serbest bırakılmış ve 23 Ekim 1980'de Almanya'da ölmüştür.

Kārlis Aperāts ; II. Dünya Savaşı sırasında Waffen-SS içerisindeki 15. SS Waffen Grenadier Tümeni Letonya Nr. 1'de SS-Standartenführer olarak görev yapmış Letonyalı asker. Kendisine Nazi Almanyası tarafından askerî personele cesaret veya başarılı liderlik için verilen en üst ödül olan Şövalye Haçı verildi.

Estonya Lejyonu II. Dünya Savaşı sırasında Waffen SS'in Muharebe Destek Kuvvetleri bünyesinde, Estonya askerlerinden oluşan bir askerî birlikti.

23. SS Waffen Dağ Tümeni ''Kama'' II.Dünya Savaşı sırasında Waffen SS'e hizmet etmiş 38 tümenden biridir ve Anti Partizan operasyonları yapmış bir tümendir. Hiçbir zaman Wehrmacht'ın bir parçası olmamıştır. Savaş sonrasın Nürnberg Mahkemelerinde Waffen SS, Savaş suçları ve insanlığa karşı büyük suçlara karışması nedeniyle bir suç örgütü ilan edildi. Tümen Alman subaylar ve Bosnalı Müslüman askerlerden oluşuyordu. Kama balkan çobanlar ve köylüler kullanılan küçük bir hançerdir. 19 Haziran 1944'te kurulan 13. SS Waffen Dağ Tümeni "Handschar" subayları etrafında kuruldu ancak tümen hiçbir zaman tam gücüne ulaşamadı ve eylemleri bir oluşum olarak görülmedi.

Jürgen Wagner , II. Dünya Savaşı'nda sırasında 3.Reich Almanya'sının Waffen SS'inde bir Alman generaliydi. Meşe Yapraklı ve Kılıçlı Demir Haç Şövalye Haçı'nın sahibiydi.

Tannenberg Hattı Muharebesi veya Mavi Tepeler Savaşı Narva Muharebesi ile Leningrad Cephesi arasındaki askeri bir çatışmaydı. 25 Temmuz - 10 Ağustos 1944 tarihleri arasında stratejik açıdan önemli Narva Kıstağı için savaştılar. Savaş, İkinci Dünya Savaşı sırasında Doğu Cephesinde yapıldı. Sovyet Estonya Operasyonunun stratejik amacı, Finlandiya ve Doğu Prusya'nın işgali için uygun bir üs olarak Estonya'yı yeniden işgal etmekti. Waffen-SS kuvvetleri, SS Nordland Tümeni, SS Langemarck Tümeni, Nederland SS Tümeni ve Valon Lejyonu'ndan 24 gönüllü piyade taburunu içeriyordu. Piyadelerin kabaca yarısı SS'nin 20. Waffen Grenadier Tümeni'nin personelinden oluşuyordu. 22.250 kişilik Alman kuvveti 136.830 Sovyet askerini durdurdu. Başarısız olan bu taarruzun devamında 14 Eylül'de Sovyet 1., 2. ve 3. Baltık Cepheleri tarafından Riga Taarruzu ve daha sonra 17 Eylül'de 3. Baltık Cephesi, Peipus Gölü ile Võrtsjärv Gölü'nü birleştiren Emajõgi Nehri Cephesinden Tallinn Taarruzunu başlatıp Almanları geri çekilmeye zorladı.