
Kova takımyıldızı, Oğlak ve Balıklar takımyıldızları arasında yer alan, Zodyak kuşağındaki bir ekvatoral takımyıldızdır. Adı Latince "su taşıyıcısı" veya "kova taşıyıcısı" anlamına gelir ve eski astronomik sembolü
(♒︎) suyu temsil eder. Kova, Zodyak üzerindeki en eski bilinen takımyıldızlardan biridir. 2. yüzyıl astronomu Batlamyus tarafından listelenen 48 takımyıldızdan biriydi ve günümüzde hala kullanılan 88 modern takımyıldız arasında yer almaktadır. Balina takımyıldızı Cetus, balık takımyıldızı Pisces ve ırmak takımyıldızı Eridanus gibi suyla ilişkilendirilen takımyıldızların bolluğu nedeniyle genellikle "Deniz" olarak adlandırılan bir bölgede bulunur.

Messier 2 veya M2 Kova takımyıldızı yönünde, Beta Aquarii yıldızından beş derece kuzeyde bulunan bir küresel yıldız kümesidir. Jean-Dominique Maraldi tarafından 1746 yılında keşfedilmiş ve bilinen en büyük yıldız kümeleri arasındadır.

15 Aquarii, Kova takımyıldızı bölgesinde yaklaşık olarak 1006 ışık yılı uzaklıkta bulunan B-tipi mavi anakol yıldızıdır.

16 Aquarii, Kova takımyıldızı bölgesinde yaklaşık olarak 296 ışık yılı uzaklıkta bulunan G-tipi sarı dev yıldızdır.

17 Aquarii, Kova takımyıldızı bölgesinde yaklaşık olarak 720 ışık yılı uzaklıkta bulunan M-tipi kırmızı dev yıldızdır.

19 Aquarii, Kova takımyıldızı bölgesinde yaklaşık olarak 298 ışık yılı uzaklıkta bulunan ve yıldız sınıflandırması A8V olan A-tipi ana kol yıldızıdır. Görünür büyüklüğü yaklaşık 5,7 kadir olan 19 Aquarii, çıplak gözle beyaz renkli bir yıldız olarak belli belirsiz görülebilir.

20 Aquarii, Kova takımyıldızı bölgesinde yaklaşık olarak 207 ışık yılı uzaklıkta bulunan F-tipi sarı-beyaz dev yıldızdır.

40 Aquarii, Kova takımyıldızı bölgesinde yaklaşık olarak 986 ışık yılı uzaklıkta bulunan G-tipi sarı altdev yıldızdır.

54 Aquarii, Kova takımyıldızı bölgesinde yaklaşık olarak 253 ışık yılı uzaklıkta bulunan A-tipi beyaz bir dev yıldızdır.

30 Aquarii, Kova takımyıldızı bölgesinde yaklaşık olarak 303 ışık yılı uzaklıkta bulunan K-tipi turuncu dev yıldızdır.

35 Aquarii, Kova takımyıldızı bölgesinde yaklaşık olarak 2300 ışık yılı uzaklıkta bulunan ve çoklu yıldız sisteminin birincil bileşeni olan B-tipi mavi dev yıldızdır.

89 Aquarii, Kova takımyıldızı bölgesinde yaklaşık olarak 497 ışık yılı uzaklıkta bulunan ikili yıldız sistemidir. Birincil bileşen 89 Aqr A, görünen parlaklığı 5,27 kadir olan G-tipi sarı bir altdev yıldızdır. Yoldaşı olan 89 Aqr B, görünen parlaklığı 5,8 kadir olan A-tipi beyaz bir ana kol yıldızıdır.

77 Aquarii, Kova takımyıldızı bölgesinde yaklaşık olarak 134 ışık yılı uzaklıkta bulunan K-tipi turuncu bir dev yıldızdır.

101 Aquarii veya b3 Aquarii, Kova takımyıldızı yönünde bulunan ikili yıldızdır. Çiftin 4,71 kadir olan birleşik parlaklığı, onu çıplak gözle gözlenebilir kılmaktadır. Iraklık açısı ölçümlerine dayanarak Dünya'ya olan uzaklığı 290,27 MIy (89 Mpc)olarak hesaplanmıştır.

25 Aquarii, Kova takımyıldızı bölgesinde yaklaşık olarak 226 ışık yılı uzaklıkta bulunan ve ikili yıldız sisteminin birincil bileşeni olan K-tipi turuncu dev yıldızdır.

38 Aquarii, Kova takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 449 ışık yılı uzaklıkta bulunan B-tipi mavi-beyaz bir dev yıldızdır. Soluk bir yıldız olmasına rağmen uygun gözlem koşullarında çıplak gözle gözlenebilir. 13.860 K olan etkin sıcaklığı, mavi-beyaz renginin kaynağıdır.

Europa, asteroit kuşağındaki en büyük 6. asteroittir. Çapı 300 km'nin üzerindedir, fakat buna uygun bir kütleye sahip değildir. Yuvarlak olmayıp, yaklaşık 380 × 330 × 250 km boyutlarında elipsoid şeklindedir. 4 Şubat 1858'de Hermann Goldschmidt tarafından Paris'teki evinin balkonunda keşfedildi. Adını Yunan mitolojisinde Zeus'un fetihlerinden biri olan ve Jüpiter'in uydusu Europa'ya da adını veren Europa'dan almıştır.
Gamma Aquarii veya γ Aquarii, Kova takımyıldızı yönünde bulunan bir ikili yıldız sistemidir. Görünür görsel büyüklüğü 3,849'dur ve bu da onu takımyıldızın en parlak üyelerinden biri yapar. Hipparcos görevi sırasında yapılan paralaks ölçümlerine göre bu yıldızın Güneş'ten yaklaşık 164 ışıkyılı uzaklıkta yer aldığı anlaşılmaktadır. Güneş'e −16 km/s'lik radyal hızla yaklaşmaktadır. 1998 yılında Olin J. Eggen bu yıldızı Hyades Süperkümesi'ne aday üye olarak dahil etti.
Beta Aquarii, Kova takımyıldızında bulunan tekli bir sarı süperdev yıldızdır. Resmi adı Sadalsuud ve Bayer adı olan β Aquarii, kısaltılmış Beta Aqr veya β Aqr'dır. Hipparcos görevi sırasında elde edilen paralaks ölçümlerine göre bu bileşen Güneş'ten yaklaşık 540 ışıkyılı uzaklıkta yer almaktadır. 6,5 km/s'lik radyal hız ile Güneşten daha da uzaklaşmaktadır. Yıldız, IAU radyal hız standardı olarak kullanılmaktadır.
Delta Aquarii, resmi adı Skat, Kova takımyıldızındaki üçüncü en parlak yıldızdır. Görünen görsel kadiri 3,3 olup çıplak gözle görülebilmektedir. Bu yıldızın paralaks ölçümlerine göre uzaklığı yaklaşık 113 ışıkyılı olup, yakın bir eşi de bulunmaktadır.