Hayvanat bahçeleri, farklı coğrafyalara ait hayvanların, doğal veya yapay engellerle sınırlandırılmış alanlarda kent insanlarıyla buluşturulduğu mekanlardır.
1976 Yaz Olimpiyatları ya da resmî adıyla XXI. Olimpiyat Oyunları, 1976 yılında Kanada'nın Québec eyaletine bağlı Montreal şehrinde düzenlenmiş uluslararası çok sporlu etkinlik. 1976 Olimpiyatları için yapılan oylamada Kanada'nın Montreal şehri Moskova ve Los Angeles şehirlerini geride bırakarak, organizasyonu düzenleme hakkını elde etti. Bu organizasyon, Kanada'da düzenlenen ilk ve şimdiye kadarki tek yaz olimpiyat oyunları oldu. Toronto, Montreal Olimpiyatları ile aynı yıl 1976 Yaz Paralimpik Oyunları'na ev sahipliği yaptı ve bu da hâlen Kanada'da düzenlenen tek yaz paralimpik olimpiyatları olmaya devam etmektedir. Calgary ve Vancouver daha sonra sırasıyla 1988 ve 2010 yıllarında kış olimpiyat finallerine ev sahipliği yapmıştır. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Yeni Zelanda millî ragbi takımının 1976'da Birleşmiş Milletler'in spor ambargosu çağrılarına karşı gelerek Güney Afrika'yı turlayarak müsabakalar oynamasının ardından Yeni Zelanda'nın olimpiyatlardan ihraç talebinin reddedilmesi üzerine, çoğu Afrika'dan 29 ülke Montreal Olimpiyatlarını boykot etti. Sovyetler Birliği bu olimpiyatlarda en çok altın ve toplam madalya kazanan ülke oldu.
1968 Yaz Olimpiyatları ya da resmî adıyla XIX. Olimpiyat Oyunları, 1968 Ekim ayında Meksika'nın başkenti Meksiko'da düzenlenmiş uluslararası çok sporlu etkinlik.
1948 Yaz Olimpiyatları ya da resmî adıyla XIV. Olimpiyat Oyunları, II. Dünya Savaşı sonrasında, 1948 yılında Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'da düzenlenmiş uluslararası çok sporlu etkinlik. II. Dünya Savaşı'nı başlatan Almanya ve müttefiki Japonya Olimpiyata katılmaya davet edilmemiştir; SSCB davet edildi ancak herhangi bir sporcusunu göndermemeyi tercih etti.
1932 Yaz Olimpiyatları ya da resmî adıyla X. Olimpiyat Oyunları, 1932 yılında ABD'nin Kaliforniya eyaletinde düzenlenmiş uluslararası çok sporlu etkinlik. Oyunların ev sahipliği için başvuran başka ülke olmamıştır. Büyük Bunalım döneminde yapılan mücadelelere, mali sebeplerle birçok atlet katılamamıştır. Katılımcı sayısı 1928 Yaz Olimpiyatları'na katılan sporcu sayısının yarısının da altında kalmıştır. Amerikan başkanı Herbert Hoover oyunlara katılmayarak, ülkesinde düzenlenen Olimpiyat Oyunları'na katılım göstermeyen ilk ev sahibi ülke devlet başkanı olmuştur.
1952 Yaz Olimpiyatları ya da resmî adıyla XV. Olimpiyat Oyunları, 1952 yılında Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de düzenlenmiş uluslararası çok sporlu etkinlik. 1952 Helsinki olimpiyatları çok fazla dünya rekoru kırılmasıyla adından söz ettirmiştir ve bu özelliği ile tarihe geçmiştir.
1956 Yaz Olimpiyatları ya da resmî adıyla XVI. Olimpiyat Oyunları, 1956 yılında Avustralya'nın Melbourne şehrinde düzenlenmiş uluslararası çok sporlu etkinlik.
1964 Yaz Olimpiyatları ya da resmî adıyla XVIII.(18.) Olimpiyat Oyunları , 10-24 Ekim 1964 tarihleri arasında Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenmiş uluslararası çok sporlu etkinlik.
1912 Yaz Olimpiyatları ya da resmî adıyla V. Olimpiyat Oyunları, 1912 yılında İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenmiş uluslararası çok sporlu etkinlik.
1924 Yaz Olimpiyatları ya da resmî adıyla VIII. Olimpiyat Oyunları, 1924 yılında Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenmiş uluslararası çok sporlu etkinlik. Bu oyunlara 2.956'sı erkek ve 136'sı kadın olmak üzere 44 ülkeden toplam 3092 sporcu katıldı. Önceki Olimpiyatlara kabul edilmeyen Almanya, Türkiye, Avusturya, Macaristan ve Bulgaristan 1924 Olimpiyatları'na çağrıldılar. Ancak Almanya o tarihlerde Fransa ile arası açık olduğundan oyunlara katılmadı. Baron Pierre, dünya gençliğinin ve barışın sembolü olarak kurduğu Olimpiyatlar'ın politikaya alet edildiğini belirterek, 1924 Olimpiyatları'nın ardından IOC başkanlığından ayrıldı. IOC, 1924 Olimpiyatları'ndan itibaren her 4 yılda bir yaz olimpiyatlarına paralel olarak Kış Olimpiyatları'nın da yapılmasına karar verdi.
Barok mimari, 16. ve 18. yüzyıllarda gelişen ve müzik, resim ve edebiyat alanından sonra mimaride de kendine önemli ölçüde yer edinen akımdır. İtalyan kiliselerinde gücünü tanrı ve mitoloji taslaklarından alan ve işlemeli duvarlar, görkemli bahçelerle donatılmış mimari yapıdır.
Yvelines, Fransa'nın département adı verilen idarî birimlerinden birisidir. İl, Mantes-la-Jolie, Rambouillet ve Saint-Germain-en-Laye olmak üzere 3 yerleşime ayrılmıştır. Her yerleşimin farklı özellikleri bulunmaktadır.
Versay, Paris'in Batı banliyösündeki bir Fransız şehri. Paris'e 17,1 km uzaklıkta yer alır. İdari bakımdan İle-de-France bölgesinin Yvelines departmanınında bulunan bir komündür ve Yvelines departmanının merkez kentidir.
Oxfordshire, İngiltere'nin orta-güney bölgesinde yer alan shire tipi idarî birim, county'dir. İdarî merkezi Oxford şehridir.
Versay Dianası veya Avcı Diana, Paris'teki Louvre Müzesi’nde Roma mitolojisi avcılık tanrıçası Diana’yı yanında bir geyikle gösteren ünlü heykeldir. Antik Yunan sanatçı Leochares’in eseri olduğu düşünülen MÖ 4. yüzyıla tarihlenen orijinal bronz heykelin MS 1. veya 2. yüzyılda yapılmış Roma kopyasıdır.
Dünya Askerî Oyunları, askerlerin katılması için başlatılmış, Uluslararası Askerî Sporlar Konseyi tarafından işletilen bir çok sporlu etkinliktir. Oyunlar 1995 yılından beri yapılmaktadır, ancak ayrı sporlar için şampiyonlar birkaç yıldır yapılmaktadır. Oyunların kış versiyonu ise yeni başlamıştır. İlk organizasyon İtalya'nın bir bölgesi olan Aosta Vadisi'nde 20-25 Mart tarihleri arasında 2010 yılında yapılmıştır.
William Oscar Guernsey Grut, İsveçli bir modern pentatlet. Londra'daki 1948 Yaz Olimpiyatları'nda yarıştı ve modern pentatlonda altın madalya kazandı.
Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu; Türkiye’de modern pentatlon sporunun faaliyetlerini düzenleyen özerk bir federasyondur.
Guy Kent Troy, Amerikalı bir modern pentatletti. 1952 Yaz Olimpiyatları'nda yarışmıştır.
2023 Avrupa Oyunları'nda modern pentatlon müsabakaları, 25 Haziran-1 Temmuz 2023 tarihleri arasında Polonya'nın Kraków kentindeki Bronislaw Çek Beden Eğitimi Akademisi'nde düzenlenmiştir. Modern pentatlonun yeni formatı gereği programda beş etkinlik yer almaktadır. Yedi günlük program aşağıdaki sırayla gerçekleşmiştir: Erkekler Eleme, Kadınlar Eleme, Erkekler Yarı Final, Kadınlar Yarı Final, Erkekler Final, Kadınlar Final ve Karma Bayrak Yarışları. Yeni eleme formatında bireysel finallere yalnızca 18 sporcu katılabilecektir.