2009 Yunanistan genel seçimleri, 4 Ekim 2009 tarihinde Yunan Parlamentosu'nun 300 üyesini belirlemek için yapılan genel seçimlerdir. Toplam 23 partinin katıldığı erken seçim, Yorgo Papandreu'nun lideri olduğu muhalefetteki Panhelenik Sosyalist Hareketin (PASOK) kesin zaferiyle sonuçlandı.
Radikal Sol Koalisyon - İlerici İttifak, kısaltılmış adıyla SYRİZA, Yunanistan'da kurulmuş sosyalist bir partidir. Çok farklı çevrelerden ılımlı veya uç çeşitli sol hareketlerin Synaspismos hareketi önderliğinde birleşmesiyle oluşmuştur.
Temsilciler Meclisi, genellikle basitçe Parlamento olarak anılır, Irak Cumhuriyeti'nin tek meclisli yasama organıdır. 2020 itibarıyla 329 sandalyeden oluşuyor ve Bağdat'ta Yeşil Bölge'de bulunur.
Suriye'de 7 Mayıs 2012 tarihinde Suriye Halk Meclisi üyelerini seçmek üzere parlamento seçimleri yapıldı. Seçimler, 26 Şubat 2012 tarihinde yapılan referandumda yeni anayasanın onaylanmasının ardından gerçekleşti.
2014 Avrupa Parlamentosu seçimleri, Avrupa Birliği üyesi ülkelerde 22 - 25 Mayıs 2014 tarihlerinde Avrupa Parlamentosu'nun 751 sandalyesini doğrudan belirlemek için 8. kez yapılan seçimlerdir.
Finlandiya Parlamentosu, 9 Mayıs 1906'da kurulan Finlandiya'nın tek kamaralı yüksek yasama organıdır. Finlandiya Anayasası uyarınca, egemenlik halka aittir ve bu güç Parlamentoya verilmiştir. Parlamento, her dört yılda bir, D'Hondt sistemi kullanılarak seçilen 200 üyeden oluşur. Bu üyelerin 199'u Finlandiya'dan 1 tanesi ise Åland'dan seçilir.
2015 Birleşik Krallık genel seçimleri, Avam Kamarası üyelerinin seçilmesi için 7 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleşmiş genel seçimlerdir. En yüksek oyu 36.9% oy oranıyla Başkanı David Cameron olan Muhafazakâr Parti aldı. Başkanı Ed Miliband olan İşçi Partisi ise 30.4% oy oranıyla 2. sırada kaldı. Seçimlerde Muhafazakâr Parti parlamentoda sandalye sayısını arttırırken İşçi partisi önceki seçime göre daha fazla oy alsa da 26 sandalye kaybetti. Seçim neticesinde Muhafazakâr Parti tek başına hükûmet kurabilmeyi başarmıştır. Seçim Muhafazakarların koalisyon ortağı Liberal Demokratlar için oldukça kötü sonuçlanmış, neredeyse bütün vekillerini kaybetmişlerdir. Bu seçim aynı zamanda İskoçya'da İşçi Partisi yerine SNP'nin açık ara üstünlüğünün başladığı seçimdir.
Kiryakos Miçotakis, Yunan siyasetçi ve bankacıdır. Haziran 2023'ten bu yana ve Temmuz 2019'dan Mayıs 2023'e kadar Yunanistan başbakanı olarak görev yapmaktadır. Kendisi 2016 yılından bu yana Yeni Demokrasi Partisi'nin başkanıdır. Miçotakis, 26 Haziran 2023'te Yunanistan yasama seçimlerini kazanarak ikinci dönem başbakanlık görevini üstlendi. Miçotakis daha önce 2016-2019 yılları arasında Muhalefet Lideri ve 2013-2015 yılları arasında İdari Reform Bakanı olarak görev yaptı. Miçotakis, 1990-1993 yılları arasında Yunanistan Başbakanı olan merhum Konstandinos Miçotakis'in oğludur. İlk kez 2004 yılında Atina B seçim bölgesi için Yunan Parlamentosu'na seçildi. Yeni Demokrasi'nin 2015'te iki seçim yenilgisi almasının ardından, Ocak 2016'da partinin lideri seçildi. Üç yıl sonra, 2019 Yunanistan yasama seçimlerinde partisini çoğunluğa taşıdı.
Değişim Hareketi, Yunanistan'da Mart 2018'de kurulan merkez sol bir siyasi ittifaktır. PASOK ve KIDISO içermektedir. KINAL eskiden Nehir ve DIMAR'ı içeriyordu.
İsrail'de seçimler, yurt geneli nispi temsile dayanmaktadır. Seçim barajı 3.25% ve Knesset'te partilerin sandalye sayısı aldıkları oyla orantılıdır. Knesset seçimleri dört yıllık bir dönem için yapılmaktadır ama birçok hükûmet, bu dört yıllık dönemi tamamlayamamıştır. İsrail'de erken seçimler oldukça sık bir şekilde gerçekleşmektedir. İsrail çoklu parti sistemine sahiptir ve genelde koalisyonlar tarafından hükûmetler oluşturulur. Bunun en büyük nedeni hiçbir partinin, seçimlerde tek başına iktidar olacak sandalyeye sahip olamamasıdır. Sadece 1969 seçimleri öncesi birkaç partinin bir araya gelmesiyle oluşan ittifak, HaMa'arakh (hiza), kısa bir dönem için çoğunluğu elinde tutmuştur. İsrailli vatandaşların oy verme yaşı 18'dir. Seçimler, Merkezi Seçim Komitesi tarafından yönetilmektedir ve Knesset Seçim Kanunu'na göre yapılmaktadır.
Avrupa Gerçekçi İtaatsizlik Cephesi veya MeRA25, 2018'de kurulan sol görüşlü Yunan siyasi partisidir. Kurucusu ve sekreteri eski Syriza Milletvekili ve Maliye Bakanı Yanis Varufakis'tir. MeRa25, Avrupa Baharı, İlerici Enternasyonal (DiEM25) ve 2025 Avrupa'da Demokrasi Hareketi'nin bir parçasıdır.
Parlamento seçimleri 14 Kasım 1920 Pazar günü, veya 1 Kasım 1920 Yunanistan'da yapıldı. Bunlar muhtemelen Modern Yunanistan tarihindeki en önemli seçimlerdi, sadece birkaç yılı etkilemekle kalmayıp, 1922'de Mustafa Kemal Atatürk'ün reformdan geçirdiği Türk Kara Kuvvetleri'ne karşı Yunan yenilgisi de dahil olmak üzere, aynı zamanda 20. yüzyılın geri kalanının çoğu için Yunanistan'ın siyasi manzarası için zemin hazırladı. Başbakan Elefterios Venizelos'un 25 Ekim'de seçimlerin yapılacağını duyurduğu Ulusal Bölünme nedeniyle tüm demokratik prosedürlerin askıya alındığı son seçimlerin üzerinden neredeyse beş yıl geçmişti. Ancak babası Kral I. Konstantin'in sürgüne gönderilmesinin ardından tahta geçen Kral Aleksandros'un beklenmedik ölümünden sonra seçimler 14 Kasım'a ertelendi.
Çoğunluk ikramiye sistemi (ÇİS), bazı Avrupa ülkelerinde kullanılan bir yarı nispi temsil şeklidir. Özelliği, hükûmet istikrarını sağlamak amacıyla en çok oyu alan parti veya partilere seçilmiş bir organda fazladan sandalye veya temsil sağlayan çoğunluk ikramiyesidir.
Suriye Halk Meclisi üyelerini seçmek için 13 Nisan 2020'de Suriye'de parlamento seçimlerinin yapılması planlanıyordu. Ancak koronavirüs pandemisi nedeniyle 14 Mart'tan 20 Mayıs'a ertelendi. 7 Mayıs'ta seçimlerin 19 Temmuz'a ertelenmesine karar verildi. Suriye'de parlamento seçimleri, sonuncusu 2016'da olmak üzere dört yılda bir yapılır.
Demokratik Sosyalistler Hareketi, Yunanistan'da 3 Ocak 2015'te Panhelenik Sosyalist Hareket'inden (PASOK) ayrılan Yorgo Papandreu tarafından kurulan bir siyasi partidir. Parti, resmi olarak To Kinima'yı parti adının kısaltması olarak kullanıyor, ancak birçok medya kuruluşu ve kamuoyu anketçisi KIDISO (ΚΙΔΗΣΟ) kısaltmasını kullanarak bu kısaltmaya atıfta bulunuyor.
Halk Partisi Ukrayna'da bir siyasi partidir. Daha önce Ukrayna Tarım Partisi olarak adlandırılmıştı. Parti Volodimir Litvin tarafından yönetiliyor. Eylül 2011'de partisinin üye sayısının yalnızca Bölgeler Partisi ve Yuliya Timoşenko Bloğu tarafından geçildiğini iddia etti.
Yeni Slovenya - Hristiyan Demokratlar Slovenya'da Hristiyan-demokratik, muhafazakar bir siyasi partidir. 2018'den beri Matej Tonin tarafından yönetiliyor. Parti, birleşik Sloven Halk Partisi ve Sloven Hristiyan Demokratlar'ın bölünmesinin ardından 4 Ağustos 2000'de kuruldu. NSi, Avrupa Halk Partisi'nin (EPP) bir üyesidir ve Avrupa Parlamentosu'ndaki üyesi Ljudmila Novak, EPP Grubu ile birlikte yer almaktadır. NSi, 3 Haziran 2018'de yapılan 2018 Slovenya parlamento seçimlerinde oyların %7,16'sını alarak Ulusal Mecliste 7 sandalye kazandı.
2019 Avrupa Parlamentosu seçimleri, 23-26 Mayıs 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen, 1979'daki ilk doğrudan seçimlerden bu yana yapılan dokuzuncu parlamento seçimidir. Toplam 751 Avrupa Parlamentosu üyesi, 28 üye ülkeden 512 milyondan fazla kişiyi temsil etmektedirler. Şubat 2018'de Avrupa Parlamentosu, Birleşik Krallık'ın 29 Mart 2019'da Avrupa Birliği'nden ayrılması durumunda, Avrupa Parlamentosu'nun üye sayısının 751'den 705'e düşürülmesi yönünde oy kullanmıştı. Ancak Birleşik Krallık, 50. Maddenin 31 Ekim 2019'a kadar uzatılmasının ardından diğer AB üye devletleriyle birlikte seçime katıldı; bu nedenle üye ülkeler arasındaki sandalye dağılımı ve toplam sandalye sayısı 2014'teki gibi kaldı. Dokuzuncu Avrupa Parlamentosu ilk genel kurul toplantısını 2 Temmuz 2019'da yapıldı.
Clare Daly İrlandalı bir politikacıdır. Daly siyasi kariyeri boyunca farklı partilerde yer almıştır: 2012'ye kadar Sosyalist Parti, 2013'ten 2015'e Birleşik Sol, 2016'dan bu yana ise Independents 4 Change ünvanıyla bilinen bağumsızların sosyal değişimi hedef alarak kurdukları ve Avrupa Parlementosu'nda da 2019 itibarıyla yer almayı başaran partisinde siyasi hayatına devam etmektedir. Daly 2011'den 2019'a kadar İrlanda Perlamentosu olarak bilinen Dáil Éireann' de milletvekiliydi. 2019 Avrupa seçimlerinden bu yana ise Avrupa Parlamentosu'nda bulunan Sol Parti'nin (GUE/NGL) bir parçası olarak Avrupa Parlamento üyesidir.
Kiryakos Pierrakakis , Yunan bilgisayar bilimcisi, siyaset bilimci, Yeni Demokrasi Partisi milletvekili siyasetçi.