Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması, 2003 yılından beri her yıl Avrupa Yayın Birliği (EBU) tarafından düzenlenen ve sadece Avrupa Yayın Birliği üyesi yayıncılara açık olan uluslararası şarkı yarışması. Yarışma, her yıl Avrupa'nın farklı bir şehrinde düzenlenmektedir. Yarışmanın adını aldığı Eurovision Şarkı Yarışması'nın çocuk versiyonudur.
Gürcistan yarışmaya 2007 yılından beri katılıyor. Bu zamana kadar en iyi derecesini Kıbrıs'ın şehri olan Limasol'da yapılan 2008 Eurovision Çocuk Şarkı Yarışmasında Bzikebi'nin seslendirmiş olduğu Bzz adlı şarkıyla 1. olarak aldı. En kötü derecesinide Polonya'da yapılan 2019 Eurovision Çocuk Şarkı Yarışmasında Giorgi Rostiaşvili'nin seslendirmiş olduğu We Need Love adlı şarkıyla 14. olarak aldı.
Birleşik Krallık, Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'na günümüze kadar üç kez katılmıştır. Tom Morley (2003) ve Cory Spedding (2004) dünya barışı için Joni Fuller (2005) ise duygularını ifade etmek için şarkı söylemiştir. Bu zamana kadar en iyi derecesini Norveç'in Lillehammer şehrinde düzenlenen 2004 Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'nda Cory Spedding'in seslendirdiği "The Best is Yet to Come" şarkısıyla 2. olarak almış, en kötü derecesini ise Belçika'nın Hasselt şehrinde düzenlenen 2005 Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'nda Joni Fuller'in seslendirdiği "How Does It Feel?" şarkısıyla 14. olarak almıştır. Birleşik Krallık, 2006'da ilginin azalmasından dolayı yarışmadan çekilmiş ve 2022 yılında ise geri döneceğini açıklamıştır.
İspanya, Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'na 2003 yılında ilki yapılan Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki yarışmaya katılmıştır. Avrupa Yayın Birliği'nin (EBU) üyesi olan Radiotelevisión Española (RTVE) yayıncısının bölümü olan Televisión Española (TVE) katılım ile ilgili süreçleri yönetmektedir. İspanya, yarışmalara katılım için Eurojunior adlı bir program yayınlayarak ulusal seçim formatı kullanmıştır. Ülkenin ilk katılımcısı Sergio'nun seslendirdiği "Desde el cielo" şarkısı, on altı katılımcı arasından 125 puanla ikinci olmuştur. İspanya 2007 ile 2018 yılları arasında katılmamış, 2019 yılında geri dönmüştür.
2013 Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması, 30 Kasım 2013 tarihinde Ukrayna'nın başkenti Kiev'de gerçekleşen 11. Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'dır. Yarışmanın yapılacağı yer Kiev'deki "Ukrayna" Sarayı olarak belirlenmiş, 10 Nisan 2013 tarihinde Ukrayna ulusal devlet kanalı NTU tarafından açıklanmıştır. Ukrayna, bir önceki 2009 yılında olmak üzere yarışmaya ikinci kez ev sahipliği yapmıştır. Yarışmanın sunuculuğunu 2013 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Ukrayna'ya üçüncülük kazandıran Zlata Ogneviç ve 2009 Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'nda sunuculuk yapmış olan Timur Miroşniçenko üstlenmiştir. On iki ülkenin katılacağını açıkladığı yarışmaya Arnavutluk ve Belçika ve İsrail çekildiklerini, Makedonya ve Malta yarışmaya geri döndüklerini, San Marino ilk kez katılacağını açıklamıştır. Bu ülkelerin yanı sıra, Kıbrıs'ın yarışmaya geri dönmesi ve yarışmada on üç ülkenin yarışması bekleniyordu ancak Kıbrıs son anda kararından döndü ve böylece yarışmada on iki ülkenin yarışacağı kesinleşti. Yarışmayı 130 puan ile Gaia Cauchi tarafından seslendirilen "The Start" isimli şarkı ile Malta kazandı. Bu, Malta'nın ilk Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması birinciliği oldu.
2014 Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması, Malta'da gerçekleştirilmesi planlanan 12. Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'dır. Malta yarışmaya ilk kez ev sahipliği yapmıştır. Ayrıca 2013 yılında Kiev, Ukrayna'da gerçekleştirilen yarışmada Gaia Cauchi tarafından seslendirilen "The Start" isimli şarkı ile Malta'nın kazanmasından sonra, üçüncü kez Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması önceki yıl kazanan ülkede gerçekleştirilmiştir.
2015 Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması 13. Eurovision Çocuk Şarkı Yarışmasıdır. Bulgaristan 21 Kasım 2015 tarihinde yarışmaya ev sahipliği yapacaktır. Yarışma, Bulgaristan başkenti Sofya'da bulunan Arena Armeec'te gerçekleştirilecektir. İlk defa Bulgaristan Ulusal Televizyonu (BNT) kanalı, bir Eurovision etkinliğine ev sahipliği yapacaktır.
2016 Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması 14. Eurovision Çocuk Şarkı Yarışmasıdır. Yarışma Akdeniz Konferans Merkezi, Valetta, Malta'da gerçekleştirilecektir. Malta, 2014 yılından sonra Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'na ikinci kez ev sahipliği yapacaktır. Jon Ola Sand; Vladislav Yakovlev yerine yarışmanın süpervizörü olmuştur.
Bu sayfa Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması sunucularının bir listesini içerir. 2003 yılından beri yarışmayı genellikle iki kişi sunmaktadır. 2009'da gerçekleştirilen yarışmayı üç kişi sunmuş, 2014'teki yarışmayı ise bir kişi sunmuştur.
Hollanda, 2017 Eurovision Şarkı Yarışması'na Rory de Kievit ve Rick Vol'un yazdığı "Lights and Shadows" adlı şarkıyla katılmıştır. Şarkı O'G3NE müzik grubu tarafından seslendirilmiştir. Hollanda'nın şarkı ve temsilcisi, ülkenin kamusal yayın kuruluşu AVROTROS kanalı tarafından Görevlendirme yöntemi doğrultusunda Ukrayna'da Hollanda'yı temsil eden kişi belirlenmiştir.
2018 Eurovision Şarkı Yarışması, 63. Eurovision Şarkı Yarışması'dır. Ukrayna'nın başkenti Kiev'de yapılan 2017 Eurovision Şarkı Yarışması'nı "Amar Pelos Dois" adlı şarkısıyla Salvador Sobral kazanmasından dolayı Portekiz'in başkenti Lizbon'da bulunan Altice Arena'da yapılmıştır. Yarışmanın yarı finalleri 8 ve 10 Mayıs 2018 ve final ise 12 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleşmiştir. Üç canlı gösterinin sunuculuğunu Filomena Cautela, Sílvia Alberto, Daniela Ruah ve Catarina Furtado üstlenmiştir.
Breathlessly,, Claudia Faniello tarafından seslendirilen şarkı. 2017 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Malta'yı temsil eden şarkı, İngilizce seslendirildi.
Helena Meraai Beyaz Rus şarkıcıdır. Helena, 2017 Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'nda Belarus'u "I Am The One" adlı şarkısıyla temsil etmiş, yarışmada 5. olmuştur. The Voice Kids Russia yarışmasında yer almış fakat elemeleri geçememiştir.
2019 Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması, 17. Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'dır. Yarışma 2018 yarışması'nı "Anyone I Want To Be" adlı şarkısıyla Roksana Węgiel kazanmasından dolayı Polonya'nın kenti Gliwice'de bulunan Gliwice Arena'da yapılmıştır. Polonya yarışmada ilk kez ev sahipliği yapacak. Ayrıca bir Eurovision etkinliğinde 2013 Eurovision Genç Dansçılar yarışmasından sonra ilk kez ev sahipliği yapmıştır.
Eurovision Asya Şarkı Yarışması, Eurovision Şarkı Yarışması'nın Asya-Pasifik ayağı olan şarkı yarışmasıdır.
2020 Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması, Avrupa Yayın Birliği'nin organize edeceği 18. Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'dır. Yarışma 2019 yarışması'nı "Superhero" adlı şarkısıyla Viki Gabor kazanmasından dolayı Polonya'da yapılacaktır. Polonya yarışmada üst üste iki kez yarışmayı düzenleyen ilk ülke olmuştur.
2021 Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması, Avrupa Yayın Birliği ve France Télévisions (FTV) yayıncısının organize ettiği 19. Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'dır. Polonya'nın başkenti Varşova'da yapılan 2020 Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'nı "J'Imagine" adlı şarkısıyla Valentina'nın kazanmasından dolayı 19 Aralık 2021 tarihinde Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan La Seine Musicale'de yapılmıştır.
2022 Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması, Avrupa Yayın Birliği ve Ermenistan Kamu Televizyonu (AMPTV) yayıncısının organize edeceği 20. Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'dır. Fransa'nın başkenti Paris'te yapılan 2021 Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'nı "Qami Qami" adlı şarkısıyla Maléna'nın kazanmasından dolayı Karen Demirciyan Kompleksi, Erivan, Ermenistan'da yapılacaktır.
2023 Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması, Avrupa Yayın Birliği ve France Télévisions (FTV) yayıncısının organize ettiği 21. Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'dır. 2022 yarışması'nı "Oh maman!" adlı şarkısıyla Lissandro'nun kazanmasından dolayı Palais Nikaïa, Nice, Fransa'da yapılmıştır. Fransa 2021 yılından sonra ikinci kez ev sahipliği yapmıştır.
14 ülkedeki 18 mekan, çocuklara yönelik yıllık şarkı yarışması olan Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'na, kurulduğu 2003 yılından bu yana en az bir kez ev sahipliği yaptı. İlk yarışma Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da gerçekleşti. 2004 yılındaki ev sahibi sorunlarının ardından, sonraki yarışmaların yeri, katılımcı ülkelerden yayıncılarla yapılan ihale sürecinin ardından Avrupa Yayın Birliği (EBU) tarafından belirlendi. Bu nedenle Belçika, 2005 yılında yarışmaya ev sahipliği yapma hakları için başarılı bir şekilde teklif veren ilk ülke oldu. Polonya, arka arkaya iki yarışmaya ev sahipliği yapan ilk ülke oldu.