Pentatlon, antik Yunanistan'da beş ayrı daldaki yarışlardan oluşan bir müsabakaydı. Günümüzde pentatlon, yüzme, atıcılık, binicilik, eskrim ve 3000 m kros yarışları olarak yapılmakta ve bunların her birinin puan skalasından toplanan puanlarla dereceleri belirlenmekte olan olimpik bir spordur. Bu branşın dünya atletizm federasyonu ile hiçbir bağlantısı olmayıp kendine ait bir federasyonu bulunmaktadır. Sık sık atletizmdeki çoklu branşlardan olan ve salonda kış döneminde yapılan ve sadece kadınların katıldığı atletizm pentatlonu ile karıştırılmaktadır. Olimpiyatlarda modern pentatlon, erkeklerde 1912 Olimpiyatlarından beri, kadınlarda ise 2000 Olimpiyatlarından beri uygulanmaktadır.
1968 Yaz Olimpiyatları ya da resmî adıyla XIX. Olimpiyat Oyunları, 1968 Ekim ayında Meksika'nın başkenti Meksiko'da düzenlenmiş uluslararası çok sporlu etkinlik.
1948 Yaz Olimpiyatları ya da resmî adıyla XIV. Olimpiyat Oyunları, II. Dünya Savaşı sonrasında, 1948 yılında Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'da düzenlenmiş uluslararası çok sporlu etkinlik. II. Dünya Savaşı'nı başlatan Almanya ve müttefiki Japonya Olimpiyata katılmaya davet edilmemiştir; SSCB davet edildi ancak herhangi bir sporcusunu göndermemeyi tercih etti.
1952 Yaz Olimpiyatları ya da resmî adıyla XV. Olimpiyat Oyunları, 1952 yılında Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de düzenlenmiş uluslararası çok sporlu etkinlik. 1952 Helsinki olimpiyatları çok fazla dünya rekoru kırılmasıyla adından söz ettirmiştir ve bu özelliği ile tarihe geçmiştir.
1956 Yaz Olimpiyatları ya da resmî adıyla XVI. Olimpiyat Oyunları, 1956 yılında Avustralya'nın Melbourne şehrinde düzenlenmiş uluslararası çok sporlu etkinlik.
1964 Yaz Olimpiyatları ya da resmî adıyla XVIII.(18.) Olimpiyat Oyunları , 10-24 Ekim 1964 tarihleri arasında Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenmiş uluslararası çok sporlu etkinlik.
1912 Yaz Olimpiyatları ya da resmî adıyla V. Olimpiyat Oyunları, 1912 yılında İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenmiş uluslararası çok sporlu etkinlik.
1924 Yaz Olimpiyatları ya da resmî adıyla VIII. Olimpiyat Oyunları, 1924 yılında Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenmiş uluslararası çok sporlu etkinlik. Bu oyunlara 2.956'sı erkek ve 136'sı kadın olmak üzere 44 ülkeden toplam 3092 sporcu katıldı. Önceki Olimpiyatlara kabul edilmeyen Almanya, Türkiye, Avusturya, Macaristan ve Bulgaristan 1924 Olimpiyatları'na çağrıldılar. Ancak Almanya o tarihlerde Fransa ile arası açık olduğundan oyunlara katılmadı. Baron Pierre, dünya gençliğinin ve barışın sembolü olarak kurduğu Olimpiyatlar'ın politikaya alet edildiğini belirterek, 1924 Olimpiyatları'nın ardından IOC başkanlığından ayrıldı. IOC, 1924 Olimpiyatları'ndan itibaren her 4 yılda bir yaz olimpiyatlarına paralel olarak Kış Olimpiyatları'nın da yapılmasına karar verdi.
1988 Yaz Olimpiyatları ya da resmî adıyla XXIV. Olimpiyat Oyunları, resmi olarak 1988 yılında Güney Kore'nin başkenti Seul'de düzenlenen 24. Olimpiyat Oyunları'dır. 29 Eylül 1981 tarihli oylamayı Japon kenti Nagoya'nın 1981 oy önünde kazanarak organizasyonu düzenleme hakkını elde etmiştir. Böylece Güney Kore Olimpiyatları düzenleyen ikinci Asya ülkesi olmuştur.
1959 yılında Lübnan'ın Beyrut şehrinde 11-23 Ekim tarihleri arasında düzenlenmiştir. Oyunlara 11 ülkeden 16 spor dalında yarışan toplam 792 sporcu katılmıştır. Afrika ve Avrupa'da düzenlenen ilk iki oyunlardan sonra, Beyrut'ta düzenlenerek Akdeniz'i çevreleyen üç kıta da oyunlara ev sahipliği yapmış oldu. Madalya sıralamasında Fransa en çok altın madalyayı toplayarak birinci, Birleşik Arap Cumhuriyeti ikinci ve Türkiye üçüncü olmuştur.
Oğuzhan Tüzün, Türk atıcı.
1975 Akdeniz Oyunları, 23 Ağustos - 6 Eylül 1975 tarihleri arasında Cezayir'in Cezayir şehrinde düzenlenen 7. Akdeniz Oyunları'dır.
2012 Paralimpik Yaz Oyunları, Paralimpik yaz oyunlarının ondördüncüsü olup 29 Ağustos-9 Eylül 2012 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. Oyunlara Birleşik Krallık'a bağlı İngiltere'nin başkenti Londra evsahipliği yapmıştır. 2012 yılında Yaz Olimpiyatları'na da evsahipliği yapacak olan Londra'nın için bu oyunlar 2012 içinde yapacağı ikinci büyük organizasyon durumunda. Organizasyon içindeki bir milyon altı yüz bin biletin %63'ü çeşitli etkinlikler için de kullanılabilecek.
Atıcılık, bir mermiyi silah aracılığıyla mümkün olduğu ölçüde hedefe ulaştırmayı amaçlayan spor. Tabanca, havalı tabanca, el tabancası, menzilli silah, tüfek, av tüfeği, tatar yayı, ok ve yay gibi çeşitli silahlarla yapılır. Atış'da doğruluk, hassasiyet ve hız yeterlilik testlerini içeren Hedefler sabit veya hareketli olabilir.
Olimpiyat rekoru, Yaz ve Kış Olimpiyat Oyunları tarihinde herhangi bir branşta kaydedilmiş en iyi derece. Dört yılda bir düzenlenen oyunlardaki rekorlar her zaman dünya rekorları ile uyumlu olmasa da, rekortmen sporcuların kariyerlerindeki önemli başarılar olarak görülmektedir.
2016 Yaz Olimpiyatları'nda atıcılık müsabakaları Ulusal Atıcılık Merkezi'nde 6-14 Ağustos tarihleri arasında düzenlemiştir. Müsabakalar 15 dalda yapılmıştır.
İsmail Keleş, Türk atıcı. Tabanca dalında yarışmaktadır.
Atıcılık, mevcut Akdeniz Oyunları programına dahil olan bir spordur. İlk olarak İskenderiye'de düzenlenen ve ilk Akdeniz Oyunları olan 1951 Akdeniz Oyunları'nda yer almış ve o tarihten sonra, 1967 ve 1983 Oyunları hariç tüm etkinliklerde bu spora yer verilmiştir. 2022 Akdeniz Oyunları sonu itibarıyla 46 altın, 34 gümüş ve 29 bronz madalya kazanan İtalya, Oyunlar tarihinde atıcılıktaki en başarılı ülke konumundadır.
2019 Avrupa Oyunları'nda atıcılık müsabakaları, 22-28 Haziran'da Minsk'te yapıldı. 19 kategoride madalya müsabakası gerçekleşti; bireysel kategorilerin şampiyonları 2020 Yaz Olimpiyatları'nda katılım hakkı elde etti.
Atıcılık, mevcut Avrupa Oyunları programına dahil olan bir spordur. İlk Avrupa Oyunları olan 2015 Bakü'de yer almış ve sonraki tüm organizasyonlarda da takvime dahil edilmiştir. 2023 Avrupa Oyunları sonu itibarıyla 16 altın, 8 gümüş ve 11 bronz madalya kazanan İtalya, Oyunlar tarihinde atıcılıkta en başarılı ülke konumundadır.