1958 FIFA Dünya Kupası elemeleri, 1958 FIFA Dünya Kupası finallerine katılacak olan takımların belirlenmesi için yapılan eleme turnuvasıdır. Elemelere toplam 55 ülkenin futbol takımı katılmış ve bu takımlardan 16'sı finallere katılma hakkı kazanmıştır. Final turnuvasının ev sahibi İsveç ile bir önceki kupanın şampiyonu Batı Almanya, turnuvaya doğrudan katılırken, kalan 14 takım ise elemeler sonucu belirlendi.
2010 FIFA Dünya Kupası Okyanusya elemeleri için kura çekimleri Güney Afrika'da yapıldı. Kurallara göre 2 tur sonunda birinci olan takım Asya elemeleri beşincisi ile play-off oynamaya hak kazanacaktı. Bu turnuva Avustralya OFC'den AFC'ye geçtiğinden, Avustralya'nın katılmadığı ilk OFC turnuvası oldu.
2010 FIFA Dünya Kupası Asya elemeleri için kura çekimleri Güney Afrika'da yapıldı. Asya elemeleri sistemine göre en başarılı 4 takım 2010 FIFA Dünya Kupası'na giderken 5. takım da Okyanusya elemeleri kazananıyla play-off oynayacaktı.

2009 FIFA Plaj Futbolu Dünya Kupası, FIFA tarafından düzenlenen olan beşinci plaj futbolu turnuvası. Önceki organizasyonlar FIFA tarafından düzenlenmemekteydi ve Plaj Futbolu Dünya Şampiyonası olarak bilinmekteydi. Bu turnuva, genel olarak bu kuruluşundan beri 15. Plaj Futbolu Dünya Kupası oldu. Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri'de düzenlenen turnuva ilk kez Brezilya dışında düzenlenmiş ve 16 - 22 Kasım tarihleri arasında oynanmıştır.
1962 FIFA Dünya Kupası elemeleri, 1962 FIFA Dünya Kupası'na katılacak olan takımların belirlenmesi için yapılan ön turnuvadır. Elemelere toplamda 55 ülke katılmış ve bu takımlardan 16'sı turnuvaya katılma hakkı kazanmıştır. Turnuvanın ev sahibi Şili ile son şampiyon Brezilya, turnuvaya otomatikman katılırken kalan 14 takım ise elemeler sonucu belirlenmiştir.
1970 FIFA Dünya Kupası elemeleri, 1970 FIFA Dünya Kupası'na katılacak olan takımların belirlenmesi için yapılan ön turnuvadır. Elemelere toplamda 55 ülke katılmış ve bu takımlardan 16'sı turnuvaya katılma hakkı kazanmıştır. Turnuvanın ev sahibi Meksika ile son şampiyon İngiltere, turnuvaya otomatikman katılırken kalan 14 takım ise elemeler sonucu belirlenmiştir.
Aşağıda 2002 FIFA Dünya Kupası elemelerinin Okyanusya bölgesi (OFC) kapsamında oynanan maçlar ve sonuçları yer almaktadır. Diğer eleme turları için 2002 FIFA Dünya Kupası elemeleri sayfasına bakınız.
2002 FIFA Dünya Kupası elemelerine toplamda 199 ülkenin millî takımı katılırken, bunlardan 29'u turnuvaya katılmaya hak kazandı. 32 takımın mücadele ettiği etkinliğe, ev sahibi Güney Kore ve Japonya ile son şampiyon Fransa herhangi bir eleme maçı oynamadan doğrudan katılmaya hak kazandı.
Aşağıda 2006 FIFA Dünya Kupası elemelerinin Okyanusya bölgesi (OFC) kapsamında oynanan maçlar ve sonuçları yer almaktadır. Diğer eleme turları için 2006 FIFA Dünya Kupası elemeleri sayfasına bakınız.
FIFA Dünya Kupası elemeleri FIFA Dünya Kupası finallerine katılacak millî futbol takımlarını belirlemek için oynanan karşılaşmalar bütünüdür. FIFA Dünya Kupası küresel bir organizasyon olduğundan, elemeler yaklaşık 200 katılımcıdan 32 takımın seçilmesini sağlayacak kadar büyük çaptadır.

2006 FIFA Dünya Kupası CONMEBOL - OFC eleme play-off'u Okyanusya elemeleri kazananı Avustralya ile Güney Amerika elemelerinde beşinci sırayı alan Uruguay arasında oynanan iki ayaklı bir eleme turudur.
1998 FIFA Dünya Kupası elemelerine toplamda 174 ülkenin millî takımı katılırken, bunlardan 30'u turnuvaya katılmaya hak kazandı. 32 takımın mücadele ettiği etkinliğe, ev sahibi Fransa ile son şampiyon Brezilya herhangi bir eleme maçı oynamadan doğrudan katılmaya hak kazandı.
2006 FIFA Dünya Kupası elemelerine toplamda 197 ülkenin millî takımı katılırken, bunlardan 31'i turnuvaya katılmaya hak kazandı. 32 takımın mücadele ettiği etkinliğe, ev sahibi Almanya herhangi bir eleme maçı oynamadan doğrudan katılmaya hak kazandı.
2008 OFC Uluslar Kupası, sekizinci OFC Erkekler Uluslar Kupası ve yeni formatla düzenlenen ilk OFC turnuvasıdır. 2007 ve 2008 boyunca FIFA maç günlerinde deplasmanlı olarak oynanmıştır. 2010 FIFA Dünya Kupası elemelerinin ikinci turu olarak oynanan turnuva öncekilerden birkaç farklılık içermektedir. 2004 OFC Uluslar Kupası şampiyonu Avustralya, Okyanusya Futbol Konfederasyonu'ndan ayrılarak Asya Futbol Konfederasyonu'na katılmasının ardından bu turnuvada mücadele etmedi. 1996'dan beri ilk kez turnuva belirli bir şehirde düzenlenmedi ve 2004'teki on takımın yerine 2008'de turnuvaya sadece dört takım katıldı.
1994 FIFA Dünya Kupası elemelerine toplamda 147 ülkenin millî takımı katılırken, bunlardan 22'si turnuvaya katılmaya hak kazandı. 24 takımın mücadele ettiği etkinliğe, ev sahibi Amerika Birleşik Devletleri ile son şampiyon Almanya herhangi bir eleme maçı oynamadan doğrudan katılmaya hak kazandı.
1986 FIFA Dünya Kupası elemelerine toplamda 121 ülkenin millî takımı katılırken, bunlardan 22'si turnuvaya katılmaya hak kazandı. 24 takımın mücadele ettiği etkinliğe, ev sahibi Meksika ile son şampiyon İtalya herhangi bir eleme maçı oynamadan doğrudan katılmaya hak kazandı.
2014 FIFA Dünya Kupası elemeleri kıtalararası play-off maçları, kupaya katılacak son iki takımı belirlemek için farklı konfederasyon takımlarının karşılaştığı eleme aşamasıdır.

Brezilya'da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası'na katılacak olan 32 takımdan 3'ünün belirleneceği, birinin ise kıtalararası play off oynayacağı elemelerin Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler Futbol Konfederasyonu (CONCACAF) ayağına toplam 35 takım katıldı. 2011'in Nisan ayında başlayan ve dört turdan oluşan elemeler, 2013'ün Ekim ayında sona erdi. Gerçekleştirilen mücadeleler sonucunda ABD, Honduras ve Kosta Rika organizasyona direkt olarak katılma hakkı elde etti. Okyanusya Futbol Konfederasyonu (OFC) elemelerinden gelen Yeni Zelanda ile konfederasyonlararası play off oynama hakkı kazanan Meksika ise bu aşamayı da geçti ve finallere katılma şansını kazandı.
1990 FIFA Dünya Kupası elemelerine toplamda 116 ülkenin millî takımı katılırken, bunlardan 22'si turnuvaya katılmaya hak kazandı. 24 takımın mücadele ettiği etkinliğe, ev sahibi İtalya ile son şampiyon Arjantin herhangi bir eleme maçı oynamadan doğrudan katılmaya hak kazandı.
1994 FIFA Dünya Kupası için olan elemelerin Kuzey Amerika (CONCACAF) bölgesinde 23 takımdan 1'i direkt finale çıktı. 1 tanesi de kıtalararası play-off'a katıldı. ABD ev sahibi olarak direkt finallere çıktı. Eleme süreci 21 Mart 1992'de başladı ve 9 Mayıs 1993'te bitti.