1954 FIFA Dünya Kupası, Dünya Kupalarının beşincisi olan bu turnuva, İsviçre'de, 16 Haziran - 4 Temmuz 1954 tarihlerinde düzenlenmiştir. İsviçre, Temmuz 1946'da FIFA tarafından ev sahibi ülke olarak seçilmiştir. FIFA'nın 50. yılını kutladığı bir zamanda düzenlenen bu kupayı, son olimpiyat şampiyonu olan ve 28 maçtır da yenilmeyen Macaristan'ı 3-2 ile mağlup eden Batı Almanya tarihinde ilk defa kazanmıştır. Gruplardaki ilk maçı Macaristan'a karşı 8-3 kaybeden Batı Almanya, finalde rövanşı alarak oynadığı ilk 4 maçta tam 25 gol atan Macaristan'ın kupayı 2. kez finalde kaybetmesine sebep olmuştur. Avusturya turnuvayı 3. tamamlarken, Uruguay da 4. olmuştur. Ayrıca, İsviçre'deki turnuvada takımlar ilk kez numaralı formalarla sahaya çıkmışlardır.
Yunanistan millî futbol takımı, Yunanistan'ı uluslararası organizasyonlarda temsil eden futbol takımıdır. 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası turnuvasında Avrupa Şampiyonu olarak, tarihlerindeki en büyük başarıya imza atmışlardır. Ayrıca, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finale yükseldi ve 2014 Dünya Kupası son 16'ya çıkmayı başarmıştır.
Kolombiya milli futbol takımı, lakabı Los Cafeteros, erkekler uluslararası futbolunda Kolombiya'yı temsil eder ve Kolombiya'daki futbolun yönetim organı olan Kolombiya Futbol Federasyonu tarafından yönetilir. CONMEBOL üyesidirler ve şu anda FIFA Dünya Sıralamasında 12. sırada yer almaktadırlar. Ekip, ülkelerindeki kahve üretiminden dolayı Los Cafeteros lakabını alıyor. Millî takım dünya çapında birçok Kolombiyalı için milliyetçiliğin, gururun ve tutkunun simgesi olmuştur. Kolombiya tutkulu bir hayran kitlesine sahip olmasıyla tanınıyor ve takımın gol kutlamaları sırasında yaptığı danslar sembolik nitelikte olmuştur.
1974 FIFA Dünya Kupası Elemeleri, 1974 FIFA Dünya Kupası'na katılacak olan takımların belirlenmesi için yapılan ön turnuvadır.
2010 FIFA Dünya Kupası Asya elemeleri için kura çekimleri Güney Afrika'da yapıldı. Asya elemeleri sistemine göre en başarılı 4 takım 2010 FIFA Dünya Kupası'na giderken 5. takım da Okyanusya elemeleri kazananıyla play-off oynayacaktı.
Bu sayfada 1974 FIFA Dünya Kupası elemelerinden Güney Amerika (CONMEBOL)' tarafından düzenlenmiş olan eleme maçlarının sonuçları ve bu elemelerden kupaya katılmaya hak kazanan takımlar yer almaktadır. Elemelerle ilgili genel bilgi almak için 1974 FIFA Dünya Kupası elemeleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Theofanis Gekas, Yunan eski millî futbolcu ve teknik direktör.
2002 FIFA Dünya Kupası elemelerine toplamda 199 ülkenin millî takımı katılırken, bunlardan 29'u turnuvaya katılmaya hak kazandı. 32 takımın mücadele ettiği etkinliğe, ev sahibi Güney Kore ve Japonya ile son şampiyon Fransa herhangi bir eleme maçı oynamadan doğrudan katılmaya hak kazandı.
Aşağıda 1982 FIFA Dünya Kupası elemeleri kapsamında Asya ve Okyanusya (AFC ve OFC) bölgesinde oynanan maçlar bulunmaktadır. Diğer elemeler için 1982 FIFA Dünya Kupası elemeleri maddesine bakınız.
Aşağıda 2002 FIFA Dünya Kupası elemelerinin Asya bölgesi (AFC) kapsamında oynanan maçlar ve sonuçları yer almaktadır. Diğer eleme turları için 2002 FIFA Dünya Kupası elemeleri sayfasına bakınız.
FIFA Dünya Kupası elemeleri FIFA Dünya Kupası finallerine katılacak millî futbol takımlarını belirlemek için oynanan karşılaşmalar bütünüdür. FIFA Dünya Kupası küresel bir organizasyon olduğundan, elemeler yaklaşık 200 katılımcıdan 32 takımın seçilmesini sağlayacak kadar büyük çaptadır.
2014 FIFA Dünya Kupası elemeleri Brezilya'da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası'na katılacak 32 takımın belirlenmesi amacıyla oynanan karşılaşmalar bütünüdür. Ev sahibi Brezilya turnuvaya direkt olarak katılırken, son şampiyonun (İspanya) ise 2006 ve 2010'da olduğu gibi otomatik katılım hakkı bulunmamıştı. Ev sahibi haricinde kalan 31 yer için, FIFA'ya bağlı altı konfederasyondan, toplam 207 takım eleme sisteminden geçti. Geçmişte olduğu gibi takımların büyük bölümü konfederasyon elemelerinde belirlenirken, bir kısmı oynanacak konfederasyonlararası play-off karşılaşmaları sonucunda ortaya çıktı.
2014 FIFA Dünya Kupası grup elemeleri kurası, 31 Temmuz 2011 günü Brezilya'da çekildi. Turnuvaya katılacak 13 takımın belirleneceği elemelerde toplam 53 takım dokuz farklı gruba yerleştirildi. Eleme aşaması 7 Eylül 2012 tarihinde başladı ve 19 Kasım 2013 tarihinde sona erdi. Dokuz eleme grubunun liderlerinin yanı sıra, gruplarını ikinci sırada tamamlayan dokuz takım arasında yapılan play-off sonucunda dört takım daha 2014 Dünya Kupası'nda mücadele etme hakkı kazandı.
2006 FIFA Dünya Kupası elemelerine toplamda 197 ülkenin millî takımı katılırken, bunlardan 31'i turnuvaya katılmaya hak kazandı. 32 takımın mücadele ettiği etkinliğe, ev sahibi Almanya herhangi bir eleme maçı oynamadan doğrudan katılmaya hak kazandı.
1994 FIFA Dünya Kupası elemelerine toplamda 147 ülkenin millî takımı katılırken, bunlardan 22'si turnuvaya katılmaya hak kazandı. 24 takımın mücadele ettiği etkinliğe, ev sahibi Amerika Birleşik Devletleri ile son şampiyon Almanya herhangi bir eleme maçı oynamadan doğrudan katılmaya hak kazandı.
2014 FIFA Dünya Kupası elemeleri - UEFA G Grubu, 2014 FIFA Dünya Kupası organizasyonunun, Avrupa'daki eleme gruplarından birisidir. Bosna-Hersek, Lihtenştayn, Litvanya, Letonya, Portekiz ve Yunanistan takımları bu grupta yer almıştır.
Brezilya'da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası'na katılacak olan 32 takımdan 3'ünün belirleneceği, birinin ise kıtalararası play off oynayacağı elemelerin Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler Futbol Konfederasyonu (CONCACAF) ayağına toplam 35 takım katıldı. 2011'in Nisan ayında başlayan ve dört turdan oluşan elemeler, 2013'ün Ekim ayında sona erdi. Gerçekleştirilen mücadeleler sonucunda ABD, Honduras ve Kosta Rika organizasyona direkt olarak katılma hakkı elde etti. Okyanusya Futbol Konfederasyonu (OFC) elemelerinden gelen Yeni Zelanda ile konfederasyonlararası play off oynama hakkı kazanan Meksika ise bu aşamayı da geçti ve finallere katılma şansını kazandı.
Bu sayfada 1978 FIFA Dünya Kupası elemelerinden Asya (AFC) ve Okyanusya (OFC) tarafından düzenlenmiş olan eleme maçları gösterilmiştir. Daha ayrıntılı bilgi için 1978 FIFA Dünya Kupası elemeleri maddesine bakınız.
2018 FIFA Dünya Kupası grup elemeleri kurası, 25 Temmuz 2015 günü Sankt-Peterburg, Rusya'da çekildi. Ev sahibi Rusya haricinde turnuvaya katılacak diğer 13 Avrupa takımının belirleneceği elemelerde toplam 54 farklı takım dokuz farklı gruba yerleştirildi. Eleme aşaması 4 Eylül 2016 tarihinde başladı ve 14 Kasım 2017 tarihinde sona erdi. Dokuz grubun liderlerinin yanı sıra, gruplarını ikinci sırada tamamlayan en iyi sekiz takım arasında yapılan play-off sonucunda dört takım daha 2018 Dünya Kupası'nda mücadele etme hakkı kazandı.
2022 FIFA Dünya Kupası elemeleri (UEFA) ile 2022 FIFA Dünya Kupasına katılan 13 Avrupa takımı belirlenmiştir. Elemelerde 55 takım 10 farklı gruba yerleştirilmiş ve grup birincileri ile play-off sonunda 3 takım daha finallere katılım hakkı elde etmiştir.