İçeriğe atla

2008 Avrupa Okçuluk Şampiyonası

2008 Avrupa Okçuluk Şampiyonası
Ev sahibi şehir Fransa, Vittel
Katılan ülke sayısı41
Katılan sporcu sayısı297
Açılış seremonisi13 Mayıs
Kapanış seremonisi17 Mayıs

2008 Avrupa Okçuluk Şampiyonası, 13-17 Mayıs 2008 tarihleri arasında Fransa'nın Vittel kentinde düzenlendi.[1]

Madalya tablosu

  *   Ev sahibi ülke ( İtalya)

SıraÜlkeAltınGümüşBronzToplam
1 Fransa2215
2 Rusya2013
3 Hollanda1113
4 İsveç1012
 İtalya1012
 Polonya1012
7 Danimarka0112
 Almanya0112
9 Slovenya0101
 Ukrayna0101
 Büyük Britanya0101
Toplam (11 Ülke)88824

Madalya özeti

Klasik yay

Etkinlik Altın Gümüş Bronz
Erkekler bireysel  Rusya
Balzhinima Tsyrempilov
 Ukrayna
Markiyan Ivashko
 Polonya
Rafał Dobrowolski
Kadınlar bireysel  Fransa
Bérengère Schuh
 Birleşik Krallık
Naomi Folkard
 İtalya
Pia Lionetti
Erkekler takım  İtalya
Mauro Nespoli
Marco Galiazzo
Ilario Di Buò
 Fransa
Thomas Aubert
Romain Girouille
Jean-Charles Valladont
 Hollanda
Wietse van Alten
Pieter Custers
Ron van der Hoff
Kadınlar takım  Polonya
Justyna Mospinek
Iwona Marcinkiewicz
Malgorzata Cwienczek
 Almanya
Karina Winter
Lisa Unruh
Anja Hitzler
 Rusya
Natalia Erdyniyeva
Ekaterina Jarjanova
Ksenia Perova

Makaralı yay

Etkinlik Altın Gümüş Bronz
Erkekler bireysel  İsveç
Morgan Lundin
 Slovenya
Dejan Sitar
 Danimarka
Martin Damsbo
Kadınlar bireysel  Fransa
Aurore Trayan
 Danimarka
Camilla Soemod
 Fransa
Amandine Bouillot
Erkekler takım  Hollanda
Rob Polman
Peter Elzinga
Emiel Custers
 Fransa
Dominique Genet
Pierre Julien Deloche
Sebastien Brasseur
 İsveç
Anders Malm
Morgan Lundin
Magnus Carlsson
Kadınlar takım  Rusya
Albina Loginova
Sofia Goncharova
Anna Kazantseva
 Hollanda
Irina Markovic
Inge Enthoven
Inge Enthoven
 Almanya
Sabrina Jagemann
Andrea Weihe
Melanie Mikala

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 22 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Aralık 2022. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Hollanda</span> Karayiplerde toprakları bulunan Kuzeybatı Avrupada bir ülke

Hollanda, Batı Avrupa'da ve kısmen Karayipler'de bulunan bir ülkedir. Hollanda Krallığı'nı meydana getiren dört ülkeden en büyüğüdür. Hollanda, Avrupa'da doğuda Almanya'ya, güneyde Belçika'ya ve kuzeybatıda Kuzey Denizi'ne komşu olan on iki vilayetten ve Karayipler'de Bonaire, Sint Eustatius ve Saba adaları olmak üzere üç özel belediyeden oluşur.

<span class="mw-page-title-main">Zülfü Livaneli</span> Türk yazar, müzisyen ve siyasetçi

Ömer Zülfü Livaneli, Türk müzisyen, senarist, politikacı, yazar ve film yönetmenidir.

<span class="mw-page-title-main">Cristiano Ronaldo</span> Portekizli futbolcu

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, Suudi Profesyonel Ligi takımlarından En-Nasr'da forma giyen ve Portekiz millî takımının kaptanlığını yapan Portekizli futbolcudur. Dünyanın en iyi futbolcularından biri olarak kabul edilen Ronaldo, kimin en iyisi olduğuna dair sıkça Lionel Messi'yle karşılaştırılmaktadır. Beş Ballon d'Or ve dört Altın Ayakkabı kazanarak bir Avrupalı olarak bu ödülü en çok kazanan oyuncu, 2020 yılında Ballon d'Or Rüya Takımı'na seçilmiştir. Yedi Lig şampiyonluğu, beş FIFA Kulüpler Dünya Kupası ve beş UEFA Şampiyonlar Ligi de dâhil olmak üzere toplamda 35 kupa kazanmıştır. Şampiyonlar Ligi tarihinde en çok maça (183) çıkan, gol (140) atan ve asist (42) yapan oyuncudur. 1200'den fazla resmî maça çıkan birkaç futbolcudan birisidir ve kariyeri boyunca 900'den fazla gol atmıştır. IFFHS ve diğer medya kuruluşlarına göre futbol tarihinin en golcü oyuncusudur.

<span class="mw-page-title-main">Şota Arveladze</span> Gürcü teknik direktör ve futbolcu

Şota Arveladze, Gürcü teknik direktör ve forvet mevkiinde oynamış eski futbolcudur.

<span class="mw-page-title-main">Lionel Messi</span> Arjantinli futbolcu

Lionel Andrés Messi, Major League Soccer takımlarından Inter Miami'de forma giyen ve Arjantin millî takımının kaptanlığını yapan Arjantinli futbolcudur. Dünyanın en iyi futbolcularından biri olarak kabul edilen Messi, kimin en iyisi olduğuna dair sıkça Cristiano Ronaldo'yla karşılaştırılmaktadır. Sekiz Ballon d'Or ve altı Altın Ayakkabı kazanarak iki ödülde de rekor kıran oyuncu, 2020 yılında Ballon d'Or Rüya Takımı'na seçilmiştir. Kulüpten ayrılmadan önce bütün profesyonel kariyerini Barcelona'da geçirmiş; orada on La Liga şampiyonluğu, yedi Copa del Rey ve dört UEFA Şampiyonlar Ligi de dâhil olmak üzere 35 kupa kazanmış, toplamda ise 45 kupa kazanmıştır. La Liga'da en çok gol (474) atan, en çok Hat trick (36) yapan ve en çok asist (192) yapan oyuncu rekorlarını elinde tutmaktadır. Kulüp ve ülke kariyerinde 800'den fazla gol atmış ve bir kulüp için en fazla gol (672) atan oyuncu olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Ali Şen (oyuncu)</span> Türk oyuncu (1918–1989)

Ali Şen, Türk oyuncudur.

<span class="mw-page-title-main">Kahramanmaraşspor</span> Akdeniz Aslanları

Kahramanmaraşspor, 21 Şubat 1969 tarihinde kurulan ve rengini dondurma ve kırmızı biberden alan kırmızı-beyaz renklere sahip bir spor kulübü. 3. Ligde mücadele etmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Will Smith</span> Amerikalı oyuncu ve rapçi

Willard Carroll Smith II, Amerikalı sinema oyuncusu, yapımcı ve rap müzisyeni. Biri kız, ikisi erkek olmak üzere üç çocuğu vardır. Will'in son sekiz filmi gişelerden 100 milyon dolar ve üstü gelir getirmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Sacha Baron Cohen</span> İngiliz oyuncu ve komedyen

Sacha Noam Baron Cohen, Yahudi kökenli Britanyalı komedyen ve oyuncu.

<span class="mw-page-title-main">Cardiff</span> Gallerin başkenti

Cardiff, Birleşik Krallık'ın dört ana bölgesinden biri olan Galler'in başkenti ve 481,082 kişilik nüfusu ile en büyük şehridir. Yerel dil olan Galce'de Caerdydd şeklinde yazılıp "kardid" olarak okunan Cardiff ayrıca, Galler'in ticari ve kültürel merkezidir. Kurumlar, Galler'e ait ulusal medya, Galler hükûmetinin ülke ve oturacak yerinde en popüler ziyaretçi varış yeridir. Cardiff'e 2006 yılında 11,7 milyon ziyaretçi gelmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Sırbistan</span>

Sırbistan, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk kez katıldığı 2007 yılından günümüze 15 kez katılmıştır. Sırbistan daha önce Yugoslavya 'nın ve Sırbistan-Karadağ (2004-2006)'ın parçası olarak katılmıştır. Sırbistan bağımsız ülke olarak ilk kez katıldığı 2007 yılında Marija Šerifović'in seslendirdiği "Molitva" adlı şarkı ile yarışmayı kazanmıştır. Ülkenin diğer ilk beş sonuçları 2012 yılında Željko Joksimović'in seslendirdiği "Nije ljubav stvar" adlı şarkı ile üçüncü olarak ve 2022 yılında Konstrakta'nın seslendirdiği "In corpore sano" adlı şarkı ile beşinci olarak almıştır. Sırbistan'ın diğer ilk on sonuçları altıncı (2008) ve onuncu (2015) olarak almıştır.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Letonya</span>

Letonya, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk kez katıldığı 2000 yılından beri 19 kez katılmış, İlk katıldığı yıl "My Star" adlı şarkısıyla Brainstorm müzik grubunun temsil ettiği yarışmada 3. olmuştur. Letonya 2002 yılında "I Wanna" adlı şarkısıyla Marie N ile yarışmayı kazanmıştır. Letonya yarışmayı kazanan ikinci Sovyet ülkesi olmuştur. 2003 yarışması başkent Riga'da yapılmıştır. Ülke üçüncü kez İlk 10'da 2005 yılında Walters & Kazha ikilisiyle 5. olarak yer almıştır.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda San Marino</span> Wikimedia kategorisi

San Marino, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk kez katıldığı 2008 yılından günümüze 15 kez katılmıştır. Ülke 2009 ve 2010 yıllarında finansal sıkıntılar nedeniyle katılamamıştır. İlk dört denemesinde finale yükselemeyen ülke, 2014 yılında ilk kez yarışmanın finaline katılmaya hak kazandı. Valentina Monetta, 2012, 2013 ve 2014 yıllarında San Marino'yu temsil etti ve 1960'lardan bu yana üç ardışık yarışmaya katılan ilk yarışmacı oldu. 2019 yılında Serhat finale kalmayı başardı, ülkenin bir Eurovision finalinde ikinci kez görünmesini sağladı ve 19. olarak bugüne kadarki en iyi sonucunu aldı. 2020 yarışması'nın Avrupa'da COVID-19 pandemisi nedeniyle iptal edilmesinden 2020'deki temsilcisi Senhit San Marino'yu ertesi yıl temsil etmesi için yeniden seçilmiştir. Senhit finale yükselmiş, bu sonuçla San Marino iki yıl üst üste finale çıkmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Yeni Malatyaspor</span> Türk futbol kulübü

Yeni Malatyaspor, Malatya merkezli bir spor kulübüdür. Takım, şu anda 1. Lig'de mücadele etmektedir. Renkleri sarı-kırmızı-siyah olup birçok spor branşında faaliyet göstermektedir. Maçlarını Yeni Malatya Stadyumu'nda oynamaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Tanınmayan veya sınırlı şekilde tanınan devletler listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Bazı yönetimler bağımsızlıklarını ilan etmiş ve egemen devletler olarak uluslararası toplumdan diplomatik tanınma talebinde bulunmuşlardır, ancak evrensel olarak bu şekilde tanınmamışlardır. Bu oluşumlar genellikle kendi toprakları üzerinde de facto kontrole sahiptir. Geçmişte bu türden bir dizi oluşum var olmuştur.

Sedat Simavi Gazetecilik Ödülü, başlangıçta Sedat Simavi Vakfı, daha sonra ise Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından verilen Sedat Simavi Ödülleri'nin bir dalıdır. İlk olarak 1977 yılında verilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsveç</span> Eurovision şarkı yarışmasında İsveç

İsveç, ilk katıldığı 1958 yılından günümüze kadar Eurovision Şarkı Yarışması'na 64 kez katılmıştır. Ülke sadece üç kez yarışmaya katılmamıştır. 1959'dan bu yana, İsveç'in katılımcısı, 1967'den beri Melodifestivalen olarak bilinen, her yıl televizyonda yayınlanan bir yarışma aracılığıyla seçilmektedir. İsveç, 1997 yılında ilk defa Televoting oylaması kullanan beş ülkeden biri olmuştur. İsveç yarışmaya yedi kez ev sahipliği yapmıştır: üç kez Stockholm'de, üç kez Malmö'de ve bir kez Göteborg'da (1985).

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Litvanya</span>

Litvanya, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk defa 1994 yılında katılmıştır. Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija (LRT) isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. Litvanya, 1994 yılında Estonya, Macaristan, Polonya, Romanya, Rusya ve Slovakya ile birlikte ilk defa katılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Slovenya</span>

Slovenya, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk defa 1994 yılında katılmıştır. Radiotelevizija Slovenija isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. Slovenya, 1993 yılında Eurovision Şarkı Yarışması'nda Bosna-Hersek ve Hırvatistan ile birlikte ilk defa katılmıştır.

Interim Register of Marine and Nonmarine Genera (IRMNG) bir yaşam veri tabanıdır.