
Manon Flier, Hollandalı eski voleybolcu.

2008 World Grand Prix Avrupa Elemeleri 3-9 Eylül 2007 tarihlerinde Ankara'da yapıldı. Turnuvaya sekiz ekibin katılması kararlaştırılmıştı. Ancak FIVB’nin 29 Ağustos 2007 tarihli kararıyla Polonya doğrudan finallere çağrılınca elemeler yedi ülkenin ulusal takımları arasında oynandı.

Caroline de Oliveira Saad Gattaz Brezilyalı voleybolcu. Voleybola 14 yaşında Rio Preto Automóvel Clube'de başladı. Ulusal takımla 2004 World Grand Prix'de, 2005 World Grand Prix'de, 2005 World Grand Champions Cup'ta, 2006 World Grand Prix'de ve 2009 World Grand Prix'de şampiyonluk yaşadı. Voleybol kariyerini uzun süre Brezilya'da sürdürdükten sonra 2007 yılında Serie A1'e transfer oldu. Monte Schiavo Banca Marche Jesi takımında bir sezon oynadı ve 2008 yılında ülkesine döndü. Halen Brezilya süper lig takımlarından Rexona/Ades kulübünün oyuncusudur.

2008 World Grand Prix, 1993 yılından beri her yıl düzenlenen bu turnuvanın on altıncısıdır. 12 takımın katıldığı turnuva 20 Haziran'da başladı ve 13 Temmuz'da sona erdi. Takımlar dörderli üç gruba ayrıldı ve kendi aralarında tek devreli lig usulü karşılaştılar. Maçlar Kobe, Ningbo, Alassio, Vinh Phuc, Wroclaw, Hong Kong, Bangkok, Taipei ve Makao’da oynandı. Her takım dokuzar maç yaptı. Bu maçlar sonucunda ilk beş sırayı alan takımla ev sahibi Japonya Yokohama’da final maçları oynadılar. Tek devreli lig usulü yapılan maçlar sonucu en fazla puanı toplayan Brezilya 2008 World Grand Prix şampiyonu oldu.
Kadınlar World Grand Champions Cup, FIVB tarafından dört yılda bir düzenlenen uluslararası voleybol organizasyonudur. 1993 yılından başlayarak yaz olimpiyat oyunlarını izleyen yıllarda oynanmaktadır. Amaç, uluslararası bir voleybol organizasyonunun olmadığı olimpiyat ertesi yılı değerlendirmektir.
Erkekler World Grand Champions Cup, FIVB tarafından dört yılda bir düzenlenen uluslararası voleybol organizasyonudur. 1993 yılından başlayarak yaz olimpiyat oyunlarını izleyen yıllarda oynanmaktadır. Amaç, uluslararası bir voleybol organizasyonunun olmadığı olimpiyat ertesi yılı değerlendirmektir.

2006 World Grand Prix, 1993 yılından beri her yıl düzenlenen bu turnuvanın on dördüncüsüdür. 12 takımın katıldığı turnuva 16 Ağustos'ta başladı ve 10 Eylül'de sona erdi. Takımlar dörderli üç gruba ayrıldı ve kendi aralarında tek devreli lig usulü karşılaştılar. Maçlar Tokyo, Hong Kong, Bydgoszcz, Makao, Seul, Taipei, Ningbo, Bangkok ve Okayama’da oynandı. Her takım dokuzar maç yaptı. Bu maçlar sonucunda ilk beş sırayı alan takımla ev sahibi İtalya Reggio Calabria’da final maçları oynadılar. Final maçları üçer takımlı iki grup halinde oynandı. İlk iki sırayı alan takımlar çapraz olarak eşleşti. Galip gelen Brezilya ve Rusya final maçında karşılaştılar. Brezilya 2006 World Grand Prix şampiyonu oldu.

2005 World Grand Prix, 1993 yılından beri her yıl düzenlenen bu turnuvanın on üçüncüsüdür. 12 takımın katıldığı turnuva 24 Haziran’da başladı ve 18 Temmuz’da sona erdi. Takımlar dörderli üç gruba ayrıldı ve kendi aralarında tek devreli lig usulü karşılaştılar. Maçlar Tokyo, Reggio Calabria, Ningbo, Seul, Makao, Manila, Hong Kong, Taipei ve Bangkok’da oynandı. Toplam 54 maçın oynandığı turnuvada her takım dokuzar maç yaptı. Bu maçlar sonucunda ilk beş sırayı alan takımla ev sahibi Japonya Sendai’de final maçları oynadılar. Final maçlarında en fazla puanı toplayan Brezilya 2005 World Grand Prix şampiyonu oldu.

2004 World Grand Prix, 1993 yılından beri her yıl düzenlenen bu turnuvanın on ikincisidir. 12 takımın katıldığı turnuva 9 Temmuz’da başladı ve 1 Ağustos'ta sona erdi. Takımlar dörderli üç gruba ayrıldı ve kendi aralarında tek devreli lig usulü karşılaştılar. Maçlar Bangkok, Miao Li, Kawasaki, Manila, Hong Kong, Cakarta, Rostock, Hefei ve Jeju’da oynandı. Bu maçlar sonucunda ilk beş sırayı alan takımla ev sahibi İtalya Reggio Calabria’da final maçları oynadılar. Final maçları üçer takımlı iki grup halinde oynandı. İlk iki sırayı alan takımlar çapraz olarak eşleşti. Brezilya ve İtalya final maçında karşılaştılar. Brezilya 2004 World Grand Prix şampiyonu oldu.
2003 World Grand Prix, 21 Temmuz-3 Ağustos tarihlerinde İtalya’da yapıldı. On birinci World Grand Prix Matera, Andria ve Gioia del Colle kentlerinde oynandı.
1999 World Grand Prix, 13-29 Ağustos 1999 tarihleri arasında sekiz ülkenin katılımıyla oynandı. Grup maçları Makao, Genting, Fong San ve Manila’da yapıldı. Takımlar dörderli iki gruba ayrıldılar ve tek devreli lig usulü karşılaştılar. Grup maçlarında her takım altı maç oynadı. İlk dört sırayı alan takımlar Çin’in Yu Xi kentinde dörtlü final maçlarında karşılaştılar. Rakiplerine üstünlük sağlayan Rusya, 1999 World Grand Prix şampiyonu oldu.

2007 Yaz Üniversite Oyunları'na voleybol dalında erkeklerde yirmi üç, kadınlarda on altı ülke katıldı. Maçlar 9-18 Ağustos 2007 tarihlerinde Bangkok’ta oynandı.

2009 Yıldız Kızlar Dünya Voleybol Şampiyonası, 3-12 Temmuz 2009 tarihlerinde Tayland’ın Nakhon Ratchasima kentinde yapıldı. On birincisi düzenlenen şampiyonaya kıta elemelerinde başarılı olan on altı ülke katıldı. Finalde Sırbistan’a 3-1 üstünlük sağlayan Brezilya, üçüncü kez dünya şampiyonluğunu kazandı.

2009 Genç Kızlar Dünya Voleybol Şampiyonası, 16-25 Temmuz 2009 tarihlerinde Meksika'nın Mexicali ve Tijuana kentlerinde yapıldı. On beşincisi düzenlenen şampiyonaya kıta elemelerinde başarılı olmalarına karşın, Meksika'daki domuz gribi salgını nedeniyle İtalya, Japonya ve Mısır katılmadı. Bu takımların yerine Çek Cumhuriyeti, Tayland ve Kenya şampiyonaya dahil edildi. Finalde Dominik Cumhuriyeti'ne 3-0 üstünlük sağlayan Almanya, tarihinde ilk kez dünya şampiyonluğunu kazandı.

2009 World Grand Prix, 1993 yılından beri her yıl düzenlenen bu turnuvanın on yedincisidir. 12 takımın katıldığı turnuva 31 Temmuz’da başladı ve 23 Ağustos’ta sona erdi. Takımlar dörderli üç gruba ayrıldı ve kendi aralarında tek devreli lig usulü karşılaştılar. Maçlar Rio de Janeiro, Kielce, Ningbo, Miaoli, Makao, Osaka, Hong Kong, Mokpo ve Bangkok’da oynandı. Toplam 54 maçın oynandığı turnuvada her takım dokuzar maç yaptı. Bu maçlar sonucunda ilk beş sırayı alan takımla ev sahibi Japonya Tokyo’da final maçları oynadılar. Tek devreli lig usulü yapılan maçlar sonucunda en fazla puan toplayan Brezilya, sekizinci kez bu turnuvayı kazandı.

2007 Genç Kızlar Dünya Voleybol Şampiyonası, 20-27 Temmuz tarihlerinde Tayland’ın Nakhon Ratchasima kentinde yapıldı. 14.şampiyonaya on iki ulusal takım katıldı. Şampiyonluğu Brezilya kazandı.

2005 Yıldız Kızlar Dünya Voleybol Şampiyonası , 23-31 Temmuz tarihlerinde Macau’da yapıldı. 9. şampiyonaya on altı ulusal takım katıldı. Şampiyonluğu Brezilya kazandı.

2003 Genç Kızlar Dünya Voleybol Şampiyonası, 6-14 Eylül tarihlerinde Tayland’ın Suphan Buri kentinde yapıldı. 12.şampiyonaya on altı ulusal takım katıldı. Şampiyonluğu Brezilya kazandı.

2010 World Grand Prix, 1993 yılından beri her yıl düzenlenen bu turnuvanın on sekizincisidir. 12 takımın katıldığı turnuva 6 Ağustos’da başladı ve 29 Ağustos’ta sona erdi. Takımlar dörderli üç gruba ayrıldı ve kendi aralarında tek devreli lig usulü karşılaştılar. Maçlar São Carlos, Gdynia, Çengdu, Bangkok, Makao, Okayama, Hong Kong, Taipei ve Tokyo’da oynandı. Toplam 54 maçın oynandığı turnuvada her takım dokuzar maç yaptı. Bu maçlar sonucunda ilk beş sırayı alan takımla ev sahibi Çin Ningbo’da final maçları oynadılar. Tek devreli lig usulü yapılan maçlar sonucunda en fazla puan toplayan ABD, bu turnuvayı 3. kez kazanmış oldu.
2012 FIVB Dünya Grand Prix, 1993 yılından beri her yıl düzenlenen turnuvanın yirmincisidir. 16 takımın katıldığı turnuva 8 Haziran'da başladı ve 1 Temmuz'da sona erdi. Takımlar grup maçlarında, dört grupta karşılaştılar. Maçlar Makao, Santo Domingo, Busan, Łódź, São Bernardo do Campo, Komaki, Foshan, Belgrad, Osaka, Bangkok, Luohe ve Taipei'de oynandı. Toplam 54 maçın oynandığı turnuvada her takım dokuzar maç yaptı. Bu maçlar sonucunda finallerin ev sahibi Çin ve Çin'in dışındaki en iyi beş takım Ningbo'da final maçları oynadılar. Tek devreli lig usulü yapılan maçlar sonucunda en fazla puan toplayan ABD, bu turnuvayı 5. kez kazanmış oldu.