İçeriğe atla

2. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali

2. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali
2. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali afişi
Konumİstanbul, Ankara, İzmir
Kuruluş2007
Filmlerin sayısı40
Festival tarihi1 - 7 Mayıs 2007
iff.org.tr
1. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali3. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali

2. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, 1 - 7 Mayıs 2007 tarihleri arasında İstanbul, Ankara ve İzmir'de eş zamanlı olarak düzenlenen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nin ikincisidir.[1][2] "Yoksulluk, Direniş ve Umut" temasıyla düzenlenen festivalin seçkisinde bu yıl 20 farklı ülkeden 40 film yer aldı.

Kaynakça

  1. ^ "2. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali yaklaşıyor!". Milliyet Gazetesi. milliyet.com.tr. 16 Mart 2007. 15 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Aralık 2017. 
  2. ^ "2. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali". tsa.org.tr. Türk Sineması Araştırmaları. 15 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Aralık 2017. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Ferzan Özpetek</span> Türk-İtalyan film yönetmeni

Ferzan Özpetek, Türk-İtalyan yönetmen, senarist, yazardır.

<span class="mw-page-title-main">Ankara Uluslararası Film Festivali</span>

Ankara Uluslararası Film Festivali veya Ankara Film Festivali, Ankara'da her yıl düzenlenen uluslararası bir film festivalidir. Türkiye'nin en köklü film festivallerinden biri olarak anılan Ankara Uluslararası Film Festivali, ilk olarak 1988 yılında "Ankara Film Şenliği" adıyla Ankara'nın ilk film festivali olarak ortaya çıktı. Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen festival, her yıl çeşitli kategorilerde ödüller dağıtmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Damla Sönmez</span> Türk oyuncu

Tilya Damla Sönmez, Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu, seslendirmen. Gece Gündüz, Türkan, Bir Aşk Hikayesi, Güllerin Savaşı ve Çukur dizileri ile adından söz ettirmiş ve tanınırlığı artmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Türk sineması</span> Türkiyede sinemaya genel bakış

Türk sineması, Türkiye sineması veya eski adıyla Yeşilçam, Türkiye'deki film endüstrisine dair faaliyetleri ve sinema kültürünü kapsamaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Onur Saylak</span> Türk oyuncu ve yönetmen

Arif Onur Saylak, Türk yönetmen, senarist ve oyuncu. Aynı zamanda Kadir Has Üniversitesi Film ve Drama alanında öğretim görevlisidir.

<span class="mw-page-title-main">Uluslararası Mardin Film Festivali</span>

Uluslararası Mardin Film Festivali diğer adıyla SineMardin, 2006 yılından itibaren Mardin'de düzenlenen uluslararası bir film festivalidir. Festival, Mardin Film Ofisi Derneği öncülüğünde Mardin Belediyesi ve Mardin Valiliği'nin desteği ile gerçekleştirilmekte. Festivalin düzenlendiği ilk yıl Mardin'de sinema salonunun olmaması nedeniyle film gösterimleri çadırlarda ve açık hava gösterimleri yapılarak gerçekleştirildi. 2007 yılına gelindiğinde Mardin Film Ofisi Derneği öncülüğünde 150 koltuklu bir sinema salonu açıldı ve festivalin ana gösterim merkezi konumuna geldi.

Uluslararası Bursa İpekyolu Film Festivali, Bursa'da 2006-2009 yıllarında aralık ayında düzenlenmiş bir film festivalidir.

<span class="mw-page-title-main">Uluslararası İşçi Filmleri Festivali</span>

Uluslararası İşçi Filmleri Festivali veya İşçi Filmleri Festivali, Türkiye'de 2006 yılından itibaren her yıl, 1 Mayıs İşçi Bayramı'ndan başlayarak 8 Mayıs'a kadar devam eden bir film festivalidir.

<span class="mw-page-title-main">Merve Dizdar</span> Türk oyuncu ve seslendirme sanatçısı

Merve Dizdar, Türk oyuncu. Cannes Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ve Altın Portakal En İyi Kadın Oyuncu Ödülü başta olmak üzere çeşitli ödülleri bulunmaktadır.

Altın Portakal Uluslararası En İyi Film Ödülü, 2005 yılında başlayan ve Antalya Altın Portakal Film Festivali ile eşgüdümlü olarak gerçekleştirilen Uluslararası Avrasya Film Festivali'nin en iyi film dalında verilen ödülü. 2008 yılında sonuncusu düzenlenen festivalin ödülü, 2009 yılından itibaren Antalya Altın Portakal Film Festivali bünyesine katılarak Altın Portakal Uluslararası En İyi Film Ödülü adını almıştır.

Çiğdem Selışık Onat, Türk tiyatro ve sinema oyuncusudur.

<span class="mw-page-title-main">Pembe Hayat KuirFest</span>

Pembe Hayat KuirFest veya KuirFest, Türkiye'de farklı kentlerde düzenlenen LGBT temalı uluslararası film festivalidir. İlki, 2011 yılında düzenlenen festival, Türkiye'nin ilk LGBT temalı film festivalidir. 2013'e kadar sadece Ankara'da düzenlenen festival, 2014 yılından itibaren İstanbul, Denizli ve Mersin'de de düzenlenmeye başlandı.

<span class="mw-page-title-main">36. Uluslararası İstanbul Film Festivali</span>

36. Uluslararası İstanbul Film Festivali, İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından "Kaldır kafanı!" temasıyla 5 - 16 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen film festivalidir. Festival, İstanbul Maslak'taki TİM Show Center'da 4 Nisan 2017 tarihinde yapılan törenle açıldı. Sunuculuğunu Cem Davran'ın gerçekleştirdiği gecenin onur konuğu ise İngiliz oyuncu Ian McKellen oldu.

Mithat Alam Film Merkezi, Aralık 1999 yılında Mithat Alam'ın desteğiyle Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde kurulan film merkezi. Merkez, sinemaya ilgi duyan öğrencilere destek olmak amacıyla kurulmuştur.

<span class="mw-page-title-main">24. Uluslararası Adana Film Festivali</span>

24. Uluslararası Adana Film Festivali, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 25 Eylül-1 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen Uluslararası Adana Film Festivali'nin 24'üncüsüdür. Festivalde bu yıl, 180 filmin seyirci ile buluşması beklenirken, 30 Eylül akşamı düzenlenen törende 5 ayrı kategoride 30 tane Altın Koza ödülü dağıtıldı. Ödül töreninde ayrıca "Yılmaz Güney Özel Ödülü" de takdim edildi. Önceki yıllarda sadece ulusal kategoride bulunan yarışmaların bir kısmı bu yıl uluslararası katılıma da açık hale getirildi. Festivalin yarışma bölümlerine başvurular 17 Mayıs 2017'de başladı.

<span class="mw-page-title-main">1. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali</span>

1. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, 1 - 7 Mayıs 2006 tarihleri arasında İstanbul ve Ankara'da eş zamanlı olarak düzenlenen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nin ilkidir. "Neoliberalizme Karşı Direniş Öyküleri" temasıyla düzenlenen festivalde 20 farklı ülkeden 40 film gösterildi.

Altın Koza En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü, Türkiye'nin Adana şehrinde her yıl düzenlenen Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında jüri tarafından seçilen yardımcı roldeki erkek oyuncuya verilen bir ödüldür.

Mustafa Kemal Uzun, Türk oyuncu ve film yönetmenidir.

Feza Çaldıran, Türk görüntü yönetmeni.