İçeriğe atla

2. Sınıf Emniyet Müdürü

Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Genel Müdürlüğü rütbeleri
RütbeMeslek Dereceleri
Emniyet Genel Müdürü Dereceüstü
1. Sınıf Emniyet Müdürü1
1. Sınıf Emniyet Müdürü2
2. Sınıf Emniyet Müdürü3
3. Sınıf Emniyet Müdürü4
4. Sınıf Emniyet Müdürü5
Emniyet Amiri6
Başkomiser7
Komiser8
Komiser yardımcısı9
Kıdemli Başpolis Memuru10
Başpolis Memuru11
Polis Memuru12
Çarşı ve Mahalle Bekçisi
2. Sınıf Emniyet Müdürü Apoleti

2. Sınıf Emniyet Müdürü Emniyet Genel Müdürlüğü'nde bulunan bir polis rütbesidir. 1. Sınıf Emniyet Müdürü ve 3. Sınıf Emniyet Müdürü arasında yer alan rütbedir.[1][2]

Görevleri

2. Sınıf Emniyet Müdürleri Türkiye'de Daire Başkan Yardımcısı, Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürü, Öğretim Görevlisi, Polis Başmüfettişi, Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürü, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı, Havacılık Müdürü, Pilot, Enstitü Sekreteri, Polis Müfettişi ve Polis Akademisi Bölüm Başkanı görevlerinde bulunabilirler. Bu rütbeye sahip olmak için Güvenlik Bilimleri Fakültesi'ni bitirmek gerekmektedir.[3]

Kaynakça

  1. ^ "EGM Resmî Web Sitesi". Emniyet Genel Müdürlüğü. 5 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2021. 
  2. ^ "Polis Rütbeleri | Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu". rustuunsalpmyo.pa.edu.tr. 7 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2021. 
  3. ^ Demiral, Uzm. Ufuk. "2. Sınıf Emniyet Müdürü Rütbesi ve Görevleri". 21 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2021. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Polis Koleji</span>

Polis Koleji, Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olan yatılı ve resmî üniformalı eski okul.

Nevzat Ayaz,, Türk siyasetçi.

Celalettin Cerrah, Türk bürokrattır.

Şükrü Balcı, -, Türk emniyet müdürü.

Polis Memuru, Polis Teşkilatında kullanılan bir ünvandır. Teşkilatın büyük çoğunluğunu oluşturmaktadır.

Komiser, Polis teşkilatında kullanılan bir rütbedir.

Başkomiser, Polis teşkilatında kullanılan bir rütbedir.

Emniyet Amiri, Polis teşkilatında kullanılan bir rütbedir.

<span class="mw-page-title-main">Polis Akademisi (Türkiye)</span> Ankarada kurulu devlet üniversitesi

Polis Akademisi veya kısaca PA; Ankara'da bulunan bir devlet üniversitedir. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren akademinin temel amacı hem kamu güvenliğini sağlamaya yönelik nitelikli amir ve polis memurları yetiştirmek hem de güvenlik ve adli bilimler alanlarında yükseköğrenim düzeyinde eğitim vermektir. Bu bağlamda; Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM), Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO) ve Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) gibi alt kuruluşlarında Türkiye genelinde görev yapmak üzere polis adaylarına eğitim verilir. Adli Bilimler Enstitüsü (ABE), Güvenlik Bilimleri Enstitüsü (GBE) ve Trafik Bilimleri Enstitüsü (TBE) ise ilgili bilim dallarında akademik eğitim vererek uzman yetiştirmek üzerine tasarlanmıştır.

Komiser Yardımcısı, Polis teşkilatında kullanılan bir rütbedir.

Ramazan Er, Türk bürokrat.

<span class="mw-page-title-main">Başpolis</span> Rütbe

Başpolis Memuru, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde rütbesi Polis Memuru ile Kıdemli Başpolis arasında olan ilk kademe Polis ünvanıdır. Emniyet Genel Müdürlüğü'nde istihdam edilen Polis Memurları arasından kıdemli ve sicili düzgün olanlara 10 Nisan 2011'den itibaren verilmeye başlanmıştır. Kıdemli Başpolislik rütbesine Başpolislik Yönetmeliği 23. Maddenin ikinci fıkrasındaki süreler düşürülünce 6 yıl fiilen çalıştıktan sonra terfi alırlar.

<span class="mw-page-title-main">Kıdemli başpolis</span>

Kıdemli Başpolis, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde rütbesi Başpolis Memuru ile Komiser Yardımcısı arasında olan Polistir. Emniyet Genel Müdürlüğü'nde istihdam edilen Başpolisler arasından ilgili kanun ve yönetmeliklerin gerektirdiği kıdemi dolduranlara verilen rütbedir. Başpolis rütbesinin uygulamaya konduğu 10 Nisan 2011 tarihinden itibaren resmî olarak kullanılmaya başlanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Emniyet Genel Müdürlüğü</span> Türk Polis Teşkilatı

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) veya Türk Polis Teşkilatı, ilk kez 10 Nisan 1845 tarihinde kurulan, günümüzde Türkiye'deki tüm il ve ilçelerde örgütlenmiş iç güvenlikten sorumlu devlet teşkilatıdır. Emniyet Genel Müdürlüğü şehirlerde görev yapmakta olup, sahillerde Sahil Güvenlik Komutanlığı, kırsallarda ise Jandarma Genel Komutanlığı sorumludur.

Fikret Küpeli, Türk asker. Eski TSK Genelkurmay II. Başkanı.

<span class="mw-page-title-main">1. Sınıf Emniyet Müdürü</span>

1. Sınıf Emniyet Müdürü Emniyet Genel Müdürlüğü'nde bulunan bir polis rütbesidir. Emniyet Genel Müdürü ve 2. Sınıf Emniyet Müdürü arasında yer alan rütbedir.

<span class="mw-page-title-main">3. Sınıf Emniyet Müdürü</span>

3. Sınıf Emniyet Müdürü Emniyet Genel Müdürlüğü'nde bulunan bir polis rütbesidir. 2. Sınıf Emniyet Müdürü ve 4. Sınıf Emniyet Müdürü arasında yer alan rütbedir.

<span class="mw-page-title-main">4. Sınıf Emniyet Müdürü</span>

4. Sınıf Emniyet Müdürü Emniyet Genel Müdürlüğü'nde bulunan bir Polis rütbesidir. 3. Sınıf Emniyet Müdürü ve Emniyet amiri arasında yer alan rütbedir. Eskiden 1. Sınıf Merkez Memuru veya 2. Sınıf Emniyet Amiri olarak bilinmekteydi.

Mehmet Aktaş, Türk bürokrat, İçişleri Bakan Yardımcısı. Aktaş, Karabük ve Şırnak'ta vali olarak görev yapmış, 18 Temmuz 2019 tarihli cumhurbaşkanı kararı ile Emniyet Genel Müdürü olarak atanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Veysal Tipioğlu</span> Emniyet Müdürü, Siyasetçi

Veysal Tipioğlu, Türk emniyet müdürü ve siyasetçi. 28. dönem TBMM AK Parti Kocaeli milletvekilidir.