Selimiye Camii, Osmanlı padişahı II. Selim döneminde Mimar Sinan'ın yaptığı ve Osmanlı'nın önceki başkenti Edirne'de bulunan bir külliyedir. Mimar Sinan'ın 80 yaşında yaptığı ve "ustalık eserim" şeklinde nitelendirdiği Selimiye Camii, gerek Mimar Sinan'ın, gerek Osmanlı mimarisinin en önemli eserleri arasında sayılır.
Kocatepe Camii, Ankara'nın Kocatepe semtinde 1967'de inşaatına başlanan ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1987'de inşaatı tamamlanan camidir.
Mescid-i Haram, Mekke'de Kâbe’nin de içinde bulunduğu alanı çevreleyen büyük mescittir. Hürmetli Mescid anlamına gelen bu ifade Kur'an'da 16 ayette yer almaktadır.
Susa Tunus'ta bir kent ve turizm merkezidir. Şehir Akdeniz kıyısında Hammamet körfezinde yer alır. Aynı zamanda geleneksel bir zeytinyağı ve tekstil merkezidir. Nüfusu 2003 yılı verilerine göre 220.000 kişidir. Susa vilayetinin merkezidir.
Çin'de camiler, Müslümanların kutsal ibadet mekanı, Çin'de İslam 'ın zengin bir mirası vardır, en eski tarihe sahip, 650 yılı hatta öncelerine kadar dayanır. O zamanlar İslam Peygamberi Muhammed, amcası Sa'ad ibn Abī Waqqās 'ı', İmparator Gaozong 'na resmi bir elçi olarak gönderir.
Paris Büyük Camii, Paris'in Quartier Latin mahallesinde bulunan camidir.
Defterdar Camii ya da Defterdar Mahmut Efendi Camii, İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde bulunan, 1542 yılında Defterdar Nazlı Mahmut Efendi tarafından yaptırılmış olan bir Osmanlı camidir. Kasım 2023 itibarıyla ibadete kapalı olup restore edilmektedir.
Şakirin Camii, İstanbul’un Üsküdar ilçesinde, Karacaahmet Mezarlığı girişinde yer alan; 7 Mayıs 2009 gününde hizmete açılmış camidir.
Yeşilvadi Camii İstanbul'un Ümraniye ilçesinin Tepeüstü semtinde yer alan ve modern mimarlık üslubuna uygun tasarlanmış olan bir camidir.
Japonya'da İslam, Japonya'nın İslam ile ilgilenmesi 19. yüzyılın ikinci yarısında başlamıştır. Kur'an'ın Avrupa dillerinden Japoncaya tercümesi 19. yüzyılın sonlarında başladı. 20. yüzyılın 2. yarısında ise Kur'an Arapça orijinalinden Japoncaya tercüme edildi. 1980'ler ve 1990'larda ise iki önemli hadis kitabı Japoncaya çevrildi.
Çorum Ulu Camii, Murad-i Rabi Ulu Camii, Sultan Alâeddin Camii ya da Câmi-i Kebîr, Çorum ilinde yer alan cami. Kitabesi bulunmayan caminin Selçuklu Sultanı III. Alâeddin Keykubad'ın azat ettiği kölelerinden Hayreddin Bey tarafından XIII. yüzyılın sonlarında yaptırıldığı kabul edilmektedir. Ağaç işçiliği yönüylede önemli bir mekandır. Osmanlı hanedanı üyesi Padişah III.Murat zamanında Sultan Murad-ı Salis Cami adıyla anılmıştır. 1446 yılında gerçekleşen bir depremde büyük oranda yıkılmış, Mimar Sinan tarafından onarılmıştır. 1790 yılındaki depremde tekrar harap olan cami, tadilat devam ederken Abdülcabbarzade Süleyman Beyin ölmesiyle oğlu Abdülfettah Bey tarafından 1810 yılında bugünkü hali ile tekrar yaptırılmıştır. Halkında yardımıyla birlikte Mutasarrıf Celal Bey tarafından 1905'te son cemaat yeri yapılmıştır.
Malatya Ulu Camii, Türkiye'nin Malatya ilinin Battalgazi ilçesinde şehir surları içinde yer alan tarihi cami.
Susa Ulu Camii, Tunus'un Susa kentinde bulunan bir camidir. Cami, MS 851 yılında I. Muhammed bin el-Ağleb tarafından Ağlebî döneminde inşa edilmiş olup tarihi kent merkezinde yer almaktadır. Erken İslam döneminde Ağlebîler mimarisinin önemli bir anıtıdır. Cami yenilenmiş ve ibadethanesi sonraki yüzyıllarda birçok kez genişletilmiştir.
Sela Ulu Camii, Fas'ın Sela kentinde bulunan bir camidir. Cami, 1029 yılında Murâbıtlar döneminde inşa edilmiştir.
Sidi Ukbe Camii, Cezayir'in Sidi Ukbe kentinde bulunan bir camidir. Cami, MS 686 yılında inşa edilmiştir ve Cezayir'deki en eski camidir.
El-Meşver Camii, Cezayir'in Tilimsan kentinde bulunan bir camidir. Cami, 1310 yılında I. Ebu Hammu tarafından Tilimsan Krallığı döneminde inşa edilmiş olup El-Meşver Sarayı'nın bir parçasıdır.
Ali Bişin Camii, Cezayir'in başkenti Cezayir'de bulunan bir camidir. Cami, 1622 yılında Ali Bişin tarafından Osmanlı döneminde inşa edilmiş olup Cezayir Kasbahı'nda yer almaktadır.
Barani Camii, Cezayir'in başkenti Cezayir'de bulunan bir camidir. Cami, 1653 yılında Osmanlı döneminde inşa edilmiş olup Cezayir Kasbahı'nda yer almaktadır.
Safir Camii, Cezayir'in başkenti Cezayir'de bulunan bir camidir. Cami, 1534 yılında Osmanlı döneminde inşa edilmiştir ve Cezayir Kasbahı'nda yer almaktadır.
Sidi Ramazan Camii, Cezayir'in başkenti Cezayir'de bulunan bir camidir. Cami, 11. yüzyılda inşa edilmiştir ve Cezayir Kasbahı'nda yer almaktadır.