İçeriğe atla

1997 Dünya Tekvando Şampiyonası

1997 Dünya Tekvando Şampiyonası
MekanHong Kong Coliseum
YerÇin Çin, Hong Kong
Tarih19-23 Kasım
Şampiyonlar
Erkekler Güney Kore
Kadınlar Güney Kore

1997 Dünya Tekvando Şampiyonası, 19-23 Kasım 1997 tarihleri arasında 13.kez Çin Halk Cumhuriyeti Hong Kong Özel İdari Bölgesi Hong Kong Coliseum'da düzenlendi.

Madalya tablosu

SıraÜlkeAltınGümüşBronzToplam
1 Güney Kore111214
2 Çin Taipeisi2259
3 İspanya2046
4 Mısır1001
5 İran0213
 Fransa0213
7 Küba0112
 Çin0112
 Türkiye0112
 Yunanistan0112
11 Kanada0101
 Filipinler0101
 Rusya0101
 Fas0101
 Almanya0101
16 Meksika0044
17 Avustralya0033
18 ABD0022
 Hırvatistan0022
20 Tayland0011
 Suudi Arabistan0011
 Ekvador0011
 Yugoslavya0011
Toplam (23 Ülke)16163264

Madalya özeti

Erkekler

Etkinlik Altın Gümüş Bronz
Yüzgeç sıklet
(−50 kg)
 Juan Antonio Ramos (ESP) Roberto Cruz (PHI) Lee Hou-kun (TPE)
 Nazım Yılmaz (TUR)
Sinek sıklet
(−54 kg)
 Jin Seung-tae (KOR) Tsai Yi-ya (TPE) Geraldhy Altamirano (ECU)
 Ludovic Vo (FRA)
Horoz sıklet
(−58 kg)
 Huang Chih-hsiung (TPE) Mehdi Bibak (IRI) Liu Chuang (CHN)
 Óscar Salazar (MEX)
Tüy sıklet
(−64 kg)
 Kim In-dong (KOR) Ekrem Boyalı (TUR) Rafael Zúñiga (MEX)
 Hsu Chi-hung (TPE)
Hafif sıklet
(−70 kg)
 Tamer Abdelmoneim Hussein (EGY) Christophe Negrel (FRA) Shim Ki-sun (KOR)
 Zoran Krajčinović (FR Yugoslavia)
Velter sıklet
(−76 kg)
 José Jesús Márquez (ESP) Marco Scheiterbauer (GER) Kim Kyong-hun (KOR)
 Majid Aflaki (IRI)
Orta sıklet
(−83 kg)
 Lee Dong-wan (KOR) Alfredo Escobar (CUB) Rubén Montesinos (ESP)
 Michalis Tolios (GRE)
Ağır sıklet
(+83 kg)
 Kim Je-kyoung (KOR) Hassan Aslani (IRI) Khaled Al-Dosari (KSA)
 Nelson Sáenz (CUB)

Kadınlar

Etkinlik Altın Gümüş Bronz
Yüzgeç sıklet
(−43 kg)
 Yang So-hee (KOR) Li Huang (CHN) Thy Vy Sok (AUS)
 Kay Poe (USA)
Sinek sıklet
(−47 kg)
 Chi Shu-ju (TPE) Yoon Song-hee (KOR) Kylie Treadwell (AUS)
 Mandy Meloon (USA)
Horoz sıklet
(−51 kg)
 Hwang Eun-suk (KOR) Roxane Forget (CAN) Lauren Burns (AUS)
 Elisabet Delgado (ESP)
Tüy sıklet
(−55 kg)
 Jung Jae-eun (KOR) Carine Zelmonovitch (FRA) Lai Hsiu-wen (TPE)
 Raveevadee Pansombut (THA)
Hafif sıklet
(−60 kg)
 Kang Hae-eun (KOR) Hung Chia-chun (TPE) Luisa Arnanz (ESP)
 Miet Filipović (CRO)
Velter sıklet
(−65 kg)
 Cho Hyang-mi (KOR) Morfou Drosidou (GRE) Marlene Ramírez (MEX)
 Hsu Chih-ling (TPE)
Orta sıklet
(−70 kg)
 Woo Eun-joung (KOR) Mounia Bourguigue (MAR) Mónica del Real (MEX)
 Ireane Ruíz (ESP)
Ağır sıklet
(+70 kg)
 Jung Myoung-sook (KOR) Natalia Ivanova (RUS) Nataša Vezmar (CRO)
 Chiu Meng-jen (TPE)

Kaynakça

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Hong Kong</span> Çinin özel idari bölgesi

Hong Kong (Çince: 香港, Kantonca telaffuzu:

<span class="mw-page-title-main">Maggie Cheung</span> Hong Konglu ödüllü aktris

Maggie Cheung Ho Yee makalesei için lütfen (張可頤) buraya gidiniz Maggie Cheung Ho Yee.

<span class="mw-page-title-main">Wong Kar-wai</span>

Wong Kar-Wai, , daha çok Hong Kong'da çalışan Çinli sinemacı, yönetmen, senaryo yazarı.

<span class="mw-page-title-main">Hong Kong bayrağı</span> Ulusal bayrak

Hong Kong bayrağı ya da Çin Halk Cumhuriyeti, Hong Kong Özel Yönetim Bölgesi bayrağı, kırmızı zemin üzerinde Hong Kong'a özgü bahunya çiçeğini temsil eden beş taçyapraktan oluşur. Zemin rengi olan kırmızı, Çin'in resmi bayrağına bağlı kalınarak seçilmiştir.

1956 AFC Asya Kupası, ilk AFC Asya Kupası'dır. Final turnuvası 1-15 Eylül 1956 tarihleri arasında Hong Kong'da düzenlenmiştir. Güney Kore ilk Asya şampiyonu ekip olmuştur.

Hong Kong doları Hong Kong'da kullanılan resmî para birimidir. Dünyada borsada en çok işlem gören 8. para birimidir. İngilizcede genellikle dolar simgesi $ ile ya da diğer dolar-temelli para birimleri arasında ayrım yapmak için HK$ olarak gösterilir. Doların alt birimi cent ve bir dolar 100 cente bölünür. Resmî olarak 5, 10, 20, 50 cent madeni para olarak vardır; ama 5 cent günümüzde kullanımdan kalkmıştır. 1, 2, 5 ve 10 Hong Kong Dolar'ları da madeni para olarak kullanılmaktadır. En küçük kâğıt para 10 Hong Kong Doları'dır ve 10 HKD ile birlikte kullanımda olan 20, 50, 100 500 ve 1000 HKD vardır. Nisan 2016 itibarıyla, Hong Kong doları, dünyada en çok işlem gören on üçüncü para birimidir. Hong Kong'da kullanılmasının yanı sıra, Hong Kong doları, Hong Kong dolarının Makao patakaları ile birlikte dolaştığı komşu Makao'da da kullanılıyor.

<span class="mw-page-title-main">Britanya Denizaşırı Toprakları</span> Birleşik Krallıkın hâkimiyetindeki on dört bölge

Britanya Denizaşırı Toprakları ya da Birleşik Krallık Denizaşırı Toprakları, Birleşik Krallık'ın bir parçasını oluşturmamakla birlikte Birleşik Krallık hâkimiyeti altında bulunan on dört bölgedir.

<span class="mw-page-title-main">Norman Foster (mimar)</span>

Norman Robert Foster, dünyaca ünlü bir mimardır.

<span class="mw-page-title-main">Hong Kong Uluslararası Havalimanı</span>

Hong Kong Uluslararası Havalimanı, Hong Kong'un Chek Lap Kok bölgesinde yer alan uluslararası havalimanı.

<span class="mw-page-title-main">Hong Kong pasaportu</span>

Hong Kong Özel İdari Bölgesi pasaportu Çin vatandaşı olan Hong Kong'un daimi sakinlerine verilir. Hong Kong Özel İdari Bölgesi Temel Kanunu uyarınca, 1 Temmuz 1997 tarihinde egemenliğe geçişten bu yana Çin Halk Cumhuriyeti Merkezi Halk hükûmetinin yetkisi altında pasaport Hong Kong Hükûmeti Göçmenlik Departmanı tarafından verilmektedir. Hong Kong'un resmi dilleri Çince ve İngilizce olduğu için pasaport, Çince ve İngilizce olarak iki dilde basılmıştır. Pasaport genellikle 10 yıllık bir süre için geçerlidir. 16 yaşın altındaki çocuklar için pasaport 5 yıl için geçerlidir.

<span class="mw-page-title-main">Hong Kong Muharebesi</span>

Hong Kong Muharebesi, II. Dünya Savaşı sırasında; 8 - 25 Aralık 1941 tarihleri arasında, Hong Kong ve çevresinde Japon İmparatorluk Ordusu ile Britanya İmparatorluğu'na bağlı güçler arasında yapılan savaş. Savaş Japonların galibiyetiyle sonuçlanmış ve Japonlar Hong Kong'u işgal etmişlerdir.

Tek ülke, iki sistem, 1980'li yılların başında 1997 yılında Hong Kong'un Çin Halk Cumhuriyeti'ne verilmesi konusunda Çin devlet başkanı Deng Xiaoping tarafından açıklanmış bir prensiptir. Bu prensibe göre Hong Kong ve Makao Çin Halk Cumhuriyeti'nin bir parçasıdırlar ancak kendi siyasi ve ekonomik sistemleri bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Hong Kong üzerindeki egemenliğin devri</span> 1 Temmuz 1997de Hong Kongun Birleşik Krallıktan Çine devredilmesi

Hong Kong üzerindeki egemenlik, 30 Haziran 1997 tarihinde Birleşik Krallık'tan Çin'e devredildi. Bu olay, Hong Kong'daki Britanya yönetiminin sonunu işaretlemesinin yanı sıra yaygın olarak Britanya İmparatorluğu'nun sonu olarak sayılır.

Hong Kong Kantoncası, Hong Kong'da yaygın olarak konuşulan Kantonca lehçesi. Makao'da da konuşulur. Hong Kongluların bu lehçeyi çoğunlukla "Kantonca" olarak nitelendirmelerine rağmen, Çin anakarasında birçok kaynakta "Hong Kong ağzı" (香港話) olarak tanımlanır.

<span class="mw-page-title-main">Britanya Hong Kongu</span> 1941 ile 1945 yılları arası Japon işgali altında olduğu dönem haricinde Hong Kongun 1841 ile 1997 yılları arası Britanya Kraliyet egemenliği altında olduğu dönem

Britanya Hong Kongu, 1941 ile 1945 yılları arası Japon işgali altında olduğu dönem haricinde Hong Kong'un 1841 ile 1997 yılları arası Britanya Kraliyet egemenliği altında olduğu dönem. Kraliyet kolonisi olarak kurulup, sonradan 1981 yılında Britanya Denizaşırı Toprağı olarak ilan edildi. Hong Kong Adası, Birinci Afyon Savaşı (1839-42) sonrasında Çin'deki Çing Hanedanı tarafından Britanya'ya devredildi. Kowloon Yarımadası da İkinci Afyon Savaşı (1856-60) sonrasında Britanya'nın Hong Kong kolonisine eklendi. Son olarak, 99 yıllık bir kira sözleşmesi altında Yeni Bölgeler de Britanya'ya verildi. Hong Kong Adası ile Kowloon Yarımadası'nın kalıcı olarak Britanya'ya ait olmasına rağmen Hong Kong topraklarının %90'dan fazlasını oluşturan Yeni Bölgeler, Hong Kong ekonomisi için o kadar çok önemliydi ki Britanya, kira sözleşmesinin sona ermesiyle Hong Kong üzerindeki egemenliği tümüyle Çin'e devretmeye karar verdi. Bu devir süreci, bazı kaynaklarca Britanya İmparatorluğu'nun sonunu işaretler. Hong Kong bugün dahi koloni döneminin etkisini sürdüren özelliklere sahiptir.

<span class="mw-page-title-main">Hong Kong mutfağı</span>

Hong Kong mutfağı, Hong Kong'un eski Britanya kolonisi olması ve uzun zaman uluslararası bir ticaret limanı olarak işlev göstermesi nedeniyle çok çeşitli unsurların etkisi altında olmuş bir mutfaktır; Hong Kong mutfağının ana etki kaynakları Kanton mutfağı, Britanya mutfağı, diğer Batı mutfakları, diğer Çin mutfakları, Japon mutfağı ve Güneydoğu Asya mutfakları. Hong Kong; yol kenarı tezgahlarından en lüks restoranlara kadar, her sınıfta sınırsız çeşitlilikte yiyecekler sunmaktadır. Hong Kong'un dünyaca ünlü bir yemek kültürü var ve Hong Kong şehri, 2017 yılı itibarıyla en az bir Michelin yıldızına layık görülmüş 50'den fazla restoran barındırmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Hong Kong Airlines</span> Hong Kong merkezli bir havayolu şirketi

Hong Kong Airlines Ltd, Hong Kong merkezli bir havayolu şirketidir. Şirket, 2006 yılında kurulmuş olup HNA Group'un yan kuruluşudur. Merkezi Hong Kong'un Islands semtinde yer almaktadır.

<span class="mw-page-title-main">2019-2020 Hong Kong protestoları</span>

2019-2020 Hong Kong protestoları, Hong Kong'da hükûmetinin önerdiği suçluların Çin anakarasına iade edilmesini kolaylaştıran yasa tasarısına karşı gerçekleşen bir dizi protesto hareketidir.

Hong Kong-Türkiye ilişkileri, Hong Kong ile Türkiye arasındaki dış ilişkilerdir. Türkiye'nin Hong Kong'da bir başkonsolosluğu vardır. Başkonsolosluk 1974 yılında Londra Büyükelçiliğine bağlı olarak açılmış, 1979'da ekonomik sebeplerden ötürü kapanmış, 1991 yılında tekrar faaliyete geçmiştir. Hong Kong'un 1 Temmuz 1997 tarihinde, İngiltere'den Çin Halk Cumhuriyeti'ne devrinden bu yana Başkonsolosluk Pekin Büyükelçiliğine bağlıdır.

<span class="mw-page-title-main">Hong Kong arması</span>

Hong Kong arması, Çin Halk Cumhuriyeti Hong Kong Özel İdari Bölgesi olarak da adlandırılan Hong Kong'un resmî armasıdır.