1994 Avusturya yasama seçimleri 9 Ekim 1994 tarihinde yapılan Avusturya Ulusal Konseyi seçimleridir. Sosyal Demokrat Parti, seçimleri kazandı ve Avusturya Halk Partisi ile büyük koalisyonu korudu. 5,774,000 kişi oy hakkına sahipti ve seçime katılım oranı yüzde 80,24 oldu.
1999 Avusturya yasama seçimleri 3 Ekim 1999 tarihinde yapılan Avusturya Ulusal Konseyi seçimleridir. Sosyal Demokrat Parti, Ulusal Konsey'in en büyük partisi kalmasına rağmen, koalisyon hükûmeti müzakerelerden birkaç ay sonra Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) ve Avusturya Halk Partisi (ÖVP) tarafından kuruldu. Seçimlerde ÖVP, FPÖ'nün gerisinde bitirmiş olmasına rağmen, tartışmalı FPÖ lideri Jörg Haider'in yerine ÖVP lideri Wolfgang Schüssel Şansölye oldu. Ayrıca Karintiya milletvekili seçilmiş olan Haider, kabinede görev almadı ve parti lideri olarak istifa etmedi. Ancak yabancı hükûmetler ve yurt içinde SPÖ ve Yeşiller tarafından organize edilen protestoyla karşı karşıya kalan FPÖ hükûmeti, Avrupa Birliği'nin diğer on dört üyesinden kritik yaptırımlara maruz kaldı. Ancak hükûmet bu baskının dengelenmesine yardımcı oldu ve FPÖ'nün ülkenin demokrasisine tehdit olmadığı netleştiğinde, yaptırımlar kaldırıldı.
Lizbon Antlaşması, Fransa ve Hollanda'nın halk oylaması ile reddederek düşürdüğü AB Anayasasını temelde koruyan ve ufak değişikliklerle tekrar ülkelerin onayına sunulan AB Temel Antlaşmasıdır.
Mariehamn Havalimanı Finlandiya'nın İsveççe konuşulan Åland bölgesinin Jomala belediyesindedir. Hizmet şehri ise Åland'ın başkenti Mariehamn'dır. Şehre uzaklığı 3 km'dir. 2006 yılında havalimanını 64,114 yolcu kullanmıştır. Havalimanı devlete ait olan Finavia tarafından işletilir.
2010 Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası 14 - 18 Temmuz 2010 tarihinde Helsinki, Finlandiya'da düzenlenen şampiyona. Şampiyona 50 m'lik Olimpik havuzda yapılmıştır. Sporcular için yaş sınırları kızlarda 15 - 16 yaşında, erkeklerde 17 - 18 yaşında olmalıdır.
Fin pasaportu, uluslararası seyahat amacıyla Finlandiya vatandaşlarına verilen pasaporttur. 21 Ağustos 2006'dan itibaren Biyometrik pasaport verilmeye başlanmıştır. Finlandiya pasaportu diğer Avrupa Birliği ülkeleri ile standart düzeni ve bordo-kırmızı tasarımı paylaşır.
2006 Karadağ bağımsızlık referandumu, 21 Mayıs 2006'da Karadağ'da yapılan bir bağımsızlık referandumudur. Yaklaşık %55 katılım oranına sahip referandumda katılımcıların %55.5'i bağımsızlık yönünde oy kullanmıştır. 23 Mayıs tarihine kadar referandumun ilk sonuçları Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin beş kalıcı üyesi tarafından da onaylanmış, bu da referandumun sonuçlarının ülke resmî olarak bağımsızlığını ilan etmeden önce uluslararası toplulukta tanındığı anlamına gelmiştir. 31 Mayıs tarihinde referandum komisyonu resmî olarak halkın %55.5'inin bağımsızlıktan yana oy kullandığını ilan etmiştir. Avrupa Birliği tarafından konulan %55 seçime katılım kuralı seçmenler tarafından az bir farkla aşıldığından dolayı 31 Mayısta referandum sonuçları bağımsızlık ilanına yol açmıştır. Karadağ Cumhuriyeti Meclisi resmî Bağımsızlık İlanı'nı 3 Haziran Cumartesi günü yapmıştır.
Fransa'da 28 Eylül 1958 tarihinde gerçekleşen anayasa referandumu. Charles de Gaulle öncülüğünde Beşinci Fransız Cumhuriyeti için hazırlanan anayasa teklifi seçmenlerin onayına sunuldu. Anayasa teklifi, yüzde 82,6 ile ezici çoğunlukla kabul edildi. Fransa'nın Avrupa'daki topraklarında %84,9 dünya genelinde ise %79,8 ile yüksek seçime katılım oranları gerçekleşti.
1991 Rusya devlet başkanlığı seçimi, Rusya Sovyet Federatif Sosyalist Cumhuriyeti'de 12 Haziran 1991 tarihinde yapılan ilk devlet başkanlığı seçimidir. Mart 1991'de bir devlet başkanı seçme konusunda yapılan referandumu sonrasında yapıldı. Seçim sonucunda oyların % 58,6'sını alan Boris Yeltsin ilk Rusya Devlet Başkanı oldu. Yeltsin bağımsız olarak yarıştığı halde Demokratik Rusya tarafından desteklendi.
Macaristan'ın Avrupa Birliği üyeliği referandumu 12 Nisan 2003'te yapıldı. Teklif %83,8 oyla kabul edilirken, oylamaya katılım %45,6'da kalmıştı. Ülke bu sonuçların ardından 1 Mayıs 2004'te AB'ye üye oldu.
1946 İtalya anayasa referandumu, 2 Haziran 1946 tarihinde İtalya'da monarşinin kaldırılıp cumhuriyet ilan edilmesi hakkında düzenlenen bir referandumdur. Referandum, İtalya'nın yakın tarihinin kilit olaylarından biridir. 1946 yılına kadar İtalya, Risorgimento'dan bu yana Savoy Hanedanı tarafından yönetilen bir krallıktı. Ancak, kralın desteğini alan Benito Mussolini, 28 Ekim 1922'de Roma'ya Yürüyüş ile iktidarı ele geçirerek faşizmi kurdu ve nihayetinde İtalya'yı Nazi Almanyası ile birlikte II. Dünya Savaşı'na soktu. 1946'da İtalya, bir referandumun ardından bir cumhuriyet hâline geldi. Monarşi yanlıları, referandumda hile yapıldığını öne sürse de bunlar kanıtlanamadı. Referandum ile birlikte aynı zamanda bir kurucu meclis seçildi.
Demokrat Parti Bulgaristan'da Aleksander Pramatarski liderliğindeki merkez sağ siyasi partidir. Parti, Avrupa Halk Partisi'nin bir üyesiydi.
1919 Almanya federal seçimleri, 19 Ocak 1919 tarihinde Weimar Cumhuriyeti'nin kurucu meclisi olan Weimar Ulusal Meclisi'nin 423 sandalyesini belirlemek için yapılan federal seçimlerdir. Weimar Cumhuriyeti'nde yapılan ve kadınların oy kullanma hakkına sahip olduğu ilk seçimdir. Seçimlerde nispi temsil sistemi uygulandı. Seçme yaşı 25'ten 20'ye indirildi. Almanya'da yaşayan Avusturyalılara oy kullanma hakkı verildi.
20 Kasım 1994'te Åland'da Avrupa Birliği üyeliğine ilişkin bir referandum yapıldı. Anakara Finlandiya'da 16 Ekim'de bir referandum yapılmış olmasına rağmen, adalar ayrı bir gümrük yargı yetkisi olduğu için ayrı bir oylama yaptı. AB üyeliği, seçmenlerin %73,64'ü tarafından onaylandı.
Cumhuriyetçi Parti 1994 yılında Bosna-Hersek'te kurulmuş bir siyasi partiydi. Laik bir politika benimsemedi lakin pek çok Boşnak'tan destek alamadı.
Demokratik Parti, Makedonya'da bir siyasi partiydi.
Åland Koalisyonu (İsveççe: Åländsk Samling), Åland'daki siyasi partilerin Finlandiya Parlamentosu'nda Åland'ı temsil etmek için kurduğu siyasi bir ittifaktır. Temsilci genellikle Parlamento'da İsveç Halk Partisi ile birlikte oturur.
29 ve 30 Aralık 1931'de Finlandiya'da alkollü içecekler ile ilgili bir referandum yapıldı. Seçmenlere 1919'da çıkarılan içki yasağının devam etmesini onaylayıp onaylamadıkları soruldu. Seçmenler 70.5%'lik bir oy oranıyla yasağın tamamen kalkması yönünde görüş bildirdi, seçime katılım ise 44.5%'lik bir oranla düşük seviyede gerçekleşti.
Parlamento seçimlerinin yanı sıra 29 Haziran 1997'de Arnavutluk'ta monarşinin yeniden kurulması için bir referandum yapıldı. Önerge, seçmenlerin %66,7'si tarafından reddedildi. Ancak eski Veliaht Prensi Leka, seçmenlerin %65,7'sinin lehte oy kullandığını iddia etti.
Finlandiya'da 1925 yılında İki turlu cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılmıştır. Halk 15 ve 16 Ocak tarihlerinde cumhurbaşkanını belirleyecek olan seçiciler kurulu üyeleri içi oy kullanmıştır. Seçilen kurul üyeleri üçüncü tur oylamasında Lauri Kristian Relander'ı cumhurbaşkanı seçmiştir. Bu onun için büyük bir zaferdi. Halk oylamasına katılım sadece %39.7 ile sınırlı kaldı. Görevden ayrılan cumhurbaşkanı K.J. Ståhlberg ikinci bir dönem için aday olmayı reddetmişti. Cumhurbaşkanı Ståhlberg, Finlandiya'ya cumhurbaşkanı olarak siyasi hizmetini çoktan tamamladığını iddia etti. Dahası, birçok sağcı Fin kendisine karşı çıktığı için istifa etmek istedi. Finlandiyalı tarihçi Pentti Virrankoski'ye göre, Cumhurbaşkanı Ståhlberg emekliliğinin Finlandiya'da parlamenter siyaseti geliştireceğini umuyordu. Ståhlberg'in partisi İlericiler, Finlandiya Merkez Bankası Başkanı Risto Ryti'yi cumhurbaşkanı adayı olarak seçti. Tarımcılar ancak Şubat 1925 başlarında Lauri Kristian Relander'i cumhurbaşkanı adayı olarak seçti. Ulusal Koalisyoncular başlangıçta eski Naip ve Başbakan Pehr Evind Svinhufvud'u cumhurbaşkanı adayı olarak seçtiler, ancak daha sonra Svinhufvud'un yerine Helsinki Üniversitesi'nde rektör (müdür) olarak çalışan bir akademisyen olan Hugo Suolahti aday gösterildiler. Relander, Finlandiya Parlamentosu Başkanlığı ve Viipuri Eyaleti Valiliği görevlerinde bulunmuş olmasına rağmen, Ryti'yi karanlık bir aday olarak yenerek birçok politikacıyı şaşırttı. Ståhlberg, Ryti'yi ilkeli ve bencil olmayan bir siyasetçi olarak gördüğü için halefi olarak sessizce Ryti'yi tercih etmişti. Relander'in zaferi karşısında hayal kırıklığına uğramış ve kızlarından birine, Relander'in halefi olarak seçileceğini önceden bilseydi, ikinci bir dönem için aday olmayı düşünebileceğini söylemiştir.