Mihail Sergeyeviç Gorbaçov, 1985'ten 1991'de ülkenin dağılmasına kadar Sovyetler Birliği'nin son lideri olarak görev yapan Rus siyasetçidir. 1985'ten itibaren Sovyetler Birliği Komünist Partisi Genel Sekreteri ve ayrıca 1988'den itibaren devlet başkanı, 1988'den 1989'a kadar Yüksek Sovyet Prezidyumu Başkanı, 1989'dan 1990'a kadar Yüksek Sovyet Başkanı ve 1990'dan 1991'e kadar Sovyetler Birliği'nin tek devlet başkanı olarak görev yaptı. İdeolojik olarak Gorbaçov, başlangıçta Marksizm-Leninizm'e bağlıydı ancak 1990'ların başında sosyal demokrasiye yöneldi.
Tacikistan, resmî adıyla Tacikistan Cumhuriyeti, 143.100 km2 yüzölçümü ve 9.537.645 kişilik tahmini nüfusu ile Orta Asya'da denize çıkışı olmayan bir ülkedir. Komşuları güneyde Afganistan, batıda Özbekistan, kuzeyde Kırgızistan ve doğuda Çin'dir. Resmî dil, en büyük etnik grup olan Tacikler'in anadili olan Tacikçe'dir. Tacik halkının geleneksel anavatanları, günümüz Tacikistan'ının yanı sıra Afganistan ve Özbekistan'ın bazı kısımlarını içerir. Ülke başkanlık sistemiyle yönetilmekte olup, seküler bir yapıya sahiptir. Başkent ve en büyük şehir Duşanbe'dir.
Aleksandr Grigoryeviç Lukaşenko ya da Alyaksandr Rıhoraviç Lukaşenka, Belaruslu siyasetçi. Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra 10 Temmuz 1994'teki seçimleri kazanarak Belarus'un ilk ve tek devlet başkanı oldu. Lukaşenko, siyasi kariyerine başlamadan önce kolektif bir çiftliğin (kolhoz) yöneticisi olarak çalıştı. Askeriyede Sovyet Sınır Birlikleri'nde görev yaptı. 1991 yılında Sovyetler Birliği'nin dağılmasına karşı oy kullanan Belarus Yüksek Sovyet üyelerinden biriydi.
Okçuluk, kökeni insanoğlunun avcılık günlerine dayanan, oku bir yay aracılığıyla hedefe göndermeyi amaçlayan spor dalıdır. Eski zamanlarda avlanmak, saldırmak vb. amaçlarla kullanılıyordu. Bu yay ve oklar basit bir yapıya sahiptir. Okçuluk ilk kez 1904 Yaz Olimpiyatları'nda olimpik programa alınmış, 1972'den beri aralıksız olarak programlarda yer almaktadır. Bu branşta ilk dönemlerde Fransa, Belçika ve Büyük Britanya söz sahibiyken, daha sonraki dönemlerde ABD, Rusya, İskandinav ülkeleri, İtalya ve Kore bu ülkeleri izlemiştir. 1931'de kurulan ve hâlen 140 ülkenin üye olduğu Uluslararası Okçuluk Federasyonu okçuluk dalında en büyük otoritedir.
1988 Yaz Olimpiyatları'nda okçuluk Japonya'nın Seul kentinde 12.si düzenlenen yaz olimpiyatlarının okçuluk dalında tek erkeklerde Sovyetler Birliği, tek bayanlarda ABD altın madalya kazanmıştır.
1976 Yaz Olimpiyatları'nda okçuluk müsabakaları iki kategoride düzenlendi. Bu modern olimpiyatlardaki ikinci okçuluk yarışmasıydı. Okçular 4 farklı hedefe 288 ok atışı yaptılar.
Sovyetler Birliği bayrağı, Sovyetler Birliği'nin 1922'den 1991'e kadar kullandığı ulusal bayrağıdır. Bayrağın tasarımı çeşitli kaynaklardan türetilmişse de ilk şekli Rus Devrimi sırasında görünmüştür. Zamanla komünist harekete mal olmuş ve günümüzde de çeşitli ülkelerin komünist partilerince kullanılır olmuştur.
SK Dinamo Tbilisi, Gürcistan'da bulunan bir futbol takımı.
Sergey Sokolov, Kızıl Ordu'nun komutanlarından biri, Sovyetler Birliği Mareşali.
Atıcılık, bir mermiyi silah aracılığıyla mümkün olduğu ölçüde hedefe ulaştırmayı amaçlayan spor. Tabanca, havalı tabanca, el tabancası, menzilli silah, tüfek, av tüfeği, tatar yayı, ok ve yay gibi çeşitli silahlarla yapılır. Atış'da doğruluk, hassasiyet ve hız yeterlilik testlerini içeren Hedefler sabit veya hareketli olabilir.
Mete Gazoz, Türk olimpik okçudur. İstanbul Okçuluk Gençlik ve Spor Kulübü sporcusudur. Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda ve 2023 Dünya Okçuluk Şampiyonası ile 2024 Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak Türk okçuluk tarihinin ilk Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu olmuştur.
Yasemin Ecem Anagöz, Türk okçu.
2016 Yaz Olimpiyatları'nda erkekler bireysel okçuluk müsabakaları, 5-12 Ağustos tarihlerinde Sambódromo'da yapıldı.
2016 Yaz Olimpiyatları'nda kadınlar bireysel okçuluk müsabakaları, 5-11 Ağustos tarihlerinde Sambódromo'da yapılmıştır.
Ketevan "Keto" Losaberidze, Sovyet/Gürcü eski okçu.
2020 Yaz Olimpiyatları'nda kadınlar bireysel okçuluk müsabakaları, 23-30 Temmuz 2021 tarihlerinde Yumenoshima Park'ta yapılmıştır.
2020 Yaz Olimpiyatları'nda karışık takım okçuluk müsabakaları, 23-24 Temmuz 2021 tarihlerinde Yumenoshima Park'ta yapıldı. Karışık takım kategorisi Tokyo 2020 ile birlikte ilk kez Yaz Olimpiyatları okçuluk takvimine dahil edildi. Güney Koreli Kim Je-deok-An San ikilisi, ilk altın madalyanın sahibi oldu.
2020 Yaz Olimpiyatları'nda kadınlar takım okçuluk müsabakaları, 23 ve 25 Ağustos'ta Yumenoshima Park'ta yapıldı.
2020 Yaz Olimpiyatları'nda erkekler takım okçuluk müsabakaları, 23 ve 26 Ağustos'ta Yumenoshima Park'ta yapıldı.
2020 Yaz Olimpiyatları'nda atletizm müsabakaları, oyunların son 10 günü olan 30 Temmuz-8 Ağustos 2021 tarihleri arasında Olimpiyat Stadyumu'nda gerçekleştirildi. Atletizm müsabakaları 3 farklı şekilde yapılmıştır. Bunlar; pist yarışmaları, yol yarışmaları ve saha yarışmalarıdır.