Finlandiya millî futbol takımı, Finlandiya Futbol Federasyonu tarafından yönetilen, Finlandiya'yı uluslararası futbol organizasyonlarında temsil eden futbol takımıdır.
10. Avrupa Futbol Şampiyonası, 8 Haziran 1996 ile 30 Haziran 1996 tarihleri arasında İngiltere'de düzenlenmiştir. Türkiye'nin finallerine katıldığı ilk Avrupa Futbol Şampiyonası'dır. Euro ön adıyla anılan ilk turnuvadır. Euro 96 olarak da bilinen turnuva toplam 8 şehirde oynanmış ve turnuvada oynanan 31 maçta toplam 64 gol atılmıştır. İngiltere, 30 yıl aradan sonra büyük bir turnuvaya ev sahipliği yapmıştır.
7. Avrupa Futbol Şampiyonası, 12 Haziran 1984 ile 27 Haziran 1984 tarihleri arasında Fransa'da düzenlenmiş olan futbol turnuvasıdır.
1980 Avrupa Futbol Şampiyonası, 11-22 Haziran 1980 tarihleri arasında İtalya'da düzenlenmiş olan altıncı Avrupa Futbol Şampiyonası.
2. Grup 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: Macaristan, Bulgaristan, Fransa ve Norveç. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Bulgaristan ve Fransa'yı 2 puan farkla geçen Macaristan grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
3. Grup 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: İngiltere, İsviçre, Yunanistan ve Malta. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. İsviçre'yi 2 puan farkla geçen İngiltere grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
5. Grup 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: Belçika, Portekiz, İskoçya ve Danimarka. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Portekiz'i 2 puan farkla geçen Belçika grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
6. Grup 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: İtalya, Avusturya, İsveç ve İrlanda. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Avusturya'yı 3 puan farkla geçen İtalya grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
7. Grup 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: Yugoslavya, Hollanda, Doğu Almanya ve Lüksemburg. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Hollanda ve Doğu Almanya'yı 2 puan farkla geçen Yugoslavya grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
8. Grup 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: Batı Almanya, Polonya, Türkiye ve Arnavutluk. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Polonya'yı 4 puan farkla geçen Batı Almanya grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
1. Grup 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: Çekoslovakya, İngiltere, Portekiz ve Kıbrıs. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. İngiltere'yi bir puan farkla geçen Çekoslovakya grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
2. Grup 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: Galler, Macaristan, Avusturya ve Lüksemburg. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Macaristan ve Avusturya'yı 3 puan farkla geçen Galler grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
3. Grup 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: Yugoslavya, Kuzey İrlanda, İsveç ve Norveç. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Kuzey İrlanda ve İsveç'i 4 puan farkla geçen Yugoslavya grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
4. Grup 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: İspanya, Romanya, İskoçya ve Danimarka. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Romanya ve İskoçya'yı 2 puan farkla geçen İspanya grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
5. Grup 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: Hollanda, Polonya, İtalya ve Finlandiya. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Kendisiyle eşit puana sahip Polonya'yı averaj farkıyla geçen Hollanda grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
6. Grup 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: Sovyetler Birliği, İrlanda, Türkiye ve İsviçre. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. İrlanda'yı 1 puan farkla geçen Sovyetler Birliği grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
7. Grup 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: Belçika, Doğu Almanya, Fransa ve İzlanda. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Doğu Almanya'yı 1 puan farkla geçen Yugoslavya grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
1976 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri - Çeyrek finaller 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın elemelerinin son turudur.
7. Grup 1980 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1980 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 7 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: Batı Almanya, Türkiye, Galler ve Malta. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Türkiye'yi üç puan farkla geçen Batı Almanya grup birincisi oldu ve 1980 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.
6. Grup 1992 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1992 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 7 gruptan birisidir. 5 takımlık bir gruptur: Hollanda, Portekiz, Yunanistan, Finlandiya ve Malta. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Portekiz'i iki puan farkla geçen Hollanda grup birincisi oldu ve 1992 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.