7. Avrupa Futbol Şampiyonası, 12 Haziran 1984 ile 27 Haziran 1984 tarihleri arasında Fransa'da düzenlenmiş olan futbol turnuvasıdır.
11. Avrupa Futbol Şampiyonası, 10 Haziran 2000 ile 2 Temmuz 2000 tarihlerinde Hollanda ve Belçika'nın ortaklığı ile düzenlenmiş olan futbol turnuvasıdır. Bu Avrupa şampiyonası ilk kez iki ülkenin ortaklaşa düzenlediği bir turnuva olmuştur. Belçika ve Hollanda, dörder stadyumla bu turnuvayı düzenlemişlerdir.
1980 Avrupa Futbol Şampiyonası, 11-22 Haziran 1980 tarihleri arasında İtalya'da düzenlenmiş olan altıncı Avrupa Futbol Şampiyonası.
2000 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine katılacak takımların belirlenmesi için yapılan eleme aşaması. Elemelerde, ev sahibi Belçika ve Hollanda dışındaki 49 takım toplam 9 gruba ayrılarak mücadele etti. Çift devreli lig usulüne göre oynanan maçlar sonunda gruplarını birinci bitiren 9 takım ve en iyi 1 grup ikincisi doğrudan finallere gitti. Finallere katılacak son dört takım, geriye kalan sekiz grup ikincisi arasında tarafsız sahada oynanan maçla belli oldu.
2. Grup 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: Macaristan, Bulgaristan, Fransa ve Norveç. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Bulgaristan ve Fransa'yı 2 puan farkla geçen Macaristan grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
5. Grup 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: Belçika, Portekiz, İskoçya ve Danimarka. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Portekiz'i 2 puan farkla geçen Belçika grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
7. Grup 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: Yugoslavya, Hollanda, Doğu Almanya ve Lüksemburg. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Hollanda ve Doğu Almanya'yı 2 puan farkla geçen Yugoslavya grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
8. Grup 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: Batı Almanya, Polonya, Türkiye ve Arnavutluk. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Polonya'yı 4 puan farkla geçen Batı Almanya grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
1. Grup 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: Çekoslovakya, İngiltere, Portekiz ve Kıbrıs. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. İngiltere'yi bir puan farkla geçen Çekoslovakya grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
2. Grup 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: Galler, Macaristan, Avusturya ve Lüksemburg. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Macaristan ve Avusturya'yı 3 puan farkla geçen Galler grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
3. Grup 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: Yugoslavya, Kuzey İrlanda, İsveç ve Norveç. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Kuzey İrlanda ve İsveç'i 4 puan farkla geçen Yugoslavya grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
4. Grup 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: İspanya, Romanya, İskoçya ve Danimarka. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Romanya ve İskoçya'yı 2 puan farkla geçen İspanya grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
5. Grup 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: Hollanda, Polonya, İtalya ve Finlandiya. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Kendisiyle eşit puana sahip Polonya'yı averaj farkıyla geçen Hollanda grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
6. Grup 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: Sovyetler Birliği, İrlanda, Türkiye ve İsviçre. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. İrlanda'yı 1 puan farkla geçen Sovyetler Birliği grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
8. Grup 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: Batı Almanya, Yunanistan, Bulgaristan ve Malta. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Yunanistan'ı 2 puan farkla geçen Batı Almanya grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
1976 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri - Çeyrek finaller 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın elemelerinin son turudur.
4. Grup 1980 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1980 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 7 gruptan birisidir. 5 takımlık bir gruptur: Hollanda, Polonya, Doğu Almanya, İsviçre ve İzlanda. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Polonya'yı bir puan farkla geçen Hollanda grup birincisi oldu ve 1980 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.
3. Grup 1988 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1988 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 7 gruptan birisidir. 5 takımlık bir gruptur: Sovyetler Birliği, Doğu Almanya, Fransa, İzlanda ve Norveç. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. İsveç'i üç puan farkla geçen İtalya grup birincisi oldu ve 1988 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.
1. Grup 1992 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1992 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 7 gruptan birisidir. 5 takımlık bir gruptur: Fransa, Çekoslovakya, İspanya, İzlanda ve Arnavutluk. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Çekoslovakya'yı altı puan farkla geçen Fransa grup birincisi oldu ve 1992 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.
5. Grup 1992 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1992 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 7 gruptan birisidir. 5 takımlık bir gruptur: Batı Almanya, Galler, Belçika, Lüksemburg ve Doğu Almanya. Ancak 3 Ekim 1990'da gerçekleşen Almanya'nın yeniden birleşmesi ile Doğu Almanya çekildi. 12 Eylül 1990'da yapılan ve 2-0 Belçika'nın kazandığı Belçika - Doğu Almanya maçı dostluk maçı olarak kabul edildi. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Galler'i bir puan farkla geçen Almanya grup birincisi oldu ve 1992 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.