10. Avrupa Futbol Şampiyonası, 8 Haziran 1996 ile 30 Haziran 1996 tarihleri arasında İngiltere'de düzenlenmiştir. Türkiye'nin finallerine katıldığı ilk Avrupa Futbol Şampiyonası'dır. Euro ön adıyla anılan ilk turnuvadır. Euro 96 olarak da bilinen turnuva toplam 8 şehirde oynanmış ve turnuvada oynanan 31 maçta toplam 64 gol atılmıştır. İngiltere, 30 yıl aradan sonra büyük bir turnuvaya ev sahipliği yapmıştır.
7. Avrupa Futbol Şampiyonası, 12 Haziran 1984 ile 27 Haziran 1984 tarihleri arasında Fransa'da düzenlenmiş olan futbol turnuvasıdır.
11. Avrupa Futbol Şampiyonası, 10 Haziran 2000 ile 2 Temmuz 2000 tarihlerinde Hollanda ve Belçika'nın ortaklığı ile düzenlenmiş olan futbol turnuvasıdır. Bu Avrupa şampiyonası ilk kez iki ülkenin ortaklaşa düzenlediği bir turnuva olmuştur. Belçika ve Hollanda, dörder stadyumla bu turnuvayı düzenlemişlerdir.
2000 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine katılacak takımların belirlenmesi için yapılan eleme aşaması. Elemelerde, ev sahibi Belçika ve Hollanda dışındaki 49 takım toplam 9 gruba ayrılarak mücadele etti. Çift devreli lig usulüne göre oynanan maçlar sonunda gruplarını birinci bitiren 9 takım ve en iyi 1 grup ikincisi doğrudan finallere gitti. Finallere katılacak son dört takım, geriye kalan sekiz grup ikincisi arasında tarafsız sahada oynanan maçla belli oldu.
2. Grup 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: Macaristan, Bulgaristan, Fransa ve Norveç. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Bulgaristan ve Fransa'yı 2 puan farkla geçen Macaristan grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
3. Grup 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: İngiltere, İsviçre, Yunanistan ve Malta. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. İsviçre'yi 2 puan farkla geçen İngiltere grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
6. Grup 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: İtalya, Avusturya, İsveç ve İrlanda. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Avusturya'yı 3 puan farkla geçen İtalya grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
7. Grup 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: Yugoslavya, Hollanda, Doğu Almanya ve Lüksemburg. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Hollanda ve Doğu Almanya'yı 2 puan farkla geçen Yugoslavya grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
8. Grup 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: Batı Almanya, Polonya, Türkiye ve Arnavutluk. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Polonya'yı 4 puan farkla geçen Batı Almanya grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
1. Grup 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: Çekoslovakya, İngiltere, Portekiz ve Kıbrıs. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. İngiltere'yi bir puan farkla geçen Çekoslovakya grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
3. Grup 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: Yugoslavya, Kuzey İrlanda, İsveç ve Norveç. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Kuzey İrlanda ve İsveç'i 4 puan farkla geçen Yugoslavya grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
4. Grup 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: İspanya, Romanya, İskoçya ve Danimarka. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Romanya ve İskoçya'yı 2 puan farkla geçen İspanya grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
5. Grup 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: Hollanda, Polonya, İtalya ve Finlandiya. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Kendisiyle eşit puana sahip Polonya'yı averaj farkıyla geçen Hollanda grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
6. Grup 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: Sovyetler Birliği, İrlanda, Türkiye ve İsviçre. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. İrlanda'yı 1 puan farkla geçen Sovyetler Birliği grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
7. Grup 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: Belçika, Doğu Almanya, Fransa ve İzlanda. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Doğu Almanya'yı 1 puan farkla geçen Yugoslavya grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
8. Grup 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: Batı Almanya, Yunanistan, Bulgaristan ve Malta. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Yunanistan'ı 2 puan farkla geçen Batı Almanya grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
2. Grup 1980 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1980 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 7 gruptan birisidir. 5 takımlık bir gruptur: Belçika, Avusturya, Portekiz, İskoçya ve Norveç. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Avusturya'yı bir puan farkla geçen yenilgisiz Belçika grup birincisi oldu ve 1980 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.
7. Grup 1988 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1988 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 7 gruptan birisidir. 5 takımlık bir gruptur: İrlanda, Bulgaristan, Belçika, İskoçya ve Lüksemburg. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Çekoslovakya'yı bir puan farkla geçen Danimarka grup birincisi oldu ve 1988 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.
2016 UEFA Avrupa 19 Yaş Altı Futbol Şampiyonası Elemeleri 2016 yılında Almanya'da düzenlenen 2016 UEFA Avrupa 19 Yaş Altı Futbol Şampiyonasında mücadele edecek 7 Takımı belirlemek amacıyla 2 tur üzerinden yapılan elemelerdir.
2000 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri - Play-off maçları 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinin son turudur. Dokuz gruptan en az puana sahip sekiz grup ikincisi arasında gerçekleşen turdur. Çift maçlı sistemi kazanan dört takım Belçika ve Hollanda'daki finallere katılma hakkı kazandı. Maçlar 13 ve 17 Kasım 1999'da oynandı.