10. Avrupa Futbol Şampiyonası, 8 Haziran 1996 ile 30 Haziran 1996 tarihleri arasında İngiltere'de düzenlenmiştir. Türkiye'nin finallerine katıldığı ilk Avrupa Futbol Şampiyonası'dır. Euro ön adıyla anılan ilk turnuvadır. Euro 96 olarak da bilinen turnuva toplam 8 şehirde oynanmış ve turnuvada oynanan 31 maçta toplam 64 gol atılmıştır. İngiltere, 30 yıl aradan sonra büyük bir turnuvaya ev sahipliği yapmıştır.
2014 UEFA Avrupa 19 Yaş Altı Futbol Şampiyonası Macaristan'ın evsahipliğinde Avrupa 19 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'nın 13.'sü, 1948'den 2002'ye kadar düzenlendiği adıyla Avrupa 18 Yaş Altı Futbol Şampiyonaları ile birlikte 63.'sü dür. Organizasyon Macaristan'ın Budapeşte, Felcsút, Győr ve Pápa kentlerinde yapıldı. Macaristan bu turnuvaya 1990'dan sonra ikinci kez ev sahipliği yapmıştır. Turnuvaya katılacak sporcular 1 Ocak 1995 ve daha sonrasında doğmuş olmaları gerekmektedir.
1. Grup 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: Romanya, Çekoslovakya, Galler ve Finlandiya. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Romanya eşit puana sahip olduğu Çekoslovakya'yı averaj farkıyla geçerek grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
3. Grup 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: İngiltere, İsviçre, Yunanistan ve Malta. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. İsviçre'yi 2 puan farkla geçen İngiltere grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
4. Grup 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: Sovyetler Birliği, İspanya, Kuzey İrlanda ve Kıbrıs Cumhuriyeti. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. İspanya'yı 2 puan farkla geçen Sovyetler Birliği grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
5. Grup 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: Belçika, Portekiz, İskoçya ve Danimarka. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Portekiz'i 2 puan farkla geçen Belçika grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
6. Grup 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: İtalya, Avusturya, İsveç ve İrlanda. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Avusturya'yı 3 puan farkla geçen İtalya grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
7. Grup 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: Yugoslavya, Hollanda, Doğu Almanya ve Lüksemburg. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Hollanda ve Doğu Almanya'yı 2 puan farkla geçen Yugoslavya grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
8. Grup 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1972 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: Batı Almanya, Polonya, Türkiye ve Arnavutluk. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Polonya'yı 4 puan farkla geçen Batı Almanya grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
2. Grup 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: Galler, Macaristan, Avusturya ve Lüksemburg. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Macaristan ve Avusturya'yı 3 puan farkla geçen Galler grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
3. Grup 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: Yugoslavya, Kuzey İrlanda, İsveç ve Norveç. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Kuzey İrlanda ve İsveç'i 4 puan farkla geçen Yugoslavya grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
4. Grup 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: İspanya, Romanya, İskoçya ve Danimarka. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Romanya ve İskoçya'yı 2 puan farkla geçen İspanya grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
5. Grup 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: Hollanda, Polonya, İtalya ve Finlandiya. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Kendisiyle eşit puana sahip Polonya'yı averaj farkıyla geçen Hollanda grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
6. Grup 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: Sovyetler Birliği, İrlanda, Türkiye ve İsviçre. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. İrlanda'yı 1 puan farkla geçen Sovyetler Birliği grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
7. Grup 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: Belçika, Doğu Almanya, Fransa ve İzlanda. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Doğu Almanya'yı 1 puan farkla geçen Yugoslavya grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
8. Grup 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1976 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 8 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: Batı Almanya, Yunanistan, Bulgaristan ve Malta. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Yunanistan'ı 2 puan farkla geçen Batı Almanya grup birincisi oldu ve çeyrek finallere kaldı.
1. Grup 1980 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1980 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 7 gruptan birisidir. 5 takımlık bir gruptur: İngiltere, Kuzey İrlanda, İrlanda, Bulgaristan ve Danimarka. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Kuzey İrlanda'yı altı puan farkla geçen yenilgisiz İngiltere grup birincisi oldu ve 1980 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.
4. Grup 1984 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1984 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 7 gruptan birisidir. 4 takımlık bir gruptur: Yugoslavya, Galler, Bulgaristan ve Norveç. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. Galler'i bir puan farkla geçen Yugoslavya grup birincisi oldu ve 1984 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.
3. Grup 1992 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak takımların belirlendiği 1992 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri'ndeki 7 gruptan birisidir. 5 takımlık bir gruptur: Sovyetler Birliği, İtalya, Norveç, Macaristan ve Kıbrıs Cumhuriyeti. Ev sahibi ve deplasmanlı olmak üzere çift devreli lig usulü uygulandı. İtalya'yı üç puan farkla geçen Sovyetler Birliği grup birincisi oldu ve 1992 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı ama 21 Aralık 1991'de Sovyetler Birliği dağılınca onun yerine Bağımsız Devletler Topluluğu katıldı.
1996 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri - Baraj maçı 1996 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerindeki en kötü iki grup ikincisi arasında olan ve 1996 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak son ülkenin belirlenmesi için yapılan maçtır. 13 Aralık 1995'te Anfield, Liverpool'da, tarafsız bir stadyumda, İrlanda ve Hollanda arasında gerçekleşti. Hollanda 2-0, yenerek 1996 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.