Afrika Uluslar Kupası CAF ülkeleri için temel uluslararası futbol turnuvasıdır. İlk kez 1957 yılında düzenlenen turnuva, 1968'den beri her iki yılda bir düzenlenmektedir.

2008 Afrika Uluslar Kupası, ayrıca sponsorluk anlaşmaları nedeniyle bilinen adıyla MTN Afrika Uluslar Kupası, Gana'da düzenlenen ve 26. kez düzenlenen Afrika Uluslar Kupası'dır. Gana, turnuvayı düzenleme hakkını CAF yönetim kurulunun Kahire'de yaptığı toplantıda yapılan oylamada Libya'yı 9-3 geçerek kazandı. Güney Afrika, turnuvayı düzenlemek için adaylığını koyma hakkını, 2010 FIFA Dünya Kupası'nın evsahipliğini yapma hakkını kazanmasından sonra kaybetti. Turnuva, 20 Ocak ile 10 Şubat 2008 tarihleri arasında oynanmıştır. Bu kupayı kazanan takım olan Mısır, CAF'ı temsilen 2009 FIFA Konfederasyonlar Kupası'nda mücadele edecek.
1959 Afrika Uluslar Kupası, CAF'ın düzenlediği ikinci Afrika Uluslar Kupası'ydı ve ilk şampiyon Mısır tarafından düzenlendi. Bu turnuvaya Mısır, Sudan ve Etiyopya takımları katıldı. Bu turnuvada maçlar, grup sistemiyle oynandı ve grupta en çok puanı toplayan Mısır, yine şampiyon oldu.
1962 Afrika Uluslar Kupası, CAF'ın üçüncü kez düzenlendiği Afrika Uluslar Kupası'ydı ve Etiyopya'da yapıldı. Bu turnuvaya 9 ülke katılmak istediği için ilk defa bu Afrika Uluslar Kupası'nda eleme maçları oynandı ve eleme maçları sonunda 4 takım, finallere katılmaya hak kazandı. Finalde son şampiyon Mısır ve ev sahibi Etiyopya mücadele etti ve ilk kez bir takım, kupayı uzatma dakikalarında bulduğu gollerle kazandı.
1965 Afrika Uluslar Kupası, CAF'ın düzenlendiği 5. Afrika Uluslar Kupası. Tunus'ta düzenlenen turnuvada 1963'teki statü aynen uygulandı ve finalde Gana, ev sahibi Tunus'u uzatmalarda 3-2 yenerek ikinci şampiyonluğunu elde etti.
1968 Afrika Uluslar Kupası, CAF'ın düzenlendiği 6. Afrika Uluslar Kupası'ydı ve Etiyopya'da düzenlendi. 1965'teki statüden farklı olarak finallerde mücadele edecek takım sayısı sekize çıkartıldı ve her grupta dörder takım mücadele etmeye başladı. Kongo-Kinşasa, finalde son şampiyon Gana'yı 1-0 yenerek ilk kez şampiyon oldu.
2010 Afrika Uluslar Kupası, Afrika ülkelerinin ulusal futbol takımları arasında düzenlenen Afrika Uluslar Kupası'nın 27inci organizasyonu.
1970 FIFA Dünya Kupası elemeleri, 1970 FIFA Dünya Kupası'na katılacak olan takımların belirlenmesi için yapılan ön turnuvadır. Elemelere toplamda 55 ülke katılmış ve bu takımlardan 16'sı turnuvaya katılma hakkı kazanmıştır. Turnuvanın ev sahibi Meksika ile son şampiyon İngiltere, turnuvaya otomatikman katılırken kalan 14 takım ise elemeler sonucu belirlenmiştir.

Bu sayfada 1974 FIFA Dünya Kupası elemelerinden Afrika (CAF) tarafından düzenlenmiş olan eleme maçlarının sonuçları ve bu elemelerden kupaya katılmaya hak kazanan takımlar yer almaktadır. Elemelerle ilgili genel bilgi almak için 1974 FIFA Dünya Kupası elemeleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
1970 Afrika Uluslar Şampiyonası Afrika ulusal takımlarının katıldığı turnuvaların yedinci kez düzenlenenidir. Kupanın ev sahipliğini 6 Şubat- 16 Şubat tarihleri arasında, Sudan yapmıştır. Turnuvayı Sudan millî futbol takımı kazanmıştır.
1978 Afrika Uluslar Şampiyonası Afrika ulusal takımlarının katıldığı turnuvaların onbirinci kez düzenlenenidir. Kupanın ev sahipliğini 5 Mart-16 Mart tarihleri arasında Gana yapmıştır. Turnuvayı Gana millî futbol takımı kazanmıştır. Turnuvada maçlar Akra ve Kumasi şehirlerinde oynanmıştır.
1982 Afrika Uluslar Şampiyonası Afrika ulusal takımlarının katıldığı turnuvaların onüçüncü kez düzenlenenidir. Kupanın ev sahipliğini 5 Mart-19 Mart tarihleri arasında Libya yapmıştır. Turnuvayı Gana millî futbol takımı kazanmıştır.

2012 Afrika Uluslar Kupası, Afrika ülkelerinin ulusal futbol takımları arasında, Afrika Uluslar Kupası'nın 28. organizasyonu olarak Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) tarafından düzenlenen futbol şampiyonasıdır. Ev sahipliğini Gabon ve Ekvator Ginesi'nin birlikte üstlendiği turnuvayı, finalde Fildişi Sahili'ni penaltılarla geçen Zambiya kazanmıştır. Bu, Zambiya'nın tarihinde kazandığı ilk Afrika Uluslar Kupası'dır.
2013 Afrika Uluslar Kupası, Afrika ülkelerinin ulusal futbol takımları arasında, Afrika Uluslar Kupası'nın 29. organizasyonu olarak Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) tarafından düzenlenen futbol şampiyonasıdır. Başlangıçta Libya'nın ev sahipliğini yapacağı açıklansa da CAF daha sonra turnuvanın Güney Afrika'ya alındığını açıkladı. Angola, Gabon ve Ekvator Ginesi ile birlikte Nijerya'nın da teklifini geçen Libya turnuvayı düzenleme hakkını kazandı. Fakat 2011 Libya İç Savaşı nedeniyle turnuvanın Libya'da düzenlenmesinin uygun olmayacağı düşünülerek ev sahipliği Güney Afrika'ya verildi. Mozambik, Namibya, Zimbabve ve Senegal'in teklifleri finale kalamadan reddedildi. CAF tarihinde ilk kez gelecek üç turnuvanın ev sahipleri tek seferde seçildi. 2010 turnuvasını Angola, 2012'yi Gabon ve Ekvator Ginesi, 2013'ü ise Güney Afrika aldı.
2014 FIFA Dünya Kupası elemeleri CAF İkinci Tur maçları, CAF'tan kupaya katılacak ekipleri belirleyen elemelerin ikinci aşamasıdır.
CAF Birinci Tur 1994 FIFA Dünya Kupası için olan elemelerin Afrika (CAF) bölgesindeki ilk turdur.
1994 Afrika Uluslar Kupası, Afrika Futbol Konfederasyonu üyesi ülkelerin katıldığı Afrika Uluslar Kupası'nın 19. turnuvası. Ev sahibi olarak belirlenen Zaire'nin yerine Tunus'un ev sahipliğinde, 26 Mart ile 10 Nisan tarihleri arasında düzenlendi. 12 takımın katıldığı turnuvada Nijerya, organizasyon tarihindeki ikinci şampiyonluğunu elde etti.
1992 Afrika Uluslar Kupası, Afrika Futbol Konfederasyonu üyesi ülkelerin katıldığı Afrika Uluslar Kupası'nın 18. turnuvası. Senegal'in ev sahipliğinde, 12-26 Ocak tarihleri arasında düzenlendi. 12 takımın katıldığı turnuvada Fildişi Sahili, organizasyon tarihindeki ilk şampiyonluğunu elde etti.

1996 Afrika Uluslar Kupası, Afrika Futbol Konfederasyonu üyesi ülkelerin katıldığı Afrika Uluslar Kupası'nın 20. turnuvası. Güney Afrika Cumhuriyeti'nin ev sahipliğinde, 13 Ocak ile 3 Şubat tarihleri arasında düzenlendi. 15 takımın katıldığı turnuvada Güney Afrika, organizasyon tarihindeki ilk şampiyonluğunu elde etti.
1984 Afrika Uluslar Kupası, Afrika Futbol Konfederasyonu üyesi ülkelerin katıldığı Afrika Uluslar Kupası'nın 14. turnuvası. Fildişi Sahili'nin ev sahipliğinde, 4-18 Mart tarihleri arasında düzenlendi. 8 takımın katıldığı turnuvada Kamerun, organizasyon tarihindeki ilk şampiyonluğunu elde etti.