Edson Arantes do Nascimento veya bilinen adıyla Pelé, forvet pozisyonunda oynamış Brezilyalı eski futbolcudur. 1956'dan emekli olduğu 1977'ye kadar, hazırlık maçları da dâhil olmak üzere oynadığı 1363 maçta attığı 1279 gol Guinness Dünya Rekorları'nda yer almaktadır. Tüm zamanların en iyi futbolcularından biri olarak kabul edilen Pelé; Franz Beckenbauer, Alfredo Di Stéfano ve Karl-Heinz Rummenigge gibi futbolcuların yanı sıra FIFA tarafından da "en iyisi" olarak nitelendirilmiştir. 2000'de Diego Maradona ile birlikte FIFA Yüzyılın Oyuncusu ödülünü kazanmıştır.
Giovanni "Gianni" Rivera, eski İtalyan millî futbolcu ve siyasetçi. 1969'da futbol dünyasının prestijli ödüllerinden Ballon d'Or'u kazanan Rivera, kariyerinin çok büyük bir kısmını Serie A'da, Milan takımında sürdürmüştür. İtalya millî futbol takımında 60 kez forma giyip 14 kaydetmiş ve 4 Dünya Kupası'nda forma giymiştir. Aynı zamanda, 1968 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı kazanan İtalya millî futbol takımının bir parçasıydı. 10 numaralı formasıyla 1960-1979 yılları arasında AC Milan'la çıktığı 501 maçta 122 gol attı. Rivera, futbol kariyerini tamamladıktan sonra politikaaya atıldı. Kulübünün başkanı ve başbakan adayı Silvio Berlusconi ile 2001'de girdiği başabaş yarışı, aldığı %37 oyla kaybeden Rivera, 2005-2009 yılları arasında Avrupa Parlamentosu milletvekilliği yaptı.
1963 Şampiyon Kulüpler Kupası finali, UEFA'nın en büyük kulüp turnuvası olan Şampiyon Kulüpler Kupası'nın 1962-63 sezonunun şampiyonunu belirleyen maç. İtalya'nın Milan ile Portekiz'in Benfica takımları arasında oynanmıştır. 1955'ten beri düzenlenen turnuvanın sekizinci finali olan maçı İngiliz hakem Arthur Holland yönetmiştir. İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wembley Stadyumu'nda oynanan maçı 65.700 kişi izlemiştir.
1962 FIFA Dünya Kupası finali, Brezilya ile Çekoslovakya millî takımları arasında yapılan FIFA Dünya Kupası tarihinin yedinci final maçı.
CONMEBOL ve UEFA tarafından, tamamlanan son sezonun UEFA Şampiyonlar Ligi ile Copa Libertadores şampiyonları arasında düzenlenen Kıtalararası Kupa, 1960-2004 yılları arasında gerçekleştirildi.
1979 Kıtalararası Kupa, Kıtalararası Kupa'nın sahibi olacak takımı belirlemek için, 1978-79 Şampiyon Kulüpler Kupası ikincisi Malmö ile 1979 Copa Libertadores şampiyonu Olimpia arasında iki ayaklı olarak oynanan maç. Organizasyon tarihindeki 18. maç olan bu maçın ilk ayağı, 18 Kasım 1979'da Malmö'deki Malmö Stadyumu'nda, ikinci ayağı ise 2 Mart 1980'de Asunción'daki Chaco'nun Savunucuları Stadyumu'nda oynandı. İlk maçı Evaristo Isasi'nin golüyle 1-0, ikinci maçı ise Alicio Solalinde ve Miguel Michelagnoli'nin golleriyle 2-1 kazanan Olimpia, maçlar sonunda şampiyonluğa ulaşan taraf oldu. Malmö'nün tek golünü ise ikinci maçta Ingemar Erlandsson kaydetti.
1990 Kıtalararası Kupa, 9 Aralık 1990'da, Tokyo'daki Ulusal Stadyum'da, Kıtalararası Kupa'nın sahibi olacak takımı belirlemek için, 1989-90 Şampiyon Kulüpler Kupası şampiyonu Milan ile 1990 Copa Libertadores şampiyonu Olimpia arasında oynanan maç. Organizasyon tarihindeki 29. maç olan bu maçı, Frank Rijkaard'ın iki ve Giovanni Stroppa'in bir golüyle 3-0 kazanan Milan, kupayı kazanan taraf olmuştur. Milan, kupa tarihindeki dördüncü maçında da şampiyonluğa ulaşırken; Olimpia ikinci maçında ilk kez mağlubiyetle ayrılmıştı. Maçın adamı ise Frank Rijkaard olarak belirlendi.
1993 Kıtalararası Kupa, 12 Aralık 1993'te, Tokyo'daki Ulusal Stadyum'da, Kıtalararası Kupa'nın sahibi olacak takımı belirlemek için, 1992-93 UEFA Şampiyonlar Ligi ikincisi Milan ile 1993 Copa Libertadores şampiyonu São Paulo arasında oynanan maç. Normalde UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Marseille'in katılması planlansa da yaşanan şike skandalı sebebiyle takımın katılımına izin verilmedi. Organizasyon tarihindeki 31 maç olan bu maçı; Milan'dan Daniele Massaro ve Jean-Pierre Papin'in birer golüne karşı Palhinha, Toninho Cerezo ve Müller'in birer golüyle 3-2 kazanan São Paulo, kupayı kazanan taraf oldu. São Paulo, kupa tarihindeki ikinci maçında da galibiyet alırken, Milan beşinci maçında ikinci mağlubiyetini almış oldu. Maçın adamı ise Toninho Cerezo olarak belirlendi.
1977 Kıtalararası Kupa, Kıtalararası Kupa'nın sahibi olacak takımı belirlemek için, 1976-77 Şampiyon Kulüpler Kupası ikincisi Borussia Mönchengladbach ile 1977 Copa Libertadores şampiyonu Boca Juniors arasında iki ayaklı olarak oynanan maç. Organizasyon tarihindeki 17. maç olan bu maçın ilk ayağı, 21 Mart 1978'de Buenos Aires'teki La Bombonera'da, ikinci ayağı ise 1 Ağustos 1978'de Karlsruhe'daki Wildparkstadion'da oynandı. İlk maç; Borussia Mönchengladbach'tan Wilfried Hannes ile Rainer Bonhof'un gollerine karşılık Boca Juniors'tan Ernesto Mastrángelo ve Jorge Ribolzi'nin golleriyle 2-2 berabere sona erdi. İkinci maçı ise Darío Felman, Ernesto Mastrángelo ve Carlos Salinas'ın golleriyle 0-3 kazanan Boca Juniors, maçlar sonunda şampiyonluğa ulaşan taraf oldu. Bu sonuçla Boca Juniors, kupa tarihindeki ilk maçında ilk şampiyonluğunu yaşamış oldu. Borussia Mönchengladbach ise tarihindeki tek Kıtalararası Kupa maçından mağlubiyetle ayrışmıştı.
1976 Kıtalararası Kupa, Kıtalararası Kupa'yı kazanacak takımı belirlemek için, 1975-76 Şampiyon Kulüpler Kupası şampiyonu [Bayern München ile 1976 Copa Libertadores şampiyonu Cruzeiro arasında iki ayaklı olarak oynanan final maçı. Organizasyon tarihinde oynanan 16. final maçı olan bu karşılaşmanın ilk ayağı, 23 Kasım 1976'da Münih'teki Olimpiyat Stadyumu'nda, ikinci ayağı ise 21 Aralık 1976'da Belo Horizonte'deki Mineirão Stadyumu'nda oynandı. Bayern kendi evinde oynadığı il maçı Gerd Müller ve Jupp Kapellmann'ın attığı gollerle 2-0 kazandı. İkinci karşılaşma ise golsüz eşitlikle sona erdi ve Alman temsilcisi şampiyonluğa ulaştı.
1960 Kıtalararası Kupa, Kıtalararası Kupa'nın sahibi olacak takımı belirlemek için, 1959-60 Şampiyon Kulüpler Kupası şampiyonu Real Madrid ile 1960 Copa Libertadores şampiyonu Peñarol arasında iki ayaklı olarak oynanan maç. Organizasyon tarihindeki birinci maç olan bu maçın ilk ayağı, 3 Temmuz 1960'ta Montevideo'daki Yüzüncü Yıl Stadyumu'nda, ikinci ayağı ise 4 Eylül 1960'ta Madrid'deki Santiago Bernabéu Stadyumu'nda oynandı. İlk maç 0-0 berabere sona ererken; ikinci maçı, Peñarol'den Alberto Spencer'in golüne karşılık Ferenc Puskás'ın iki; Alfredo Di Stéfano, Chus Herrera ve Paco Gento'nun birer golüyle 5-1 kazanan Real Madrid, maçlar sonunda şampiyonluğa ulaşan taraf oldu. Bu sonuçla Real Madrid, kupa tarihindeki ilk maçında ilk şampiyonluğunu yaşamış oldu. Peñarol ise tarihindeki ilk Kıtalararası Kupa maçından mağlubiyetle ayrılmıştı.
1961 Kıtalararası Kupa, Kıtalararası Kupa'nın sahibi olacak takımı belirlemek için, 1960-61 Şampiyon Kulüpler Kupası şampiyonu Benfica ile 1961 Copa Libertadores şampiyonu Peñarol arasında iki ayaklı olarak oynanan maç. Organizasyon tarihindeki 2. maç olan bu maçın ilk ayağı, 4 Eylül 1961'de Lizbon'daki Işık Stadyumu'nda, ikinci ayağı ise 17 Eylül 1961'de Montevideo'daki Yüzüncü Yıl Stadyumu'nda oynandı. İlk maç, Mário Coluna'nun tek golüyle 1-0 Benfica lehine sona ererken; ikinci maçı Peñarol, Juan Joya ile Alberto Spencer'ın ikişer, José Sasía'nın ise bir golüyle 5-0 kazandı. Ancak organizasyondaki kurallara göre galibiyete iki puan verildiğinden ve her iki takım da ikişer puana sahip olduğundan, 19 Eylül 1961'de, Yüzüncü Yıl Stadyumu'nda bir play off maçı oynandı. Bu maçta Eusébio'nun golüne karşılık José Sasía'dan bulduğu gollerle maçı 2-1 kazanan Peñarol, kupa tarihindeki ikinci maçında ilk şampiyonluğunu elde etti. Benfica ise tarihindeki ilk Kıtalararası Kupa maçından mağlubiyetle ayrılmıştı.
1972 Kıtalararası Kupa, Kıtalararası Kupa'yı kazanacak takımı belirlemek için, 1971-72 Şampiyon Kulüpler Kupası şampiyonu Ajax ile 1972 Copa Libertadores şampiyonu Independiente arasında iki ayaklı olarak oynanan final maçı. Organizasyon tarihinde oynanan 13. final maçı olan bu karşılaşmanın ilk ayağı, 6 Eylül 1972'de Avellaneda'daki La Doble Visera'da, ikinci ayağı ise 28 Eylül 1972'de Amsterdam'daki Olimpiyat Stadyumu'nda oynandı. Birinci maç Johan Cruyff ve Francisco Sá'nın attığı gollerle 1-1 eşitlike sona erdi. Amsterdam'da oynanan ikinci maçta ise Ajax Johan Neeskens ve Johnny Rep'in (2) golleriyle rakibini 3-0 mağlup ederek kupada şampiyon oldu.
1963 Kıtalararası Kupa, Kıtalararası Kupa'nın sahibi olacak takımı belirlemek için, 1962-63 Şampiyon Kulüpler Kupası şampiyonu Milan ile 1963 Copa Libertadores şampiyonu Santos arasında iki ayaklı olarak oynanan maç. Organizasyon tarihindeki 4. maç olan bu maçın ilk ayağı, 16 Ekim 1963'te Milano'daki San Siro Stadyumu'nda, ikinci ayağı ise 11 Ekim 1963'te Rio de Janeiro'daki Maracanã Stadyumu'nda oynandı. Pelé'nin iki golüne karşılık Amarildo'nun iki, Giovanni Trapattoni ve Bruno Mora'nın birer golüyle Milan, ilk maçı 4-2 kazandı. İkinci maçta ise José Altafini ve Bruno Mora Milan adına birer gol atarken; Santos, Pepe'nin iki, Almir Pernambuquinho ve Lima'nın birer golüyle maçı 2-4 kazandı. Ancak organizasyondaki kurallara göre galibiyete iki puan verildiğinden ve her iki takım da ikişer puana sahip olduğundan, 16 Kasım 1963'te, Maracanã Stadyumu'nda bir play off maçı oynandı. Bu maçı Dalmo'nun tek golüyle kazanan Santos, kupa tarihindeki ikinci maçında ikinci şampiyonluğunu yaşamış oldu. Milan ise tarihindeki ilk Kıtalararası Kupa maçından mağlubiyetle ayrılmıştı.
1964 Kıtalararası Kupa, Kıtalararası Kupa'nın sahibi olacak takımı belirlemek için, 1963-64 Şampiyon Kulüpler Kupası şampiyonu Internazionale Milano ile 1964 Copa Libertadores şampiyonu Independiente arasında iki ayaklı olarak oynanan maç. Organizasyon tarihindeki 5. maç olan bu maçın ilk ayağı, 9 Eylül 1964'te Avellana'daki Amerika'nın Kurtarıcıları Stadyumu'nda, ikinci ayağı ise 23 Eylül 1964'te Milano'daki San Siro Stadyumu'nda oynandı. Mario Rodríguez'in tek golüyle Independiente, ilk maçı 1-0 kazandı. İkinci maçta ise Internazionale Milano, Sandro Mazzola ve Mario Corso'nun birer golüyle maçtan 2-0'lık galibiyetle atrıldı. Ancak organizasyondaki kurallara göre galibiyete iki puan verildiğinden ve her iki takım da ikişer puana sahip olduğundan, 26 Eylül 1964'te, Madrid'deki Santiago Bernabéu Stadyumu'nda bir play off maçı oynandı. Normal süresi 0-0 berabere tamamlanan maçın uzatma süresinde, Mario Corso'nun kaydettiği golle rakibini 1-0 yenen Internazionale Milano, kupa tarihindeki ilk maçında şampiyonluk yaşamış oldu. Independiente ise tarihindeki ilk Kıtalararası Kupa maçından mağlubiyetle ayrılmıştı.
1970 Kıtalararası Kupa, Kıtalararası Kupa'yı kazanacak takımı belirlemek için, 1969-70 Şampiyon Kulüpler Kupası şampiyonu Feyenoord ile 1970 Copa Libertadores şampiyonu Estudiantes arasında iki ayaklı olarak oynanan final maçı. Organizasyon tarihinde oynanan 10. final maçı olan bu karşılaşmanın ilk ayağı, 26 Ağustos 1970'te Buenos Aires'teki La Bombonera'da, ikinci ayağı ise 9 Eylül 1970'te Rotterdam'daki De Kuip'de oynandı. Birinci maç 2-2 eşitlikle sona erdi. Feyenoord, ikinci maçta rakibini Joop van Daele'nin attığı golle 1-0 mağlup ederek kupada şampiyonluğa ulaştı.
1969 Kıtalararası Kupa, Kıtalararası Kupa'yı kazanacak takımı belirlemek için, 1968-69 Şampiyon Kulüpler Kupası şampiyonu Milan ile 1969 Copa Libertadores şampiyonu Estudiantes arasında iki ayaklı olarak oynanan final maçı. Organizasyon tarihinde oynanan 9. final maçı olan bu karşılaşmanın ilk ayağı, 8 Ekim 1969'da Milano'daki Giuseppe Meazza Stadyumu'nda, ikinci ayağı ise 22 Ekim 1969'da Buenos Aires'daki La Bombonera'da oynandı. Milan, birinci maçta kendi evinde rakibini 3-0 mağlup etti. İkinci maçta ise rakibine 2-1 mağlup olmasına karşın toplamda 4-2 üstünlük sağlayarak kupanın sahibi oldu.
1967 Kıtalararası Kupa, Kıtalararası Kupa'yı kazanacak takımı belirlemek için, 1966-67 Şampiyon Kulüpler Kupası şampiyonu Celtic ile 1967 Copa Libertadores şampiyonu Racing arasında iki ayaklı olarak oynanan ve sonrasında play-off maçı ile kazananın belirlendiği final maçı. Organizasyon tarihinde oynanan 7. final maçı olan bu karşılaşmanın ilk ayağı, 18 Ekim 1967'de Glasgow'daki Hampden Park'ta, ikinci ayağı ise 1 Kasım 1967'de Buenos Aires'daki Başkan Perón Stadyumu'nda oynandı. Celtic, ilk maçta rakibini Billy McNeill'ın kafası ile attığı gol ile 1-0 mağlup etti. İkinci karşılaşma da ise Racing rakibini 2-0 mağlup etmeyi başardı. O zamanki turnuva kurallarına göre kazanılan her bir maç için takımlara 2 puan verilmekteydi. Ve iki takımda kazandıkları birer maçın sonucunda ikişer puan aldılar. Kazananı belirlemek için 4 Kasım tarihinde Montevideo'da ki Yüzüncü Yıl Stadyumu'nda play-off maçı oynandı. Racing, Juan Carlos Cárdenas'ın attığı gol ile rakibini 1-0 mağlup etti ve kupanın sahibi oldu.
1962 Kıtalararası Kupa, Kıtalararası Kupa'nın sahibi olacak takımı belirlemek için, 1964-65 Şampiyon Kulüpler Kupası şampiyonu Internazionale Milano ile 1965 Copa Libertadores şampiyonu Independiente arasında iki ayaklı olarak oynanan maç. Organizasyon tarihindeki 6. maç olan bu maçın ilk ayağı, 8 Eylül 1965'te Milano'daki San Siro Stadyumu'nda, ikinci ayağı ise 15 Eylül 1965'te Avellaneda'daki Amerika'nın Kurtarıcıları Stadyumu'nda oynandı. Sandro Mazzola'nun iki ve Joaquín Peiró'nun bir golüyle Internazionale Milano, ilk maçı 3-0 kazandı. İkinci maç ise 0-0 berabere sona erdi ve Internazionale Milano, maçlar sonunda şampiyonluğa ulaşan taraf oldu. Bu sonuçla Internazionale Milano, kupa tarihindeki ikinci maçında da şampiyonluk yaşamış oldu. Independienteise tarihindeki ikinci Kıtalararası Kupa maçından da mağlubiyetle ayrılmıştı.
2010 CONCACAF Şampiyonlar Ligi finali, CONCACAF Şampiyonlar Ligi'nde 2009-10 sezonunun şampiyonunu belirlemek için iki ayaklı olarak oynanan maçtır. İki Meksika takımı Cruz Azul ile Pachuca'nın karşılaştığı finalin ilk ayağı 21 Nisan 2010'da, ikinci ayağı ise 28 Nisan 2010'da oynandı. Mavi Stadyum'daki ilk maçı Cruz Azul 2-1, Hidalgo Stadyumu'ndaki ikinci maçı ise Pachuca 1-0 kazandı. İki maç sonundaki 2-2'lik beraberlik sonrasında deplasman golü kuralına göre deplasmanda daha fazla gol atan Pachuca şampiyon oldu. Bu sonuçla Pachuca, turnuva tarihinde çıktığı dördüncü finalinden de galibiyetle ayrıldı ve dördüncü şampiyonluğuna ulaştı. Daha önce 6 kez şampiyonluğa ulaşmış olan Cruz Azul ise ikinci defa turnuvayı ikinci sırada tamamladı.