
Curaçao, Karayip Denizi'nin güneyinde ve Venezuela'nın kuzeyinde yer alan bir ada. Hollanda Krallığı'nı meydana getiren dört ülkeden biridir. Başkenti Willemstad şehridir. Yüzölçümü 444 km2 (171 sq mi) olan adanın nüfusu 150.000'den fazladır.
Silah veya teçhizat, canlıların diğer canlılara karşı savunma veya saldırı amacıyla kullandığı her türlü araç. Silahlar, bıçak ve kılıç gibi kesici araçlardan, top ve tüfek gibi patlayıcı araçlara kadar çok geniş bir yelpazede yer alırlar.

Yumuşama, özellikle siyasi ilişkilerin sözlü iletişim yoluyla gerilimlerin azaltılması anlamına gelen bir diplomasi terimidir. Bu terim, 1912 yılında Fransa ve Almanya'nın gerilimleri azaltmaya yönelik başarısız girişimleriyle ortaya çıkmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti Millî Savunma Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak çalışan, savunma politikaları ve Türk vatandaşlarının askerlik işlerinden sorumlu olan bakanlık.

Ali Hasan el Mecid Iraklı asker ve devlet adamı.
Yasa ya da diğer adıyla kanun anayasal hukuk sisteminde, yetkili organlarca meydana getirilen hukuk kurallarıdır. Yasalar, tüzükler, yönetmelikler birer hukuk kuralıdır. Yürürlükte olan hukuk kurallarının tümüne mevzuat denir. Dar anlamında yasa, yasama organınca yapılan yasa adıyla gerçekleştirilen işlerdir. Hukuk karşılıklı hakları ifade eden üst mefhumdur, yasa ise bu hakları koruyan ve belirleyen kuralları ifade eder.

İran-Kontra skandalı veya Irangate, Ronald Reagan yönetimi sırasında Kasım 1986'da ortaya çıkan politik bir skandalın adıdır. Skandal, ABD'nin yönetim kademesinden bazı kişilerin İran'a silah satmasını ve gelirlerin yasa dışı bir şekilde Nikaragua'da dönemin solcu yönetimini devirmeye çalışan anti-komünist Kontraları desteklemek için kullanılmasını kapsar. Skandalla ilişkili önemli miktarda belge, Reagan yönetimi görevlilerince ya imha edilmiş ya da müfettişlerden gizlenmiştir. Skandal günümüzde dahi bilinmeyenlerle doludur. ABD ve İran arasında silah ve çeşitli askerî malzeme satışlarına ilişkin resmî olmayan görüşmeler 1986 Kasım'ında Lübnan'da yayın yapan Ash-Shiraa adlı dergi tarafından ortaya çıkarılmış, skandalın büyümesi üzerine Ronald Reagan bir televizyon konuşması yaparak olayın varlığını inkâr etmiştir. Bir hafta sonra, Reagan tekrar bir televizyon konuşması yaparak İran'a silah satışı yapıldığını doğruladı fakat bunun rehinelerin kurtarılması amacına yönelik olarak yapılmadığını söyledi.

John Winston Howard, Avustralya'nın 25. başbakanıdır. Ülkenin en uzun süre başbakanlık yapan ikinci siyasetçisidir. 1995 yılından itibaren Avustralya Liberal Partisi'nin başkanıdır. İlk defa 11 Mart 1996 yılında başbakan seçilmiş ve daha sonraları 1998, 2001, 2004 başbakanlık seçimlerini kazanarak, aralıksız on bir yıl süreyle başbakanlık yapmıştır.
Ayhan Çevik, Türk bürokrat.

Amsterdam Antlaşması, 2 Ekim 1997 tarihinde Avrupa Birliği üyesi ülkelerce imzalanmış ve 1992 yılında imzalanan Maastricht Antlaşması'nın koşullarında köklü değişikler yapmıştır. Antlaşma 1 Mayıs 1999 tarihinde yürürlüğe girmiştir.
Bedir Tugayı veya Bedir Örgütü başkanlığını Hadi el-Emiri'nin yaptığı Iraklı siyasi partidir. Önceden Irak İslam Devrim Konseyi'nin silahlı kolu konumundayken 2003 yılındaki Irak’ın işgalinden sonra ayrı bir siyasi parti olarak örgütlenmiş ve üyeleri yeni Irak ordusuyla polis örgütüne girmiştir.

John Charles Polanyi bir Kanadalı kimyager. 1986 yılında Nobel Kimya Ödülü'nü kimyasal kinetikler üzerine yaptığı araştırmalar için kazanmıştır.
Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Ulusal Bankası, Kuzey Makedonya'nın merkez bankasıdır. Merkezi Üsküp'tedir. 1991 yılında kuruldu.

Çin'in dış ilişkileri, resmî olarak Çin Halk Cuhmuriyeti'nin dış ilişkileri, Çin'in yabancı uluslara karşı uyguladığı uluslararası politikaları içerir. Çin'in dış politikası ve stratejik düşüncesi oldukça etkilidir. Nükleer silahlara sahip olan Çin, Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması'nı imzalamış ülkeler arasındadır.

1946 tarihli Atom Enerjisi Yasası Amerika Birleşik Devletleri'nin nükleer teknolojiyi nasıl kontrol ve idare edeceğini düzenleyen yasadır. Yasa, II. Dünya Savaşı müttefik devletlerinden Birleşik Krallık ve Kanada ile birlikte hazırlanmıştır. Yasa ile nükleer silah geliştirme ve nükleer güç yönetiminin askeri değil sivil bir kuruluş olan Amerika Birleşik Devletleri Atom Enerjisi Komisyonu aracılığıyla gerçekleştirileceği kararlaştırılmıştır.

Michael Ehrmantraut Breaking Bad ve Better Call Saul dizilerinde Jonathan Banks tarafından canlandırılan kurgusal bir karakterdir. Çok önceden Philadelphia'da bir polis memuruyken işten ayrıldıktan sonra New Mexico'ya geçer ve burada Saul Goodman ile tanışır. Saul Goodman'ın özel hafiyesi ve Gus Fring'in sağ koludur. Olağanüstü derecede iyi silah kullanma ve çok iyi yakın dövüş yeteneği vardır. Sert ve tehditkar bir yapısı vardır. Gus'ın ölümünün ardından bir süre için Walter White ve Jesse Pinkman ile ortak olmuş, ürettikleri malın dağıtım işlerini üstlenmiştir. Yaşadıkları tartışma sonucu Walter White tarafından 5. Sezon 7. Bölümde öldürülür. Çalıştığı kişiler adına yasa dışı takip, dinleme, para tahsilatı, adam kaçırma, alıkoyma, öldürme ve yaralama, gibi kirli vazifeleri üstlenmiştir. Karakter 3 kez Drama Dizilerinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Emmy Ödülü'ne aday gösterilmiştir.
Kamu politikası, bir sınıf meselelerine ilişkin olarak devletin hukuk ve kurumsal geleneklere uygun bir şekilde idari yürütme organları tarafından alınan ilke kılavuzu. Kamu politikasının temeli, ulusal anayasal yasa ve yönetmeliklerden oluşur. Diğer alt bölümler hem yargı yorumlarını hem de genel olarak mevzuatla yetkilendirilen düzenlemeleri içerir. Kamu politikası, sorunları verimli ve etkili bir şekilde çözerken, adalete hizmet eder. Hükûmet kurumlarını ve politikalarını desteklediğinde ve etkili yurttaşlığı teşvik ettiğinde güçlü kabul edilir.
Yeşil Kuşak Projesi, Jimmy Carter döneminden itibaren ABD'nin komünizme karşı bir savunma olarak İslam'ı kullanmaya başlamasını ifade etmek için kullanılan varsayımsal projedir. ABD tarafından resmen duyurulmuş bu isme sahip bir proje yoktur. Jimmy Carter'ın SSCB karşıtı politikaları resmen Carter Doktrini adıyla bilinir.
Askerî bilim, askerî süreçlerin, kurumların ve davranışların yanı sıra, örgütlü zorlayıcı kuvvetin savaş, teori ve uygulamasının incelenmesidir. Esas olarak, ulusal savunma politikası ile tutarlı bir şekilde askerî yetenek üretme teorisi, yöntemi ve pratiğine odaklanmaktadır. Askerî bilim, stratejik, politik, ekonomik, psikolojik, sosyal, operasyonel, teknolojik ve taktik unsurları belirlemeye hizmet eder.

Kuzey Kore-Türkiye ilişkileri, Kuzey Kore ile Türkiye arasındaki dış ilişkilerdir. Seul'daki Türk büyükelçisi Kuzey Kore'ye akreditedir. Kuzey Kore'nin Bulgaristan'ın Sofya kentindeki büyükelçisi Türkiye'ye akreditedir.