1998 FIFA Dünya Kupası 10 Haziran-12 Temmuz 1998 tarihleri arasında Fransa'da düzenlenen futbol organizasyonudur. 12 Temmuz 1998 günü oynanan final maçında Brezilya'yı 3-0 ile yenen ev sahibi millî takım Fransa şampiyon olmuştur.
1958 FIFA Dünya Kupası, Dünya Kupalarının altıncısı olan bu turnuva, İsveç'te, 8 Haziran - 29 Haziran 1958 tarihlerinde düzenlenmiştir. İsveç, Haziran 1950'de FIFA tarafından ev sahibi ülke olarak seçilmiştir. Bu tarihten sonra, dünya kupası bir daha üst üste iki defa aynı kıtada düzenlenmemiştir. Kupayı, ev sahibi İsveç'i 5-2 ile yenen Brezilya tarihinde ilk defa kazanmıştır. Bu şampiyonluk, Dünya Kupası tarihinde kupanın ilk kez düzenlendiği kıtanın dışına çıkmasını sağlamıştır. Şampiyonada, Just Fontaine 13 gol atarak "bir Dünya Kupası'nda en çok gol atan futbolcu" rekoruna imza atmıştır. Fransa turunuvayı 3. tamamlarken, Batı Almanya da 4. oldu.
1982 FIFA Dünya Futbol Şampiyonası, 13 Haziran-11 Temmuz 1982 tarihleri arasında İspanya'da düzenlenen futbol organizasyonudur. 11 Temmuz 1982 günü Santiago Bernabéu Stadyumu'nda oynanan final maçında Batı Almanya'yı 3-1'lik skorla mağlup eden İtalya şampiyon olarak 3. kez bu zafere ulaşmış ve bu zaferle kupayı o zamana dek 3 defayla en çok kazanan Brezilya'yı yakalamıştır. İtalya, ilk turdaki grup maçlarının hepsini berabere bitirmiş ve atılmış olan fazladan 1 gol ile üst tura çıkabilmiştir. Turnuvanın gol kralı olan Paolo Rossi ise, ilk turdaki 3 maçta ve ikinci turdaki ilk maçında gol atamamıştır. Turnuvada takım sayısı 24'e çıkarken dörder takım 6 grupta mücadele etti. Gruplardan çıkacak ilk iki takım, daha sonra üç takımın yer aldığı dört grupta lig usulü oynadı ve liderler ise yarı finale kaldı.
1962 FIFA Dünya Kupası, Dünya Kupaları'nın 7.si olup, Şili'de 30 Mayıs ile 17 Haziran arasında düzenlenmiştir. 12 yıl aradan sonra tekrar Güney Amerika kıtasında düzenlenen kupayı finalde Çekoslovakya'yı 2-1 yenen Brezilya kazandı. Brezilya bu kupayı 2. kez kazanırken, Çekoslovakya ise finalde 2. kez kaybetti. Ev sahibi Şili 3. olurken, Yugoslavya ise 4. oldu. Deprem felaketlerini saran Şili, Dünya Kupası'yla yeniden ayağa kalkmayı başardı. 16 takımın dörderli 4 gruba ayrıldığı turnuvada gruplarını ilk iki sırada bitiren takımlar çeyrek finale yükseldi.
10. Avrupa Futbol Şampiyonası, 8 Haziran 1996 ile 30 Haziran 1996 tarihleri arasında İngiltere'de düzenlenmiştir. Türkiye'nin finallerine katıldığı ilk Avrupa Futbol Şampiyonası'dır. Euro ön adıyla anılan ilk turnuvadır. Euro 96 olarak da bilinen turnuva toplam 8 şehirde oynanmış ve turnuvada oynanan 31 maçta toplam 64 gol atılmıştır. İngiltere, 30 yıl aradan sonra büyük bir turnuvaya ev sahipliği yapmıştır.
1960 Avrupa Uluslar Kupası, Avrupa kıtasında millî takımlar bazında düzenlenen ilk uluslararası şampiyonadır. Avrupa Futbol Şampiyonası'nın öncülü ve ilki olarak kabul edilen bu organizasyon dönem konjonktürü nedeniyle bazı ülkelerin turnuvaya katılmaması üzerine Avrupa Uluslar Kupası adıyla düzenlenmiştir. Avrupa'da uluslararası bir futbol turnuvası düzenleme fikrini ilk ortaya atan eski Fransa Futbol Federasyonu genel sekreteri Henri Delaunay'in mirası olarak Avrupa Şampiyonası'nın final bölümüne ev sahipliği yapma hakkı Fransa'ya verildi. Böylece yarı final ve final maçları ev sahibi Fransa'da oynandı.
7. Avrupa Futbol Şampiyonası, 12 Haziran 1984 ile 27 Haziran 1984 tarihleri arasında Fransa'da düzenlenmiş olan futbol turnuvasıdır.
1954 FIFA Dünya Kupası elemeleri, 1954 FIFA Dünya Kupası'na katılacak olan takımların belirlenmesi için yapılan ön turnuvadır. Elemelere toplamda 45 ülke katılmış ve bu takımlardan 16'sı turnuvaya katılma hakkı kazanmıştır. Turnuvanın ev sahibi İsviçre ile son şampiyon Uruguay, turnuvaya doğrudan katılırken kalan 14 takım ise elemeler sonucu belirlenmiştir.
1958 FIFA Dünya Kupası elemeleri, 1958 FIFA Dünya Kupası finallerine katılacak olan takımların belirlenmesi için yapılan eleme turnuvasıdır. Elemelere toplam 55 ülkenin futbol takımı katılmış ve bu takımlardan 16'sı finallere katılma hakkı kazanmıştır. Final turnuvasının ev sahibi İsveç ile bir önceki kupanın şampiyonu Batı Almanya, turnuvaya doğrudan katılırken, kalan 14 takım ise elemeler sonucu belirlendi.
Bu sayfada 1974 FIFA Dünya Kupası elemelerinden UEFA tarafından düzenlenmiş olan eleme maçları gösterilmiştir. Daha ayrıntılı bilgi için 1974 FIFA Dünya Kupası Elemeleri maddesine bakınız.
1964 Avrupa Uluslar Kupası'nın için yapılan eleme aşamaları;
1934 FIFA Dünya Kupası elemeleri, 1934 FIFA Dünya Kupası'na katılacak olan takımların belirlenmesi için yapılan ön turnuvadır. Bu elemeler, ilk düzenlenen 1930 yılındaki kupadan beri yapılan ilk eleme turu olmuştur çünkü 1930'daki kupada katılan takımlar FIFA tarafından davet edilmişti. Elemelere toplamda 32 ülke katılmış ve bu takımlardan 16'sı turnuvaya katılma hakkı kazanmıştır. Hatta turnuvanın ev sahibi İtalya bile kendi ülkesinde düzenlenen kupaya katılmak için eleme maçları oynarken son şampiyon Uruguay, 1930'da kendi evinde düzenlenen kupaya birçok Avrupa ülkesinin katılmayı reddetmesinden dolayı elemelere katılmayı ve dolayısıyla şampiyonluk unvanını korumayı reddetti.
1938 FIFA Dünya Kupası elemeleri, 1938 FIFA Dünya Kupası'na katılacak olan takımların belirlenmesi için yapılan ön turnuvadır. Elemelere toplamda 37 ülke katılmış ve bu takımlardan 16'sı turnuvaya katılma hakkı kazanmıştır. Bu turnuvada ilk kez son kupa şampiyonu ile ev sahibi ülke, eleme oynamadan otomatikman finallerde mücadele etmeye hak kazanmıştır. Bu yüzden, ev sahibi Fransa ile son şampiyon İtalya, turnuvaya otomatikman katılmıştır.
1962 FIFA Dünya Kupası elemeleri, 1962 FIFA Dünya Kupası'na katılacak olan takımların belirlenmesi için yapılan ön turnuvadır. Elemelere toplamda 55 ülke katılmış ve bu takımlardan 16'sı turnuvaya katılma hakkı kazanmıştır. Turnuvanın ev sahibi Şili ile son şampiyon Brezilya, turnuvaya otomatikman katılırken kalan 14 takım ise elemeler sonucu belirlenmiştir.
1970 FIFA Dünya Kupası elemeleri, 1970 FIFA Dünya Kupası'na katılacak olan takımların belirlenmesi için yapılan ön turnuvadır. Elemelere toplamda 55 ülke katılmış ve bu takımlardan 16'sı turnuvaya katılma hakkı kazanmıştır. Turnuvanın ev sahibi Meksika ile son şampiyon İngiltere, turnuvaya otomatikman katılırken kalan 14 takım ise elemeler sonucu belirlenmiştir.
UEFA 'ya kayıtlı toplam 51 Avrupa ülkesinin 2002 FIFA Dünya Kupası'na katılım hakkı elde etmek için dokuz gruba bölünerek oynadıklar maçlardır. Son şampiyon Fransa bu eleme gruplarına katımadan doğrudan şampiyonaya katılmaya hak kazanmıştır.Gruplarını birincı tamamlayan takımların dışında en iyi ikinci olan takım kupada mücadele etmeye hak kazanmıştır. İkinci kalan diğer sekiz ülke eşleşmiş ve eleme oynamıştır.
1970 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemelerine toplam 29 takım katıldı. 29 takım 8 ayrı grupta finallere katılacak 8 takımdan biri olmak için mücadele etti. İngiltere son dünya şampiyonu olduğu için elemelere katılmadan doğrudan finallere katıldı. Eleme maçları 19 Mayıs 1968'de başlayıp 7 Aralık 1969'da sona erdi.
Bu sayfada 1986 FIFA Dünya Kupası elemelerinden UEFA tarafından düzenlenmiş olan eleme maçları gösterilmiştir. Daha ayrıntılı bilgi için 1986 FIFA Dünya Kupası elemeleri maddesine bakınız.
1998 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemelerindeki maçlar ve grupların puan durumu.
Bu maddede, Avrupa Futbol Şampiyonası ve elemelerinin istatistikleri ve rekorları yer almaktadır.