İçeriğe atla

1959 Akdeniz Oyunları'nda halter

1959 Akdeniz Oyunları'ndaki halter müsabakaları, oyunların düzenlendiği Beyrut'ta gerçekleştirildi. Oyunların genelinde olduğu gibi yalnızca erkek sporcuların katılımına açık olan halter müsabakalarında sporcular, 7 farklı sıklette mücadele etti. Birleşik Arap Cumhuriyeti, elde ettiği 5 altın ile birer gümüş ve bronz madalyayla en başarılı ülke olurken; onu 1 altın ve 2 gümüş madalyalı Fransa ile birer altın ve gümüş madalyalı İspanya takip etmekteydi.

Madalya kazananlar

Etkinlik Altın Gümüş Bronz
56 kg Enrique Gomez de Salazar
 İspanya
260 kg Abdurrahman Tabohe
 Lübnan
237,5 kg Muhammed Hüseyin Abdülkerim
 Mısır
200 kg
60 kg Muhammed Hüsnü Abbas
 Mısır
322,5 kg Mustafa Ahmed eş-Şeyhani
 Mısır
315 kg Salih Şamas
 Lübnan
295 kg
67,5 kg Muhammed Fevzi
 Mısır
357,5 kg Roger Gerber
 Fransa
350 kg Nureddin Bedri
 Lübnan
297,5 kg
75 kg Kadir es-Seyid et-Tuni
 Mısır
387,5 kg Rolf Maier
 Fransa
367,5 kg Muhammed Murtaza
 Lübnan
345 kg
82,5 kg Marcel Paterni
 Fransa
402,5 kg Metin Gürman
 Türkiye
367,5 kg İsameddin Hızır Ağa
 Lübnan
322,5 kg
90 kg Muhammed Ali Abdülkerim
 Mısır
392,5 kg Juan Renom Ribes
 İspanya
327,5 kg Muhammed el-Kaysi
 Lübnan
320 kg
+90 kg Muhammed Mahmud İbrahim
 Mısır
425 kg Kevork Lahamciyan
 Lübnan
352,5 kg madalya verilmedi

Kaynakça

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">1896 Yaz Olimpiyatları</span> 1896da Atinada düzenlenen çok sporlu etkinlik

1896 Yaz Olimpiyatları ya da resmî adıyla I. Olimpiyat Oyunları, 6-15 Nisan 1896 tarihleri arasında Yunanistan'ın başkenti Atina'da gerçekleştirilen bir çok sporlu etkinliktir. Antik Olimpiyat Oyunları'ndan esinlenilerek düzenlenmeye başlanan modern Olimpiyat Oyunları'nın ilkidir.

<span class="mw-page-title-main">1896 Yaz Olimpiyatları madalya sıralaması</span> İlk modern Olimpiyat Oyunları olan 1896 Yaz Olimpiyatları, 6-15 Nisan tarihleri arasında Yunanistanın başkenti Atinada düzenlendi

İlk modern Olimpiyat Oyunları olan 1896 Yaz Olimpiyatları, 6-15 Nisan tarihleri arasında Yunanistan'ın başkenti Atina'da düzenlendi. Oyunlarda verilen madalyalar Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından kaydedildi.

Erkekler 56 kg halter oyunu halter yarışmasının en hafif yarışmasıydı, haltercilerin maksimum ağırlıkları 56 kg idi. Bütün yarışmalar 10 Ağustos'ta başladı fakat yarışmaya katılan sporcuların sayıca fazla oluşu nedeniyle iki kısma bölündü. Grup B de yarışan halterciler saat 10.00 da ve Grup A daki haltercile rise saat 19.00 yarışmaya başladı.

2002 İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları Manchester'ta 25 Temmuz-4 Ağustos 2002 tarihleri arasında düzenlenen 17. İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları.

<span class="mw-page-title-main">1896 Yaz Olimpiyatları'nda Almanya</span>

Almanya, Atina'da düzenlenen 1896 Yaz Olimpiyatları'na 19 sporcuyla katıldı. Atletizm, bisiklet, halter, güreş, jimnastik ve tenis olmak üzere altı farklı sporda yarışan sporcular, kazandıkları 13 madalyayla oyunların madalya sıralamasında üçüncü sırada yer aldı.

<span class="mw-page-title-main">1896 Yaz Olimpiyatları'nda Macaristan</span>

Macaristan, Atina'da düzenlenen 1896 Yaz Olimpiyatları'na 7 sporcuyla katıldı. O zamanlarda Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nun bir parçası olsa da birçok kaynakta Avusturyalı ve Macar sporcular ayrı ayrı olarak yarışmış gözükmektedir.

<span class="mw-page-title-main">1896 Yaz Olimpiyatları'nda Yunanistan</span>

Yunanistan, Atina'da düzenlenen 1896 Yaz Olimpiyatları'na ev sahibi sıfatıyla katıldı. Birçok kaynakta oyunlara 169 sporcu gönderdiği belirtilse de müsabakalarda 176 Yunan sporcu, 9 farklı sporda mücadele etti. Toplamda 47 madalya kazandı ve oyunların madalya sıralamasında 10 altın madalyayla, 11 altın madalya kazanan Amerika Birleşik Devletleri'nin ardından ikinci sırada yer aldı.

1896 Yaz Olimpiyatları'ndaki atletizm yarışmaları 6 ile 10 Nisan tarihleri arasında, Panathinaiko Stadyumu'nda gerçekleştirildi. Atletizm kapsamında düzenlenen maraton etkinliklerinin ise sadece bitiş kısmı stadyumda yapıldı. 1896 oyunları kapsamında düzenlenen dokuz spor arasında en fazla ulustan sporcunun katıldığı atletizm müsabakalarında, 10 ülkeden 64 sporcu mücadele etti.

<span class="mw-page-title-main">1956 Yaz Olimpiyatları'nda Türkiye</span>

Türkiye, Avustralya'nın Melbourne şehrinde düzenlenen 1956 Yaz Olimpiyatları'na 13'ü güreş, 6'sı ise binicilikte olmak üzere 19 sporcu ile katıldı. Oyunlar tarihindeki 8. katılımını gerçekleştiren Türkiye'nin ilk katılımı 1908 Yaz Olimpiyatları'ndaydı. İlk madalyayı ve ilk altın madalyayı 1936 Yaz Olimpiyatları'nda kazanmayı başaran Türk sporcular, 1948 Yaz Olimpiyatları'nda 6'sı altın olmak üzere 12 madalya topladı ve ülke tarihinin en yüksek madalya sayısına ulaşıldı.

<span class="mw-page-title-main">Yaz Olimpiyatları'nda halter</span>

1920'den itibaren tüm Yaz Olimpiyat Oyunları'na dahil olan halter, bu tarihten önce yalnızca 1896 ve 1904 yıllarında olimpiyatlarda yerini almıştır.

1953 Dünya Güreş Şampiyonası, 17-19 Nisan günleri arasında, İtalya'nın Napoli şehrinde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası etkinliğidir. Yalnızca erkekler grekoromen müsabakalarının yapıldığı şampiyonada, takım sıralaması baz alındığında Sovyetler Birliği ilk sırada yer aldı. Bireysel anlamda ise 5 altın ile birer gümüş ve bronz madalyayla Sovyetler Birliği birinci sırada yer alırken onu 3 altın ve 1 gümüş madalya kazanan İsveç ile 2 gümüş ve 1 bronz madalyalı Finlandiya izledi.

1955 Dünya Güreş Şampiyonası, 21-25 Nisan günleri arasında, Batı Almanya'nın Karlsruhe şehrinde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası etkinliğidir. Yalnızca erkekler grekoromen müsabakalarının yapıldığı şampiyonada, takım sıralaması baz alındığında Sovyetler Birliği ilk sırada yer aldı. Bireysel anlamda ise 6 altın ve 1 gümüş madalyayla Sovyetler Birliği birinci sırada yer alırken onu birer altın ve gümüş madalya kazanan Macaristan ile birer altın ve bronz madalyalı İtalya izledi.

1958 Dünya Güreş Şampiyonası, 21-24 Temmuz günleri arasında, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası etkinliğidir. Yalnızca erkekler grekoromen müsabakalarının yapıldığı şampiyonada, takım sıralaması baz alındığında Sovyetler Birliği ilk sırada yer aldı. Bireysel anlamda ise 5 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalyayla Sovyetler Birliği birinci sırada yer alırken onu ikişer altın ve gümüş ile 1 bronz madalya kazanan Türkiye ile birer altın ve bronz ile 1 gümüş madalyalı Macaristan izledi.

1909 Dünya Güreş Şampiyonası, 3 Ekim'de, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nun başkenti Viyana'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası etkinliğidir. Yalnızca erkekler grekoromen müsabakalarının yapıldığı şampiyonada, takım sıralaması baz alındığında Avusturya ilk sırada yer aldı. Bireysel anlamda ise 2 altın ile birer gümüş ve bronz madalyayla Avusturya birinci sırada yer alırken onu 1 gümüş madalya kazanan Danimarka ile 1 bronz madalyalı Polonya izledi.

1913 Dünya Güreş Şampiyonası, 27-28 Haziran tarihleri arasında, Alman İmparatorluğu'nun Breslau şehrinde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası etkinliğidir. Yalnızca erkekler grekoromen müsabakalarının yapıldığı şampiyonada, takım sıralaması baz alındığında İsveç ilk sırada yer aldı. Bireysel anlamda ise ikişer altın ve gümüş madalyayla İsveç birinci sırada yer alırken onu birer altın ve gümüş ile 3 bronz madalya kazanan Almanya ile 1 altın madalyalı Rusya izledi.

1921 Dünya Güreş Şampiyonası, 5-8 Kasım tarihleri arasında, Finlandiya'nın Helsinki şehrinde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası etkinliğidir. Yalnızca erkekler grekoromen müsabakalarının yapıldığı şampiyonada, takım sıralaması baz alındığında Finlandiya ilk sırada yer aldı. Bireysel anlamda ise 6 altın, 4 gümüş ve 3 bronz madalyayla Finlandiya birinci sırada yer alırken onu birer gümüş ve bronz madalya kazanan İsveç ile 1 gümüş madalyalı Letonya izledi.

1950 Dünya Güreş Şampiyonası, 20-23 Mart tarihleri arasında, İsveç'in Stockholm şehrinde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası etkinliğidir. Yalnızca erkekler grekoromen müsabakalarının yapıldığı şampiyonada, takım sıralaması baz alındığında İsveç ilk sırada yer aldı. Bireysel anlamda ise 4 altın ile birer gümüş ve bronz madalyayla İsveç birinci sırada yer alırken onu 1 altın, 4 gümüş ve 2 bronz madalya kazanan Türkiye ile birer altın ve bronz ile 2 gümüş madalyalı Macaristan izledi.

1947 Avrupa Güreş Şampiyonası, 11-14 Nisan 1947 tarihleri arasında, Çekoslovakya'nın Prag şehrinde düzenlenen güreş etkinliğidir. Yalnızca erkekler grekoromen müsabakalarının yapıldığı şampiyonada, takım sıralaması baz alındığında İsveç ilk sırada yer aldı. Bireysel anlamda ise üçer altın ve bronz ile 1 gümüş madalyayla İsveç birinci sırada yer alırken onu 3 altın ile birer gümüş ve bronz madalya kazanan Sovyetler Birliği ile birer altın ve bronz ile 2 gümüş madalyalı Türkiye izledi.

1938 Avrupa Güreş Şampiyonası, 24-27 Nisan günleri arasında, Estonya'nın Tallinn şehrinde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası etkinliğidir. Yalnızca erkekler Grekoromen müsabakalarının yapıldığı şampiyonada, takım sıralaması baz alındığında İsveç ilk sırada yer aldı. Bireysel anlamda ise 3 altın ve 1 bronz madalya kazanan Finlandiya ilk sırada yer alırken onu 2 altın, 4 gümüş ve 1 bronz madalyalı İsveç ile birer altın ve gümüş ile 2 bronz madalyalı Almanya izledi.

Yelken, 1991 Akdeniz Oyunları'ndaki etkinliklerden biriydi. Erkekler ve kadınlar kategorilerinde toplam 4 farklı branşta düzenlenen yarışmalar sonucunda Fransa, 3 altın ve 1 gümüş madalyayla en başarılı ülke olurken onu birer altın ve gümüş madalya kazanan İtalya ile birer gümüş madalyalı İspanya ve Yugoslavya izledi.