
Kwai Köprüsü, 1957 ABD yapımı film.
BAFTA, Akademi Ödülleri'nin Birleşik Krallık'taki dengi olan ödül törenidir, her yıl düzenlenir ve sinema, televizyon dallarında ödüller dağıtılır.

Alec Guinness, İngiliz tiyatro ve sinema oyuncusu.

Paul Greengrass Akademi Ödülü adaylığı bulunan, BAFTA ödülü sahibi İngiliz film yönetmeni ve senarist. Yönettiği United 93 filmi ile En İyi Yönetmen Akademi Ödülü'ne aday gösterilmiş, BAFTA ödülleri çerçevesinde verilen David Lean Ödülü almıştır. Filmi aynı zamanda En İyi İngiliz Filmi dalında BAFTA'ya aday gösterilirken, kendisi de Özgün senaryo dalında ödüle aday olmuştur.
Columbia Pictures Industries, Inc. sinema ve televizyon filmleri çeken bir film şirketidir. Columbia TriStar Motion Picture Group'un bir parçası olup daha sonra Sony Pictures Entertainment tarafından satın alınmış ve Sony Pictures Entertainment bir parçası olmuştur.

Albert Finney, Jr, 5 kez Oscar'a aday gösterilmiş, Emmy ödülü sahibi İngiliz oyuncu.

Cabiria'nın Geceleri 1957 İtalya yapımı melodramatik filmdir. Özgün adı Le Notti di Cabiria olan film İngilizce konuşulan ülkelerde Nights of Cabiria veya sadece Cabiria adı ile gösterilmiştir.

David Lean Akademi Ödülü sahibi İngiliz film yönetmeni ve film yapımcısı. Sinemaya kurgucu olarak başlayan Lean, Brief Encounter, Arabistanlı Lawrence, The Bridge on the River Kwai, Doctor Zhivago ve A Passage to India filmleri ile tanınır.

Karanlıkta Dans, birçok ülkenin ortak yapımcı olarak imza attığı, Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülünü kazanan bir Lars von Trier filmi. İzlandalı şarkıcı Björk, dejeneratif göz koşullarından muzdarip, hayal kurmayı seven ve oğlunun aynı kaderi paylaşmasını önlemek için ameliyat parası biriktiren göçmen bir fabrika işçisini canlandırıyor. Catherine Deneuve, David Morse, Cara Seymour, Peter Stormare, Siobhan Fallon Hogan ve Joel Grey ise yan rollerle filmde yer alıyor.

Sessue Hayakawa , Japon oyuncu.

Pierre Boulle, Fransız yazar. Filme de alınan Kwai Köprüsü (1952) ve Maymunlar Gezegeni (1963) adlı romanları ile tanınmıştır.
Latin Amerika sineması, Latin Amerika'nın film üretimlerine ve film endüstrilerine atıfta bulunmaktadır. Latin Amerika filmleri hem zengin hem de çeşitlidir ancak başlıca üretim merkezleri Arjantin, Brezilya ve Meksika olmuştur. Latin Amerika sineması, sesin piyasaya sürülmesinden sonra gelişti böylece sınırın güneyindeki Hollywood filminin ihracatına dilsel bir engel oluşturdu.
1956'da sinema, maddesi 1956 yılında gösterime giren filmleri listelemektedir.
1958'de sinema, maddesi 1958 yılında gösterime giren filmleri listelemektedir.
1959'da sinema, maddesi 1959 yılında gösterime giren filmleri listelemektedir.
1960'ta sinema, maddesi 1960 yılında gösterime giren filmleri listelemektedir.
1961'de sinema, maddesi 1961 yılında gösterime giren filmleri listelemektedir.
1962'de sinema, maddesi 1962 yılında gösterime giren filmleri listelemektedir.
1963'te sinema, maddesi 1963 yılında gösterime giren filmleri listelemektedir.

30. Akademi Ödülleri töreni 1957'nin en iyi filmlerini ödüllendirmek için 26 Mart 1958'de düzenlendi.