1957 Eurovision Şarkı Yarışması, 2. Eurovision Şarkı Yarışması'dır. Bir önceki yarışma gibi daha çok radyodan dinlenen yarışmanın televizyon seyircisinde de artış görüldü.
"Shake It Up Şekerim", 2007 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil eden Kenan Doğulu tarafından seslendirilen şarkıdır. 10 Mayıs'ta gerçekleştirilen yarı finalde 26. sırada sahneye çıkan Türkiye, 197 puan ile üçüncü olarak finale çıkmaya hak kazanmıştır. 12 Mayıs günü yapılan finalde ise 163 puan ile dördüncü olmuştur.
2004 Eurovision Şarkı Yarışması, Türkiye'nin İstanbul şehrinde düzenlenen 49. Eurovision Şarkı Yarışması'dır. Yarışmayı Ruslana, "Wild Dances" adlı şarkısı ile Ukrayna adına kazanmıştır. 12 Mayıs'ta yarı finali, 15 Mayıs'ta ise finali gerçekleşen yarışmanın ev sahipliğini TRT yapmıştır.
1973 Eurovision Şarkı Yarışması, 18. Eurovision Şarkı Yarışması'dır. Yarışma 1972 yarışması'nı kazanmasından dolayı 7 Nisan 1973 tarihinde Lüksemburg'un başkenti Lüksemburg'da bulunan Grand Théâtre'de yapılmıştır. Yarışmanın sunuculuğunu Helga Guitton yapmıştır.
1971 Eurovision Şarkı Yarışması, 16. Eurovision Şarkı Yarışması'dır. Yarışma 1970 yarışması'nı kazanmasından dolayı 3 Nisan 1971 tarihinde İrlanda'nın başkenti Dublin'de bulunan Gaiety Theatre'de yapılmıştır. Yarışmanın sunuculuğunu Bernadette Ní Ghallchóir yapmıştır.
1963 Eurovision Şarkı Yarışması, 8. Eurovision Şarkı Yarışması'dır. Yarışma 1962 yarışması'nı kazanan ülke olan Fransa'da yapılmak istense de ekonomik durum nedeniyle ev sahipliği teklifini geri çevirmiş böylece 23 Mart 1963 tarihinde Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'da bulunan BBC Televizyon Merkezi'nde yapılmıştır.
Ermenistan, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk kez 2006 yılında, Ermenistan Kamu Televizyonu (ARMTV) isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. Ermenistan, Kafkasya'da yarışmaya katılan ilk ülkedir. Ermenistan'ı 2007 yılında Gürcistan ve 2008 yılında Azerbaycan izlemiştir.
Fransa, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk kez 1956 yılında, France Télévisions isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. Fransa, Almanya, Belçika, Hollanda, İsviçre, İtalya ve Lüksemburg ile birlikte yarışmaya ilk katılan yedi ülkeden birisi olmuştur.
Eurovision Şarkı Yarışması, kısaca ESC veya Eurovision, Avrupa Yayın Birliği (EBU) tarafından her yıl düzenlenen ve çoğunlukla Avrupalı ülkelerinden katılımıyla gerçekleşen uluslararası şarkı yarışmasıdır. Katılımcı ülkelerin her biri televizyon ve radyo aracılığıyla canlı yayınlanacak bir şarkı seçer, yarışma EBU'ya bağlı yayıncılar tarafından canlı yayınlanır ve katılımcı ülkeler kendi dışında kalan ülkelerin şarkılarını puanlayarak kazananı belirler.
Avrupa Yayın Birliği tarafından geleneksel olarak düzenlenmekte olan Eurovision Şarkı Yarışması'nda günümüze kadar altmış dört şarkı birinciliği elde etti. İlk yayın yılı olan 1956'dan itibaren yayınlanmaya devam eden yarışma, dünyada yayını devam eden en uzun süreli televizyon programlarından biridir. Yarışmada yayın tarihi boyunca farklı oy verme sistemleri kullanıldı. Kazananların, yarışmaya katılan ülkelerin oluşturduğu jüriler ve tele oylama yöntemi ile belirlendiği yöntemler, merkezî oylama yöntemleridir. Ülkelerin verdiği puanlar sonucu en yüksek puanı alan kişi birinci ilan edildi. 1956'da düzenlenen ilk Eurovision Şarkı Yarışması'nda oylama yapılmasına rağmen yarışmacıların aldığı puanlar açıklanmadı, sadece yarışma birincisi açıklandı.
"Euphoria", Loreen tarafından seslendirilen, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 2012 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsveç'i temsil eden şarkı. 2012 Eurovision Şarkı Yarışması'nın birincisi olmuştur. Şarkı Thomas G:son ve Peter Boström tarafından yazılmış ve bestelenmiştir.
Finlandiya, İsveç'in Malmö şehrinde gerçekleştirilen 2013 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımını onaylamıştır. Finlandiya'nın şarkı ve temsilcisini belirleyen seçim etkinliği ülkenin kamusal yayın kuruluşu Yleisradio (YLE) tarafından gerçekleştirilmiştir.
Eden, Doren Oren, Rafael Dahan, Gabriel ve Eddie Butler isimli dört üyeden oluşan İsrailli vokal grubu idi. Grup, 1998 yılından 2001 yılına dek aktif olmuş ve İsrail'in başkenti Kudüs'te gerçekleştirilen 1999 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail'i "Yom Huledet" isimli şarkıyla temsil etmiştir.
De Spelbrekers, Theo Rekkers (1923-2012) ve Huug Kok'tan (1918-2011) oluşan Hollandalı pop müzik ikilisi. İkili 1962 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Hollanda'yı "Katinka" adlı şarkıyla temsil etmiş, yarışmada 13. olmuştur. Bununla birlikte, "Katinka" Hollanda içinde bir başarı kazandı ve ülkenin daha iyi hatırlanan ve tanınan Eurovision şarkılarından biri haline geldi.
Alma Lusa, 1998'de Portekiz'in Eurovision Şarkı Yarışması seçimine katılmak için özel olarak kurulmuş kısa ömürlü bir Portekizli müzik grubuydu. Grup, vokalist Inês Santos ve müzisyenler José Cid, Carlos Jesus, Henrique Lopes ve Carlos Ferreirinha'dan oluşuyordu ve Pedro Soares.
Almanya; 1956 yılında ilki gerçekleştirilen Eurovision Şarkı Yarışması'nın o yılki yedi katılımcısından birisidir. Alman televizyon kanalı ARD'nin öncülüğünde düzenlenen ulusal seçmelerde, ülkeyi yarışmada temsil etmek adına, iki şarkı finale kalmış fakat İsviçre'nin Lugano kentinde yapılan organizasyonda hiçbiri birinci olamamıştır. O yılın kuralları gereği yarışmaya katılan bütün ülkelerden ikişer şarkı göndermeleri istenmiş; Almanya da ülkeyi temsilen ikisi de Almanca olan, biri Walter Andreas Schwarz'ın seslendirdiği "Im Wartesaal zum großen Glück" (İyi Şans Bekleme Odası) ve diğeri Freddy Quinn'in okuduğu "So geht das jede Nacht" isimli şarkılarla katılmıştır. 4. sırada çıkan Schwarz ve 11. sırada sahne alan Quinn'in yarışmadan günümüze ulaşan herhangi bir video kaydı veya fotoğrafı bulunmamaktadır. Ayrıca Almanya; bu yarışmadan sonra 1996 yılı hariç düzenlenen bütün senelerdeki yarışmalara katılmış ve çeşitli dereceler elde etmiştir.
Hollanda; 1957 Eurovision Şarkı Yarışması'na bir önceki sene de ülkeyi organizasyonda temsil etmiş olan Corry Brokken'ın seslendirdiği, sözlerini Guus Jansen ve Willy van Hemert'ın yazdığı Net als toen şarkısıyla katılmıştır. Brokken; ülke genelinde gerçekleştirilen ve Nationaal Songfestival olarak anılan ulusal seçmelerin sonucunda seçilmiştir.
Hollanda; 11 Mart 1959 tarihinde Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen 4. Eurovision Şarkı Yarışması'na Teddy Scholten'ın seslendirdiği Een beetje şarkısıyla katılmıştır. Katılımcı yarışmacı, Hollanda'nın ulusal seçmeleri olan Nationaal Songfestival'de belirlenmiştir. Scholten'in kazanmasıyla ülke, arka arkaya iki kez Eurovision'ı kazanan ilk ülke olma unvanını da elde etmiştir.
Hollanda; 29 Mart 1960 tarihinde İngiltere'nin Londra şehrinde düzenlenen 5. Eurovision Şarkı Yarışması'na Rudi Carrell'ın seslendirdiği Wat een geluk şarkısıyla katılmıştır. Geçmiş yıllarda Hollanda adına Eurovision'ın masraflarını üstlenen ve 1959 senesinde yarışmaya ev sahipliği yapan Hollandalı televizyon kanalı Nederlandse Omroep Stichting, Hollanda'nın önceki sene Teddy Scholten'le yarışmayı kazanıp ev sahipliği fırsatını tekrar elde etmesine rağmen arka arkaya ikinci kez bu organizasyonu düzenlemenin kendilerini maddi açıdan zora sokacağını bahane göstererek bu hakkı reddetmiş ve bu yüzden Hollanda yerine Birleşik Krallık ev sahipliğini üstlenmiştir. Büyük final Royal Festival Hall'de gerçekleşmiş, BBC tarafından organize edilmiştir.
Kıbrıs Cumhuriyeti, 2019 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıştır. Kıbrıslı yayıncı Kıbrıs Yayın Kurumu (CyBC) tarafından İsrail'in başkenti Tel Aviv'de yapılan 2019 yarışması'nda Kıbrıs Cumhuriyeti'ni temsil eden katılımcı Görevlendirme yöntemiyle "Replay" adlı şarkısıyla Tamta'yı seçmiştir.