İçeriğe atla

1956 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Almanya

1956 Eurovision Şarkı Yarışması
Ülke Almanya Almanya
Seçim süreci
Seçilen yarışmacı(lar) Walter Andreas Schwarz ve Freddy Quinn
Seçilen şarkı "Im Wartesaal zum großen Glück ve So Geht Das Jede Nacht"
Aldığı sonuçlar
Final sonucu Bilinmiyor
Eurovision Şarkı Yarışması'nda Almanya
◄1955 1957►

Almanya; 1956 yılında ilki gerçekleştirilen Eurovision Şarkı Yarışması'nın o yılki yedi katılımcısından birisidir. Alman televizyon kanalı ARD'nin öncülüğünde düzenlenen ulusal seçmelerde, ülkeyi yarışmada temsil etmek adına, iki şarkı finale kalmış fakat İsviçre'nin Lugano kentinde yapılan organizasyonda hiçbiri birinci olamamıştır. O yılın kuralları gereği yarışmaya katılan bütün ülkelerden ikişer şarkı göndermeleri istenmiş; Almanya da ülkeyi temsilen ikisi de Almanca olan, biri Walter Andreas Schwarz'ın seslendirdiği "Im Wartesaal zum großen Glück" (İyi Şans Bekleme Odası) ve diğeri Freddy Quinn'in okuduğu "So geht das jede Nacht" (Her Gece Böyle) isimli şarkılarla katılmıştır. 4. sırada çıkan Schwarz ve 11. sırada sahne alan Quinn'in yarışmadan günümüze ulaşan herhangi bir video kaydı veya fotoğrafı bulunmamaktadır. Ayrıca Almanya; bu yarışmadan sonra 1996 yılı hariç düzenlenen bütün senelerdeki yarışmalara katılmış ve çeşitli dereceler elde etmiştir.

Ulusal Final

1 Mayıs 1956 tarihinde düzenlenen Alman ulusal finalini Heinz Piper sunmuştur. Ulusal finalin olduğu sıralarda yaşanan bir gelişme de son dakika Almanya'nın yarışmadaki kaderini değiştirmiş ve çeşitli söylentilere yol açmıştır. Eurovision kuralları gereği önceden bestelenip kayıt altına alınan ve başka yerlerde söylenen, yayınlanan şarkılarla yarışmaya katılmak yasaktır. Alman elemelerine "Ein kleiner goldner Ring" (Bir Küçük Altın Yüzük) adlı şarkıyla katılan Lys Assia'nın bu şarkıyla daha önce başka bir organizasyonda yarıştığı ortaya çıkmıştır.[1]

SıraŞarkıcıŞarkıDerece
1Lys Assia--
2Rolf Baro--
3Eva Busch--
4Angèle Durand--
5Margot Eskens--
6Friedel Hensch ve Die Cyprys--
7Margot Hielscher--
8Bibi Johns--
9Freddy QuinnSo geht das jede Nacht1
10Walter Andreas SchwarzIm Wartesaal zum großen Glück1
11Hans Arno Simon--
12Gerhard Wendland--

Kaynakça

  1. ^ Jan Feddersen: Ein Lied kann eine Brücke sein, Hoffmann und Campe 2002.

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">1956 Eurovision Şarkı Yarışması</span>

1956 Eurovision Şarkı Yarışması, ilk kez düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'dır. Yarışma İsviçre'nin Lugano şehrinde bulunan Teatro Kursaal'da yapılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">1957 Eurovision Şarkı Yarışması</span>

1957 Eurovision Şarkı Yarışması, 2. Eurovision Şarkı Yarışması'dır. Bir önceki yarışma gibi daha çok radyodan dinlenen yarışmanın televizyon seyircisinde de artış görüldü.

<span class="mw-page-title-main">2003 Eurovision Şarkı Yarışması</span> Şarkı yarışması

2003 Eurovision Şarkı Yarışması, 24 Mayıs 2003'te Letonya'nın başkenti Riga'da, Skonto Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 48. Eurovision Şarkı Yarışması'dır. Yarışmanın sunuculuğunu, geçmiş yılın galibi Marie N ile birlikte Renārs Kaupers üstlenmiştir. Yarışmanın galibi 167 puanla "Everyway That I Can" isimli şarkıyla Türkiye adına yarışan Sertab Erener olmuştur. Belçika 165 puanla ikinci, Rusya ise 164 puanla üçüncü olmuştur.

<i>Eurovision Şarkı Yarışması</i>

Eurovision Şarkı Yarışması, kısaca ESC veya Eurovision, Avrupa Yayın Birliği (EBU) tarafından her yıl düzenlenen ve çoğunlukla Avrupalı ülkelerinden katılımıyla gerçekleşen uluslararası şarkı yarışmasıdır. Katılımcı ülkelerin her biri televizyon ve radyo aracılığıyla canlı yayınlanacak bir şarkı seçer, yarışma EBU'ya bağlı yayıncılar tarafından canlı yayınlanır ve katılımcı ülkeler kendi dışında kalan ülkelerin şarkılarını puanlayarak kazananı belirler.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Almanya</span>

Almanya, 1956 yılından beri Eurovision Şarkı Yarışması'na 1996 yılı hariç her yıl katılmaktadır. Almanya yarışmanın 63 kez katılarak en fazla katılan ülke unvanını elinde bulundurmaktadır. Birleşik Krallık, Fransa, İspanya, İtalya ile birlikte Almanya, Avrupa Yayın Birliği'ne en fazla mali katkıları olmasından dolayı, finalde direkt olarak yarışan "Büyük Beş" ülkelerinden biridir. Final Almanya'da ARD yayıncısına bağlı Das Erste kanalında yayınlanır. Almanya, 1982, 2010 yılları olmak üzere iki kez yarışmayı kazanmıştır.

<i>2009 Eurovision Şarkı Yarışması</i> Rusyada düzenlenen 54. Eurovision Şarkı Yarışması

2009 Eurovision Şarkı Yarışması, 12-14-16 Mayıs 2009 tarihlerinde Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen, Norveç'in 387 puanla birinci olduğu 54. Eurovision Şarkı Yarışması. Yarışmanın birinci yarı finali 12 Mayıs, ikinci yarı finali ise 14 Mayıs tarihlerinde düzenlenmiştir. Yarışmaya 42 ülke katılmıştır. Slovakya da yarışmaya yeniden katılma kararı alarak yarışmada yerini almıştır. San Marino ise ekonomik sorunlardan dolayı katılamayacağını açıklamıştır. 2009'da tele oylamalarının yanında jüri oylarının da kullanılacağını açıklanmıştır. "Büyük Dörtlü" olarak adlandırılan Fransa, Almanya, İspanya ve Birleşik Krallık yarışmaya direkt katılma haklarını yine kaybetmeyecektir. Yarışmanın yarı finalleri, manken Natalya Vodyanova ve oyuncu Andrey Malahov, finali ise şarkıcı Alsu ve İvan Urgant tarafından sunulmuştur. Yarışmayı Alexander Rybak'ın temsil ettiği Fairytale parçası 387 puan alarak kazanmıştır.

Eurovision Şarkı Yarışması'nın uzun, teknik kuralları vardır ve her geçen gün değişmektedir. Kuralların çoğu kendi televizyon yayınını kapsamaktadır. Ancak daha önemli, yarışmanın sonuçlarını etkileyen kurallar vardır.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda diller listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Eurovision Şarkı Yarışması finallerinde ve 2004 yılından bu yana yarı finallerde, 1956 yılından beri kullanılan dillerin bir listesi aşağıdadır. Dillerin katılımıyla ilgili kurallar, yarışma süresince birkaç kez değiştirildi.

İsrail, İsveç'in Göteborg şehrinde gerçekleştirilen 1985 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılan on dokuz ülkeden biri idi. İsrail'i temsil eden şarkıcı, İzhar Kohen, ülkenin kamusal yayın kuruluşu İsrail Yayın Kurumu (IBA) tarafından gerçekleştirilen Kdam Eurovision isimli ulusal finalin galibi oldu; böylece "Olé, Olé" isimli şarkıyı yarışmada İsrail adına söylemeye hak kazandı. Kohen, yarışmayı 93 puan toplayarak beşinci sırada tamamladı.

Almanya, Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapılan 2015 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımını onaylamıştır. Almanya'nın şarkı ve temsilcisi, ülkenin kamusal yayın kuruluşu Norddeutscher Rundfunk (NDR) tarafından düzenlenen "Unser Song für Österreich" isimli ulusal final doğrultusunda belirlenmiştir.

Almanya, İsveç'in başkenti Stockholm'da yapılan 2016 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımını onaylamıştır. Almanya'nın şarkı ve temsilcisi, ülkenin kamusal yayın kuruluşu Norddeutscher Rundfunk (NDR) tarafından düzenlenen Unser Lied Für Stockholm adlı ulusal final doğrultusunda Stockholm'de Almanya'yı temsil eden kişi belirlenmiştir. Almanya'yı Xavier Naidoo temsil edeceği açıklanmıştı fakat gelen tepkiler üzerine Alman yayıncı NDR, Xavier'ı göndermekten vazgeçti. Yeniden yapılan Ulusal Final'in sonucunda yarışmanın kazananı Ghost adlı şarkısıyla Jamie-Lee Almanya'yı temsil etmiştir.

Almanya, 2017 Eurovision Şarkı Yarışması'na Lindsey Ray, Lindy Robbins ve Dave Bassett'in yazdığı "Perfect Life" adlı şarkıyla katılmıştır. Almanya'nın şarkı ve temsilcisi, ülkenin kamusal yayın kuruluşu Norddeutscher Rundfunk (NDR) tarafından Unser Song 2017 adlı Ulusal final yöntemi doğrultusunda Ukrayna'da Almanya'yı temsil eden kişi belirlenmiştir.

Almanya, 2018 Eurovision Şarkı Yarışması'na Michael Schulte, Thomas Stengaard, Nisse Ingwersen ve Nina Müller'in yazdığı "You Let Me Walk Alone" adlı şarkıyla katılmıştır. Şarkıyı Michael Schulte seslendirmiştir. Alman yayıncı Norddeutscher Rundfunk (NDR) tarafından Portekiz'in başkenti Lizbon'da yapılan 2018 yarışması'nda Almanya'yı temsil eden kişiyi Unser Lied Für Lissabon adlı Ulusal Final yöntemiyle seçmiştir.

Im Wartesaal zum großen Glück ; 1956 Eurovision Şarkı Yarışması'na Almanya adına katılan Walter Andreas Schwarz'ın sözleri ve bestesi kendine ait olan şarkısıdır. Yarışmada Almanya'nın sahnelediği iki performanstan birisi olan şarkının dili Almancadır. Sahneye 4. sırada; Belçika'nın ardından, Fransa'dan önce çıkan Schwarz'ın, 1956 yılının puan tablosu halka açıklanmadığı için kaçıncı olduğu bilinmemektedir. Ortalıkta dolaşan söylentilere göre Schwarz'ın ikinci olduğu iddia edilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">So geht das jede Nacht</span>

So geht das jede Nacht ; Almanya'nın 1956 yılındaki Eurovision Şarkı Yarışması'na gönderdiği iki şarkıdan biridir. O senenin kuralları gereği sahnede iki farklı şarkı temsil edilmiş, Freddy Quinn de eserini Almanca olarak seslendirmiştir. Yarışma gecesi 11. sırada sahne alan şarkının finali kaçıncı olarak bitirdiği, o sene sonuçlar izleyicilerle paylaşılmadığı için bilinmemektedir.

Hollanda; 1957 Eurovision Şarkı Yarışması'na bir önceki sene de ülkeyi organizasyonda temsil etmiş olan Corry Brokken'ın seslendirdiği, sözlerini Guus Jansen ve Willy van Hemert'ın yazdığı Net als toen şarkısıyla katılmıştır. Brokken; ülke genelinde gerçekleştirilen ve Nationaal Songfestival olarak anılan ulusal seçmelerin sonucunda seçilmiştir.

Corinna May, görme engelli Alman şarkıcıdır. Corinna en çok 2002 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Almanya'yı temsil etmesiyle bilinir.

Almanya, 2019 Eurovision Şarkı Yarışması 'na katılmıştır. Alman yayıncı Norddeutscher Rundfunk (NDR) kanalı tarafından İsrail'in başkenti Tel Aviv'de yapılan 2019 yarışması'nda Almanya'yı temsil eden katılımcı Unser Lied für Israel yarışması'nın kazananı "Sister" adlı şarkısıyla S!sters olmuşturr.

Walter Andreas Schwarz, Alman şarkıcı, söz yazarı, romancı, Kabarettist, sesli kitap ve radyo dramaları anlatıcısı. 1956 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmasıyla bilinir. Ayrıca başarılı bir kayıt sanatçısıydı.

<span class="mw-page-title-main">Freddy Quinn</span> Alman şarkıcı

Freddy Quinn, Alman şarkıcı ve Almanca dilinin dünyadaki popülaritesine katkı sağlayan 1950 ve 1960'ların sonlarında yükselen aktördür.