Süper Lig ya da sponsorluk anlaşması gereği Trendyol Süper Lig, Türkiye'deki en üst seviye futbol ligidir. Bir sezonda 19 takımın mücadele ettiği ligde, her takımın diğerleriyle ikişer maç yaptığı çift devreli lig usulü uygulanır. En üst sırada yer alan takım şampiyon olurken son dört sıradaki takım 1. Lig'e düşmekte, 1. Lig'deki üç takım ise ertesi sezon mücadele etmek üzere Süper Lig'e yükselir. Ağustos ve mayıs ayları da dâhil olmak üzere dokuz ay süren bir organizasyon olan Süper Lig'in 2023-24 sezonu, 38 hafta ve 380 maçtan oluşmaktadır. 2022-23 sezonunu lig, UEFA ülkeler sıralamasında 12. sırada tamamlamıştır ve 2023-24 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'ne 1, UEFA Konferans Ligi'ne 2 takım yollar. Türkiye Kupası şampiyonu olup ilk 3'e giremeyen bir takım UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turuna katılabilir.
İstanbul Profesyonel Ligi, 1952-1959 yılları arasında Türkiye'nin İstanbul ilinde düzenlenen ve yalnız bu ildeki takımların katılabildiği eski futbol ligidir.
Fenerbahçe 1958-59 sezonunda, son kez düzenlenen İstanbul Ligi 16. şampiyonluğuna namağlup ulaştı ve 1904'ten beri düzenlenen İstanbul Ligi'nde en çok şampiyonluk kazanan takım oldu.
1937 Millî Küme, Millî Küme'nin ilk sezonu. Sekiz takımın mücadele ettiği ligi Fenerbahçe şampiyon olarak tamamladı.
Türkiye Birinci Futbol Ligi'nde bugüne kadar yaşanan ilginç olaylar, ilkler, enler ve başarılar:
Süper Lig şampiyonları listesi, Türkiye'nin en üst düzey futbol ligi olan Süper Lig'in şampiyonlarının sezonlara göre yapılmış listesidir. Zaman içinde Millî Lig, 1. Lig gibi isimlerle anılan ligin adı 2001-02 sezonundan itibaren Süper Lig olmuştur. 1959'daki ilk sezonu grup sistemiyle yapılan lig ikinci sezondan itibaren deplasmanlı iki maç üzerinden oynanmaya başlamıştır. 1994-95 sezonundan itibaren 18 takımla oynanmaktadır. Ligde puan sistemi olarak 1987-88 sezonuna kadar galibiyete iki, beraberliğe bir puan veren sistem uygulanırken bu sezondan itibaren galibiyete üç, beraberliğe bir puan veren üç puanlı sisteme geçilmiştir. Süper Lig'de 1959'dan beri ligde yer alıp hiç küme düşmeyen üç takım Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray iken Trabzonspor sonradan çıktığı ligde hiç küme düşmemeyi başarmıştır.
1993-94 Türkiye 1. Futbol Ligi, Türkiye 1. Futbol Ligi'nin 36. sezonudur. 28 Ağustos 1993'te Galatasaray - Zeytinburnu maçıyla başlayan lig, 15 Mayıs 1994'te oynanan 30. hafta maçlarıyla tamamlandı. Sezon sonunda 70 puan toplayan Galatasaray şampiyon olurken, ligi son üç sırada tamamlayan Karabükspor, Karşıyaka ve Sarıyer küme düştüler. Ayrıca bu tarihte Galatasaray 10 şampiyonluk ile ikinci yıldızını takmıştır.
Fenerbahçe-Galatasaray derbisi veya diğer adıyla Kıtalararası Derbi, İstanbul merkezli iki Türk spor kulübü olan Fenerbahçe ile Galatasaray'ın futbol takımlarının karşılaştığı maçları tanımlayan bir ifadedir. Süper Lig'de mücadele eden iki takımdan Fenerbahçe iç saha maçlarını Kadıköy'deki Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda oynarken, Galatasaray'ın iç saha maçlarına Sarıyer'deki Rams Park ev sahipliği yapmaktadır.
1938 Millî Küme, Millî Küme'nin 2. sezonudur. Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Güneş, lig tarihindeki ilk şampiyonluğunu elde etti. Öte yandan 5. hafta oynadığı ve 9-1 kazandığı Alsancak maçından sonra kendi isteğiyle ligden çekilen Fenerbahçe, sonraki maçlarında 3-0'lık skorlarla yenik sayıldı.
1939 Millî Küme, Millî Küme'nin 3. sezonudur. Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, lig tarihindeki ilk şampiyonluğunu elde etti.
1941 Millî Küme, Millî Küme'nin 5. sezonudur. Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş, lig tarihindeki ilk şampiyonluğunu elde etti.
1943 Maarif Mükâfâtı, daha önceleri Millî Küme adıyla düzenlenen Maarif Mükâfâtı'nın 6. sezonudur. Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe, lig tarihindeki üçüncü şampiyonluğunu elde etti.
1944 Maarif Mükâfâtı, daha önceleri Millî Küme adıyla düzenlenen Maarif Mükâfâtı'nın 7. sezonudur. Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş, lig tarihindeki ikinci şampiyonluğunu elde etti.
1945 Millî Eğitim Kupası, daha önceleri Millî Küme adıyla düzenlenen Millî Eğitim Kupası'nın 8. sezonudur. Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe, lig tarihindeki dördüncü şampiyonluğunu elde etti.
1946 Millî Eğitim Kupası, daha önceleri Millî Küme adıyla düzenlenen Millî Eğitim Kupası'nın 9. sezonudur. Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe, lig tarihindeki beşinci şampiyonluğunu elde etti.
1947 Millî Eğitim Kupası, daha önceleri Millî Küme adıyla düzenlenen Millî Eğitim Kupası'nın 10. sezonudur. Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş, lig tarihindeki üçüncü şampiyonluğunu elde etti.
1950 Millî Eğitim Kupası, daha önceleri Millî Küme adıyla düzenlenen Millî Eğitim Kupası'nın 11. ve son sezonudur. Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe, lig tarihindeki altıncı şampiyonluğunu elde etti.
1973-74 Trabzonspor sezonu Bu sezonda bordo mavili ekip Türkiye 2. Futbol Ligi'nde art arda 7. ve son sezonunu geçirdi.
Fenerbahçe 1939-40 sezonunda İstanbul Ligi'nde bir puan farkla ikinci oldu.
Beşiktaş futbol takımı bu sezonda İstanbul Ligi'nde şampiyon olurken Millî Küme turnuvasını yedek ağırlıklı oyuncularla oynayarak 5. sırada tamamladı.