Cihat Arman, Fenerbahçe'nin ve Türkiye millî futbol takımının kalecilerindendir. Türk futbolunun ve Fenerbahçe'nin gelmiş geçmiş en iyi kalecilerinden biri olarak görülmektedir. İstisnasız her maçta giyindiği sarı kazağıyla uzun yıllar taraftarlarca “Uçan Kaleci” ve “Sarı Kanarya” olarak adlandırılmasıyla Fenerbahçe’nin de Sarı Kanarya sembolü almasını sağlamıştır.
Türkiye Futbol Şampiyonası ya da Türkiye Futbol Birinciliği, Türkiye'de ülke çapında yapılan ilk futbol şampiyonasıdır. Türk İdman Cemiyetleri İttifakı'nın 1924 yılında Ankara'da yapılan bir genel kurul toplantısında düzenlenmesi kararlaştırıldı. Futbol Heyet-i Müttehidesi adıyla kurulan Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlendi. Lig formatında düzenlenen bölge ve şehir liglerinde şampiyon olan takımları, eliminasyon usulüne göre karşılaştıran organizasyon, farklı şehir takımlarını bir araya getiren ilk ulusal futbol şampiyonası olma özelliğini taşımaktadır.
Millî Küme, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen, İstanbul, Ankara ile İzmir liglerinden katılan takımların mücadele ettiği ulusal futbol ligidir. 1937-1950 yılları arasında 11 kez, deplasmanlı lig formatında düzenlenmiştir. O dönemde Ankara ve İzmir liglerinin dolay şehirlerden takımlar barındırdığından dolayı Millî Küme'de 3 büyük şehirden fazla şehir temsil edilmiştir.
Fenerbahçe 1958-59 sezonunda, son kez düzenlenen İstanbul Ligi 16. şampiyonluğuna namağlup ulaştı ve 1904'ten beri düzenlenen İstanbul Ligi'nde en çok şampiyonluk kazanan takım oldu.
Bu madde, Türkiye futbol liglerinin sistemini içermektedir.
İzmir Futbol Ligi 1923'te Cumhuriyetin ilanından sonra Türkiye İdman Cemiyeti İttifakı'na bağlı Futbol Heyet-i Müttehidesi'nin İzmir mıntıkasının çabaları sonrasında İzmir'deki ilk resmî futbol ligi olarak kurulmuştur. 1924 ile 1935 yılları arasında ligin şampiyonu Türkiye Futbol Şampiyonası'na katılmaya hak kazanmıştır. 1937'de Türk futbol tarihinde Millî Küme adı altında ilk kez millî bir lig kurulmuştur. İzmir Ligi'nde ilk iki sırada yer alan takımlar Millî Küme'ye katılabilmiştir.
1938 Millî Küme, Millî Küme'nin 2. sezonudur. Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Güneş, lig tarihindeki ilk şampiyonluğunu elde etti. Öte yandan 5. hafta oynadığı ve 9-1 kazandığı Alsancak maçından sonra kendi isteğiyle ligden çekilen Fenerbahçe, sonraki maçlarında 3-0'lık skorlarla yenik sayıldı.
1939 Millî Küme, Millî Küme'nin 3. sezonudur. Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, lig tarihindeki ilk şampiyonluğunu elde etti.
1940 Millî Küme, Millî Küme'nin 4. sezonudur. Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe, lig tarihindeki ikinci şampiyonluğunu elde etti.
1941 Millî Küme, Millî Küme'nin 5. sezonudur. Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş, lig tarihindeki ilk şampiyonluğunu elde etti.
1943 Maarif Mükâfâtı, daha önceleri Millî Küme adıyla düzenlenen Maarif Mükâfâtı'nın 6. sezonudur. Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe, lig tarihindeki üçüncü şampiyonluğunu elde etti.
1944 Maarif Mükâfâtı, daha önceleri Millî Küme adıyla düzenlenen Maarif Mükâfâtı'nın 7. sezonudur. Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş, lig tarihindeki ikinci şampiyonluğunu elde etti.
1946 Millî Eğitim Kupası, daha önceleri Millî Küme adıyla düzenlenen Millî Eğitim Kupası'nın 9. sezonudur. Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe, lig tarihindeki beşinci şampiyonluğunu elde etti.
1947 Millî Eğitim Kupası, daha önceleri Millî Küme adıyla düzenlenen Millî Eğitim Kupası'nın 10. sezonudur. Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş, lig tarihindeki üçüncü şampiyonluğunu elde etti.
1950 Millî Eğitim Kupası, daha önceleri Millî Küme adıyla düzenlenen Millî Eğitim Kupası'nın 11. ve son sezonudur. Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe, lig tarihindeki altıncı şampiyonluğunu elde etti.
Fenerbahçe 1936-37 sezonunda İstanbul Ligi'nde üstüste üçüncü kez şampiyon olarak toplam 10. İstanbul şampiyonluğuna ulaştı. Bu şampiyonluğun en önemli özelliklerinden biri ise takımın Lig boyunca sadece bir gol yemesiydi. Yenilen bu tek golle Fenerbahçe 1922-23 sezonunda gol yemeden kazandığı şampiyonluktaki rekorunu tekrarlama fırsatını kaçırdı.
Fenerbahçe 1943-44 sezonunda İstanbul Ligi'nde tarihinde 11. kez şampiyon oldu.
Fenerbahçe 1956-57 sezonunda tarihinde on beşinci kez İstanbul Ligi şampiyonu oldu.
1941 Türkiye Futbol Şampiyonası şampiyonanın 8. sezonudur. Bu yıl da turnuva yeni format ile düzenlendi. İstanbul Şampiyonu Beşiktaş, Ankara Şampiyonu Gençlerbirliği, İzmir Şampiyonu Altay ve 1940 Türkiye Futbol Şampiyonu Eskişehir Demirspor doğrudan katılırken, Kayseri Sümerspor, Trabzon İdman Gücü ile Gölcük İdman Yurdu kendi gruplarında birinci olarak şampiyonada yer almaya hak kazandı. Ankara'nın 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanan finalde Beşiktaş'ı 4-1 yenen Gençlerbirliği tarihinin ilk Türkiye Futbol Şampiyonluğu'nu kazanmıştır.
Türkiye futbol şampiyonları, Türkiye'nin her yıl düzenlenen en üst düzey futbol şampiyonalarını kazanan takımlardır. Ülke çapında düzenlenen ilk futbol turnuvası, Türkiye Futbol Şampiyonası ya da diğer adıyla Türkiye Futbol Birinciliği'dir. İlk kez 1924 yılında Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen bu organizasyonda bölge (mıntıka) liglerinde şampiyon olan takımlar eleme usulüne göre karşılaşıp Türkiye şampiyonunu belirlemişlerdir. İlk şampiyonada askerî mıntıkasında birinci olup katılan Harbiye İdman Yurdu yenilgisiz ve tek bir gol yemeden Türk futbol tarihindeki ilk ülke şampiyonu olmuştur. 1937'de ise ülkenin ilk deplasmanlı millî futbol ligi olan Millî Küme hayata geçirilmiştir. Lig 1950'de son kez icra edilip sonlandırılmıştır.