İçeriğe atla

17. Kral Müzik Ödülleri

17. Kral Müzik Ödülleri
Tarih 17 Mayıs 2011
Yer Haliç Kongre Merkezi
Sunucular -
Kanal NTV
Kral TV
20102012

17. Kral Müzik Ödülleri; Kral TV tarafından 17 Mayıs 2011 tarihinde, Haliç Kongre Merkezi'nde, 2010 yılında yayınlanan albümlere, albümlerin şarkılarına, şarkıcılara, gruplara, söz yazarlarına, bestecilere, yönetmenlere, aranjörlere ve djlere ait ödülleri vermek üzere yapılmıştır.

Törenin açılış konuşmasını Kral TV, Kral FM ve Kral Pop TV kanallarının genel yayın yönetmeni olan Mehmet Akbay (Gezegen Mehmet) yapmıştır.

Ödül Töreni Sonuçları

Oylamalı kategoriler

Kategori Kazanan Diğer Adaylar
En İyi Çıkış Yapan Sanatçı Berkay - Taburcu
En İyi Film Müziği - Oğuzhan Koç (Film: Çok Filim Hareketler Bunlar)
En İyi Özgün Dizi Müziği - Nail Yurtsever & Cem Tuncer (Dizi: Öyle Bir Geçer Zaman ki)
En İyi Klip Öp - Tarkan (Yönetmen: Nadir Bekar)
En İyi Remix Şarkı O Kız - Ayşegül Aldinç (DJ: Suat Ateşdağlı)
En İyi Düet Mustafa Ceceli & Elvan Günaydın - Eksik
En İyi Şarkı Sözü Sevdanın Son Vuruşu - Tarkan (Söz yazarı: Aysel Gürel)
En İyi Beste Sevdanın Son Vuruşu - Tarkan (Besteci: Tarkan)
En İyi Aranjör Sevdanın Son Vuruşu - Tarkan (Aranjör: Ozan Çolakoğlu)
En İyi Proje 130 Bpm - Ozan Doğulu
En İyi Grup Gripin - M.S. 05.03.2010 (Durma Yağmur Durma)
En İyi Albüm Adımı Kalbine Yaz - Tarkan
En İyi Kadın Sanatçı Sertab Erener - Koparılan Çiçekler
En İyi Erkek Sanatçı Tarkan - Öp
En İyi Şarkı Sevdanın Son Vuruşu - Tarkan (Söz yazarı: Aysel Gürel, Besteci: Tarkan)

Oylama dışı kategoriler (Özel ödüller)

Kategori Kazanan
Meslek Onur Ödülü Orhan Gencebay
Yaşam Boyu Onur Ödülü İbrahim Tatlıses
MÜ-YAP Dijital En Çok İndirilen ve Dinlenen Şarkı Dön - Mustafa Ceceli
En Çok Satan Albüm Adımı Kalbine Yaz - Tarkan
Kral FM Türk Sanat Müziği Özel Ödülü Nev
Kral FM Türk Halk Müziği Özel Ödülü Kubat
Nielsen Radyolarda En Çok Çalınan Şarkı Rüya - Ziynet Sali
ZEN DIAMOND Müziğin Pırlantası Ödülü Sezen Aksu
Nielsen Radyolarda En Çok Çalınan Sanatçı Tarkan

[1][2]

Performanslar

[1]

Notlar

  • "Ödül Töreni Sonuçları" başlığının altındaki "En İyi Grup" kategorisinde yer alan yazılar sırasıyla şarkıcıyı, şarkıcının albümünü ve parantez içinde yer alan yazı ise törende gösterilen şarkıyı (albümde bulunan şarkıyı) ifade etmektedir.

Kaynakça

  1. ^ a b "2010 Kral Müzik Ödülleri". Kral Müzik. 13 Kasım 2017. 9 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Haziran 2021. 
  2. ^ "17. KRAL MÜZİK ÖDÜLLERİ - KAZANANLAR". kralmuzikodulleri.com. 13 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mart 2020. 
  3. ^ "Asteria Elektronik Yaylı Grubu - 2010 Kral Türkiye Müzik Ödülleri". Kral Müzik. 6 Kasım 2016. 9 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Haziran 2021. 
  4. ^ "Hüsnü Şenlendirici - Asteria - 2010 Kral Türkiye Müzik Ödülleri". Kral Müzik. 6 Mayıs 2016. 9 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Haziran 2021. 
  5. ^ "Sezen Aksu, Levent Yüksel, Aşkın Nur Yengi, Sertab Erener Potpori Kral Tv Müzik Ödülleri". Aşkın Nur Yengi Fan. 14 Temmuz 2015. 9 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Haziran 2021. 

Dış Bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<i>Şarkı Söylemek Lazım</i> (albüm)

Şarkı Söylemek Lazım, Sezen Aksu'nun 8 Mayıs 2002 çıkışlı on yedinci stüdyo albümüdür.

<i>Sezen Aksu 88</i>

Sezen Aksu '88, Türk şarkıcı Sezen Aksu'nun sekizinci stüdyo albümüdür. 22 Şubat 1988'de Fono Müzik tarafından yayımlandı. 1986 yılında yayınlanan Git albümünden sonra bu şirketten çıkardığı ikinci albüm olmuştur. Sen Ağlama (1984) ve Git (1986) albümlerinin büyük başarısından sonra bu albümde de çoğunluğu Onno Tunç olmak üzere Garo Mafyan, Ara Dinkjian ve Atilla Özdemiroğlu gibi müzisyenlerle çalıştı. Metin Altıok'a ait "Kavaklar" adlı şiir ve Kayahan'a ait "Bir Kuş Uçur " adlı parçanın sözleri haricinde Sezen Aksu, albümde yer alan parçaları Aysel Gürel ile birlikte yazdı. İstanbul'da yer alan Stüdyo Gelişim İstanbul'da gerçekleşen kayıtlar yedi ay kadar sürdü. On iki parçadan oluşan albümden ilk olarak albümle aynı gün "Geçer" adlı parçanın video klibi yayınlandı.

<span class="mw-page-title-main">Sertab Erener</span> Türk ses sanatçısı

Sertab Erener, Türk şarkıcı-şarkı yazarıdır.

Onno Tunç, asıl adıyla Ohannes Tunçboyacıyan,, Türkiye Ermenisi müzisyen ve bestecidir. Hazırladığı düzenleme ve bestelerle 1980'ler ve 1990'larda Türk pop müziğinin öne çıkan isimlerinden biriydi. 1945, Bir Zamanlar Deli Gönlüm, Sen Ağlama, Git, Geri Dön, Değer mi, Hadi Bakalım, Gir Kanıma, Vurulmuşum Sana, Şinanay, Seni İstiyorum, Şov Yapma, Olay Olay, İyisin ve Ben Yoldan Gönüllü Çıktım gibi bestelerle Türk müzik tarihindeki öne çıkan isimlerden biri hâline gelmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Aşkın Nur Yengi</span> Türk şarkıcı

Aşkın Nur Yengi, Türk şarkıcı ve oyuncu.

<i>Sertab Gibi</i> Sertab Erenerin albümü

Sertab Gibi, Türk şarkıcı Sertab Erener'in üçüncü stüdyo albümü.

<span class="mw-page-title-main">Uzay Heparı</span> Türk müzisyen (1969–1994)

Rony Uzay Heparı, Türk müzisyen, besteci, aranjör ve oyuncu. Heparı, çocukluğunda klasik müzik eğitimi aldı. 1980'lerin ortasında lisede yıllarında Garo Mafyan'ın şeflik yaptığı efsane İstanbul Gelişim Orkestrası'na girerek elektro klavyede kendisini geliştirdi. 1980'li yıllarda MFÖ hayranı olan Uzay Heparı'nın pop müziğe ilgisi de bu hayranlıkla başlar. Çocukluk yılları boyunca klasik müzik eğitimi alan Heparı, gençliğinin ilk yıllarında tarz değişikliğine gider. 19 yaşındayken ilk olarak Zuhal Olcay'ın Küçük Bir Öykü (1988) albümünde piyano çalarak kariyerine başladı. Aynı dönemde İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'nda okumaktaydı.

<span class="mw-page-title-main">Aysel Gürel</span> Türk söz yazarı ve oyuncu

Gönül Aysel Gürel, Türk söz yazarı, şair, oyuncu ve edebiyat öğretmenidir. Sinema oyuncusu Müjde Ar ile sinema ve tiyatro oyuncusu Mehtap Ar'ın annesidir. Yakın çevresinde "Deli Aysel" olarak bilinirdi.

12. Kral TV Video Müzik Ödülleri veya 12. Kral TV VMÖ; Kral TV tarafından 11 Mayıs 2006 tarihinde, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda, 2005 yılında yayınlanan şarkılara, şarkıcılara, gruplara ve yönetmenlere ait ödülleri vermek üzere yapılmıştır. Törenin sunuculuğunu Demet Akbağ ve Halit Ergenç yapmıştır.

<i>Çeyrek</i> (albüm) Ezginin Günlüğünün 25. yılını kutladığı özel derleme albüm.

Çeyrek, Ezginin Günlüğü'nün 25. yılını kutladığı özel derleme albüm. Albümde Sezen Aksu, Bülent Ortaçgil, Candan Erçetin, Haluk Levent, Bulutsuzluk Özlemi gibi birçok ünlü sanatçı yer alıyor.

<i>Onno Tunç Şarkıları</i> Onno Tunçun anısına düzenlenen albüm

Onno Tunç Şarkıları, müzik sanatçısı Onno Tunç'un ölümünün on birinci yılı anısına özel olarak hazırlanan saygı albümü. Sezen Aksu yönetmenliğinde hazırlanan bu albümde pek çok sanatçı kendi seçtikleri Onno Tunç şarkılarını seslendirdi.

<i>Yürüyorum Düş Bahçelerinde...</i> Albüm

Yürüyorum Düş Bahçeleri'nde..., Sezen Aksu'nun 5 Haziran 2009 tarihli albümüdür. Bu albümünde, başka sanatçılara verdiği 26 şarkı ile 3 yeni şarkısı bulunmaktadır. Albümün basılan ilk 100.000 adeti 3 gün içinde tükenmiştir.. 2 CD'den oluşan albümde bir de hediye olarak Cevdet Erek'in "Katkısız" adlı DVD'si bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Mustafa Ceceli</span> Türk şarkıcı, aranjör ve albüm yapımcısı

Mustafa Ceceli, Türk şarkıcı, aranjör ve albüm yapımcısıdır.

<i>Hesap Ver</i> Aşkın Nur Yenginin 1991 çıkışlı albümü

Hesap Ver, Aşkın Nur Yengi'nin 1991'de yayınladığı ikinci stüdyo albümü. Aşkın Nur Yengi II adıyla da geçer. Albüm yine Sezen Aksu prodüktörlüğünde yapılmıştır. Uzay Heparı'nın ilk besteleri de bu albümde görülmektedir.

<i>Sıramı Bekliyorum</i>

Sıramı Bekliyorum, Aşkın Nur Yengi'nin 1993 çıkışlı üçüncü stüdyo albümüdür. Albümde dört adet cover şarkı bulunuyor.

<i>Med Cezir</i> (Levent Yüksel albümü)

Med Cezir, Türk şarkıcı Levent Yüksel'in 21 Mart 1993 tarihinde yayınlanan ilk albümüdür. Albüm Tempa & Foneks etiketiyle yayınlandı. Türk pop tarihinin klasik albümleri arasına giren albüm dönemin en çok satan albümlerinden birisi olmuştur. Ekim 1992 tarihinde albümün kayıtlarına başlandı. Beş ay kadar süren albümün kayıtlarında birçok müzisyen yer aldı. Albümle birlikte "Yeter Ki Onursuz Olmasın Aşk" adlı parça yayınlandı ve büyük bir çıkış yakaladı. 10 parçadan oluşan albümde yer alan tüm parçalar hit oldu. Altı parçanın video klip olarak yayınlandığı albüm best of oldu. Albümde yer alan sekiz parçanın sözü Sezen Aksu'ya aittir. "Dedikodu" adlı parçanın sözleri Orhan Veli'nin şiiridir. Albümde Levent Yüksel ve Sezen Aksu'nun yanı sıra Uzay Heparı, Fahir Atakoğlu ve Onno Tunç gibi sanatçıların müzisyenlerde şarkıların bestelerini yapmıştır.

1. Türkiye Müzik Ödülleri; 1995'ten 2008'e kadar "Kral TV Video Müzik Ödülleri", 2009'dan 2012'ye kadar "Kral Müzik Ödülleri" adıyla sunulan bu tören, 12 Nisan 2013 tarihi itibarıyla "Türkiye Müzik Ödülleri" adıyla sunulmuş ilk törendir.

Levent Yüksel'in 2. CD'si, Levent Yüksel'in 1996 yılında çıkardığı ikinci albümü. Albümün kaset versiyonu ise Levent Yüksel'in 2. kaseti olarak geçmektedir.

<i>Ayselin</i>

Aysel'in, Türk söz yazarı Aysel Gürel anısına yapılan bir saygı albümü. 25 Haziran 2013'te Doğan Music Company tarafından satışa sunuldu ve Gülşen'in Beni Durdursan mı? albümüyle birlikte Türkiye'de yılın en çok satan albümü oldu.

Uzay Heparı, Türk müzisyen, aranjör, besteci, piyanist ve oyuncudur. Heparı, Zuhal Olcay, Akrep Nalan, Aşkın Nur Yengi, Mehmet Teoman, Erol Evgin, Sertab Erener, Levent Yüksel, Nükhet Duru, Demet Sağıroğlu ve Sezen Aksu gibi sanatçıların albümlerinde yaptığı düzenlemeler ve besteleriyle pop müziğe getirdiği kendine has tarzıyla büyük yankı uyandırdı. 1980'li yılların sonunda kariyeri başlayan Heparı, 90'lı yıllarda yaptığı kayıtlarla Türk pop müziğinin efsane müzisyenleri arasına girdi.