The Royal Society of London for the Improvement of Natural Knowledge, bilime yönelik olarak alanında uzman bir topluluk olup var olma bakımından muhtemelen en eski topluluktur. 1660'ta oluşturulmuş ve 1662'de resmen kurulmuş olan bilim topluluğudur. İngiltere Kralı II. Charles tarafından açılışı yapılmıştır. Topluluk, bir araştırma ve tartışma mekânı olmasını amaçlayan kurucularla birlikte başlangıçta "Görünmez Kolej"in bir uzantısı idi. Topluluk, İngiliz hükûmetine karşı devlet yardımı alan ilmî bir uzman olarak görev yapmaktadır. Topluluk Birleşik Krallık'ın Bilimler Akademisi olarak görevini yapmakta olup, araştırma derneklerine ve bilimsel kuruluşlara yatırım yapmaktadır.
Christian René de Duve, sitolog ve biyokimyacıdır. De Duve Thames-Ditton, İrlanda'da, Belçikalı göçmen bir ailenin oğlu olarak dünyaya geldi. 1920'de Belçika'ya döndüler. De Duve, kendisinin daha sonra 1947'de profesör olacağı Leuven Katolik Üniversitesi'nde okumaya başlamadan önce Anvers'te Onze-Lieve-Vrouwecollege okulunda Cizvitler tarafından eğitildi. Hücre biyokimyasında ve hücre biyolojisinde uzmanlaştı ve hücre organelleri olan peroksizomları ve lizozomları keşfetti.
Ronald George Wreyford Norrish Britanyalı kimyager.
Ronald Ross, İngiliz doktor. Sıtma konusundaki çalışmaları nedeniyle 1902 yılında Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülünü aldı. Anofel cinsi sivrisineklerin gastrointestinal sisteminde sıtma parazitini keşfi ile sıtmanın Anofel cinsi sivrisinekler tarafından aktarıldığını buldu ve bu sayede hastalık ile mücadelenin temellerini atmış oldu.
Sir Frederick Gowland Hopkins İngiliz biyokimyacı. Christiaan Eijkman ile birlikte vitaminlerin keşfi nedeniyle 1929 yılında Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü'nü kazandı. Bunun yanında 1901 yılında triptofan aminoasitini keşfetti. 1930 yılından 1935 yılına kadar Royal Society Başkanı olarak görev yaptı.
Otto Heinrich Warburg, Alman fizyolog, tıp doktoru ve Nobel ödülü sahibi. Fizikçi Emil Warburg'un oğludur. I. Dünya Savaşı sırasında elit Alman mızraklı süvari askeri bir subay olarak görev yapmış ve cesareti için Demir Haç madalyası kazanmıştır. Warburg, yirminci yüzyılın önde gelen biyokimyacılarından birisi olarak kabul edilir. 1931 yılında Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü'nü kazandı.
Howard Walter Florey, Baron Florey Avustralyalı eczacı ve patolog. Ernst Boris Chain ve Alexander Fleming ile birlikte penisilinin tedavi edici etkilerini keşfetti ve bu keşif ile Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülünü'ne lâyık görüldüler. Florey'in keşifleri Avustralya'da 6 milyondan fazla hayat kurtardı.
Sir Alan Lloyd Hodgkin, OM, KBE, PRS İngiliz fizyolog ve biyofizikçi. 1963 yılında Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü'nü Andrew Huxley ve John Carew Eccles ile birlikte kazanmıştır.
Sir John Edward Sulston, İngiliz biyolog. 2002 yılı Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü sahiplerinden birisidir.
Martin Ryle FRS, İngiliz radyo gök bilimcidir. Radyo teleskop sistemlerini devrim niteliğinden geliştirmiş, zayıf radyo sinyallerinden doğru konum tespiti ve görüntüleme yapılabilmesine olanak sağlamıştır. Sydney Üniversitesi'nden Joseph Pawsey 1945 yılında interferometrik ölçümler yaptığını iddia etmesine rağmen, Ryle ve Vonberg 1946 yılında, radyo dalgaboylarında interferometrik astronomik ölçümler yayınlayan ilk gök bilimciler olmuştur. Ryle gelişmiş ekipmanları sayesinde, o yıl evrendeki bilinen en uzak gökadayı görüntülemeyi başarmıştır. Ayrıca Cambridge Üniversitesi Radyo Astronomi bölümünün ilk profesörü ve Mullard Radyo Astronomi Rasathanesinin kurucu müdürü olmuştur. 1972 yılından 1982 yılına kadar ise İngiliz Kraliyet astronomu oldu.
The Royal Dublin Society (RDS), İrlanda'nın Dublin şehri'ndeki Merrion Road sokağında bulunan tiyatro salonudur. Mekan dramatik gösterileri ile opera ve müzikal yapımlar konusunda uzmanlaşmıştır. 1981 Eurovision Şarkı Yarışması ve 1988 Eurovision Şarkı Yarışması'nın gerçekleştirildiği mekândır.
Bu, 1673'te seçilen Royal Society üyelerinin bir listesidir.
Bu Royal Society'nin 15'inci yılı olan 1674'te seçilen üyelerin bir listesidir.
Bu, 1680'de seçilen Royal Society üyelerinin bir listesidir.
Bu, 1683'te seçilen Royal Society üyelerinin bir listesidir.
Bu, 1692'de seçilen Royal Society üyelerinin bir listesidir.
Bu, 1694'te seçilen Royal Society üyelerinin bir listesidir.
Bu, 1697'de seçilen Royal Society üyelerinin bir listesidir.
Bu liste maddesi, Kraliyet Kimya Topluluğu tarafından yayımlanan dergileri listeler.
Chemical Science, kimyanın tüm yönlerini kapsayan, sayıları haftalık olarak çıkan bilimsel bir dergidir. Temmuz 2010'da kurulmuş ve Royal Society of Chemistry tarafından yayımlanmıştır; 2018'den önce aylık olarak yayımlanmaktaydı. Öğrenmiş ve Profesyonel Toplum Yayımcıları Derneği tarafından 2011'in "En İyi Yeni Dergi" ödülünü kazandı. Genel yayın yönetmeni Andrew Ian Cooper'dır.