İçeriğe atla

1674'te seçilen Royal Society üyeleri listesi

Bu Royal Society'nin 15'inci yılı olan 1674'te seçilen üyelerin bir listesidir.[1]

Üyeler

  • Sir Jonas Moore (1617–1679)
  • Edmund Castell (1606–1685)
  • Renatus Franciscus Slusius (1622–1685)
  • Giovanni Battista Pacichelli (1634-1695)
  • Henry Jenkes (ö. 1697)

Kaynakça

  1. ^ "Fellows of the Royal Society 26 Haziran 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.", Royal Society. "Fellowship from 1660 onwards 19 Ağustos 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi." (xlsx file on Google Docs via the Royal Society)

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Royal Society</span> Birleşik Krallık ulusal bilimler akademisi

The Royal Society of London for the Improvement of Natural Knowledge, bilime yönelik olarak alanında uzman bir topluluk olup var olma bakımından muhtemelen en eski topluluktur. 1660'ta oluşturulmuş ve 1662'de resmen kurulmuş olan bilim topluluğudur. İngiltere Kralı II. Charles tarafından açılışı yapılmıştır. Topluluk, bir araştırma ve tartışma mekânı olmasını amaçlayan kurucularla birlikte başlangıçta "Görünmez Kolej"in bir uzantısı idi. Topluluk, İngiliz hükûmetine karşı devlet yardımı alan ilmî bir uzman olarak görev yapmaktadır. Topluluk Birleşik Krallık'ın Bilimler Akademisi olarak görevini yapmakta olup, araştırma derneklerine ve bilimsel kuruluşlara yatırım yapmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Ronald Ross</span>

Ronald Ross, İngiliz doktor. Sıtma konusundaki çalışmaları nedeniyle 1902 yılında Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülünü aldı. Anofel cinsi sivrisineklerin gastrointestinal sisteminde sıtma parazitini keşfi ile sıtmanın Anofel cinsi sivrisinekler tarafından aktarıldığını buldu ve bu sayede hastalık ile mücadelenin temellerini atmış oldu.

<span class="mw-page-title-main">Frederick Gowland Hopkins</span> araştırmacı

Sir Frederick Gowland Hopkins İngiliz biyokimyacı. Christiaan Eijkman ile birlikte vitaminlerin keşfi nedeniyle 1929 yılında Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü'nü kazandı. Bunun yanında 1901 yılında triptofan aminoasitini keşfetti. 1930 yılından 1935 yılına kadar Royal Society Başkanı olarak görev yaptı.

<span class="mw-page-title-main">Otto Heinrich Warburg</span>

Otto Heinrich Warburg, Alman fizyolog, tıp doktoru ve Nobel ödülü sahibi. Fizikçi Emil Warburg'un oğludur. I. Dünya Savaşı sırasında elit Alman mızraklı süvari askeri bir subay olarak görev yapmış ve cesareti için Demir Haç madalyası kazanmıştır. Warburg, yirminci yüzyılın önde gelen biyokimyacılarından birisi olarak kabul edilir. 1931 yılında Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü'nü kazandı.

<span class="mw-page-title-main">Konstantin Novoselov</span>

Konstantin Sergeevich "Kostya" Novoselov, daha çok grafenler üzerine yaptığı çalışmalarla bilinen Rus-İngiliz fizikçi. Andre Geim ile birlikte 2010 yılında Nobel Fizik Ödülü'nü aldı. Novoselov şu anda Royal Society üyesi olarak Manchester Üniversitesi'nde mezoskopik fizik alanındaki araştırma grubunun bir üyesidir. Aynı zamanda European Research Council ERC Starting Grant 'ın da katılımcılarındandır.

Martin Ryle FRS, İngiliz radyo gök bilimcidir. Radyo teleskop sistemlerini devrim niteliğinden geliştirmiş, zayıf radyo sinyallerinden doğru konum tespiti ve görüntüleme yapılabilmesine olanak sağlamıştır. Sydney Üniversitesi'nden Joseph Pawsey 1945 yılında interferometrik ölçümler yaptığını iddia etmesine rağmen, Ryle ve Vonberg 1946 yılında, radyo dalgaboylarında interferometrik astronomik ölçümler yayınlayan ilk gök bilimciler olmuştur. Ryle gelişmiş ekipmanları sayesinde, o yıl evrendeki bilinen en uzak gökadayı görüntülemeyi başarmıştır. Ayrıca Cambridge Üniversitesi Radyo Astronomi bölümünün ilk profesörü ve Mullard Radyo Astronomi Rasathanesinin kurucu müdürü olmuştur. 1972 yılından 1982 yılına kadar ise İngiliz Kraliyet astronomu oldu.

William Donald "Bill" Hamilton, İngiliz evrimsel biyolog. Yaygın olarak 20. yüzyılın en büyük evrim teorisyenlerinden biri olarak tanınmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Royal Dublin Society</span>

The Royal Dublin Society (RDS), İrlanda'nın Dublin şehri'ndeki Merrion Road sokağında bulunan tiyatro salonudur. Mekan dramatik gösterileri ile opera ve müzikal yapımlar konusunda uzmanlaşmıştır. 1981 Eurovision Şarkı Yarışması ve 1988 Eurovision Şarkı Yarışması'nın gerçekleştirildiği mekândır.

Bu Royal Society'nin dördüncü yılı olan 1663'te seçilen üyelerin tam bir listesidir.

Bu 1665'te seçilen Royal Society üyelerinin bir listesidir.

Bu, 1666'da seçilen Royal Society üyelerinin bir listesidir.

Bu, 1667'de seçilen Royal Society üyelerinin bir listesidir.

Bu, 1671'de seçilen Royal Society üyelerinin bir listesidir.

Bu, 1681'de seçilen Royal Society üyelerinin bir listesidir.

Bu, 1685'te seçilen Royal Society üyelerinin bir listesidir.

Sör Rex Edward Richards İngiliz bilim insanı ve akademisyen. Oxford Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Leverhulme Vakfı'nın direktörü olarak görev yaptı.

Bu liste maddesi, Kraliyet Kimya Topluluğu tarafından yayımlanan dergileri listeler.

Geoffrey Barker Madalyası, İlk kez 1988'de elektrokimyaya katkılarından dolayı Birleşik Krallık veya İrlanda'da çalışan bilim insanlarına Royal Society of Chemistry tarafından verildi. Kazanan, Electrochem toplantısında genel bir konferans vermeye davet edilir.

Bu, 1668'de seçilen Royal Society üyelerinin bir listesidir.

<span class="mw-page-title-main">Royal Society of Edinburgh</span> İskoçyanın ulusal bilim ve edebiyat akademisi

Royal Society of Edinburgh, İskoçya'nın ulusal bilim ve edebiyat akademisidir. Tamamen bağımsız ve tarafsız bir temelde faaliyet gösteren ve İskoçya genelinde kamu yararı sağlayan tescilli bir yardım kuruluşudur. 1783 yılında kurulmuştur. yaklaşık 1.800 üyesi bulunmaktadır.