İçeriğe atla

15. Kral Müzik Ödülleri

15. Kral Müzik Ödülleri
Tarih 5 Mayıs 2009
Yer Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı
Sunucular Asuman Krause, Behzat Uygur
Kanal Kral TV
20082010

15. Kral Müzik Ödülleri, 7. MÜ-YAP Müzik Ödülleri veya MÜ-YAP Kral Müzik Ödülleri; MÜ-YAP ve Kral TV'nin ortaklaşa düzenlediği, Kral Müzik Ödülleri ve 7. MÜ-YAP Müzik Endüstrisi Ödülleri'nin birlikte verildiği müzik ödülleri töreni gecesidir.

Kral TV ve MÜ-YAP tarafından 5 Mayıs 2009 tarihinde, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda, 2008 yılında yayınlanan yerli ve yabancı albümlere, albümlerin şarkılarına, şarkıcılara, gruplara ve yönetmenlere ait ödülleri vermek üzere yapılmıştır. Törenin sunuculuğunu Asuman Krause ve Behzat Uygur yapmıştır.

Ayrıca, 1995 yılından beri "Kral TV Video Müzik Ödülleri" adıyla sunulan tören, bu yıldan itibaren "Kral Müzik Ödülleri" adıyla sunulmaya başlanmıştır.

Kral Müzik Ödülleri, 50 kişilik jüri heyetinin törende canlı olarak oylamasıyla kazananlara verilmiştir.

Kral Müzik Ödülleri Sonuçları

Oylamalı kategoriler

Kategori Kazanan Diğer Adaylar
Yılın Klibi Beni Bırakma - Feridun Düzağaç (Yönetmen: G. Barbet Massin)
Yılın Fantezi Arabesk Sanatçısı İsmail YK - Bas Gaza (Bas Gaza)
Yılın Halk Müziği Sanatçısı Şevval Sam - Karadeniz (Ben Seni Sevduğumi)
Yılın Grubu mor ve ötesi - Deli (Deli)
Yılın Yeni Yeteneği Murat Dalkılıç - Kasaba (Kasaba)
Yılın Dizi ve Film Müziği Hele Bi' Gel - Pinhâni (Kavak Yelleri dizi müziği)
Kral FM Ödülü Ayla Dikmen - Anlamazdın
Yılın Pop Sanatçısı Serdar Ortaç - Nefes (Gram)
Yılın Şarkısı Aşk-ı Virane - Rafet El Roman & Yusuf Güney (Söz yazarı & Besteci: Yusuf Güney)

Oylama dışı kategoriler (Özel ödüller)

Kategori Kazanan
Onur Ödülü Orhan Gencebay

[1]

MÜ-YAP Müzik Endüstrisi Ödülleri Sonuçları

Yerli albümler

Kategori Sanatçı Albüm Yapım Şirketi
Altın Ödülleri AlişanSevgilerimle Seyhan Müzik
Gülben ErgenGülben
Demet AkalınDans Et
Enbe OrkestrasıEnbe Doğan Müzik
Sezen AksuDeniz Yıldızı
Kâzım KoyuncuHayde Metropol Müzik
Rafet El RomanBir Roman Gibi Emre Grafson Müzik
Platin Ödülleri Ebru GündeşEvet Emre Grafson Müzik
İsmail YKBas Gaza Avrupa Müzik
İbrahim TatlısesNeden İdobay Müzik
Diamond Ödülleri TarkanMetamorfoz Hitt Müzik
Serdar OrtaçNefes Emre Grafson Müzik
Ferhat GöçerÇok Sevdim İkimizi Doğan Müzik

Yaşar Kekeva onur ödülü

Kategori Kazanan
Yaşar Kekeva Onur Ödülü Aydın Doğan

Dijital ödüller

Kategori Sanatçı Şarkı Yapım Şirketi
Dijital Ödüller Gülben Ergen
Rafet El RomanSevdim Ama Sonu Yoktu Emre Grafson Müzik
Rafet El Roman (Yusuf Güney) Aşk-ı Virane
Serdar OrtaçŞeytan
Ferhat GöçerBizim Şarkımız Doğan Müzik
Biri Bana Gelsin
Mustafa CeceliUnutamam
Aslı GüngörKalp Kalbe Karşı
İsmail YKBas Gaza Avrupa Müzik
Yâr Gitme

Yabancı albümler

Kategori Sanatçı/Grup Albüm Türkiye Dağıtım Şirketi
En Çok Satan Yabancı Albümler MetallicaDeath Magnetic Topkapı Müzik
Amy WinehouseBack to Black
ColdplayViva La Vida EMI-Kent
MadonnaHard Candy Balet Plak ve Müzik
Stefan HantelDisco Partizani Pozitif Müzik

[1][2]

Performanslar

[1]

Notlar

  • "Kral Müzik Ödülleri Sonuçları" başlığının altındaki "Adaylar" sütununda yer alan yazılar sırasıyla şarkıcıyı, şarkıcının albümünü ve parantez içinde yer alanlar ise törende gösterilen şarkıyı (albümün şarkısını) ifade etmektedir.

Kaynakça

  1. ^ a b c "2008 Kral Müzik Ödülleri". Kral Müzik. 9 Kasım 2017. 17 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Haziran 2021. 
  2. ^ "2009 MÜ-YAP MÜZİK ENDÜSTRİSİ ÖDÜLLERİ". mu-yap.org. 16 Mayıs 2009. 28 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
MÜ-YAP Müzik Ödülleri: 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Tarkan</span> Türk şarkıcı ve söz yazarı

Tarkan Tevetoğlu ya da sahne adıyla Tarkan, Türk şarkıcı-şarkı yazarıdır. 1990'ların başından itibaren Türk pop müziğinde yakaladığı devamlı liste ve satış başarılarıyla Türkiye'de ve dünya çapında tanınırlık elde etti.

<span class="mw-page-title-main">Müslüm Gürses</span> Türk şarkıcı ve oyuncu (1953–2013)

Müslüm Gürses ya da doğum adıyla Müslüm Akbaş, Türk arabesk ve halk müziği sanatçısı, besteci, söz yazarı ve oyuncu. Dünya'da "Father of Arabesque", Türkiye'de ise "Arabeskin Babası" ve "Müslüm Baba" olarak tanınmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Kenan Doğulu</span> Türk şarkıcı

Kenan Doğulu, Türk şarkıcı-şarkı yazarı, aranjör ve albüm yapımcısı. Yurdaer Doğulu'nun oğlu olan Kenan Doğulu'nun bugüne kadar on dört stüdyo albümü ve beş single çalışması yayımlanmıştır. Doğulu, 2007 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil ederek yarışmayı dördüncü olarak tamamlamıştır.

<span class="mw-page-title-main">Funda Arar</span> Türk ses sanatçısı

Funda Arar, Türk pop müzik şarkıcısı. Bugüne kadar bir Altın Kelebek Ödülü ve bir Türkiye Video Müzik Ödülü dâhil olmak üzere çok sayıda ödül kazanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Bengü</span> Türk şarkıcı

Bengü Erden, Türk şarkıcı.

12. Kral TV Video Müzik Ödülleri veya 12. Kral TV VMÖ; Kral TV tarafından 11 Mayıs 2006 tarihinde, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda, 2005 yılında yayınlanan şarkılara, şarkıcılara, gruplara ve yönetmenlere ait ödülleri vermek üzere yapılmıştır. Törenin sunuculuğunu Demet Akbağ ve Halit Ergenç yapmıştır.

3. Kral TV Video Müzik Ödülleri veya 3. Kral TV VMÖ; 6 Mart 1997 tarihinde, 1996 yılında yayınlanan şarkılara, şarkıcılara, söz yazarlarına, bestecilere ve yönetmenlere ait ödülleri vermek üzere yapılmıştır. Törenin sunuculuğunu Şebnem Dönmez ve Murat Başoğlu yapmıştır.

Dert Bende Derman Sende veya dijital platformlardaki kısaltılmış adı ile Dert Bende, Mine Koşan'ın 1972'de yayınladığı "Dert Bende/Sevde Gör" 45'liğinde yer alan şarkısıdır. Şarkının sözü ve müziği Vedat Yıldırımbora'ya aittir. Bir dönem şarkının Orhan Gencebay'a ait olduğu iddia edilmiştir. İstanbul Plak etiketi ile yayınlanmıştır.

16. Kral Müzik Ödülleri; Kral TV tarafından 17 Mayıs 2010 tarihinde, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda, 2009 yılında yayınlanan albümlere, albümlerin şarkılarına, şarkıcılara, gruplara, söz yazarlarına, bestecilere ve yönetmenlere ait ödülleri vermek üzere yapılmıştır. Törenin sunuculuğunu Bay J yapmıştır.

17. Kral Müzik Ödülleri; Kral TV tarafından 17 Mayıs 2011 tarihinde, Haliç Kongre Merkezi'nde, 2010 yılında yayınlanan albümlere, albümlerin şarkılarına, şarkıcılara, gruplara, söz yazarlarına, bestecilere, yönetmenlere, aranjörlere ve djlere ait ödülleri vermek üzere yapılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Serdar Ortaç</span> Türk şarkıcı, şarkı yazarı ve besteci

Serdar Ortaç, Türk şarkıcı ve şarkı sözü yazarı. Bazı müzik eleştirmenleri tarafından kendisinin Türk pop müziğinde bir dönemin standartlarını belirlediği kabul edildi, ancak 2000'li yılların başından sonra ürettiği şarkıların birbirinin tekrarı olması gerekçesi ile olumsuz eleştirildi.

Bengü, 2000 yılında ilk albümü Hoş Geldin'i yayımladı ve Altın Kelebek Ödülleri ile Kral TV Video Müzik Ödülleri'nden "Yılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı" ödüllerine aday oldu. 2005 yılında yayımladığı Bağlasan Durmam albümü yılın en çok satan albümlerinden oldu ve Bengü'ye çeşitli organizasyonlardan "En İyi Pop Kadın Sanatçı" ödülünü, Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde de bu kategoride adaylık kazandırdı. 2007 yılında yayımladığı ve kariyerinin zirvesine oturduğu Taktik albümünün çıkış şarkısı "Korkma Kalbim"'in 136.430 dijital download'ı ile MÜ-YAP'tan "Dijital Ödül", İstanbul FM'den "En İyi Pop Kadın Sanatçı" ödülünü, Kral TV Video Müzik Ödülleri'nden "En İyi Pop Kadın Sanatçı", Powertürk Müzik Ödülleri'nden "En İyi Düet" adaylığını kazandı.

1. Türkiye Müzik Ödülleri; 1995'ten 2008'e kadar "Kral TV Video Müzik Ödülleri", 2009'dan 2012'ye kadar "Kral Müzik Ödülleri" adıyla sunulan bu tören, 12 Nisan 2013 tarihi itibarıyla "Türkiye Müzik Ödülleri" adıyla sunulmuş ilk törendir.

2. Türkiye Müzik Ödülleri; 1995'ten 2008'e kadar "Kral TV Video Müzik Ödülleri", 2009'dan 2012'ye kadar "Kral Müzik Ödülleri" adıyla sunulan tören, bu yıl 20. yılını kutladı. Kazananlar 7 Mayıs saat 12:00'da Kral Pop TV, Kral TV, Kral FM ve Kral Pop Radyo ortak yayınında açıklandı.

3. Türkiye Müzik Ödülleri; 2014 yılında yayınlanan albümlere, şarkılara, şarkıcılara, gruplara, söz yazarlarına, bestecilere, aranjörlere, yönetmenlere ve djlere ait ödülleri vermek üzere yapılmıştır.

<i>Talihsizler</i> 1987 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Talihsizler, Müslüm Gürses'in 1987 yılında Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür.

<span class="mw-page-title-main">Müslüm Gürses'in ölümünden sonra yayımlanan şarkıları listesi</span> Müslüm Gürsesin ölümünden sonra yayımlanan şarkıları

Müslüm Gürses'in ölümünden sonra Elenor Müzik firmasından 32, Kadırga Müzik firmasından 17, Topkapı Plak firmasından 2, Bayar Müzik firmasından 1, Seyhan Müzik firmasından da 1 tane olmak üzere Gürses hayattayken resmî olarak yayımlanmamış toplam 53 adet şarkısı yayımlanmıştır.

<i>Anlatamadım</i> 1983 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Anlatamadım, Müslüm Gürses'in 14 Mart 1983'te Kale Plak firması etiketiyle piyasaya sunulan albümdür. Albümün her bir şarkısı Müslüm Gürses klasiği haline gelmiştir. Albüm Gürses'in en çok satan albümlerinden olduğu söylenmekle birlikte Gürses bu albümüyle yaklaşık 1 yıl listelerde kalarak rekor kırmıştır.

Uğur Bayar, Türk söz yazarı, bestekâr ve orkestra şefi ve aranjördür. Müslüm Gürses ve İbrahim Tatlıses'in söylediği bilindik birçok şarkı kendisine aittir. Besteci ve yapımcı Burhan Bayar'ın kardeşidir.

<i>Mahzendeki Şarkılar 3</i> 2022 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Mahzendeki Şarkılar 3, Müslüm Gürses'in ölümünden sonra Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan üçüncü albümüdür. Albümün ilk şarkısı olarak Ne Yapacağım? şarkısı yayımlanmıştır. Şarkı Babalar Günü'ne özel olarak yayımlanmıştır. Albümdeki şarkılar 2022 yılının haziran ve ekim ayları arasında yayımlanmıştır. Albüme elli kişilik Türk ve Batı müziği enstrümanlarından oluşan bir orkestra eşlik etmiştir. Bu orkestraya teknolojinin tüm olanakları kullanılarak Müslüm Gürses'in sesi ilave edilmiştir.