İçeriğe atla

1001-ci gastrol

1001. Turne
1001-ci Qastrol
Filmden kareler
YönetmenOqtay Mirqasımov
SenaristVaqif Səmədoğlu, Oqtay Mirqasımov
OyuncularRəşid Behbudov
İnarə Quliyeva
İnna Leşşinskaya
Liya Eliava
Mavr Pyasetski
Rafiq Babayev
Rəsmi Cəbrayılov
Adil İsgəndərov
Rafiq Əzimov
Adil İsmayılov
Nəsibə Zeynalova
Kojevnikov
Aydın Mahmudbəyov
R. Rzayev
Sərdarov
Mayak Kərimov
Telman Adıgözəlov
Ağaxan Salmanov
Akif Məhərrəmov
F. Yusubova
Kazımov
Eldar Əliyev
Ramiz Məlikov
Məmmədsadıq Nuriyev
Ramiz Məmmədov
MüzikRafiq Babayev
Görüntü yönetmeniRafiq Qəmbərov
StüdyoAzerbaycanfilm
CinsiSinema filmi
TürüGüldürü
RenkRenkli
Yapım yılı1974, Azerbaycan SSC
Süre65 dk.
DilAzerice

1001-ci Qastrol (1001. Turne) 1974 Azerbaycan yapımlı bir güldürü filmidir. Rəşid Behbudov'un teşebbüsü ve katılımıyla Azerbaycan Devlet Şarkı Tiyatrosu'nun yaratılması hakkında eğlenceli olaylarla dolu bir sinema hikâyesidir. Burada film için özel bir müzik programı düzenlenmiş, tiyatronun sahibi olan Məşədinin məzəli lakaplı Dərviş'in icraları Rəşid Behbudov'un şarkılarıdır.

Müğənni Eldar'ın (Rəşid Behbudov) güzel bir sesi vardır. Basit şöhret namına ardı ardına koşan yeteneksiz Qaranəfəs'in (Rəsmi Cəbrayılov) ise ona kıskançlığı tutar. Buna göre de kendi bestesi ile onu her adımında takip eder, sahneye çıktığında da ona engeller yaratmaya çalışır. Lakin diğer dedektif filmlerinde olduğu gibi, bu film de mutlu sonla biter.

Filmdeki ana düşünce gerçek yeteneği mahvetmenin mümkün olmadığıdır. Aksine eğer güzel sesiniz yoksa sahnede ne yaparsanız yapın gölgede kalırsınız.

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Üzeyir Hacıbeyov</span> Azeri bestekar

Üzeyir Hacıbeyov, Üzeyir Bey Hacıbeyli, Üzeyir Abdül Hüseyin Bey oğlu Hacıbeyov Azerbaycanlı Sovyet bestecisi.

<span class="mw-page-title-main">Reşid Behbudov</span> Azerbaycanlı şarkıcı ve aktör

Reşid Mecid oğlu Behbudov, Azerbaycanlı Sovyet şarkıcı ve oyuncu.

<span class="mw-page-title-main">Azerbaycan sineması</span>

Azerbaycan sineması, Azerbaycan'ın uluslararası film kültürü ve sinematografisinin bir parçasıdır.

<span class="mw-page-title-main">Azerbaycan müziği</span>

Azerbaycan müziği, Kafkas, Orta Asya ve İran ağırlıklı etkileri görülür. Tar, kemençe, ut, bağlama, balaban, zurna, kaval, nağara, garmon, tütek, tef ve davul kullanılan başlıca müzik aletleridir.

<i>Behtiyar</i> film

Bahtiyar, 1955 Azerbaycan yapımı siyah beyaz bir güldürü, dram filmidir.

<span class="mw-page-title-main">Elnur Hüseynov</span>

Elnur Hüseynov, Azerbaycanlı şarkıcı.

<span class="mw-page-title-main">Deli (şarkı)</span> Mor ve ötesinin şarkısı

"Deli", Mor ve Ötesi grubu tarafından seslendirilen ve 2008 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil eden şarkıdır. 22 Mayıs'ta gerçekleştirilen 2. yarı finalde 3. sırada yarışan şarkı, 85 puan ile 7. olarak finale çıkmaya hak kazanmıştır. 24 Mayıs günü finalde 12. sırada yarışan şarkı 138 puan ile Sırbistan'ın ardından 2008 Eurovision Şarkı Yarışması 7.si olmuştur.

<i>Güzel ve Çirkin</i> (film, 1991) 1991 yapımı Amerikan animasyon filmi

Güzel ve Çirkin, Walt Disney Feature Animation tarafından üretilen 1991 yapımı Amerikan animasyon filmidir. Olan filmin dağıtımını Walt Disney Pictures yapmıştır. Film, Fransız romancı Jeanne-Marie Le Prince de Beaumont'un, güzel, genç bir kız ile canavara dönüşmüş bir prensi konu alan masalına dayanır. Ayrıca, filmdeki çeşitli öğeler, 1946 yapımı Güzel ile Hayvan filminden ilham alınarak kullanılmıştır.

Azerbaycan, 2011 Eurovision Şarkı Yarışması 'na katılmıştır. Azeri yayıncı Içtimai tv (ITV) tarafından Almanya'nın kenti Düsseldorf'ta yapılan 2011 yarışması'nda Azerbaycan'ı temsil eden katılımcı Land of Fire 2011 yarışma ile belirlenmiştir.

Azerbaijan, basşkenti Bakü'de yapılan 2012 Eurovision Şarkı Yarışması'na ev sahipliği yapmıştır. İTV tarafından yapılan Millî seçim turu ile Azerbaycan'ı temsil edecek şarkıcı belirlenmiştir. Sebine Babayeva, 26 Mayıs'taki 2012 Eurovision Şarkı Yarışması finalinde ülkesini temsil etmeye hak kazanmıştır. "When the Music Dies" adlı şarkıyla sahnede 13. sırada yer almış ve 150 puanla dördüncü olmuştur.

"When the Music Dies", Sebine Babayeva'nın 2012 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Azerbaycan adına söylediği İngilizce şarkıdır.

<span class="mw-page-title-main">Arşın Mal Alan</span>

Arşın Mal Alan, Azerbaycanlı besteci Üzeyir Hacıbeyov tarafından bestelenmiş 4 perdelik bir operettir. Eserin librettosu da Üzeyir Hacıbeyov tarafından 1913'te Sankt-Peterburg′da yazılmıştır. Operetin prömiyeri Baküde "Hacı Zeynelabidin Tagiyev Teatr"'da 25 Ekim, 1913′te yapılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Ayrılık (şarkı)</span>

Ayrılık, İran doğumlu Azerbaycanlı şair Ferhad İbrahimi'nin yazdığı, Azerbaycanlı besteci Ali Selimi'nin bestelediği bir şarkıdır. Şarkı ilk kez 1958 yılında, Ali Selimi'nin eşi Fatma Gannadi tarafından Tahran'da seslendirilmiştir.

Azerbaycan, Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapılan 2015 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımını onaylamıştır. Azerbaycan'ın şarkı ve temsilcisi, ülkenin kamusal yayın kuruluşu İctimai Televiziya (İTV) tarafından yapılan Görevlendirme yöntemi doğrultusunda belirlenmiştir. Azerbaycan'ı "Hour Of The Wolf" adlı şarkısıyla Elnur Hüseynov temsil etmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Resul Rıza</span>

Resul Rıza, Azerbaycan şairi. Sosyalist Emek Kahramanı (1980), Azerbaycan Halk Şairi (1960), Azerbaycan Emektar Sanat Adamı (1943), SSCB Devlet ödülü (1951) ödüllerine sahipti.

<span class="mw-page-title-main">Refik Babayev</span>

Babayev Refik Farzı oğlu - Azerbaycan bestecisi, Azerbaycan halk sanatçısıdır. 19 Mart 1994 yılında Bakü metrosunda Ermenistan istihbarat birimleri tarafından gerçekleştirilmiş terör olayı sırasında öldü.

Sefiyar Behbudov, Azerbaycan'ın Ulusal Kahramanı; Karabağ savaşı şehidi.

Azerbaycan pop müziği ve ya Azeri pop müziği - Azerbaycan pop müziğinin tarihi yirminci yüzyılın ortalarına kadar uzanmaktadır. 1970'lerde yeni nesil müzisyenlerin ortaya çıkması, Azerbaycan pop müziğinin "Altın Çağı" üzerinde olumlu bir etki yaptı. O dönemde Mirza Babayev, Flora Karimova, Şevket Alekberova, Oktay Ağayev gibi klasik pop sanatçıları büyük başarılar elde etti. Modern Azerbaycan pop müziğinin kökleri geleneksel Azerbaycan halk müziğine dayanmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Reşid Behbudov Anıtı</span>

Reşid Behbudov Anıtı, Azerbaycanlı şarkıcı Reşid Behbudov'un tasvir edildiği bir anıt. Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki Reşid Behbudov Caddesi üzerinde, Reşid Behbudov'un onuruna adlandırılan Devlet Şarkı Tiyatrosu önünde yer almaktadır.

Dağlar Kızı Reyhan bir Azerbaycan halk şarkısıdır.